Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZ leków biorę Letrox 75, Luteinę dopoch. i Symvital Mama (ma w składzie żelazo i mnie zapiera, zrobię morfologię i zapytam, czy dalej muszę go brać, bo mnie wkurza 🙈)
A z bolączek to również przytkany nos po nocy, z krwawym epizodem, a po ostatnich kilku godzinach na zakupach w maseczce, krew w ciągu dnia - nie wiem czy to przez ciąże, czy tą maskę, ale pierwszy raz tyle godzin w masce i od razu to 😣
Trochę zaparcia mnie męczą, ale jeszcze nie ma tragedii, pamietam z poprzednich ciąż, że hardcore był później 😆
Wczoraj byliśmy na grillu u rodziców, dzisiaj w domu, bo to był intensywny tydzień 😊 robię gulasz i odpalamy Netflixa, u nas też pada. Mąż mnie namawia na spacer w poszukiwaniu nowego auta, ale siedzę w legginsach i nie chce mi się 🤪 -
Ja właściwie łykam tylko suplementy i to podstawowe. Już nawet odstawiłam DHA, staram się jeść ryby.
Chyba większość z nas ma podobny zestaw dolegliwości ciążowych 😉
Dorzucę jeszcze ból bioder w nocy, gdy długo śpię na jednym boku. W poprzedniej ciąży dopadło mnie to dopiero w trzecim trymestrze. Nooo i mam dwie lewe ręce, ciągle mi coś wypada, upada albo o coś zawadzam 😁
Jedziemy zaraz na obiad do teściów, więc mam wolne od garów 👍 Wczoraj machnęłam ciasto kokosowe, prezent na dzień matki dla teściowej.
U nas teraz słonecznie ale już kilka razy deszcz padał.
Wiecie co, przed kwarantanną zaczęłam oglądać na Netflixie tę nową Anię z Zielonego Wzgórza. No i zamknęli przedszkola, nie mam kiedy dokończyć 😓
Tyle seriali, a tak mało czasu 🤣Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualnyRedRose wrote:Blond Heroinę ja tak miałam w tamtej ciąży i poszłam do fizjoterapeuty. Miałam oklejone plecy plastrami l, odpowiednie ćwiczenia masaż i pomogło.
Jak długo takie plastry wystarczają? Zastanawiam się nad oklejeniem górnej części pleców, ramiona. Kto jest lepszy w tej dziedzinie fizjo, czy rehabilitant też poradzi sobie w temacie plastrów?
Mam problem z drętwieniem rąk najgorzej jest rano zwykłej butelki z mlekiem nie mogę odkręcić, po ćwiczeniach trochę ustępuje, w dzień już okej. W nocy spać na prawym boku nie mogę bo od drętwienia cała ręką boli. Lekarz zlecił magnez biorę 4 tabletki dziennie ale żadnej poprawy.
Wowka robię z desek zwykłych, coś w tym stylu tylko planuję jeszcze piekarnik dorobić 😉 i prawdziwą kratkę z kuchenki.
Ja polecam serial opowieści podręcznej, na Netflix nie widziałam ale na schowmax oglądałam i HBO
Ja dziś leżę do góry brzuchem, mała właśnie śpi, później mąż na wycieczkę małą chce z dziećmi jechać, ale zobaczymy czy pogoda się nie popsuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 13:56
Wowka lubi tę wiadomość
-
Opowieści podręcznej nie byłam w stanie... okropne
Blueberry, a dawno masz te drętwienia? Jesteś pewna, że od kręgosłupa? Bo b6 może powodować neuropatię, a zwykle w prenatalach jest.
Posadziłam nasionka kwiatków. Pierwszy raz w zyciu, więc nie wiem co z tego będzie -
Freja000 wrote:z leków (nie supli) biorę tarczycowe i LDN.
BlondHeroina, też polecam fizjo. Ze 3 tygodnie temu byłam na masazu u fizjo gin i do tej pory odpukać, plecy nie bolą. I też mówiła o taśmach w razie czego.
Nos zatkany, krew codziennie, stardard.
Na kolejnej wizycie będę musiała o tym wspomnieć lekarzowi... może pomoże. -
Maybelle wrote:O to to ból bioder też mam niesamowity. I to tylko w nocy kiedy dlugo śpię na jednym boku. I nogi też mi często drętwieją.
U mnie dzisiaj piękne słoneczko. To chyba wynagrodzenie za tą pogodę w ostatnich dniach, bo tak wiało, że zielone liście z drzew pozrywało. Dzisiaj jest pięknie 😍
Kawka wypita, mąż pojechał na rower, a ja narazie relaks na balkonie 😄 Tylko ciastka mi brakuje. Chyba zaraz zrobię coś na szybko, bo brakuje mi słodkiego
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
U nas dziś dzień leniuszka. Zrobilam tylko rosołek, drugie danie na mieście. Jak przestało padać poszliśmy na spacer, a po powrocie zjadłam pol wielkiego arbuza i chyba zaraz pęknę hehe. Noi najważniejsze po tym arbuzie położyłam się na brzuchu i czułam wreszcie ruchy tylko tak jakby pleckami się wypychał wiec wniosek z tego taki ze urwis siedzi pleckami a ja panikę sieje😱😱😱
Mi tez drętwieje ręka jak leżę na niej, a ostatnio ucho mnie bolało od leżenia na boku 🤪
A i mi tez wszystko z rąk leci, potłukłam już ze 4 słoiki i kilka talerzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 20:46
BlondHeroina_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFreja, zaczęłam brać magnez dopiero po zaleceniu przez lekarza 2x2, drugi tydzien kończę, a takie dolegliwości mam od miesiąca. Biorę tylko kwas foliowy plus magnefar b6 bio. Niecały miesiąc na początku ciąży brałam prenatalne ale lekarz nie zalecał poza kwasem bo wyniki bardzo dobre więc ich dalej nie brałam.
Miałam dwie przepukliny kręgosłupa, ale w dolnym odcinku, jedna operowana 3 lata temu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2020, 21:50
-
Plastry wystarczyły z tego co pamiętam na ok 10 dni
Ja to jeszcze przed ciąża oglądałam Big Little Lies i bardzo się wciągnęłam a teraz prawie nic nie oglądam i niestety nie czytam co bardzo lubiłam robić zawsze. W ciąży dopada mnie jakąś niemoc i coś w stylu baby brainJezu ufam Tobie -
Dzień doberek,
Dziś ja mam pytanie. Czy któraś z Was boryka się z niskim ciśnieniem?
Od soboty mam niskie, dziś 88/54. Ledwo żyję, nie mam siły ruszyć ręką. Wypiłam kawę, dużo wody, zjadłam śniadanie, otworzyłam okna na szeroko. Koniaku nie można 😉 Nie mam innych pomysłów. -
Wowka wrote:Dzień doberek,
Dziś ja mam pytanie. Czy któraś z Was boryka się z niskim ciśnieniem?
Od soboty mam niskie, dziś 88/54. Ledwo żyję, nie mam siły ruszyć ręką. Wypiłam kawę, dużo wody, zjadłam śniadanie, otworzyłam okna na szeroko. Koniaku nie można 😉 Nie mam innych pomysłów.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Lajla wrote:A mnie nogi zaczęły rwać, szczególnie jedna, chyba sobie ją odgryzę🙄
witaj w moim świecie
Od 3 dni biorę żelazo i jest lepiej (wcześniej nie brałam a hemoglobina faktycznie spadła). Na każdego działa co innego, ale głownymi winowajcami jest niski poziom żelaza albo elektrolitów. Potas i sód z magnezem piję. Mi pomaga wygrzanie nóg w wodzie z magnezem (sól epsom/ siarczan magnezu) i kroplą olejku lawendowego. Potem 2 pary skarpetek, w tym jedne wełniane, i mogę spać
Bluberry wrote:Freja, zaczęłam brać magnez dopiero po zaleceniu przez lekarza 2x2, drugi tydzien kończę, a takie dolegliwości mam od miesiąca. Biorę tylko kwas foliowy plus magnefar b6 bio. Niecały miesiąc na początku ciąży brałam prenatalne ale lekarz nie zalecał poza kwasem bo wyniki bardzo dobre więc ich dalej nie brałam.
Miałam dwie przepukliny kręgosłupa, ale w dolnym odcinku, jedna operowana 3 lata temu.
ja jestem po neuropatii spowodowanej b6 a mało kto o tym wie, więc uczulam. A tam masz b6... Jeśli nie jesteś pewna, ze od kręgosłupa, to bym odstawiła i zobaczyła czy minie. Bo skutki mogą być nieodwracalne jak się nie wyłapie szybko. A magnez osobno. POwiedziałabym, zapytaj lekarza, bo tak powinnam, ale oni niestety o tym nie wiedzą... jak poszłam z tą neuropatią do neurologa to chciał mi dac końską dawkę b6na szczęście miałam przy sobie wyniki a były dwukrotnie przekroczone, więc odpuścił.
A ja w tej ciąży nie mam ciążowego mózgu. Mało tego, pierwszy raz w życiu wygrywam z mężem w scrabble -
Ja sobie ściągnęłam apke do leków. Myśli.i pamięta za mnie 🙈 bo bym się pogubiła. Wyszło mi że w sumie biorę 14 tabletek na dobre 😳 w różnych porach i dawkach. Więc mam przypominajki
Byłam w Castoramie z mężem - przed remontem łazienki. Sporo decyzji zapadło.
A potem poszłam do brafittingu i mam.2 staniki 😄👍