X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, u mnie już kolejną ciążę numerem jeden są ubrania z tego sklepu, a w szczególności spódnice. Idealnie dopasowują się do rosnącego brzuszka, nie uciskają, po praniu wracają do pierwotnego kształtu, no i nie tylko w ciąży da się w nich chodzić... ❤
    Screenshot-20200520-110440-Instagram.jpg

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Freja000 zraz Wam zacznę wrzucać inspiracje... 😁😁💪🏻

Właśnie wyszłam z gabinetu. Doczekałam się córeczki!!! ❤❤❤ Nic między nóżkami nie ma, lekarz obracał głowicą tak długo aż miał 100% pewność! 😅 Najważniejsze jednak, że zdrowa!

Bluberry, proszę dopisz mi na pierwszej stronie dziewczynkę 🥰
    Gratulacje niech laleczka rośnie zdrowo.

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że dziewczynka. Będzie miała 3 starszych braci, czad! 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiałyscie coś może że sklepu Colorstories? Podobają mi się tam kocyki i pieluszki i tak się zastanawiam nad jakością.

Będę używać łóżeczka next to me u góry, a na dole prawdopodobnie też z chicco takie łóżeczko, które później można używać jako krzesełko, rośnie razem z dzieckiem.
    I zastanawiam się, czy do tych "łóżeczek kupować jeszcze kokon, żeby maluszek był otuliny z każdej strony czy sobie ten kokon darować?

Wysłany: 20 maja 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Zamawiałyscie coś może że sklepu Colorstories? Podobają mi się tam kocyki i pieluszki i tak się zastanawiam nad jakością.

Będę używać łóżeczka next to me u góry, a na dole prawdopodobnie też z chicco takie łóżeczko, które później można używać jako krzesełko, rośnie razem z dzieckiem.
    I zastanawiam się, czy do tych "łóżeczek kupować jeszcze kokon, żeby maluszek był otuliny z każdej strony czy sobie ten kokon darować?

Kup kokon/kojec... zwróć uwagę, że nie tylko w łóżeczku będziesz go używać. Ja kładłam go na kanapie, wtedy miałam pewność, że maluch mi nie spadnie. Albo na piknik go braliśmy... jest niezastąpiony.

A co do sklepu, ja osobiście zamawiałam już na Lullalove.com, i jakość to jakaś magia! Z Colorstories nie miałam okazji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 12:16

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 20 maja 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Super, że dziewczynka. Będzie miała 3 starszych braci, czad! 😀

Złotowłosa i trzy misie 🖤

Wowka, baby, Natalii lubią tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak wy już wszystko macie poplanowane, łał! Ja to w ogóle jeszcze o niczym nie myślę jak tylko o tym czy będzie dziewczynka czy chłopczyk:p później pewnie zacznę już zakupy:) przy starszej to już dawno miałam wózek kupiony i jakieś ciuszki:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Dziewczynki, u mnie już kolejną ciążę numerem jeden są ubrania z tego sklepu, a w szczególności spódnice. Idealnie dopasowują się do rosnącego brzuszka, nie uciskają, po praniu wracają do pierwotnego kształtu, no i nie tylko w ciąży da się w nich chodzić... ❤
    Screenshot-20200520-110440-Instagram.jpg
    O niee.. Ja zamówiłam. Ta spódnice i serio nie wiem jak w niej chodzić. Normalnie noszę rozmiar 34. Jestem. Bardzo szczupła a ta spódnica jest tak wąska ze nie wiem gdzie jeszcze brzuch ma tam się zmieścić i na nogach tak opięta ze małymi kroczkami doszłam do. Lustra żeby się przejrzeć ;D oddawać się nie opłaca chyba więc zostawię ale czy założę w ciąży to nie wiem ale dużo dziewczyn chwali sobie tą spódnice co mnie dziwi na prawdę

Jezu ufam Tobie

Wysłany: 20 maja 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Jeju jak wy już wszystko macie poplanowane, łał! Ja to w ogóle jeszcze o niczym nie myślę jak tylko o tym czy będzie dziewczynka czy chłopczyk:p później pewnie zacznę już zakupy:) przy starszej to już dawno miałam wózek kupiony i jakieś ciuszki:)

Ja mam kilka ciuszków, wózek i łóżeczko... dopiero robię sobie listę potrzebnych rzeczy. Wprawiona jestem w zakupach dla chłopczyka, ale zakupy dla dziewczynki to dla mnie jakaś abstrakcja... Nie mogę uwierzyć, że pod sercem noszę małą Gwiazdeczkę i tylko się powstrzymuję przed zakupem samych kiecek 🖤😂

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 20 maja 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    O niee.. Ja zamówiłam. Ta spódnice i serio nie wiem jak w niej chodzić. Normalnie noszę rozmiar 34. Jestem. Bardzo szczupła a ta spódnica jest tak wąska ze nie wiem gdzie jeszcze brzuch ma tam się zmieścić i na nogach tak opięta ze małymi kroczkami doszłam do. Lustra żeby się przejrzeć ;D oddawać się nie opłaca chyba więc zostawię ale czy założę w ciąży to nie wiem ale dużo dziewczyn chwali sobie tą spódnice co mnie dziwi na prawdę

No one są bardzo wąskie, ale bez problemu się naciągają... Ja noszę normalnie XXS/XS.
    20200520-114146-02.jpg

Jola17a lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina kiecki to najbardziej niepraktyczne ubranko dla małych dziewczynek. Dobre od święta czy do sesji zdjęciowych nic poza tym. Moja podostawała mnóstwo sukienek i niektórych nawet jej nie założyłam. Lepszym rozwiązaniem są body z baskinką, które wyglądają jak sukienki a trzymają pampersa na miejscu:) dla raczkujących dzieci sukienki to już w ogóle niewypał, za to jak dziecko zacznie chodzić to w sukienkach wygląda przecudnie:)

Z racji że mieszkamy w okolicy,znasz może jakieś fajne sklepy dla dzieci tutaj? Chodzi mi i o ubranka i o wyprawkę:)

Ja, jeśli się okaże że będzie chłopiec, a takie mam przeczucia, to nie mam kompletnie pojęcia jak się obsługuje chłopców, jak się kąpie i w ogóle jakąś czarna magia:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33

Wysłany: 20 maja 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    BlondHeroina kiecki to najbardziej niepraktyczne ubranko dla małych dziewczynek. Dobre od święta czy do sesji zdjęciowych nic poza tym. Moja podostawała mnóstwo sukienek i niektórych nawet jej nie założyłam. Lepszym rozwiązaniem są body z baskinką, które wyglądają jak sukienki a trzymają pampersa na miejscu:) dla raczkujących dzieci sukienki to już w ogóle niewypał, za to jak dziecko zacznie chodzić to w sukienkach wygląda przecudnie:)

Z racji że mieszkamy w okolicy,znasz może jakieś fajne sklepy dla dzieci tutaj? Chodzi mi i o ubranka i o wyprawkę:)

Ja, jeśli się okaże że będzie chłopiec, a takie mam przeczucia, to nie mam kompletnie pojęcia jak się obsługuje chłopców, jak się kąpie i w ogóle jakąś czarna magia:p

Zdaję sobie doskonale sprawę z tego o czym piszesz... ale wiesz, odbiło! 😂 Po trzech synach...
    A co do okolicznych sklepów... Ja ubranka kupowałam zawsze w H&M i F&F. Kilka razy wybrałam się też do tego dyskontu odzieżowego między Biedrą a Mc w Wodzisławiu i upolowałam kilka perełek m.in. jak nową bluzeczkę z Burberry. W Markusi ceny tragiczne, a w pozostałych sklepach stricte dla dzieci ubranka jak za czasów PRL... nic nie poszli do przodu w tej kwestii.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mi się tak wydaje że zalatuje PRLem:p w Brzdącu jeszcze fajne ubranka ale tam ceny to już w ogóle nie dla mnie:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33

Wysłany: 20 maja 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zamówić coś na stronie H&M ale sam róż, w dodatku praktycznie nie ma rozm. 50 i 56 🤦🏼‍♀️ A jestem pewna, że i tym razem zaczniemy od 50.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond Heroiną u Ciebie jakąś krótsza się wydaje chyba że tak wyżej podciągnęłas. Może. To jest właśnie sposób. Ja mam 1.57m P. S wow ale wyglądasz! I to przy trzech synach! Ja to taka zaniedbana ostatnio. Hennę na brwiach już od miesiąca robię 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 14:46

Jezu ufam Tobie

Wysłany: 20 maja 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Blond Heroiną u Ciebie jakąś krótsza się wydaje chyba że tak wyżej podciągnęłas. Może. To jest właśnie sposób. Ja mam 1.57m P. S wow ale wyglądasz! I to przy trzech synach! Ja to taka zaniedbana ostatnio. Hennę na brwiach już od miesiąca robię 😅

Ja mam 156cm 😂🙈 Kiecki tego typu w ciąży zawsze podciągam prawie pod sam biust, wtedy są turbo wygodne.

P.S. Do lekarza jechałam... musiałam się ogarnąć... 😂 Od kilku tygodni wyglądam tak samo jak się czuję, chyba, że trzeba odbębnić cotygodniowe zakupy, wtedy odwalona jak mrówka na święto lasu... 😂🙈

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina gdzie kupiliście łóżko? 😍

Wysłany: 20 maja 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    BlondHeroina gdzie kupiliście łóżko? 😍

W Agacie 😁 Ale dobre 5 lat temu.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodziłaś na solarium? Bo taka ładna opalenizna ☺️

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    W Agacie 😁 Ale dobre 5 lat temu.

A ono jest z oświetleniem? Nie pamiętasz pewnie nazwy modelu? Przejrzałam na szybko sklep online i mi jedno wpadło bardzo podobne do Waszego 😁 mam podobny układ sypialni do wykończenia a łóżko bardzo mi się spodobało 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 15:40

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ