WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, u mnie już kolejną ciążę numerem jeden są ubrania z tego sklepu, a w szczególności spódnice. Idealnie dopasowują się do rosnącego brzuszka, nie uciskają, po praniu wracają do pierwotnego kształtu, no i nie tylko w ciąży da się w nich chodzić... ❤
    Screenshot-20200520-110440-Instagram.jpg

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Freja000 zraz Wam zacznę wrzucać inspiracje... 😁😁💪🏻

Właśnie wyszłam z gabinetu. Doczekałam się córeczki!!! ❤❤❤ Nic między nóżkami nie ma, lekarz obracał głowicą tak długo aż miał 100% pewność! 😅 Najważniejsze jednak, że zdrowa!

Bluberry, proszę dopisz mi na pierwszej stronie dziewczynkę 🥰
    Gratulacje niech laleczka rośnie zdrowo.

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że dziewczynka. Będzie miała 3 starszych braci, czad! 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamawiałyscie coś może że sklepu Colorstories? Podobają mi się tam kocyki i pieluszki i tak się zastanawiam nad jakością.

Będę używać łóżeczka next to me u góry, a na dole prawdopodobnie też z chicco takie łóżeczko, które później można używać jako krzesełko, rośnie razem z dzieckiem.
    I zastanawiam się, czy do tych "łóżeczek kupować jeszcze kokon, żeby maluszek był otuliny z każdej strony czy sobie ten kokon darować?

Wysłany: 20 maja 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Zamawiałyscie coś może że sklepu Colorstories? Podobają mi się tam kocyki i pieluszki i tak się zastanawiam nad jakością.

Będę używać łóżeczka next to me u góry, a na dole prawdopodobnie też z chicco takie łóżeczko, które później można używać jako krzesełko, rośnie razem z dzieckiem.
    I zastanawiam się, czy do tych "łóżeczek kupować jeszcze kokon, żeby maluszek był otuliny z każdej strony czy sobie ten kokon darować?

Kup kokon/kojec... zwróć uwagę, że nie tylko w łóżeczku będziesz go używać. Ja kładłam go na kanapie, wtedy miałam pewność, że maluch mi nie spadnie. Albo na piknik go braliśmy... jest niezastąpiony.

A co do sklepu, ja osobiście zamawiałam już na Lullalove.com, i jakość to jakaś magia! Z Colorstories nie miałam okazji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 12:16

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 20 maja 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Super, że dziewczynka. Będzie miała 3 starszych braci, czad! 😀

Złotowłosa i trzy misie 🖤

Wowka, baby, Natalii lubią tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak wy już wszystko macie poplanowane, łał! Ja to w ogóle jeszcze o niczym nie myślę jak tylko o tym czy będzie dziewczynka czy chłopczyk:p później pewnie zacznę już zakupy:) przy starszej to już dawno miałam wózek kupiony i jakieś ciuszki:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Dziewczynki, u mnie już kolejną ciążę numerem jeden są ubrania z tego sklepu, a w szczególności spódnice. Idealnie dopasowują się do rosnącego brzuszka, nie uciskają, po praniu wracają do pierwotnego kształtu, no i nie tylko w ciąży da się w nich chodzić... ❤
    Screenshot-20200520-110440-Instagram.jpg
    O niee.. Ja zamówiłam. Ta spódnice i serio nie wiem jak w niej chodzić. Normalnie noszę rozmiar 34. Jestem. Bardzo szczupła a ta spódnica jest tak wąska ze nie wiem gdzie jeszcze brzuch ma tam się zmieścić i na nogach tak opięta ze małymi kroczkami doszłam do. Lustra żeby się przejrzeć ;D oddawać się nie opłaca chyba więc zostawię ale czy założę w ciąży to nie wiem ale dużo dziewczyn chwali sobie tą spódnice co mnie dziwi na prawdę

Jezu ufam Tobie

Wysłany: 20 maja 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Jeju jak wy już wszystko macie poplanowane, łał! Ja to w ogóle jeszcze o niczym nie myślę jak tylko o tym czy będzie dziewczynka czy chłopczyk:p później pewnie zacznę już zakupy:) przy starszej to już dawno miałam wózek kupiony i jakieś ciuszki:)

Ja mam kilka ciuszków, wózek i łóżeczko... dopiero robię sobie listę potrzebnych rzeczy. Wprawiona jestem w zakupach dla chłopczyka, ale zakupy dla dziewczynki to dla mnie jakaś abstrakcja... Nie mogę uwierzyć, że pod sercem noszę małą Gwiazdeczkę i tylko się powstrzymuję przed zakupem samych kiecek 🖤😂

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 20 maja 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    O niee.. Ja zamówiłam. Ta spódnice i serio nie wiem jak w niej chodzić. Normalnie noszę rozmiar 34. Jestem. Bardzo szczupła a ta spódnica jest tak wąska ze nie wiem gdzie jeszcze brzuch ma tam się zmieścić i na nogach tak opięta ze małymi kroczkami doszłam do. Lustra żeby się przejrzeć ;D oddawać się nie opłaca chyba więc zostawię ale czy założę w ciąży to nie wiem ale dużo dziewczyn chwali sobie tą spódnice co mnie dziwi na prawdę

No one są bardzo wąskie, ale bez problemu się naciągają... Ja noszę normalnie XXS/XS.
    20200520-114146-02.jpg

Jola17a lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina kiecki to najbardziej niepraktyczne ubranko dla małych dziewczynek. Dobre od święta czy do sesji zdjęciowych nic poza tym. Moja podostawała mnóstwo sukienek i niektórych nawet jej nie założyłam. Lepszym rozwiązaniem są body z baskinką, które wyglądają jak sukienki a trzymają pampersa na miejscu:) dla raczkujących dzieci sukienki to już w ogóle niewypał, za to jak dziecko zacznie chodzić to w sukienkach wygląda przecudnie:)

Z racji że mieszkamy w okolicy,znasz może jakieś fajne sklepy dla dzieci tutaj? Chodzi mi i o ubranka i o wyprawkę:)

Ja, jeśli się okaże że będzie chłopiec, a takie mam przeczucia, to nie mam kompletnie pojęcia jak się obsługuje chłopców, jak się kąpie i w ogóle jakąś czarna magia:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33

Wysłany: 20 maja 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    BlondHeroina kiecki to najbardziej niepraktyczne ubranko dla małych dziewczynek. Dobre od święta czy do sesji zdjęciowych nic poza tym. Moja podostawała mnóstwo sukienek i niektórych nawet jej nie założyłam. Lepszym rozwiązaniem są body z baskinką, które wyglądają jak sukienki a trzymają pampersa na miejscu:) dla raczkujących dzieci sukienki to już w ogóle niewypał, za to jak dziecko zacznie chodzić to w sukienkach wygląda przecudnie:)

Z racji że mieszkamy w okolicy,znasz może jakieś fajne sklepy dla dzieci tutaj? Chodzi mi i o ubranka i o wyprawkę:)

Ja, jeśli się okaże że będzie chłopiec, a takie mam przeczucia, to nie mam kompletnie pojęcia jak się obsługuje chłopców, jak się kąpie i w ogóle jakąś czarna magia:p

Zdaję sobie doskonale sprawę z tego o czym piszesz... ale wiesz, odbiło! 😂 Po trzech synach...
    A co do okolicznych sklepów... Ja ubranka kupowałam zawsze w H&M i F&F. Kilka razy wybrałam się też do tego dyskontu odzieżowego między Biedrą a Mc w Wodzisławiu i upolowałam kilka perełek m.in. jak nową bluzeczkę z Burberry. W Markusi ceny tragiczne, a w pozostałych sklepach stricte dla dzieci ubranka jak za czasów PRL... nic nie poszli do przodu w tej kwestii.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mi się tak wydaje że zalatuje PRLem:p w Brzdącu jeszcze fajne ubranka ale tam ceny to już w ogóle nie dla mnie:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33

Wysłany: 20 maja 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zamówić coś na stronie H&M ale sam róż, w dodatku praktycznie nie ma rozm. 50 i 56 🤦🏼‍♀️ A jestem pewna, że i tym razem zaczniemy od 50.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond Heroiną u Ciebie jakąś krótsza się wydaje chyba że tak wyżej podciągnęłas. Może. To jest właśnie sposób. Ja mam 1.57m P. S wow ale wyglądasz! I to przy trzech synach! Ja to taka zaniedbana ostatnio. Hennę na brwiach już od miesiąca robię 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 14:46

Jezu ufam Tobie

Wysłany: 20 maja 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Blond Heroiną u Ciebie jakąś krótsza się wydaje chyba że tak wyżej podciągnęłas. Może. To jest właśnie sposób. Ja mam 1.57m P. S wow ale wyglądasz! I to przy trzech synach! Ja to taka zaniedbana ostatnio. Hennę na brwiach już od miesiąca robię 😅

Ja mam 156cm 😂🙈 Kiecki tego typu w ciąży zawsze podciągam prawie pod sam biust, wtedy są turbo wygodne.

P.S. Do lekarza jechałam... musiałam się ogarnąć... 😂 Od kilku tygodni wyglądam tak samo jak się czuję, chyba, że trzeba odbębnić cotygodniowe zakupy, wtedy odwalona jak mrówka na święto lasu... 😂🙈

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina gdzie kupiliście łóżko? 😍

Wysłany: 20 maja 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    BlondHeroina gdzie kupiliście łóżko? 😍

W Agacie 😁 Ale dobre 5 lat temu.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodziłaś na solarium? Bo taka ładna opalenizna ☺️

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    W Agacie 😁 Ale dobre 5 lat temu.

A ono jest z oświetleniem? Nie pamiętasz pewnie nazwy modelu? Przejrzałam na szybko sklep online i mi jedno wpadło bardzo podobne do Waszego 😁 mam podobny układ sypialni do wykończenia a łóżko bardzo mi się spodobało 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 15:40

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ