Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iryska wrote:Cześć dziewczyny. Czasem Was podczytuję
Mam pytanie bo wszsytkie jestesmy na podobnym etapie ciąży. Czy któraś z Was odczuwa twardnienie brzucha? Ja czuje czasem(zwykle wieczorem) takie jakby skurcze i twardą macice przez chwilkę. Może któraś z Was też takie coś ma?
Mój lekarz mówi na to "stawianie się macicy"... W tej ciąży jeszcze nic takiego nie czułam, ale w poprzedniej od ok. 27 tygodnia.Iryska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIryska wrote:Cześć dziewczyny. Czasem Was podczytuję
Mam pytanie bo wszsytkie jestesmy na podobnym etapie ciąży. Czy któraś z Was odczuwa twardnienie brzucha? Ja czuje czasem(zwykle wieczorem) takie jakby skurcze i twardą macice przez chwilkę. Może któraś z Was też takie coś ma?
W pierwszej ciąży nigdy, w drugiej po 25 tc, myliłam to z ruchami dziecka 🤦🏻♀️, lekarz na wizycie mnie uświadomił, że to twardnienie, a teraz „póki co” też nie czuję tego dziadostwa 😊Iryska lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Ale może być to groźne? Kurcze wizyta dopiero 10 czerwca. Chyba przedzwonie jutro do mojej doktor, najwyżej powie że jestem wariatką 😀
Generalnie chodzi o to, że macica przygotowuje się do porodu. Wydaje mi się, że to trochę zbyt wcześnie. Dla pewności zadzwoń jutro do lekarza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 22:34
-
nick nieaktualnyIryska wrote:Ale może być to groźne? Kurcze wizyta dopiero 10 czerwca. Chyba przedzwonie jutro do mojej doktor, najwyżej powie że jestem wariatką 😀
Po 20tc, jeśli niebolesne, to fizjologiczne, ale w niewielkiej ilości 🙂 Skurcze Braxtona - Hicksa..Brałam na to magnez i nospę (ale tylko kiedy wielokrotnie twardniało, unikałam tego leku).. a te skurcze miałam często, syn miał wtedy 2 latka i byłam wiecznie w ruchu, a to je chyba nasilało 🙈
Warto skonsultować się z lekarzem, bo to jeszcze przed 20tc, ale spokojnie, niech zadecyduje czy przyspieszyć wizytę, czy to może poczekać 🙂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emka31 wrote:Po 20tc, jeśli niebolesne, to fizjologiczne, ale w niewielkiej ilości 🙂 Skurcze Braxtona - Hicksa..Brałam na to magnez i nospę (ale tylko kiedy wielokrotnie twardniało, unikałam tego leku).. a te skurcze miałam często, syn miał wtedy 2 latka i byłam wiecznie w ruchu, a to je chyba nasilało 🙈
Warto skonsultować się z lekarzem, bo to jeszcze przed 20tc, ale spokojnie, niech zadecyduje czy przyspieszyć wizytę, czy to może poczekać 🙂
U mnie w 1 ciąży, było to non stop ze na stałe miałam wprowadzony magnez 3 tabsy rano i 3 tabsy wieczorem ( cholomag B6) i w południe 2 tabsy asparaginu. Trochę pomogło, ale również zdarzyło mi się z polecenia lekarza brać nospe w dniach kiedy serio brzuch był bardzo twardy aż lekko bolał. Miałam to od około 18 tyg do końca ciazy. O ile nospe brałam mega rzadko o tyle ten magnez do końca. Specjalnie wymieniłam nazwy, bo to dwa różne typy magnezu.
Całe szczęście, pomimo 20 tyg, w tej ciazy jeszcze tego nie mam i dzięki Ci Boże bo łykanie tego magnezu dla mnie to był dramat 😂🙈Córeczka 10.2018
...? 10.2020
-
Ja biorę magnez 3 razy dziennie (Asmag, teraz nie było zwykłego więc wzięłam Asmag B6 - chyba mogę?) Też miałam takie stawianie się brzucha w poprzednich ciążach, raczej po połowie ale być może w 2 ciąży wcześniej.
Dziś mam inny kłopot - rano biegunka 😳 skąd? Po czym? U mnie to niezbyt częste.. Martwię się trochę. No i oczywiście nie czuje ruchów 😜 To już mi się parę razy zdarzało -
Ja tez biorę magnez 3x1 na skurcze... niby miały być na skurcze macicy, a taki mnie dzisiaj w nodze skurcz złapał, ze myślałam, ze padne😅😂
Baby, może po prostu masz złe trawienie? Mi tez się zdarza w ciąży bez powodu biegunka, zazwyczaj po jednym dniu mija. Jak ci nie przejdzie skonsultuj się z lekarzem i pamiętaj pij dużo wody! Bo to najważniejsze żeby się nie odwodnić 😊 a co do ruchów, tez miałam kilka dni temu, nawet pisałam tu na forum, ze dwa dni nie czułam ruchów dziecka... ale może się akurat pleckami obróciła.. 😊 następnego dnia miałam aż dość ruchów, bo cały dzień było czuć nie ważne co robiłam 😂
WITAM SIĘ DZISIAJ W DRUGIEJ POŁOWIE 🥰BlondHeroina_, ma.rysia lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Ale może być to groźne? Kurcze wizyta dopiero 10 czerwca. Chyba przedzwonie jutro do mojej doktor, najwyżej powie że jestem wariatką 😀
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Kejti22 ja też się witam dzisiaj w drugiej połowie! Niesamowite jak to zleciało. Oby ta druga połowa dla nas wszystkich była dobrym czasem 😊 dziewczyny a Wy teraz w tej ciąży robiłyscie usg piersi? Teoretycznie powinno się zrobić i taki miałam zamiar ale przez tego koronawirusa koniec końców nie zrobiłam...
BlondHeroina_ lubi tę wiadomość