X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Dziewczyny poradźcie, bo ja już nie pamiętam, co się sprawdziło u noworodka - czy body z tymi zakładkami przy szyi są ok? Mają takie w sinsay: https://www.sinsay.com/pl/pl/xt855-01x/cotton-rich-body-5-pack
    Czy lepiej kupić z zatrzaskiem z jednej strony?
    Coś mi świta ze moim córkom wychodziły przez te zakładki ramionka (obie miały wagę poniżej 3 kg).
    Polećcie też jakie są nowości dla dzieci, ostatnie dziecko miałam 9 lat temu;)
    Zawijałam ją w rożek, a co tam teraz jest na topie? Widziałam na różnych zdjęciach kocyki z wypustkami, mi się to kojarzy z legowiskiem dla kota, bo takie ma moja kotka;)
    Są jakieś kojce itp? Nie było tego 9 lat temu. Rożki cały czas są w użyciu?

My rożek mieliśmy tylko podczas Chrztu... zdecydowanie bardziej sprawdził nam się kojec dla noworodka. Teraz bez kojca nie wyobrażam sobie życia.

A co do bodziaków, używaliśmy i tych i tych, ale odradzam te z Pepco, Lidla i Reserved... 2 pierwsze naciągały się tak bardzo, że z rozm. 50 robił się po pierwszym praniu oversize, dodatkowo oczka w nich szły, natomiast te z Reserved były tak turbo dopasowane i mało rozciągliwe, że ubranie maluszka kończyło się nie lada wysiłkiem.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożka przy małej teraz nie używałam ale z tego względu że było baaardzo ciepło. Ale teraz planuje kupić bo to tak naprawdę kilka groszy a może się przydać. Te body z zakładkami to jak dziecko jest szczuplejsze to robi mu się dekolt do pępka hah;p ale znowu na dłużej starcza tak mi się wydaje. Ja jednak wolę z mapami na ramionku, a na początek kupię te kopertowe, dziwnie będzie znowu ubierać taką lekką drobinke:) w ogóle jak pomyślę o obsłudze noworodka to się czuje jakbym miała to znowu robić pierwszy raz:p

Ja w ogóle jeszcze nie wiem co chcę kupić dla malucha, czy kupić jakąś kołyskę do pokoju czy w czym będzie leżeć, nic nie wiem:p myślę o kokonie, ale nie wiem czy mi się sprawdzi czy nie.

P.s my chrzicilismy w październiku i nie miałam rożka, tylko tak trzymaliśmy małą na rękach. Było w ogóle wtedy bardzo ciepło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 15:06

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Ja rożka przy małej teraz nie używałam ale z tego względu że było baaardzo ciepło. Ale teraz planuje kupić bo to tak naprawdę kilka groszy a może się przydać. Te body z zakładkami to jak dziecko jest szczuplejsze to robi mu się dekolt do pępka hah;p ale znowu na dłużej starcza tak mi się wydaje. Ja jednak wolę z mapami na ramionku, a na początek kupię te kopertowe, dziwnie będzie znowu ubierać taką lekką drobinke:) w ogóle jak pomyślę o obsłudze noworodka to się czuje jakbym miała to znowu robić pierwszy raz:p

Ja w ogóle jeszcze nie wiem co chcę kupić dla malucha, czy kupić jakąś kołyskę do pokoju czy w czym będzie leżeć, nic nie wiem:p myślę o kokonie, ale nie wiem czy mi się sprawdzi czy nie.

P.s my chrzicilismy w październiku i nie miałam rożka, tylko tak trzymaliśmy małą na rękach. Było w ogóle wtedy bardzo ciepło.

My w listopadzie chrzciliśmy ale rożek mieliśmy tylko w kościele. Wygodniej było przekazywać maluszka między sobą.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w czym będzie u was dziecko spać? Rożek, otulacz, jakiś śpiworek? I jakie ubranka do tego? Zwykle śpiochy wystarcza? Doradzicie coś? Bo nie mam zielonego pojęcia w czym kłaść dziecko, żeby było mu ciepło i żeby było bezpiecznie 🙂

• gondi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.wymagajace.pl/przykrywac-czy-nie-przykrywac/

U nas napewno będzie to śpiworek, i zobaczymy jak temp. w sypialni ale pewnie body i pajac.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:27

Kejti22, baby lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku mają dużo kopertowych body, są ok gatunkowo?
    Ja będę musiała kupić też kilka rzeczy o rozmiarze 50, choćby na te pierwsze 2 tygodnie, moje córki topiły się w rozmiarze 56:)

Ja ubierałam body bez rękawków i na to pajacyk - to do spania. W dzień chodziły w bluzeczkach, rajtkach albo półśpiochach a pod sód zawsze body właśnie bez rękawków, bo też przegrzewać nie chciałam. Pełniły rolę podkoszulka i trzymacza pieluchy w ryzach:)
    Teraz chłopiec i jestem zielona w temacie ubranek... czy chłopaki tez noszą rajty?

17u96iyefisxlskp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, mój chłopiec nosił rajtki 😁

Pod spodnie jak zimno, pod kombinezon na zimę, do raczkowania z gumą na kolanach, czasem jako spodenki po domu. Robią męskie w auta, roboty, zwierzątka, itp więc chyba jest popyt 😊

My mieliśmy rożek. Używaliśmy w szpitalu, przez pierwsze kilka tygodni do spania na drzemkę. Rożek był rozkładalny na mały kocyk, w sam raz do nakrycia nóżek w samochodzie. Dla drugiego kupię nowy, ten już się sprał od eksploatacji 🙂

Dla mnie dla noworodka nie sprawdziły się body z zakładkami, bo dziecko wylatywało górą. Lepsze były kopertowe, ale wkurzało mnie milion napów do zapięcia. Najlepsze były te z zastrzaskami przy szyi.

Dlatego myślę, że ile mam, tyle opinii. My jesteśmy różne, dzieci są różne i to co się sprawdza u kogoś, u kogoś innego może być niewypałem stulecia 😃

Misia78 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    To mój dzisiejszy zakup d91767862255.jpg
    Nie myślałam, że tak szybko będę potrzebować, ale już w 20tc (!) ciazy z jednej piersi leci mi pokarm 🙈 Już drugi raz miałam wielgachną plamę w piżamie.
    Czy któraś z was też tak miała/ma? I to na tak wczesnym etapie? Zawsze myślałam, że takie wycieki pokarmu to się zdarzają pod koniec ciąży a tu taka niespodzianka

Nie tylko ty masz taki problem 😜 już mi się zdarzyło kilka razy, a pierwszy raz w 18tc 😅 sama na początku nie ogarnialam, ze to już tak szybko może być! Tylko jak tu na noc korzystać, jak śpię bez stanika? 🤔

Maybelle lubi tę wiadomość

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie wiem co się robi z rożkiem... gdzie w tym dziecko jest?
    Planuję kokon, albo kosz Mojżesza albo jedno i drugie... bo dom, więc nie będę targać ze sobą rzeczy, musi być coś na parterze. Gorzej z kotami, bo będę musiała wszystko przykrywać :/ pal sześć sierść, ale niestety u nas multum kleszczy koty przynoszą... nie wiem jak to rozwiązać...

Wózki kocham, ale jakoś mnie wybór przerasta... muszę zobaczyć, pojeździć... nie wiem gdzie w Warszawie jest duży wybór, bo chciałam zobaczyć bugaboo, joolz i może thule… chociaż trójkołowce mnie nie przekonują.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    O tym nie pomyślałam 😂 też śpię bez stanika. Ale może jakoś je przykleję do koszuli nocnej w miejscu sutków. Spróbuję w ten sposób.

Tez właśnie pomyślałam o tym, tylko ze mi się często koszulka przesuwa jak śpię, ze jak mi coś z piersi poleci to zazwyczaj w dziwnych miejscach jest na koszulce, nie konkretnie w miejscu piersi 😂 może taki materiałowy rozciągający się biustonosz?

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kejti22 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle o zakupie takiego stanika jak noszą dwunastolatki 😂 takie miękkie, rozciągliwe 😜 tylko nie wiem czy znajdę taki na swój rozmiar 😂😂😂

• baby Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    To mój dzisiejszy zakup d91767862255.jpg
    Nie myślałam, że tak szybko będę potrzebować, ale już w 20tc (!) ciazy z jednej piersi leci mi pokarm 🙈 Już drugi raz miałam wielgachną plamę w piżamie.
    Czy któraś z was też tak miała/ma? I to na tak wczesnym etapie? Zawsze myślałam, że takie wycieki pokarmu to się zdarzają pod koniec ciąży a tu taka niespodzianka

ja tak miałam - w pierwszej ciąży też tak wcześnie a w drugiej ... nie pamiętam ;) bo to już trochę więcej na głowie miałam i mniej zwracałam uwagę co i kiedy ;)

spanie w staniku (choćby miękkim tzw sportowym topie) na swoje dobre strony - biust się nie defasonuje ;) a potem w czasie karmienia i tak będziesz pewnie musiała spać w staniku i z wkładkami w środek (choć nie wszystkie tak mają)

wózek ten mam na oku: https://tutispolska.pl/p/1-aero

tylko nie wiem jaki kolor - kilka mam na oku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 20:55

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • BuBu Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam w pierwszej ciąży od połowy ciąży chodziłam z wkładkami bo mi ciekło mleko i też byłam bardzo zaskoczona ale to podobno może się zdarzyć i to nic złego.

3jgx3e3kxkbj0z7a.png
    wnidio4px2a5kwgs.png
    bl9cuay3m1ytu56k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z cyców nic nie leci, ale mam takie białe pęcherzyki, jak nacisnę lekko to białe coś wychodzi. I są ogólnie wrażliwe jak przy kp gdy mleko się tworzy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli macie FB zajrzyjcie do grupy >Rodzę w 2020. Największa grupa dla mam.
    Dziewczyna właśnie wrzuciła opis swojego poród (z środy). Poród rodem z filmu 🙂

• RedRose Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam na koniec października i dziecko spowijalismy w kocyk i wkładaliśmy mocno spięte w różek bo to je uspokajało. Miałam dwa różki na zmianę. Córka miała straszne kolki. Rajstop nie uzywalam w ogóle w pierwszych miesiącach życia.

Body że smyka - ja teraz kupowałam chłopięce z tej firmy Ewa Klucze czy jakoś tak i gatunkowo ok. Są w smyku online. Stacjonarnie nie patrzyłam.

Jezu ufam Tobie
  • gondi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za niedługo zacznę spać w staniku bo mi już bez niewygodnie. W pierwszej ciąży pokarm mi się pojawił dopiero 4 dni po porodzie ;) więc wcześniej nie miałam potrzeby używać wkładek laktacyjnych.
    W H&M są fajne staniki do karmienia materiałowe i jak ktoś lubi spać w bezrękawniku to są też do karmienia z odpinanymi ramiączkami tam jest spokojnie miejsce na wkładki laktacyjnej.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ