X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak poleżę na plecach przez chwilę, to potem nie mogę wstać, prawe biodro to mnie tak boli jakby się nadawało do wymiany, i wtedy muszę się rozchodzić, czuje się jak stara baba wtedy:p ostatnio też zaczęła mnie boleć prawa stopa tak jakby mi się tam kości poluzowały i jednocześnie jak bym miał kości w środku poskręcane

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackberry, tak, słyszałam o tej dziewczynie. Niewyobrażalne to jest dla mnie.

Jestem ciekawa kuchni błotnej, z czego robicie?

Co do dolegliwości, to nie mam. Ale w poprzedniej ciąży najgorszy był przełom 7 i 8 miesiąca, później już było nieźle. Najgorsza była bezsenność, mam nadzieję, że teraz mnie ominie 😊

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dolegliwości mam wiecznie zatkany nos, no i wieczna krew przy każdym użyciu chusteczki.

Dziewczyny czy któraś z Was bierze leki w ciąży?

Ja jestem na encortonie 10mg i biorę tez euthyrox 75.

Dziś znów zero kopniaczków :(

17u96iyefisxlskp.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam nos zatkany i wydaje mi się że nam opuchnięty ale to moje wrażenie.
    Ja biorę acard

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś rano wymiotowałam 🙈 poza tym senność, kręgosłup jeszcze się nie odzywa ale mam przepuklinę nieoperacyjną i stłuczony krążek międzykręgowy między L2/L3 wiec pewnie już niedługo poczuje.
    Aa i mam taką dziwną przypadłość ze czasem gadam głupoty, albo mówię co innego niż myśle np. ostatnio jak grilla robilismy mówię do córy - idź zobacz do grilla czy się truskawki nie palą 🤪🤪 oczywiście chodziło o kiełbaski.

Ja biore Letrox 100mg.

tw13qjh.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też letrox 75

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Ja z dolegliwości mam wiecznie zatkany nos, no i wieczna krew przy każdym użyciu chusteczki.

Biorę letrox, dużą dawkę magnezu i teraz jeszcze femisept uro. Jakieś 3 tyg temu odstawiłam progesteron.
    Też ciągle mam zatkany i tak jakby opuchnięty od środka nos, za każdym razem krew na chusteczce, do tego problemy ze snem, ciągle bolący i spinający się brzuch, trochę boli dół kręgosłupa i prawe biodro no a ostatnio zgaga 24h/ doba 😕
    Aha i coś dziwnego ..mózg kalafior...zapominam np jak się różne przedmioty nazywają albo nazywam je inaczej, albo zapominam w połowie zdania co chciałam powiedzieć. O zostawianiu rzeczy w różnych zakamarkach domu nie wspomnę - ostatnio telefon w zamrażarce 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 07:44

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj podjęłam 2 próby wstania z łóżka. Jakie mam zawroty głowy. Mogłabym tańczyć...
    Ciśnienie 98/54, ten całonocny deszcz... Myślicie ze to może być to? Boję się kawy. Jestem sflaczala.

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:

U mnie z dolegliwości tez zatkany nos i krew z nosa i czasami lekkie bóle podbrzusza takie jakby rozciąganie 😛 Z leków biorę Luteinę 100 i magnez 😔 wczoraj tak samo prawie żadnych kopniaków... dopiero na wieczór czułam, ale jakoś tak wydaje mi się dziwnie nisko!
    W którym miejscu czujecie kopniaki? Bo ja tak zaledwie na lini majtek 🤔

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Ja dzisiaj podjęłam 2 próby wstania z łóżka. Jakie mam zawroty głowy. Mogłabym tańczyć...
    Ciśnienie 98/54, ten całonocny deszcz... Myślicie ze to może być to? Boję się kawy. Jestem sflaczala.

Możliwe, ze to przez deszcz... pogoda teraz wariuje to i ciśnienie może być różne... odpoczywaj dzisiaj dużo :)

Jola17a lubi tę wiadomość

• BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    U mnie z dolegliwości tez zatkany nos i krew z nosa i czasami lekkie bóle podbrzusza takie jakby rozciąganie 😛 Z leków biorę Luteinę 100 i magnez 😔 wczoraj tak samo prawie żadnych kopniaków... dopiero na wieczór czułam, ale jakoś tak wydaje mi się dziwnie nisko!
    W którym miejscu czujecie kopniaki? Bo ja tak zaledwie na lini majtek 🤔

Ja też czuję kopniaki na linii majtek 😁 Czasami nieco wyżej.

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 24 maja 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    Biorę letrox, dużą dawkę magnezu i teraz jeszcze femisept uro. Jakieś 3 tyg temu odstawiłam progesteron.
    Też ciągle mam zatkany i tak jakby opuchnięty od środka nos, za każdym razem krew na chusteczce, do tego problemy ze snem, ciągle bolący i spinający się brzuch, trochę boli dół kręgosłupa i prawe biodro no a ostatnio zgaga 24h/ doba 😕
    Aha i coś dziwnego ..mózg kalafior...zapominam np jak się różne przedmioty nazywają albo nazywam je inaczej, albo zapominam w połowie zdania co chciałam powiedzieć. O zostawianiu rzeczy w różnych zakamarkach domu nie wspomnę - ostatnio telefon w zamrażarce 🤦

To o czym mówicie, tzn. zapominanie, przekręcanie i przestawianie słów to tzw. baby brain 😅🤗 Klasyczny objaw w ciąży...

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:29

Kejti22, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png

Wysłany: 24 maja 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Ja też przekręcam co drugie słowo. Mąż się ze mnie śmieje 😄

Czuję ruchy raz na linii majtek, a raz troszkę wyżej. Na usg się dowiedziałam, że mała jest ułożona jak narazie pupką w dół. Więc na samym dole kopie mnie nóżkami, a wyżej rączkami.

Jakie macie plany na niedzielę? 😉

Nas czeka obiad u teściowej 🤦🏼‍♀️ A później muszę się zmobilizować i trochę zleceń wykonać. Choć na Netflix wjechał nowy sezon Dynastii... może być różnie 😂

A Wy co planujecie?

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj upiekłam ciasto z rabarbarem 🥰 teraz rosół się robi, a ja właśnie szukam czegoś fajnego na netflixie 😅 jak już wszedł temat netflixa, może poleci ktoś jakiś dobry wciągający serial lub film... :)

Wysłany: 24 maja 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Ja dzisiaj upiekłam ciasto z rabarbarem 🥰 teraz rosół się robi, a ja właśnie szukam czegoś fajnego na netflixie 😅 jak już wszedł temat netflixa, może poleci ktoś jakiś dobry wciągający serial lub film... :)

Oglądałaś Platformę? 13 Powodów, The End od The F*cking World, Szkoła dla Elity, Trinkets, Zagubieni w Kosmosie

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Oglądałaś Platformę? 13 Powodów, The End od The F*cking World, Szkoła dla Elity, Trinkets, Zagubieni w Kosmosie

O dzięki, ze przypomniałaś 😛 ponoć platforma to dobry film 😛resztę poza trinkets oglądałam 🤷🏼‍♀️

Wysłany: 24 maja 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    O dzięki, ze przypomniałaś 😛 ponoć platforma to dobry film 😛resztę poza trinkets oglądałam 🤷🏼‍♀️

Bardzo dziwny, ale wciąga... 🙈
    Jeszcze do głowy przyszedł mi Wiedźmin (choć to propozycja dla fanów tego klimatu), Kierunek: Noc...

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

odmóżdżenie odnotowałam i ja - staram się ciągle czytać i robię lekcje z dziećmi żeby nie zgłupieć do reszty ;)

tabletki - trochę biorę:
    - euthyrox N25
    - progesteron (dopochwowo) przez 2 tygodnie jeszcze póki co
    - magnez - duża dawka 4x2
    - acard 75
    - no i witaminki i dha

właśnie szukam aplikacji żeby nie zapominać - i muszę coś powywalać z telefonu bo mi sie nie mieści :p

ja się czuję spoko - poza tym dniem czy dwoma kiedy to młody napędził mi stracha
    brzuch czasem ciągnie, nos zatkany raz bardziej raz mniej ale raczej codziennie, krew z nosa też dość często, poza tym chyba dobrze :)

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:

z leków (nie supli) biorę tarczycowe i LDN.

BlondHeroina, też polecam fizjo. Ze 3 tygodnie temu byłam na masazu u fizjo gin i do tej pory odpukać, plecy nie bolą. I też mówiła o taśmach w razie czego.

Nos zatkany, krew codziennie, stardard.

dqprp07wzt9w07bj.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ