X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, u mnie juz ruchy regularne od 2 tygodni. I tak pozno, w pierwszej ciąży były szybciej, ale teraz łożysko mam z przodu. Także już niedługo :)

Misia78 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja mam mocne bóle żołądka:( Mala jest ułożona główką w okolicy pępka i myślę, ze się tam rozpycha i żołądek przez to obrywa. Rstuję się paracetamolem i nospą, ale kurczę już się boję, co bedzie później.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio wieczorami też się coś dzieje z żołądkiem, jakby jakieś początki zgagi czy coś...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Melduję się dziś po USG połówkowym.
    Nadal mam na pokładzie dużą dziewczynkę - 432g💪 Leży sobie główką do góry. A wydawało mi się że poprzecznie, bo często czuję ją po bokach. Wszystkie narządy na medal. Jedyna uwaga pani doktor to lekka niedomykalność zastawki trójdzielnej. Podobno to dość częste na tym etapie, bo zastawka jeszcze uczy się, jak ma pracować. Do obserwacji. Więc się nie martwię 😊

Bluberry, proszę dopisz mi na pierwszej stronie kobitkę i termin jednak 2.10😊

Maybelle, BlondHeroina_, Misia78, Wowka, Natalii, Freja000, Bluberry lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Jejku dziewczyny, właśnie dostałam pierwszego od 2 dni kopniaka.
    Od kiedy dziecko już regularnie będzie się ruszać, bo do końca osiwieje?

Po 22 tygodniu ruchy powinny już być w miarę regularne... od wtedy też można je liczyć.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ogladalyscie może film Malgorzaty Rozenek o in vitro ? W tym filmie wystąpiła Jadzia. 10 lat walki o dziecko,2 ciążę obumarłe 5 poronień 2 ciążę pozamaciczne, 1 procedura in vitro i kolejna strata w 8 tc. Łącznie 10 strat...
    Dzisiaj dowiedziała się, że potrzebuje szczepień żeby mieć szanse. To jest jej jedyna nadzieja na dziecko. Jeśli się nie uda to kończy temat dziecka i skupi się na splaceniu wszystkich kredytów. W akcie desperacji założyła zbiórkę na zrzutka.pl
    Jeśli chcesz i możesz pomóc to wrzucam link:
    https://zrzutka.pl/v3eydz?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=sharing_button

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 21:23

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • baby Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie po magnezie bo biorę go od chyba 6tc.
    Nie wiem, piłam wieczorem sok jabłkowy. I koło 20 słabą kawę. Ale na wykresie wczoraj zaznaczyłam ból brzucha - w ciągu dnia to było. Więc chyba coś się już kroiło wcześniej

Teraz lepiej. Brzuch już nie taki twardy ale taki.. Tkliwy. Czekam na ruchy. Choć jeden... Na uspokojenie. Proszę...😍

Misia78, Freja000 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Jejku dziewczyny, właśnie dostałam pierwszego od 2 dni kopniaka.
    Od kiedy dziecko już regularnie będzie się ruszać, bo do końca osiwieje?

Misia, za tydzień! Ja od dobrych kilku dni czuje bombardowanie pęcherza! I brzuch faluje 😍🥰
    Napewno się doczekasz 😊 a potem bedziesz błagała, żeby Cię dzidziutek nie kopał po żebrach 😉

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On już się ruszał od 15 tygodnia i nagle przestał. Fakt, że zawsze nieregularnie. Spodziewałam się że w 18 już będzie brykał, skoro tak szybko zaczął. Widocznie coś się poprzesuwało i po prostu nie czuję (czułam na początku baaardzo nisko).
    Natalii - też mam łożysko z przodu.
    Baby - kopnie na pewno! czekam z Tobą:)

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 22 maja 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    On już się ruszał od 15 tygodnia i nagle przestał. Fakt, że zawsze nieregularnie. Spodziewałam się że w 18 już będzie brykał, skoro tak szybko zaczął. Widocznie coś się poprzesuwało i po prostu nie czuję (czułam na początku baaardzo nisko).
    Natalii - też mam łożysko z przodu.
    Baby - kopnie na pewno! czekam z Tobą:)

Kochana, może po prostu pleckami jest obrócony? Nie ma co martwić się na zapas... 🤗

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój leniuszek na razie siedzi cicho 😒😞
    Smutno mi choć staram się myśleć pozytywnie i zająć czymś innym..

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby, napewno już niedługo poczujesz ruchy! 😚 musisz troszku wytrzymać, jeszcze będziesz mieć dość kopania 😊

Jak chcesz się czymś pozytywnym zająć, polecam zrobienie zabawki dla swojego dzieciątka. Wgl wszystkim polecam jak nie macie się czym zająć zrobić takie coś dla swoich dzieci ☺️ Wystarczy mieć maszynę do szycia, materiały można wykorzystać ze starej pościeli, koszulek jednak warto zaopatrzyć się w jakiś fajny materiał ☺️ Podrzucam link z instruktażem, już sama robiłam i wyszło mi super 😄😄😄 https://youtu.be/4EeXoTTp01A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 08:48

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti ja ruchy czułam już od około 4 tygodni. Wczoraj kiepsko się czułam. Biegunka. Ból brzucha. Jakieś skurcze 😞 stąd te obawy czy jest ok

Zajęcia mam 😉 wszak mam 2 dzieci 😂😜 i dom na głowie.

A tak poza tym to prace plastyczne i artystyczne są dla mnie męczarnią 🙈 Jestem zdecydowanie matematykiem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 08:55

Kejti22 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

Wysłany: 22 maja 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Mój leniuszek na razie siedzi cicho 😒😞
    Smutno mi choć staram się myśleć pozytywnie i zająć czymś innym..

Znajoma pierwsze ruchy poczuła dopiero w 20 tygodniu... 🤗

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 22 maja 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Baby, napewno już niedługo poczujesz ruchy! 😚 musisz troszku wytrzymać, jeszcze będziesz mieć dość kopania 😊

Jak chcesz się czymś pozytywnym zająć, polecam zrobienie zabawki dla swojego dzieciątka. Wgl wszystkim polecam jak nie macie się czym zająć zrobić takie coś dla swoich dzieci ☺️ Wystarczy mieć maszynę do szycia, materiały można wykorzystać ze starej pościeli, koszulek jednak warto zaopatrzyć się w jakiś fajny materiał ☺️ Podrzucam link z instruktażem, już sama robiłam i wyszło mi super 😄😄😄 https://youtu.be/4EeXoTTp01A

Ja dziś z najstarszym synem muszę zrobić laurkę na Dzień Mamy w ramach zajęć... uwielbiam takie niespodzianki 😂🙈

Kejti22 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Kejti ja ruchy czułam już od około 4 tygodni. Wczoraj kiepsko się czułam. Biegunka. Ból brzucha.

Może dzidzia się pleckami odwrócił i kopie się w jelita stad te bóle 😜 a rozmawiałaś wgl o tym z lekarzem prowadzącym?

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja czekam cierpliwie na ruchy dzidzi. 18 tydzień wg usg, mam nadzieję że lada dzień... Dostanę kopniaczki 🙂

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Ja dziś z najstarszym synem muszę zrobić laurkę na Dzień Mamy w ramach zajęć... uwielbiam takie niespodzianki 😂🙈

Moja córcia ma lekcję kreatywną online. O 12. Materiały przygotowane. Ale co będzie to niespodzianka 🙈 wiadomo że ja przy tej lekcji jestem bo ona sama sobie nie poradzi z połączeniem. Ale pracę robi sama 😍👍

Do gina pisałam wczoraj. Odpisał że nospa, magnez i odpoczynek. Ale jeśli będzie się dalej brzuch tak stawiał to musimy przyspieszyć wizytę. Może w poniedziałek pojadę..

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba do wózka to jedyna rzecz, którą mam po dzieciach ;) od parunastu lat lezy :0 muszę sprawdzić czy żyje.

Wczoraj popakowałam do komody ubranka i stwierdziłam, że te spodenki newbie są bez sensu. Ładne, ale wyglądają na ciasne... i że nie mam nic w rozmiarze 56. Więc kupiłam parę bodziaków i pajacyków, jedne spodenki i śpioszki. Śpioszków w ogóle nigdzie nie widzę... może to już passe? ;)

Gdybyście trafiły na taki misiowy kombinezon cienki to dajcie znać.
    Emka31 wrote:
    Kurcze, skąd to? Ty masz twardy brzuszek cały czas? Nie odpuszcza po nocy albo odpoczynku?
    Musi być dobrze 🙂

u mnie jak zawsze wszystko na opak i problemy mam głównie jak leżę lub siedzę... w ruchu odpuszcza. Chyba znak, że powinnam zacząć ćwiczyć... ale mi się nie chce i średnio mam kiedy... może jak dzieci wrócą do szkoły to się uda. Robienie obiadów odpadnie.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już chyba jakieś dwa tygodnie czuję ruchy. Może ciut dłużej, tylko nie byłam pewna co to. Najpierw sporadycznie, ale teraz już okłada mnie zdrowo. Brzuch faluje. Mąż mówi, że na perkusji gra😁
    Byłam na USG połówkowym, wszystko ładnie pięknie. Jak sobie przypomnę, że ten kretyn konował wysyłał mnie na usunięcie tej ciąży to mnie od nowa krew zalewa... 😤😠

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ