X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:31

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Cześć dziewczyny. Czasem Was podczytuję:) Mam pytanie bo wszsytkie jestesmy na podobnym etapie ciąży. Czy któraś z Was odczuwa twardnienie brzucha? Ja czuje czasem(zwykle wieczorem) takie jakby skurcze i twardą macice przez chwilkę. Może któraś z Was też takie coś ma?:)

Mój lekarz mówi na to "stawianie się macicy"... W tej ciąży jeszcze nic takiego nie czułam, ale w poprzedniej od ok. 27 tygodnia.

Iryska lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 20 maja 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepadłam... 😍
    Screenshot-20200520-220520-Ali-Express.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 22:08

Kejti22 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Cześć dziewczyny. Czasem Was podczytuję:) Mam pytanie bo wszsytkie jestesmy na podobnym etapie ciąży. Czy któraś z Was odczuwa twardnienie brzucha? Ja czuje czasem(zwykle wieczorem) takie jakby skurcze i twardą macice przez chwilkę. Może któraś z Was też takie coś ma?:)

W pierwszej ciąży nigdy, w drugiej po 25 tc, myliłam to z ruchami dziecka 🤦🏻‍♀️, lekarz na wizycie mnie uświadomił, że to twardnienie, a teraz „póki co” też nie czuję tego dziadostwa 😊

Iryska lubi tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️

Wysłany: 20 maja 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ale może być to groźne? Kurcze wizyta dopiero 10 czerwca. Chyba przedzwonie jutro do mojej doktor, najwyżej powie że jestem wariatką 😀

Generalnie chodzi o to, że macica przygotowuje się do porodu. Wydaje mi się, że to trochę zbyt wcześnie. Dla pewności zadzwoń jutro do lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 22:34

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ale może być to groźne? Kurcze wizyta dopiero 10 czerwca. Chyba przedzwonie jutro do mojej doktor, najwyżej powie że jestem wariatką 😀

Po 20tc, jeśli niebolesne, to fizjologiczne, ale w niewielkiej ilości 🙂 Skurcze Braxtona - Hicksa..Brałam na to magnez i nospę (ale tylko kiedy wielokrotnie twardniało, unikałam tego leku).. a te skurcze miałam często, syn miał wtedy 2 latka i byłam wiecznie w ruchu, a to je chyba nasilało 🙈
    Warto skonsultować się z lekarzem, bo to jeszcze przed 20tc, ale spokojnie, niech zadecyduje czy przyspieszyć wizytę, czy to może poczekać 🙂

• Iryska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BlondHeroina_, Emka31 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina - nawet się zgadzamy 😁 Matki Polki po przejściach 🙈😂

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Dzięki dziewczyny!🙂

Po to tu jesteśmy 😉🙂

Wysłany: 20 maja 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    BlondHeroina - nawet się zgadzamy 😁 Matki Polki po przejściach 🙈😂

I to jest w tym piękne! 🥰

Emka31 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Gochna Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2020, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Po 20tc, jeśli niebolesne, to fizjologiczne, ale w niewielkiej ilości 🙂 Skurcze Braxtona - Hicksa..Brałam na to magnez i nospę (ale tylko kiedy wielokrotnie twardniało, unikałam tego leku).. a te skurcze miałam często, syn miał wtedy 2 latka i byłam wiecznie w ruchu, a to je chyba nasilało 🙈
    Warto skonsultować się z lekarzem, bo to jeszcze przed 20tc, ale spokojnie, niech zadecyduje czy przyspieszyć wizytę, czy to może poczekać 🙂

U mnie w 1 ciąży, było to non stop ze na stałe miałam wprowadzony magnez 3 tabsy rano i 3 tabsy wieczorem ( cholomag B6) i w południe 2 tabsy asparaginu. Trochę pomogło, ale również zdarzyło mi się z polecenia lekarza brać nospe w dniach kiedy serio brzuch był bardzo twardy aż lekko bolał. Miałam to od około 18 tyg do końca ciazy. O ile nospe brałam mega rzadko o tyle ten magnez do końca. Specjalnie wymieniłam nazwy, bo to dwa różne typy magnezu.
    Całe szczęście, pomimo 20 tyg, w tej ciazy jeszcze tego nie mam i dzięki Ci Boże bo łykanie tego magnezu dla mnie to był dramat 😂🙈

Córeczka 10.2018
    ...? 10.2020
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:32

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez 3 razy dziennie (Asmag, teraz nie było zwykłego więc wzięłam Asmag B6 - chyba mogę?) Też miałam takie stawianie się brzucha w poprzednich ciążach, raczej po połowie ale być może w 2 ciąży wcześniej.

Dziś mam inny kłopot - rano biegunka 😳 skąd? Po czym? U mnie to niezbyt częste.. Martwię się trochę. No i oczywiście nie czuje ruchów 😜 To już mi się parę razy zdarzało

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę magnez 3x1 na skurcze... niby miały być na skurcze macicy, a taki mnie dzisiaj w nodze skurcz złapał, ze myślałam, ze padne😅😂

Baby, może po prostu masz złe trawienie? Mi tez się zdarza w ciąży bez powodu biegunka, zazwyczaj po jednym dniu mija. Jak ci nie przejdzie skonsultuj się z lekarzem i pamiętaj pij dużo wody! Bo to najważniejsze żeby się nie odwodnić 😊 a co do ruchów, tez miałam kilka dni temu, nawet pisałam tu na forum, ze dwa dni nie czułam ruchów dziecka... ale może się akurat pleckami obróciła.. 😊 następnego dnia miałam aż dość ruchów, bo cały dzień było czuć nie ważne co robiłam 😂

WITAM SIĘ DZISIAJ W DRUGIEJ POŁOWIE 🥰

BlondHeroina_, ma.rysia lubią tę wiadomość

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Mi lekarz zalecił większą dawkę magnezu 2x2, do tego dużo odpoczynku więc jak tylko poczuje brzuch to włączam tryb leniwej królowej 🙂 warto jednak podpytać lekarza

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już 2 dni nie czuje ruchów. Tez się zaczęłam martwić, zobaczymy dziś.
    Biorę Aspargin, tez ma taki sam magnez jak Asmag i dodatkowo potas

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 21 maja 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdy tylko nie czuję ruchów sięgam po detektor tętna płodu... Mam AngelSounds i jestem z niego bardzo zadowolona, serduszko łapie już nawet w 12 tygodniu.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 ja też się witam dzisiaj w drugiej połowie! Niesamowite jak to zleciało. Oby ta druga połowa dla nas wszystkich była dobrym czasem 😊 dziewczyny a Wy teraz w tej ciąży robiłyscie usg piersi? Teoretycznie powinno się zrobić i taki miałam zamiar ale przez tego koronawirusa koniec końców nie zrobiłam...

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Spałam z synem do 9 już drugi dzien;) A dzidziuś juzkopie niesamowicie;) już na swoje pory aktywności. Pierworodny nie był aż tak ruchliwy😃

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ