Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
ma.rysia wrote:Kejti22 ja też się witam dzisiaj w drugiej połowie! Niesamowite jak to zleciało. Oby ta druga połowa dla nas wszystkich była dobrym czasem 😊 dziewczyny a Wy teraz w tej ciąży robiłyscie usg piersi? Teoretycznie powinno się zrobić i taki miałam zamiar ale przez tego koronawirusa koniec końców nie zrobiłam...
Ja USG piersi robiłam w styczniu... ale wtedy jeszcze w ciąży nie byłam. Mój ginekolog powiedział, że kolejne nie jest konieczne, dopiero za rok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 09:58
-
Maybelle wrote:Ja też miałam ostatnio biegunkę, po zjedzeniu czegoś co mi nie podpasowało.
Po zmianie jedzenia już wszystko wróciło do normy. U mnie też biegunki nie są częste, ale w ciąży może po prostu organizm tak działa, żeby jak najszybciej pozbyć się tego co było nie dobre.
A co do ruchów, to się nie martw. Mam tak samo, że raz dzidziuś jest bardzo ruchliwy , że czuję całymi dniami. A raz leniwy i czuję bardzo malutko. Wczoraj na przykład rozbrykał się dopiero jak kładłam się spać. Wydaje mi się, że na tym etapie ciąży dzidziuś ma jeszcze sporo miejsca i może sie obrócić pleckami. A wtedy nawet jeśli kopie to tego nie czujesz. Albo może mieć leniwe dni, jak każdy 😉 Też się tymi ruchami trochę martwiłam, ale po wizycie u lekarza się uspokoiłam jak usłyszałam serduszko.
U mnie jutro wizyta usg. Trzymajcie kciuki, żeby było wszystko dobrze i żeby maleństwo pokazało co ma między nóżkami 😄😄
Trzymamy kciuki! ✊❤Maybelle lubi tę wiadomość
-
BlondHeroina_ wrote:Ja gdy tylko nie czuję ruchów sięgam po detektor tętna płodu... Mam AngelSounds i jestem z niego bardzo zadowolona, serduszko łapie już nawet w 12 tygodniu.
Jak często używasz? -
Jelita się trochę uspokoiły ale boję się coś zjeść.. Piję. Wzięłam poranny magnez - utrzymał się 😉 i brzuch po jakimś czasie trochę się rozluźnił.
Czekam aż synek da znać. Odpoczywam. Choć powinnam pójść do wulkanizatora po auto i Jeszce po zakupy bo w lodówce światło
Usg piersi robiłam chyba we wrześniu. W ciąży nie robiłam ale też gin nie mówił że trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 11:06
-
ma.rysia wrote:Kejti22 ja też się witam dzisiaj w drugiej połowie! Niesamowite jak to zleciało. Oby ta druga połowa dla nas wszystkich była dobrym czasem 😊 dziewczyny a Wy teraz w tej ciąży robiłyscie usg piersi? Teoretycznie powinno się zrobić i taki miałam zamiar ale przez tego koronawirusa koniec końców nie zrobiłam...
Ja zrobiłam USG w cyklu przed ciąża. I mam zły wynik - birads 4a.
Miałam zrobić biopsję, ale przyszedł koronawirus i nie robili. Teraz nie wiem co robić, czy czekać, czy robić w ciąży.. -
Misia78 wrote:Właśnie boję się, ze jak kupię to będę 3 razy dziennie używać, a nie wiem czy to jest zdrowe dla dziecka.
Jak często używasz?
Jest całkowicie bezpieczny dla dziecka. Używam raz na kilka dni, gdy mała jest mniej ruchliwa. Na detektorze okazuje się, że w rzeczywistości szaleje bo kopniaki też są rejestrowane, ale najwidoczniej jest pleckami obróconaTylko musisz mieć do niego także żel USG.
Misia78 lubi tę wiadomość
-
Wow. Ładnie się rozpisałyscie. Ja teoretycznie mam czas,a praktycznie ucieka mi przez palce. Mamy też sezon( branża ogrodnicza) więc pomagam tesciowej troszkę przy kwiatach i tak mi leci.
BlondHeroina gratuluje córeczki ! Wszystkie pięknie wyglądacie dziewczyny. Nie jestem w stanie nadrobić dokładnie tylu stron 🤣
Jestem tak wybredna,że zostałam z 1 para dresow obecnie.3 razy odslylalam rzeczy,które zamawialam. Tylko,że to nie było nic ciążowego, może dlatego🤔🤔😁😁😁😁
Czuje już na 100 % ruchy. Czasami nawet w ciągu dnia, ale najczęściej jak leżę w łóżku rano i wieczorem:) super uczucie !Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 11:15
Kejti22, Misia78, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość
-
Ja robiłam usg piersi właśnie już dawno temu, bo będzie już dobre ponad 2 lata. A ginekolog teraz w sumie nic o tym nie mówił. Dla świętego spokoju chciałam zrobic jeszcze w czasie ciąży bo potem wcale nie będzie łatwiej się zebrać. Dziwne że lekarze o tym nie przypominają w ciąży. Ja pewnie dziś zrobię pierwsze zamówienie wyprawkowe na allegro bo mam włączone darmowe allegro smart do połowy czerwca więc żal nie wykorzystać 😀 płeć potwierdzimy pewnie dopiero 6 czerwca na połówkowym, więc narazie zamawiam rzeczy uniwersalne 😀 A dla siebie tez coś chciałam kupić, jakieś sukienki na lato nawet takie żeby po domu wygodnie śmigać ale jakoś nie mogę się na nic zdecydować 😀
-
Ja usg piersi robiłam w zeszłym roku i wczoraj przynioslam na wizytę, no już ostatnio dr o tym mówiła. Na wczorajszej wizycie powiedziała i zachęcała do profilaktycznego usg w ciąży, więc na pewno powtórzę końcem lipca.
-
Misia78 wrote:Ja zrobiłam USG w cyklu przed ciąża. I mam zły wynik - birads 4a.
Miałam zrobić biopsję, ale przyszedł koronawirus i nie robili. Teraz nie wiem co robić, czy czekać, czy robić w ciąży..Misia78, Jesienna mama lubią tę wiadomość
-
Kejti22 wrote:A po co konkretnie jest to usg piersi? Tylko w wyszukiwaniu ewentualnych zmian typu guzki? Nie miałam nigdy wcześniej z tym odczynienia, ani nawet nie słyszałam o tych badaniach 😛 tyle co widziałam w karcie ciąży coś o piersiach
po prostu profilaktyka. Tak jak powinnyśmy robić cytologie to tak samo usg piersi. W ciąży hormony szaleją więc jeśli mamy jakieś zmiany hormonozalezne w piersiach to można je wyłapać i reagować. I nie tylko powinnyśmy robić w ciąży, ale profilaktycznie raz w rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 12:52
Kejti22 lubi tę wiadomość
-
nimfadorka wrote:To się dowiedz czy możesz zrobić w ciąży czy nie. Ale nie zostawiaj tego na Boga i nie czekaj nie wiadomo na co! Już proszę dzwonić i się dowiedzieć.
Muszę, muszę, wiem. Mam jednak nadzieję, ze nic to poważnego a ten opis jest na wyrost.