Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia78 wrote:Dziewczyny poradźcie, bo ja już nie pamiętam, co się sprawdziło u noworodka - czy body z tymi zakładkami przy szyi są ok? Mają takie w sinsay: https://www.sinsay.com/pl/pl/xt855-01x/cotton-rich-body-5-pack
Czy lepiej kupić z zatrzaskiem z jednej strony?
Coś mi świta ze moim córkom wychodziły przez te zakładki ramionka (obie miały wagę poniżej 3 kg).
Polećcie też jakie są nowości dla dzieci, ostatnie dziecko miałam 9 lat temu;)
Zawijałam ją w rożek, a co tam teraz jest na topie? Widziałam na różnych zdjęciach kocyki z wypustkami, mi się to kojarzy z legowiskiem dla kota, bo takie ma moja kotka;)
Są jakieś kojce itp? Nie było tego 9 lat temu. Rożki cały czas są w użyciu?
My rożek mieliśmy tylko podczas Chrztu... zdecydowanie bardziej sprawdził nam się kojec dla noworodka. Teraz bez kojca nie wyobrażam sobie życia.
A co do bodziaków, używaliśmy i tych i tych, ale odradzam te z Pepco, Lidla i Reserved... 2 pierwsze naciągały się tak bardzo, że z rozm. 50 robił się po pierwszym praniu oversize, dodatkowo oczka w nich szły, natomiast te z Reserved były tak turbo dopasowane i mało rozciągliwe, że ubranie maluszka kończyło się nie lada wysiłkiem. -
Ja rożka przy małej teraz nie używałam ale z tego względu że było baaardzo ciepło. Ale teraz planuje kupić bo to tak naprawdę kilka groszy a może się przydać. Te body z zakładkami to jak dziecko jest szczuplejsze to robi mu się dekolt do pępka hah;p ale znowu na dłużej starcza tak mi się wydaje. Ja jednak wolę z mapami na ramionku, a na początek kupię te kopertowe, dziwnie będzie znowu ubierać taką lekką drobinke:) w ogóle jak pomyślę o obsłudze noworodka to się czuje jakbym miała to znowu robić pierwszy raz:p
Ja w ogóle jeszcze nie wiem co chcę kupić dla malucha, czy kupić jakąś kołyskę do pokoju czy w czym będzie leżeć, nic nie wiem:p myślę o kokonie, ale nie wiem czy mi się sprawdzi czy nie.
P.s my chrzicilismy w październiku i nie miałam rożka, tylko tak trzymaliśmy małą na rękach. Było w ogóle wtedy bardzo ciepło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 15:06
BlondHeroina_ lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:Ja rożka przy małej teraz nie używałam ale z tego względu że było baaardzo ciepło. Ale teraz planuje kupić bo to tak naprawdę kilka groszy a może się przydać. Te body z zakładkami to jak dziecko jest szczuplejsze to robi mu się dekolt do pępka hah;p ale znowu na dłużej starcza tak mi się wydaje. Ja jednak wolę z mapami na ramionku, a na początek kupię te kopertowe, dziwnie będzie znowu ubierać taką lekką drobinke:) w ogóle jak pomyślę o obsłudze noworodka to się czuje jakbym miała to znowu robić pierwszy raz:p
Ja w ogóle jeszcze nie wiem co chcę kupić dla malucha, czy kupić jakąś kołyskę do pokoju czy w czym będzie leżeć, nic nie wiem:p myślę o kokonie, ale nie wiem czy mi się sprawdzi czy nie.
P.s my chrzicilismy w październiku i nie miałam rożka, tylko tak trzymaliśmy małą na rękach. Było w ogóle wtedy bardzo ciepło.
My w listopadzie chrzciliśmy ale rożek mieliśmy tylko w kościele. Wygodniej było przekazywać maluszka między sobą. -
W smyku mają dużo kopertowych body, są ok gatunkowo?
Ja będę musiała kupić też kilka rzeczy o rozmiarze 50, choćby na te pierwsze 2 tygodnie, moje córki topiły się w rozmiarze 56:)
Ja ubierałam body bez rękawków i na to pajacyk - to do spania. W dzień chodziły w bluzeczkach, rajtkach albo półśpiochach a pod sód zawsze body właśnie bez rękawków, bo też przegrzewać nie chciałam. Pełniły rolę podkoszulka i trzymacza pieluchy w ryzach:)
Teraz chłopiec i jestem zielona w temacie ubranek... czy chłopaki tez noszą rajty?
-
Misia, mój chłopiec nosił rajtki 😁
Pod spodnie jak zimno, pod kombinezon na zimę, do raczkowania z gumą na kolanach, czasem jako spodenki po domu. Robią męskie w auta, roboty, zwierzątka, itp więc chyba jest popyt 😊
My mieliśmy rożek. Używaliśmy w szpitalu, przez pierwsze kilka tygodni do spania na drzemkę. Rożek był rozkładalny na mały kocyk, w sam raz do nakrycia nóżek w samochodzie. Dla drugiego kupię nowy, ten już się sprał od eksploatacji 🙂
Dla mnie dla noworodka nie sprawdziły się body z zakładkami, bo dziecko wylatywało górą. Lepsze były kopertowe, ale wkurzało mnie milion napów do zapięcia. Najlepsze były te z zastrzaskami przy szyi.
Dlatego myślę, że ile mam, tyle opinii. My jesteśmy różne, dzieci są różne i to co się sprawdza u kogoś, u kogoś innego może być niewypałem stulecia 😃Misia78 lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:To mój dzisiejszy zakup
Nie myślałam, że tak szybko będę potrzebować, ale już w 20tc (!) ciazy z jednej piersi leci mi pokarm 🙈 Już drugi raz miałam wielgachną plamę w piżamie.
Czy któraś z was też tak miała/ma? I to na tak wczesnym etapie? Zawsze myślałam, że takie wycieki pokarmu to się zdarzają pod koniec ciąży a tu taka niespodzianka
Nie tylko ty masz taki problem 😜 już mi się zdarzyło kilka razy, a pierwszy raz w 18tc 😅 sama na początku nie ogarnialam, ze to już tak szybko może być! Tylko jak tu na noc korzystać, jak śpię bez stanika? 🤔Maybelle lubi tę wiadomość
-
W ogóle nie wiem co się robi z rożkiem... gdzie w tym dziecko jest?
Planuję kokon, albo kosz Mojżesza albo jedno i drugie... bo dom, więc nie będę targać ze sobą rzeczy, musi być coś na parterze. Gorzej z kotami, bo będę musiała wszystko przykrywaćpal sześć sierść, ale niestety u nas multum kleszczy koty przynoszą... nie wiem jak to rozwiązać...
Wózki kocham, ale jakoś mnie wybór przerasta... muszę zobaczyć, pojeździć... nie wiem gdzie w Warszawie jest duży wybór, bo chciałam zobaczyć bugaboo, joolz i może thule… chociaż trójkołowce mnie nie przekonują. -
Maybelle wrote:O tym nie pomyślałam 😂 też śpię bez stanika. Ale może jakoś je przykleję do koszuli nocnej w miejscu sutków. Spróbuję w ten sposób.
Tez właśnie pomyślałam o tym, tylko ze mi się często koszulka przesuwa jak śpię, ze jak mi coś z piersi poleci to zazwyczaj w dziwnych miejscach jest na koszulce, nie konkretnie w miejscu piersi 😂 może taki materiałowy rozciągający się biustonosz? -
Maybelle wrote:To mój dzisiejszy zakup
Nie myślałam, że tak szybko będę potrzebować, ale już w 20tc (!) ciazy z jednej piersi leci mi pokarm 🙈 Już drugi raz miałam wielgachną plamę w piżamie.
Czy któraś z was też tak miała/ma? I to na tak wczesnym etapie? Zawsze myślałam, że takie wycieki pokarmu to się zdarzają pod koniec ciąży a tu taka niespodzianka
ja tak miałam - w pierwszej ciąży też tak wcześnie a w drugiej ... nie pamiętambo to już trochę więcej na głowie miałam i mniej zwracałam uwagę co i kiedy
spanie w staniku (choćby miękkim tzw sportowym topie) na swoje dobre strony - biust się nie defasonujea potem w czasie karmienia i tak będziesz pewnie musiała spać w staniku i z wkładkami w środek (choć nie wszystkie tak mają)
wózek ten mam na oku: https://tutispolska.pl/p/1-aero
tylko nie wiem jaki kolor - kilka mam na okuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 20:55
Maybelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja rodziłam na koniec października i dziecko spowijalismy w kocyk i wkładaliśmy mocno spięte w różek bo to je uspokajało. Miałam dwa różki na zmianę. Córka miała straszne kolki. Rajstop nie uzywalam w ogóle w pierwszych miesiącach życia.
Body że smyka - ja teraz kupowałam chłopięce z tej firmy Ewa Klucze czy jakoś tak i gatunkowo ok. Są w smyku online. Stacjonarnie nie patrzyłam.Jezu ufam Tobie -
Ja chyba za niedługo zacznę spać w staniku bo mi już bez niewygodnie. W pierwszej ciąży pokarm mi się pojawił dopiero 4 dni po porodzie
więc wcześniej nie miałam potrzeby używać wkładek laktacyjnych.
W H&M są fajne staniki do karmienia materiałowe i jak ktoś lubi spać w bezrękawniku to są też do karmienia z odpinanymi ramiączkami tam jest spokojnie miejsce na wkładki laktacyjnej.