X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia93 wrote:
    Zadzwoniłam do mojej Pani doktor i zaleciła mi gumy pregna vomi, jeść choćby po dwa kęsy bułki, łyk jogurtu naturalnego, co chwilkę coś próbować i pić, pić, pić to najważniejsze. Mówi, że czasem się tak zdarza, że mdłości wracają, ale mam się zrelaksować i nie stresować bo dzidzia będzie niespokojna, a od matki swoje i tak zabierze, żeby mu nie brakło. Gdyby nie ustąpiło to dzwonić i będziemy myśleć dalej. Także działamy z berbeciem 💪🏻 Już mamie psoci, a co to będzie potem 😲 Freja jedziemy na tym samym wózku, ten sam termin porodu 😉 To serio połówka za nami? 😲🤗

No widzisz 💪🏻 Będzie dobrze! 🤗

Monia93 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pisałyśmy o porodach, że dziś miałam taką dziwną potrzebę by skompletować rzeczy do szpitala. Zrobiłam duże zamówienie przez internet, ale torby jeszcze nie będę pakować sam fakt, że co najważniejsze będzie już w szafie mnie już nie stresuje... bo gdyby coś to na męża nie mogę liczyć już sobie wyobraziłam co on by mi kupił 🙈 😂
    Kiedyś po porodzie będąc już w domu skończyły mi się te grube podpaski, a krwawienie miałam jeszcze duże i zwykła podpaska by nie dała rady, wysłałam męża specjalnie do Rossmana.. Wrócił zadowolony z dwoma pudełkami cienkich wkładek 😒

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Tak pisałyśmy o porodach, że dziś miałam taką dziwną potrzebę by skompletować rzeczy do szpitala. Zrobiłam duże zamówienie przez internet, ale torby jeszcze nie będę pakować sam fakt, że co najważniejsze będzie już w szafie mnie już nie stresuje... bo gdyby coś to na męża nie mogę liczyć już sobie wyobraziłam co on by mi kupił 🙈 😂
    Kiedyś po porodzie będąc już w domu skończyły mi się te grube podpaski, a krwawienie miałam jeszcze duże i zwykła podpaska by nie dała rady, wysłałam męża specjalnie do Rossmana.. Wrócił zadowolony z dwoma pudełkami cienkich wkładek 😒

ja jak chcę żeby mi mąż coś nietypowego kupił (np płyn do demakijażu) to mu zdjęcie na Messenger wysyłam 😋

A nauczkę mam po tym jak napisałam mu, żeby kupil na sernik serek Philadelphia, a najlepiej mój ulubiony, no jest tańszy. Kupił Philadelphia, bo nie wiedział jaki jest mój ulubiony 🤣

Wowka, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam te historie o męskich zakupach 😂

Mój, jak tylko zaczynał ogarniać samodzielne zakupy, wymagał listy w kolejności ustawienia regałów w supermarkecie. Żeby nie musieć chodzić w kółko 😂

Ale to była jakaś prehistoria. Jedna leżąca ciąża, małe dziecko w domu, teraz druga leżąca ciąża i wszystko umie kupić.

Jak leżałam w szpitalu i potrzebowałam koszul ciażowych to mi kupił. Naprawdę ładne, rozmiarowo zgodne i dobre jakościowo 😊 teraz będąc w Lidlu, zawsze przejrzy ciuchy dziecięce i coś kupi. Wie jaki rozmiar i czego potrzeba. Kosmetyczne też ogarnia, ostatnio zapytałam jakie było kryterium wyboru zapachu żelu pod prysznic dla mnie. Po prostu wziął ten, którego było na półce najmniej, wnioskujac że ten zapach najbardziej się kobietom podoba 😀

Evoleth, Bluberry, Freja000, Krąsi lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za historie z poródow! Dla mnie to pierwsza ciąża więc zawsze człowiek mądrzejszy i wie na co może się nastawić 😀 Mój brzuszek jakiś taki niewielki w porównaniu z częścią brzuszków które pojawiły się w ostatnich dniach tutaj 😀

5ebb9e3006fd.jpg

Mimo tego że brzuszek niewielki to dzidzi czasami szaleje. Dzisiaj rano strasznie się wierciło.

Dziewczyny korzystałyście kiedyś z wizyt u specjalisty na NFZ w ciąży? Faktycznie starają się w przychodniach zapewnić termin w ciągu 7 dni jak to mówią przepisy? Potrzebuje zrobić usg Doppler żył a nie uśmiecha mi się płacić za kolejne prywatne wizyty i badania.

Soldering94, Wowka lubią tę wiadomość

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż od samego początku robi zakupy i spożywcze i jakie trzeba, chemia. Prowadzi notatnik i zakreśla co się w domu kończy że stałej listy, organizacja perfect :) kupuje zawsze tylko zdrowe rzeczy więc jak chce coś niezdrowego to muszę sama jechać :) zakupy z Rossmanna teraz są o niebo lepsze bo można złożyć zamówienie. :) kiedyś to zdjęcia i musiał dzwonić co pięć minut i się denerwował bo nic znaleźć nie mógł :)

Poród dla mnie to abstrakcja, ale jakoś nie boję się bólu. Nie mogę się doczekać:) mąż nie wyraża chęci wejścia na salę porodowa, liczyłam się z tym od początku bo ginekolog też go parzy :)

66f2b88525.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:

Bluberry, podzielisz się tym, co zamowilas? Szczerze, nie mam pojęcia co teraz się nadaje... kiedy 8 lat temu rodziłam, były podkłady Bella( w 2012 miałam Hartmanna- niebo lepsze) , majtki jednoraz. jakieś takie potliwe🙈 Teraz są pewnie nowości, o których pojęcia nie mam 🤗 będę wdzięczna 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 16:58

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2c358f2f40eb.jpg

25b6649d9e48.jpg

Ja mam taka listę od mamyginekolog, ale czy faktycznie aż tyle bodziakow i pajacyków brać do szpitala? Jak u was w szpitalach jest z ubrankami? Słyszałam, ze lepiej brać szpitalne bo czasami potrafią się zagubić bodziaki jak położne zajmują się dzieckiem...

Emka31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka narazie zamówiłam majtki poporodowe, podpaski te duże poporodowe, wkładki laktacyjne, podkłady higieniczne (u mnie się sprawdziły produkty z Canpolu, więc znalazłam na Allegro sprzedawcę z całym tym asortymentem) w moim szpitalu kobiety muszą mieć swoje.. Zamówiłam też koszule do karmienia, ciekawa jestem jakości.

Emka31 lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 maja 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    2c358f2f40eb.jpg

25b6649d9e48.jpg

Ja mam taka listę od mamyginekolog, ale czy faktycznie aż tyle bodziakow i pajacyków brać do szpitala? Jak u was w szpitalach jest z ubrankami? Słyszałam, ze lepiej brać szpitalne bo czasami potrafią się zagubić bodziaki jak położne zajmują się dzieckiem...

Niestety w większości publicznych szpitali nie dają już ubranek dla noworodków. Nigdy nie zdażyło mi się aby ubranka zaginęły, ponieważ maluchy przebierane i kąpane były na sali gdzie i my spałyśmy (obok umywalki była nieco większa, pełniąca funkcję wanienki).

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 19 maja 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsyłam Wam listę potrzebnych rzeczy, którą dostałam ze szpitala w Jastrzębiu 2 lata temu... mam nadzieję, że będzie pomocna :*
    20200519-183810.jpg

Pamiętam jednak, że zabrakło nam bodziaków, mimo że w szpitalu przepisowo 3 doby spędziliśmy. Więc wydaje mi się, że warto wziąć 5szt. dużo miejsca nie będą zajmowały...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 18:49

Emka31, Jesienna mama lubią tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Podsyłam Wam listę potrzebnych rzeczy, którą dostałam ze szpitala w Jastrzębiu 2 lata temu... mam nadzieję, że będzie pomocna :*
    20200519-183810.jpg
    .

Ogólnie lista wyglada super, bo jest chociaż fajnie opisana 😜 ta co ja dostałam ze swojego szpitala jak jeszcze funkcjonował to pożal się Boże 🤣 taka tragedia, ze dobrze napisali żeby koszule zabrać 😂

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Śliczne przewijaki i nakładki na nie są na babydoro.pl

oooooooo! Kupiony :D drogie te rzeczy, ale nic innego nie znalazłam, więc jestem rozgrzeszona ;) Dzięki!

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png

Wysłany: 19 maja 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    oooooooo! Kupiony :D drogie te rzeczy, ale nic innego nie znalazłam, więc jestem rozgrzeszona ;) Dzięki!

Mega drogie... ale zdecydowanie nadrabiają jakością i wyglądem. Sama chyba tam się zatracę... 🙈🥰

Freja000 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu to nawet listy nie dają, trzeba samemu ogarnąć wszystko.
    Ubranek do tej pory jedynie nie trzeba było brać.

Chciałam nową torbę na rzeczy dla dziecka zamówić bo stara jest już zjechana, ale nie mogę się zdecydować. Podoba mi się taka prosta, ale cena.. 😒😳

2929c716c93b.jpg

Wysłany: 19 maja 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    U mnie w szpitalu to nawet listy nie dają, trzeba samemu ogarnąć wszystko.
    Ubranek do tej pory jedynie nie trzeba było brać.

Chciałam nową torbę na rzeczy dla dziecka zamówić bo stara jest już zjechana, ale nie mogę się zdecydować. Podoba mi się taka prosta, ale cena.. 😒😳

2929c716c93b.jpg

Ja jestem kurduplem i ta torba dla mnie jest gigantyczna... mi się marzy ta...
    torba-z-saszetk-la-millou-feeria-premium-zip-moonlight-swan-2-na-szare-grey.jpg

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z la millou i jestem zadowolona ale sama jej nie kupiłam tylko dostałam pod choinkę

Jezu ufam Tobie
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond heroina dzięki za listę na pewno się przyda.

A co myślicie o takich wielorazowych wkladkavh laktacyjnych? Nie lubię żadnych jednorazowek, staram się ograniczyć śmieci jak tylko mogę i takie wkładki wydają mi się dobrym pomysłem. Miała któraś z was? Zamierzacie kupić?

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina fakt ona jest spora, mi by pasowała bo np. w podróży ogarnąć rzeczy dla malca plus starszaków było by akurat, ale będę szukać w niższej cenie.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, dobrze myślę o tych wielorazowych. Na pewno się zaopatrzę. Pranie przy małym dziecku też jest wstawiane non stop, więc nie ma problemu 🙂

Ja po wizycie. 285g wagi i prawdopodobnie dziewczynka 😍😍😍 szyjka bez zmian, oby tak dalej 😁

Nina83, BlondHeroina_, Jola17a, ElfiaKsiężniczka, baby, Kejti22, Emka31, Jesienna mama, Bluberry, Natalii, Misia78, Evoleth, Maybelle, Lajla, Freja000 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ