Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
RedRose wrote:A chodziłaś na solarium? Bo taka ładna opalenizna ☺️
Nie, nie chodzę na solarium... ale nie unikam słońca. Używam filtra i na niego Australian Gold Bronzing Intensifier Dry Oil Spray. Pisałam kiedyś o tymŁapie raz dwa na ładny brąz...
-
Bluberry wrote:A ono jest z oświetleniem? Nie pamiętasz pewnie nazwy modelu? Przejrzałam na szybko sklep online i mi jedno wpadło bardzo podobne do Waszego 😁 mam podobny układ sypialni do wykończenia a łóżko bardzo mi się spodobało 🙂
To jest link do naszego łóżka... :*
https://www.agatameble.pl/meble/lozka-i-szafki-nocne/lozka/lozka-dwuosobowe/lozko-siena-51-z-oswietleniem-i-pojemnikiemBluberry lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj miałam połówkowe na NFZ - nie nastawiałam sie, że czegoś się dowiem i bardzo miło się zaskoczyłam. Trafiłam na super dr n.med, dokładnie wszystko omawiała na koniec kazała mi usiąść sobie i na spokojnie tłumaczyłam i o co chodzi z tymi torbielami. Mówiła że mam się przede wszystkim nie denerowac, ale też nie bagatelizować. U chłopców takie torbiele zdarzają się 4-5 razy częściej niż u dziewczynek. 9 na 10 sama zanika. Na razie jedna torbiel zmalała a druga urosła dwukrotnie ( ale tu akurat może też wyjść jakiś błąd pomiaru). Mam co 2 tyg robić USG i sprawdzać czy rosną, na chwilę obecną nie uciskają żadnych naczyn, ale jeśli będą się powiększać to mogą zacząć uciskać. W takim przypadku trzeba będzie interweniować prawdopodobnie operacyjne, a to oznacza, że będą musieli wywoływać wcześniej poród, żeby móc zacząć działać. Na razie liczymy, że jeszcze 20 tyg przed nami i może wszystko się ułoży. Dostałam od razu skierowanie na drugie powtórkowe badanie prenatalne razem z echem serca do szpitala. Mam się stawić za miesiac, do jakiejś pani doktor, która specjalizuje się w przepływach itp.
Wg dzisiejszych pomiarów jest 406 gramow, ale wiadomo, co sprzęt to może się to trochę różnic. Tym bardziej , że wczoraj fałd karkowy wynosił 1,5 a dzisiaj 2,5
Także same widzicie jakie są rozbieżności w zależności od tego jaki sprzęt i jaki lekarzBlondHeroina_, Wowka, Evoleth, Maybelle, Jesienna mama, Bluberry, Natalii lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
BlondHeroina_, Emka31, Wowka, Evoleth, Maybelle, Sylwia Sylwia, Jesienna mama, Bluberry, Paulinqa, Jola17a, Natalii, agusiagim., Kosmamitka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia Sylwia wrote:Ja dzisiaj miałam połówkowe na NFZ - nie nastawiałam sie, że czegoś się dowiem i bardzo miło się zaskoczyłam. Trafiłam na super dr n.med, dokładnie wszystko omawiała na koniec kazała mi usiąść sobie i na spokojnie tłumaczyłam i o co chodzi z tymi torbielami. Mówiła że mam się przede wszystkim nie denerowac, ale też nie bagatelizować. U chłopców takie torbiele zdarzają się 4-5 razy częściej niż u dziewczynek. 9 na 10 sama zanika. Na razie jedna torbiel zmalała a druga urosła dwukrotnie ( ale tu akurat może też wyjść jakiś błąd pomiaru). Mam co 2 tyg robić USG i sprawdzać czy rosną, na chwilę obecną nie uciskają żadnych naczyn, ale jeśli będą się powiększać to mogą zacząć uciskać. W takim przypadku trzeba będzie interweniować prawdopodobnie operacyjne, a to oznacza, że będą musieli wywoływać wcześniej poród, żeby móc zacząć działać. Na razie liczymy, że jeszcze 20 tyg przed nami i może wszystko się ułoży. Dostałam od razu skierowanie na drugie powtórkowe badanie prenatalne razem z echem sercfa do szpitala. Mam się stawić za miesiac, do jakiejś pani doktor, która specjalizuje się w przepływach itp.
Wg dzisiejszych pomiarów jest 406 gramow, ale wiadomo, co sprzęt to może się to trochę różnic. Tym bardziej , że wczoraj fałd karkowy wynosił 1,5 a dzisiaj 2,5
Także same widzicie jakie są rozbieżności w zależności od tego jaki sprzęt i jaki lekarz
A wiesz, że ta płeć u mnie się sprawdziła... syn miał, córka nie miała i teraz syn też ma... za tydzień kontrolujemy jak u nas sytuacja... ale z doświadczenia z poprzedniej ciąży nie panikuje, wtedy było dobrze, teraz też musi 🙂
Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ElfiaKsiężniczka wrote:
Jak fajnie że już wiesz, że to dziewczynka. Mamy ten sam termin a ten mój zwiercony czort nie chce się pokazać. I tak już zostało roboczo przyjęte że to Zuzia 😁 -
Hej dziewczyny! Super wieści, dużo pomyślnych wizyt, aż miło poczytać😊
BlondHeroina mam tą spódnice i ją uwielbiam😉 widzę że wiele z was już ma część wyprawki, ja jeszcze się wstrzymuje do potwierdzenia płci na połówkowych za tydzień i pewnie będę się rozglądać za podstawowymi sprawami, część pewnie dostanę od siostry która urodziła w marcu więc coś tam odpadnie...Emka31, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość
-
BlondHeroina, ale super, ze dziewczynka
niby nie ma znaczenia, ale zawsze jakaś odmiana
Będzie małą księżniczką
Moja córka już nastolatka i super mieć druga kobietę w domu, zwłaszcza, ze i buty i ubrania mamy w tym samym rozmiarze
Sylwia, trzymam kciuki, żeby poznikały torbiele!
A ja dziś zaszalałam w sklepie z biustonoszami. Uznałam, ze to ostatnie miesiące w życiu, kiedy mam piękny rozmiarowo biust i mam zamiar nakupować sobie pięknych staników, zwykłych, nie ciążowych. PO ciążach mi biust znika. Po drugiej ciąży poprawiałam (tłuszczem) i pewnie teraz nic z tego nie zostaniea potem sprzedam.
Nie pmaietam czy tu ktoś pytał o biustonosze na duzy biust? Ewa Michalak ma rozmiary baaaardzo duże.Sylwia Sylwia, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLajla wrote:Hej dziewczyny! Super wieści, dużo pomyślnych wizyt, aż miło poczytać😊
BlondHeroina mam tą spódnice i ją uwielbiam😉 widzę że wiele z was już ma część wyprawki, ja jeszcze się wstrzymuje do potwierdzenia płci na połówkowych za tydzień i pewnie będę się rozglądać za podstawowymi sprawami, część pewnie dostanę od siostry która urodziła w marcu więc coś tam odpadnie...
Ja też nic nie mam !! Mam tylko w planach, ale chce zacząć w lipcu z grubej rury 😊 teraz odkładam do koperty 🤗🙈Lajla lubi tę wiadomość
-
Freja000 wrote:
Nie pmaietam czy tu ktoś pytał o biustonosze na duzy biust? Ewa Michalak ma rozmiary baaaardzo duże.
Ja noszę rozmiar 70F, czasami 65E, zależy od firmy. Od pewnego czasu zaopatruje się w sklepie Gortex - podoba mi się jakość no i przede wszystkim są rozmiary 🙂Freja000 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Freja000 wrote:BlondHeroina, ale super, ze dziewczynka
niby nie ma znaczenia, ale zawsze jakaś odmiana
Będzie małą księżniczką
Moja córka już nastolatka i super mieć druga kobietę w domu, zwłaszcza, ze i buty i ubrania mamy w tym samym rozmiarze
Sylwia, trzymam kciuki, żeby poznikały torbiele!
A ja dziś zaszalałam w sklepie z biustonoszami. Uznałam, ze to ostatnie miesiące w życiu, kiedy mam piękny rozmiarowo biust i mam zamiar nakupować sobie pięknych staników, zwykłych, nie ciążowych. PO ciążach mi biust znika. Po drugiej ciąży poprawiałam (tłuszczem) i pewnie teraz nic z tego nie zostaniea potem sprzedam.
Nie pmaietam czy tu ktoś pytał o biustonosze na duzy biust? Ewa Michalak ma rozmiary baaaardzo duże.
Taka odmiana, że aż do mnie nie dociera, że pod sercem noszę córeczkę... dziwnie mi się mówi do męża "mała szaleje w brzuszku"... to takie inne uczucie, nie do opisania 🖤RedRose, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Emka31 wrote:Ja też nic nie mam !! Mam tylko w planach, ale chce zacząć w lipcu z grubej rury 😊 teraz odkładam do koperty 🤗🙈
Ja już nie mogłam się powstrzymać... 🙈 Ślubny jak zobaczy ten cały róż, który zamówiłam to uzna, że na łeb upadłam 😂🤦🏼♀️Jola17a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Widziałyście nową kolekcję bielizny ETAM Mama? Jakieś wrażenia? Opinie?
Biustu nigdy nie miałam... W ciąży mogę się pochwalić szalonym B, ale za to bardzo podobają mi się wysokie majtki z tej kolekcji... pamiętam sesję ciążową jakiejś aktorki właśnie w takiej bieliźnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 18:09