X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zaczynam odczuwać ruchy. Juz kilka dni mi się wydawało że to jednak nie jelita, ale dzisiaj już jestem pewna że te smyranie to sprawka dzidzi.

Znów mnie dzisiaj chcieli przepuścić w sklepie. Dziwi mnie to bo mi się wydaje że jeszcze aż tak tego nie widać:p

Jutro jadę na badania krwi i moczu. Jak ja tego nie lubię, jeździć gdzieś z pustym brzuchem....

Maybelle, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Sylwia piękny brzuszek 😍 i piękną masz sukienkę w kwiaty. Taka idealna do sesji ciążowej 😄
    A właśnie, planujecie zrobić sobie taką profesjonalną sesję zdjęciową na pamiątkę ?
    Ja chyba zrobię sobie sama z mężem. Statyw mam, aparat też, i mogę z telefonu klikać samowyzwalacz. Tylko muszę znaleźć jakąś ładną polanę w okolicy 😁😁
    Dziękuję dDiewczyny 😘 Hmm myślę, że gdy przyjdzie czas na sesje to już się w nią nie wcisnę (rozmiar 34 tyle, że pod biustem odcinana). Dlatego wczoraj w niej paradowałam po domu, bo stwierdziłam że to ostatni odzwonek, a uwielbiam ją. Mąż mail że mnie ubaw 😃 Ja z chęcią zrobię sesje i ciążowa i dla malucha ( mam nadzieję że się uda). Moja koleżanka z liceum robi takie sesje więc ją poproszę 🙂 Chciałabym taka pamiątkę 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 13:01

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Może nie są to mocne krwawienia, ale codziennie z rana mam katar i jak wydmucham nos to jest krew na chusteczce 😕
    Dokładnie mam to samo, katar z krwią rano, i tak co dzień. Chyba to normalne, ale wkurza.

17u96iyefisxlskp.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:28

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, Sylwia, brzuszki cudne 😍

Właśnie ostatnio mąż pytał mnie, czy zrobimy sobie taką sesję. W pierwszej ciąży to była zima, więc nie mieliśmy chęci ani pomysłu. Teraz może zrobimy rodzinną sesję ze starsza córką i brzuszkiem. Ale to wiele zależy od tego jak się będę czuła latem i jak będę wyglądała 😉 Może się zdarzyć, że na przykład cała spuchnę w letnie upały i zdecydowanie nie chcę mieć tego na zdjęciach 😁
    A z drugiej strony zawsze mi się marzyła ciąża latem i letnie, ciążowe sukienki... Więc zobaczymy.

Poki co zastanawiam się kto odwołał wiosnę?! 😫😫😫

Sylwia Sylwia, Maybelle lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, super brzuszek i ta sukienka w kwiaty 😉

Ja miałam w poprzedniej ciąży sesję. Na tydzień przed porodem, wyglądam jak słonik 😁 ale pamiątka jest.

W tej sobie odpuszczę, ale zrobimy fajną rodzinną-po urodzeniu maluszka lub na święta 😊 u mnie sporo fotografów robi świąteczne sesje, byliśmy z synem-były przebrania dla dzieci, no i pamiątka dla całej rodziny, bo babcie dostały pod choinkę prezenty ze zdjęciami 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 13:35

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała sesję w sierpniu z okazję dwóch latek córeczki, i oczywiście pykniemy sobie jakieś rodzinne zdjęcie żeby brzuszek było widać:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też sesji nie robimy bo nie robiliśmy w poprzednich, ale podobnie jak Wowka chcemy zrobić sesję świąteczną już w 5tkę 🙂

Nie mam lustra by zrobić foto, syn próbował to się wiecej uśmiał niż zrobił zdjęcie, więc jako tako sama zrobiłam. Ja przy Was to jak pączuch jestem z serdelkami na boczkach 🤭
    🍗🍩 😂

2e752e1c41e6.jpg

Sylwia Sylwia, Wowka, Paulinqa, Evoleth, BlondHeroina_, Maybelle lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, a jakie badania z krwi będziesz robić? Nie do wszystkiego trzeba być na czczo, wbrew obiegowej opinii do morfologii też nie. Można zjeść lekkie śniadanie i nie jechać na pusty żołądek 😚

Blueberry, gdzie boczki, jakie pączki? Ja widzę zgrabny brzuszek 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 13:42

Bluberry, Krąsi lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak patrzę na Wasze zdjęcia brzuszków i dochodzę do wniosku, że na tym forum mamy same sexy mamusie... Wyglądacie zjawiskowo! ❤

Sylwia Sylwia, Paulinqa, Bluberry, Maybelle lubią tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

No właśnie Bluberry, dopatruje sie tych boczków i jakoś nie mogę się dopatrzeć 😁 bardzo ładny brzuszek

Bluberry lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😉 bokiem stoję to nie widać 🙂

• RedRose Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już mają dzieci po jakich porodach jesteście? SN czy cc? Jakie są Wasze wrażenia/wspomnienia z tamtych dni?

Ja rodziłam przez cc. Zniosłam bardzo źle. Miałam zakażenie rany i teraz mam bliznowiec. Blizna poniżej linii owłosienia więc z goleniem mam problem :/ a tamtego dnia czułam zwierzęcy strach. Też wiadomo miałam wyjątkowe okoliczności ale przed samą operacja i podczas myślałam że zeświruje.

Jezu ufam Tobie
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badan moczu nie polecam przelewać z kubeczka do tego małego pojemniczka bo ja tak Zrobiłam i wyszło mi niewiadomo co leukocyty, zapalenie i wszytsko co najgorsze. Powtórzyłam badanie z takim profesjonalnym pojemnikiem którego się nie odkręca tylko Wsysa mocz i wszystko dobrze wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 14:47

Jezu ufam Tobie
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Rose, ja po sn. Wspomnienia bardzo dobre, kilka dni temu wklejałam tu linka do opisu mojego porodu. Jeśli chcesz, to wkleję go dla Ciebie jeszcze raz 🙂

Myślę, że dużą rolę grały okoliczności. Twoja sytuacja była wyjątkowa, strach był zupełnie zrozumiały. U mnie poród był wybawieniem po trudach ciąży i chciałam go mieć jak najszybciej za sobą.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Dziewczyny które już mają dzieci po jakich porodach jesteście? SN czy cc? Jakie są Wasze wrażenia/wspomnienia z tamtych dni?

Ja rodziłam przez cc. Zniosłam bardzo źle. Miałam zakażenie rany i teraz mam bliznowiec. Blizna poniżej linii owłosienia więc z goleniem mam problem :/ a tamtego dnia czułam zwierzęcy strach. Też wiadomo miałam wyjątkowe okoliczności ale przed samą operacja i podczas myślałam że zeświruje.

SN x2 😊 4890g i 4650g... ciekawe jak będzie teraz 🙈😂
    Pierwszy poród - masakra, oxytocyna, bo wody odeszły, skurcze na maxa i tak 10h... drugi poród - extra! Zaczął się od regularnych skurczy, narastających i po 4h młoda była na świecie, o 10 się urodziła, a o 14.odwiedzila nas moja mama z synem.. świetnie się czułam - liczę na to, że teraz będzie podobnie 🙈 albo chociaż tak pośrodku tych dwóch porodów 😊
    Bardzo też myślę o cc, jeśli waga będzie podobna, ale nie wiem... będziemy się zastanawiać z moim lekarzem bliżej porodu 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I podzielę się, na Asos jest promocja -20% na ciuchy, zamówiłam ciążowe sukienki i koszulki z krótkim za bezcen 🤗🤗

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja metamorfoza: bec3bfc05e3c.jpg
    f2a3ef27686e.jpg
    Polówka blisko a ja czuje, że brzuszek mam taki maky na ten czas. Jakie Wy macie cudne brzuszki 😍😍😍

Wowka, Bluberry, Kejti22, Maybelle, Jola17a, BlondHeroina_, Jesienna mama, Misia78 lubią tę wiadomość

66f2b88525.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red ja mam za sobą dwie cesarki nie planowane. Samą cesarkę wspominam dobrze, szybko dochodziłam do siebie, po 7 dniach zdejmowane szwy i czułam się bardzo dobrze. Jedynie po pierwszej cesarce miałam kiepski szew, blizna była gruba i trochę dokuczała tak do 6-7 miesięcy po porodzie. Przy drugiej cesarce na stole operacyjnym dowiedziałam się że mam duże zrosty, ale trafiłam na świetną ginekolog która zrobiła tak dobrze cięcie że w ogóle nie czuję blizny w dotyku jakby jej nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka woow! 😲 To jest dopiero wyczyn.
    Mój syn miał prawie 4500 ale naturalnie nie chciał wyjść.

Emka31 lubi tę wiadomość

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ