Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak poleżę na plecach przez chwilę, to potem nie mogę wstać, prawe biodro to mnie tak boli jakby się nadawało do wymiany, i wtedy muszę się rozchodzić, czuje się jak stara baba wtedy:p ostatnio też zaczęła mnie boleć prawa stopa tak jakby mi się tam kości poluzowały i jednocześnie jak bym miał kości w środku poskręcane17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Blackberry, tak, słyszałam o tej dziewczynie. Niewyobrażalne to jest dla mnie.
Jestem ciekawa kuchni błotnej, z czego robicie?
Co do dolegliwości, to nie mam. Ale w poprzedniej ciąży najgorszy był przełom 7 i 8 miesiąca, później już było nieźle. Najgorsza była bezsenność, mam nadzieję, że teraz mnie ominie 😊 -
A ja dziś rano wymiotowałam 🙈 poza tym senność, kręgosłup jeszcze się nie odzywa ale mam przepuklinę nieoperacyjną i stłuczony krążek międzykręgowy między L2/L3 wiec pewnie już niedługo poczuje.
Aa i mam taką dziwną przypadłość ze czasem gadam głupoty, albo mówię co innego niż myśle np. ostatnio jak grilla robilismy mówię do córy - idź zobacz do grilla czy się truskawki nie palą 🤪🤪 oczywiście chodziło o kiełbaski.
Ja biore Letrox 100mg. -
Misia78 wrote:Ja z dolegliwości mam wiecznie zatkany nos, no i wieczna krew przy każdym użyciu chusteczki.
Dziewczyny czy któraś z Was bierze leki w ciąży?
Ja jestem na encortonie 10mg i biorę tez euthyrox 75.
Dziś znów zero kopniaczków
Też ciągle mam zatkany i tak jakby opuchnięty od środka nos, za każdym razem krew na chusteczce, do tego problemy ze snem, ciągle bolący i spinający się brzuch, trochę boli dół kręgosłupa i prawe biodro no a ostatnio zgaga 24h/ doba 😕
Aha i coś dziwnego ..mózg kalafior...zapominam np jak się różne przedmioty nazywają albo nazywam je inaczej, albo zapominam w połowie zdania co chciałam powiedzieć. O zostawianiu rzeczy w różnych zakamarkach domu nie wspomnę - ostatnio telefon w zamrażarce 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 07:44
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Ja dzisiaj podjęłam 2 próby wstania z łóżka. Jakie mam zawroty głowy. Mogłabym tańczyć...
Ciśnienie 98/54, ten całonocny deszcz... Myślicie ze to może być to? Boję się kawy. Jestem sflaczala.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Misia78 wrote:Ja z dolegliwości mam wiecznie zatkany nos, no i wieczna krew przy każdym użyciu chusteczki.
U mnie z dolegliwości tez zatkany nos i krew z nosa i czasami lekkie bóle podbrzusza takie jakby rozciąganie 😛 Z leków biorę Luteinę 100 i magnez 😔 wczoraj tak samo prawie żadnych kopniaków... dopiero na wieczór czułam, ale jakoś tak wydaje mi się dziwnie nisko!
W którym miejscu czujecie kopniaki? Bo ja tak zaledwie na lini majtek 🤔BlondHeroina_ lubi tę wiadomość
-
Jola17a wrote:Ja dzisiaj podjęłam 2 próby wstania z łóżka. Jakie mam zawroty głowy. Mogłabym tańczyć...
Ciśnienie 98/54, ten całonocny deszcz... Myślicie ze to może być to? Boję się kawy. Jestem sflaczala.
Możliwe, ze to przez deszcz... pogoda teraz wariuje to i ciśnienie może być różne... odpoczywaj dzisiaj dużoJola17a lubi tę wiadomość
-
Kejti22 wrote:U mnie z dolegliwości tez zatkany nos i krew z nosa i czasami lekkie bóle podbrzusza takie jakby rozciąganie 😛 Z leków biorę Luteinę 100 i magnez 😔 wczoraj tak samo prawie żadnych kopniaków... dopiero na wieczór czułam, ale jakoś tak wydaje mi się dziwnie nisko!
W którym miejscu czujecie kopniaki? Bo ja tak zaledwie na lini majtek 🤔
Ja też czuję kopniaki na linii majtek 😁 Czasami nieco wyżej. -
Sylwia Sylwia wrote:Biorę letrox, dużą dawkę magnezu i teraz jeszcze femisept uro. Jakieś 3 tyg temu odstawiłam progesteron.
Też ciągle mam zatkany i tak jakby opuchnięty od środka nos, za każdym razem krew na chusteczce, do tego problemy ze snem, ciągle bolący i spinający się brzuch, trochę boli dół kręgosłupa i prawe biodro no a ostatnio zgaga 24h/ doba 😕
Aha i coś dziwnego ..mózg kalafior...zapominam np jak się różne przedmioty nazywają albo nazywam je inaczej, albo zapominam w połowie zdania co chciałam powiedzieć. O zostawianiu rzeczy w różnych zakamarkach domu nie wspomnę - ostatnio telefon w zamrażarce 🤦
To o czym mówicie, tzn. zapominanie, przekręcanie i przestawianie słów to tzw. baby brain 😅🤗 Klasyczny objaw w ciąży...Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Ja też przekręcam co drugie słowo. Mąż się ze mnie śmieje 😄
Czuję ruchy raz na linii majtek, a raz troszkę wyżej. Na usg się dowiedziałam, że mała jest ułożona jak narazie pupką w dół. Więc na samym dole kopie mnie nóżkami, a wyżej rączkami.
Jakie macie plany na niedzielę? 😉
Nas czeka obiad u teściowej 🤦🏼♀️ A później muszę się zmobilizować i trochę zleceń wykonać. Choć na Netflix wjechał nowy sezon Dynastii... może być różnie 😂
A Wy co planujecie? -
Kejti22 wrote:Ja dzisiaj upiekłam ciasto z rabarbarem 🥰 teraz rosół się robi, a ja właśnie szukam czegoś fajnego na netflixie 😅 jak już wszedł temat netflixa, może poleci ktoś jakiś dobry wciągający serial lub film...
Oglądałaś Platformę? 13 Powodów, The End od The F*cking World, Szkoła dla Elity, Trinkets, Zagubieni w Kosmosie -
dzien dobry
odmóżdżenie odnotowałam i ja - staram się ciągle czytać i robię lekcje z dziećmi żeby nie zgłupieć do reszty
tabletki - trochę biorę:
- euthyrox N25
- progesteron (dopochwowo) przez 2 tygodnie jeszcze póki co
- magnez - duża dawka 4x2
- acard 75
- no i witaminki i dha
właśnie szukam aplikacji żeby nie zapominać - i muszę coś powywalać z telefonu bo mi sie nie mieści :p
ja się czuję spoko - poza tym dniem czy dwoma kiedy to młody napędził mi stracha
brzuch czasem ciągnie, nos zatkany raz bardziej raz mniej ale raczej codziennie, krew z nosa też dość często, poza tym chyba dobrze -
z leków (nie supli) biorę tarczycowe i LDN.
BlondHeroina, też polecam fizjo. Ze 3 tygodnie temu byłam na masazu u fizjo gin i do tej pory odpukać, plecy nie bolą. I też mówiła o taśmach w razie czego.
Nos zatkany, krew codziennie, stardard.