X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można*

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w mojej przychodni tydzień temu, był jeden tatuś, który chciał wejść na badanie ze swoją żoną/partnerką. Pielęgniarka, która mierzy temperaturę na wejściu zawahała się ale "wyjątkowo" go w wpuściła. Panie w recepcji też powiedziały że "wyjątkowo" może wejść. Ale i tak ostatecznie miał decydować lekarz w gabinecie. Nie wiem jak to się skończyło, bo ta dziewczyna wchodziła po mnie.
    Także widzę że niektórzy tatusiowie liczą na swój urok osobisty 😉

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla wrote:
    Dziewczyny czy nadal na badania nie mam zna brać osoby towarzyszącej?

Ja chodzę prywatnie i partner może wejść ze mną do gabinetu.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ja nic na razie nie dokupowałam z pieluch wielo.
    BlondHeroina_ wrote:
    Dziewczyny! Korzystacie z Vinted?
    Przepadałam!!! Jakie perełki tam znalazłam dla niuni i chłopców za grosze!!! 😱🥰

moje dziecko korzysta. Ja mam blokadę na rzeczy używane niestety ;/
    Misia78 wrote:
    Dziewczyny zaraz się wścieknę - weszłam na Sinsay, co mi się spodoba nie ma rozmiaru. Co się dzieje?! Gdzie są sklepy zaopatrzone normalnie? w HM są straszne ceny a i rozmiarówka też niedostępna.
    Gdzie udało Wam się kupić najmniejsze rozmiary? Bo 74 i 80 mnie na tę chwile nie interesują:(

szczerze mówiąc, to te najmniejsze 56 kupiłam organiczne, więc droższe, ale to tylko parę sztuk... na NafNaf.

Na Zalando też były 56.

Zrobiłam sobie listę i rzeczy największe, typu wózek, wanienka i kosz Mojżesza zostawiam na koniec. Na razie drobiażdżki :)

Misia78 lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę wejść z osobą towarzyszącą do gabinetu.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na przyspieszonej wizycie :) panika wzięła górę i zmęczyłam gina żeby mnie przyjął przed weekendem.
    Wszystko w porządku :) skurcze są czyli to napinanie brzucha - zapewne spowodowane problemem z jelitami (biegunką). Ale dał progesteron w globulkach na razie na 2 tygodnie i zwiększył magnez (dawka kosmiczna bo 4x2)
    Synek rośnie - ma ponad 250g. Szyjka piękna długa 4,3cm i zamknięta

ufffff
    mogę mieć weekend

Evoleth, BlondHeroina_, Freja000, Kosmamitka, Natalii, Maybelle, Misia78, Wowka lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)

Wysłany: 22 maja 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    byłam na przyspieszonej wizycie :) panika wzięła górę i zmęczyłam gina żeby mnie przyjął przed weekendem.
    Wszystko w porządku :) skurcze są czyli to napinanie brzucha - zapewne spowodowane problemem z jelitami (biegunką). Ale dał progesteron w globulkach na razie na 2 tygodnie i zwiększył magnez (dawka kosmiczna bo 4x2)

ufffff
    mogę mieć weekend

Doskonale Cię rozumiem... sama chodzę co 4 tygodnie, bo 6 to dla mnie nie do wytrzymania 😂
    Cieszę się, że wszystko dobrze! Rośnie śliczny i silny chłopczyk! 💙

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina Ty chyba pisałaś ze masz detektor tętna ? Jakiej firmy, bo muszę kupić a patrzyłam AngelSounds ma dobre opinie ale nie mogę się zdecydować 🙈 jak nie kupię to zwariuje bo nie czuje jeszcze ruchów a wizyta dopiero 8.06 i wiem ze nie wytrzymam. Próbowałam dziś stetoskopem, z marnym skutkiem...po chwili wkurzylam się wsiadłam w auto i zjeździłem całe miasto i nigdzie nie było ... ani jednej sztuki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 22:06

tw13qjh.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, wczoraj się tak zestresowalam tym bólem brzucha i napinaniem że mały więcej szkody miał z moich nerwów niż z tego że miałam tydzień wcześniej usg. Mama powinna być szczęśliwa i radosna ☺👍 i teraz mniej więcej osiągam ten stan

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:

ufffff
    mogę mieć weekend
    Super, ale panikujemy nie? Ja nie pamiętam żebym w 2 poprzednich ciążach w ogóle miała takie myśli jak teraz... Mój się za to dziś w ogóle nie rusza. Staram się nie nakręcać, teraz jak przeczytałam o Tobie to troszkę mi ciśnienie zeszło.

baby lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 22 maja 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim. wrote:
    BlondHeroina Ty chyba pisałaś ze masz detektor tętna ? Jakiej firmy, bo muszę kupić a patrzyłam AngelSounds ma dobre opinie ale nie mogę się zdecydować 🙈 jak nie kupię to zwariuje bo nie czuje jeszcze ruchów a wizyta dopiero 8.06 i wiem ze nie wytrzymam. Próbowałam dziś stetoskopem, z marnym skutkiem...po chwili wkurzylam się wsiadłam w auto i zjeździłem całe miasto i nigdzie nie było ... ani jednej sztuki..

Tak... Ja mam dokładnie ten...
    https://www.allecco.pl/angelsounds-jpd-100s-detektor-tetna-plodu-1-szt.html

Co prawda zamawiałam go w Aptece Gemini ale aktualnie jest niedostępny. Pamiętaj żeby od razu dokupić żel USG.

I rada ode mnie, żebyś nie powieliła mojego błędu... 😂 Głowicą musisz zjechać bardzo nisko, nawet poniżej linii majtek. Przed 20 tygodniem właśnie tam mniej więcej można wyłapać serduszko. Aplikacja na telefon jest, więc pomiar możesz nagrać i poźniej odtworzyć... 😊
    Jeśli będziesz miała jakieś pytania, wal śmiało!

agusiagim. lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂 Rzadziej, ostatnio piszę ale wieczorem jak dzieci pójdą spać i ja razem z nimi nie usnę staram się Was nadrobić. Cieszę się na każdą dobrą wiadomość z wizyt, Maybelle gratuluję córki 🙂

Jutro się wybieram na krzywą, ale nie wiem jak się z łóżka zwlekę bo córka ostatnio rozpieszcza i do 9 daje pospać.

Też mam codziennie zmartwienie co do ruchów dziecka, tak mówią, że przy trzeciej ciąży to wcześnie ruchu czuć a u mnie niby są ale słabe, albo ja sobie niepotrzebnie to wmawiam. Staram się myśleć że wszystko jest w porządku 1 czerwca połówkowe to się mam nadzieję uspokoję.
    U mnie w klinice jest limit osób przebywających więc w tej ciąży niestety mąż musi zadowolić się tylko zdjęciami maluszka i nie może być przy USG.

Kejti22 wrote:
    Jak chcesz się czymś pozytywnym zająć, polecam zrobienie zabawki dla swojego dzieciątka.

Taak, zawsze się sprawdza 🙂 ja co prawda składam teraz większy gabaryt bo jestem na etapie budowy kuchni błotnej, syn zobaczył i żyć nie dawał 🙂 zostało trochę desek z budowy to czemu nie i już drugi dzień się bujam, ale satysfakcja będzie, pochwalę się jak skończę 😁

BlondHeroina_, Maybelle lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 maja 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Super, ale panikujemy nie? Ja nie pamiętam żebym w 2 poprzednich ciążach w ogóle miała takie myśli jak teraz... Mój się za to dziś w ogóle nie rusza. Staram się nie nakręcać, teraz jak przeczytałam o Tobie to troszkę mi ciśnienie zeszło.

A wiesz dlaczego tak się dzieje? Bo jesteśmy bardziej świadome... więcej się nasłuchałyśmy... więcej symptomów potrafimy nazwać... nie wiem tylko czy nam to na dobre wyszło. Każda kolejna ciąża generuje więcej stresu niż poprzednie.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    A wiesz dlaczego tak się dzieje? Bo jesteśmy bardziej świadome... więcej się nasłuchałyśmy... więcej symptomów potrafimy nazwać... nie wiem tylko czy nam to na dobre wyszło. Każda kolejna ciąża generuje więcej stresu niż poprzednie.

100% prawdy ile mnie czasem stresu kosztuje obecna ciąża to tyle nie było w poprzednich, przyznam, że w drugiej ciąży po poronieniu chyba bardziej spokojna byłam i cierpliwie czekałam na rozwój niż teraz.

Wysłany: 22 maja 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    100% prawdy ile mnie czasem stresu kosztuje obecna ciąża to tyle nie było w poprzednich, przyznam, że w drugiej ciąży po poronieniu chyba bardziej spokojna byłam i cierpliwie czekałam na rozwój niż teraz.

Ja w tej ciąży jeździłam na betę przez dobry tydzień, dzień w dzień... zaczynając z wynikiem <0.1 testów ile zrobiłam, nawet nie pytaj 🤦🏼‍♀️ A jak na złość czułam nawet samo zagnieżdżenie... gdy minął 15 tydzień, a ruchów dalej nie czułam od razu poleciałam zamówić detektor, bo w poprzednich ciążach na samym początku 14tc już czułam maluchy 🤦🏼‍♀️

A tu jeszcze połowy nawet nie ma... 😂🤷🏼‍♀️

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wyjątkiem od reguły. W poprzedniej ciąży zestresowałam się za wszystkie czasy i teraz pozostaje mi tylko zachować spokój 😉

W poprzedniej ciąży pożyczałam detektor, jeździłam na częstsze usg, jak mi się szyjka zaczęła skracać to już była całkiem panika, że nie donoszę.

Teraz historia ta sama, na początku plamienie, teraz ta szyjka bez szału. Po ostatnim usg łozysko przoduje, ale mamy obserwować, bo moze sie podniesie jeszcze. Ruchy czasem czuje, a czasem nie. I jakoś podświadomie myślę, że będzie wszystko dobrze. Bo będzie 😊

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Tak... Ja mam dokładnie ten...
    https://www.allecco.pl/angelsounds-jpd-100s-detektor-tetna-plodu-1-szt.html

Co prawda zamawiałam go w Aptece Gemini ale aktualnie jest niedostępny. Pamiętaj żeby od razu dokupić żel USG.

I rada ode mnie, żebyś nie powieliła mojego błędu... 😂 Głowicą musisz zjechać bardzo nisko, nawet poniżej linii majtek. Przed 20 tygodniem właśnie tam mniej więcej można wyłapać serduszko. Aplikacja na telefon jest, więc pomiar możesz nagrać i poźniej odtworzyć... 😊
    Jeśli będziesz miała jakieś pytania, wal śmiało!

Dzieki bardzo za podpowiedzi 😉😀 już zamówiłam mam nadzieje ze szybko przyślą bo umrę chyba ze stresu🙈 ja tez w pierwszej ciąży tak nie panikowałam. Coś w tym jest kobitki. Sama siebie nie poznaje 🙈🙈🙈

tw13qjh.png
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś 50% ciąży na wykresie😍

Wowka, BlondHeroina_, baby lubią tę wiadomość

tw13qjh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim. wrote:
    A ja mam dziś 50% ciąży na wykresie😍

Ooo, ja też 😍

BlondHeroina_, agusiagim., baby lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:

Noo panika wzięła górę 😜 i pewnie jeszcze nie raz tak będzie. Ja też w 2 poprzednich ciążach miałam spokój 😂 a teraz chyba starość mną rządzi. Wtedy jak pojechałam w 30tc na zwykłą umawianą wizytę to chciał mnie w szpitalu zatrzymać 😳 bo szyjki już było mało co i skurcze BH. A ja sama autem do niego 45km jechałam 😁👍 no i z powrotem też. Obiecałam że będę grzeczna. Podpisałam że na własną odpowiedzialnosc jadę i pojechałam 🙈 co prawda po rzeczy do szpitala i żeby poukladac sprawy rodzinne, opiekę nad córką itp no ale zawsze to ryzyko było...

A teraz panika 😜

Ale cieszę się że poszłam. Lekarz powiedział że dobrze że przyszłam bo to tylko 6 dni przed wizytą a spokój mamy najważniejszy 😍 lubię go...

Więc Misia ☺ pewnie wszystko i u ciebie w porządku. Z tymi ruchami na tym etapie to tak jest. Ja go w ogóle wczoraj nie czułam a na usg fikał i brykal zdrowo

BlondHeroina_, Misia78 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ