X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:31

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Cześć dziewczyny. Czasem Was podczytuję:) Mam pytanie bo wszsytkie jestesmy na podobnym etapie ciąży. Czy któraś z Was odczuwa twardnienie brzucha? Ja czuje czasem(zwykle wieczorem) takie jakby skurcze i twardą macice przez chwilkę. Może któraś z Was też takie coś ma?:)

Mój lekarz mówi na to "stawianie się macicy"... W tej ciąży jeszcze nic takiego nie czułam, ale w poprzedniej od ok. 27 tygodnia.

Iryska lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 20 maja 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepadłam... 😍
    Screenshot-20200520-220520-Ali-Express.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 22:08

Kejti22 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Cześć dziewczyny. Czasem Was podczytuję:) Mam pytanie bo wszsytkie jestesmy na podobnym etapie ciąży. Czy któraś z Was odczuwa twardnienie brzucha? Ja czuje czasem(zwykle wieczorem) takie jakby skurcze i twardą macice przez chwilkę. Może któraś z Was też takie coś ma?:)

W pierwszej ciąży nigdy, w drugiej po 25 tc, myliłam to z ruchami dziecka 🤦🏻‍♀️, lekarz na wizycie mnie uświadomił, że to twardnienie, a teraz „póki co” też nie czuję tego dziadostwa 😊

Iryska lubi tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️

Wysłany: 20 maja 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ale może być to groźne? Kurcze wizyta dopiero 10 czerwca. Chyba przedzwonie jutro do mojej doktor, najwyżej powie że jestem wariatką 😀

Generalnie chodzi o to, że macica przygotowuje się do porodu. Wydaje mi się, że to trochę zbyt wcześnie. Dla pewności zadzwoń jutro do lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 22:34

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ale może być to groźne? Kurcze wizyta dopiero 10 czerwca. Chyba przedzwonie jutro do mojej doktor, najwyżej powie że jestem wariatką 😀

Po 20tc, jeśli niebolesne, to fizjologiczne, ale w niewielkiej ilości 🙂 Skurcze Braxtona - Hicksa..Brałam na to magnez i nospę (ale tylko kiedy wielokrotnie twardniało, unikałam tego leku).. a te skurcze miałam często, syn miał wtedy 2 latka i byłam wiecznie w ruchu, a to je chyba nasilało 🙈
    Warto skonsultować się z lekarzem, bo to jeszcze przed 20tc, ale spokojnie, niech zadecyduje czy przyspieszyć wizytę, czy to może poczekać 🙂

• Iryska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BlondHeroina_, Emka31 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina - nawet się zgadzamy 😁 Matki Polki po przejściach 🙈😂

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Dzięki dziewczyny!🙂

Po to tu jesteśmy 😉🙂

Wysłany: 20 maja 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    BlondHeroina - nawet się zgadzamy 😁 Matki Polki po przejściach 🙈😂

I to jest w tym piękne! 🥰

Emka31 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Gochna Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Po 20tc, jeśli niebolesne, to fizjologiczne, ale w niewielkiej ilości 🙂 Skurcze Braxtona - Hicksa..Brałam na to magnez i nospę (ale tylko kiedy wielokrotnie twardniało, unikałam tego leku).. a te skurcze miałam często, syn miał wtedy 2 latka i byłam wiecznie w ruchu, a to je chyba nasilało 🙈
    Warto skonsultować się z lekarzem, bo to jeszcze przed 20tc, ale spokojnie, niech zadecyduje czy przyspieszyć wizytę, czy to może poczekać 🙂

U mnie w 1 ciąży, było to non stop ze na stałe miałam wprowadzony magnez 3 tabsy rano i 3 tabsy wieczorem ( cholomag B6) i w południe 2 tabsy asparaginu. Trochę pomogło, ale również zdarzyło mi się z polecenia lekarza brać nospe w dniach kiedy serio brzuch był bardzo twardy aż lekko bolał. Miałam to od około 18 tyg do końca ciazy. O ile nospe brałam mega rzadko o tyle ten magnez do końca. Specjalnie wymieniłam nazwy, bo to dwa różne typy magnezu.
    Całe szczęście, pomimo 20 tyg, w tej ciazy jeszcze tego nie mam i dzięki Ci Boże bo łykanie tego magnezu dla mnie to był dramat 😂🙈

Córeczka 10.2018
    ...? 10.2020
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:32

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez 3 razy dziennie (Asmag, teraz nie było zwykłego więc wzięłam Asmag B6 - chyba mogę?) Też miałam takie stawianie się brzucha w poprzednich ciążach, raczej po połowie ale być może w 2 ciąży wcześniej.

Dziś mam inny kłopot - rano biegunka 😳 skąd? Po czym? U mnie to niezbyt częste.. Martwię się trochę. No i oczywiście nie czuje ruchów 😜 To już mi się parę razy zdarzało

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę magnez 3x1 na skurcze... niby miały być na skurcze macicy, a taki mnie dzisiaj w nodze skurcz złapał, ze myślałam, ze padne😅😂

Baby, może po prostu masz złe trawienie? Mi tez się zdarza w ciąży bez powodu biegunka, zazwyczaj po jednym dniu mija. Jak ci nie przejdzie skonsultuj się z lekarzem i pamiętaj pij dużo wody! Bo to najważniejsze żeby się nie odwodnić 😊 a co do ruchów, tez miałam kilka dni temu, nawet pisałam tu na forum, ze dwa dni nie czułam ruchów dziecka... ale może się akurat pleckami obróciła.. 😊 następnego dnia miałam aż dość ruchów, bo cały dzień było czuć nie ważne co robiłam 😂

WITAM SIĘ DZISIAJ W DRUGIEJ POŁOWIE 🥰

BlondHeroina_, ma.rysia lubią tę wiadomość

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Mi lekarz zalecił większą dawkę magnezu 2x2, do tego dużo odpoczynku więc jak tylko poczuje brzuch to włączam tryb leniwej królowej 🙂 warto jednak podpytać lekarza

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 2 dni nie czuje ruchów. Tez się zaczęłam martwić, zobaczymy dziś.
    Biorę Aspargin, tez ma taki sam magnez jak Asmag i dodatkowo potas

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 21 maja 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdy tylko nie czuję ruchów sięgam po detektor tętna płodu... Mam AngelSounds i jestem z niego bardzo zadowolona, serduszko łapie już nawet w 12 tygodniu.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 ja też się witam dzisiaj w drugiej połowie! Niesamowite jak to zleciało. Oby ta druga połowa dla nas wszystkich była dobrym czasem 😊 dziewczyny a Wy teraz w tej ciąży robiłyscie usg piersi? Teoretycznie powinno się zrobić i taki miałam zamiar ale przez tego koronawirusa koniec końców nie zrobiłam...

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Spałam z synem do 9 już drugi dzien;) A dzidziuś juzkopie niesamowicie;) już na swoje pory aktywności. Pierworodny nie był aż tak ruchliwy😃

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ