X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Mag80 Znajoma

Wysłany: 25 maja 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienna mama wrote:
    Ostatnio tylko czytam posty u nas na forum, ale się nie udzielam, ale śledzę na bieżąco 😉

Byłam dziś na krzywej cukrowej, chyba niezbyt dobrze wyszło.
    d9a7f6acafa2.jpg

Wizyta dopiero 3 czerwca, więc wtedy się dowiem co lekarz na te wyniki, ciężko samemu to interpretować.
    Robiłam w tym tygodniu badanie. I na wyniku mam, że (dla kobiet w ciąży)
    1 badanie - powinno być poniżej 92
    2 badanie - powinno być poniżej 180
    3 badanie - powinno być poniżej 153
    Jest blisko granicy, więc nie wiem jak to lekarz zinterpretuje, ale nie ma co się denerwować, bo jednak ten 3 spada i jest poniżej normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 22:02

Jesienna mama lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, tylko trzeci wynik Jesiennej jest w normie. Nie są to duże przekroczenia, no ale są. Gin pokieruje dalej, najpierw leczenie jest dietą i ruchem i najczęściej to wystarcza 😊

Tu macie normy dla każdego z pomiarów.
    Na czczo do 92mg/dl
    Po 1h do 180mg/dl
    Po 2h do 153mg/dl.

Zapamiętajcie lub zapiszcie, bo zaraz każda z nas będzie robić 😊

Edit. Za długo pisałam i napisałam to samo co wyżej już jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 22:06

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc, też mi się wydaje że będzie dietka 🙄 ruch odpada bo raczej większość dnia leżę.
    Najgorsze to byłoby pożegnanie z lodami 🤣🤦‍♀️ to już pod tortury podchodzi.

de3dab218e.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienna mama, na wszystko jest rada, wszystko da się zjesc-pytanie w jakiej ilości i z czego zrobione 😉

W poprzedniej ciąży robiłam lody jogurtowe sama. Robiłam je też po ciąży. A jak już musiałam te gotowe to jadłam po troszeczku. Koleżanka kiedyś eksperymentowala z glukometrem i na luzie mogła zjeść całego rożka-tyle że na spacerze 😂

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Jesienna mama, na wszystko jest rada, wszystko da się zjesc-pytanie w jakiej ilości i z czego zrobione 😉

W poprzedniej ciąży robiłam lody jogurtowe sama. Robiłam je też po ciąży. A jak już musiałam te gotowe to jadłam po troszeczku. Koleżanka kiedyś eksperymentowala z glukometrem i na luzie mogła zjeść całego rożka-tyle że na spacerze 😂

Dokładnie, ja też lubię kombinować sama, jakieś sorbety itp. No ale jak mnie weźmie na kupnego to już nie ma zmiłuj 😉

de3dab218e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję że niedługo będę Was męczyć o przepisy na te zdrowe lody😁 Zawsze chciałam takie robić, a ciąża i odchudzający się mąż to chyba najlepsze powody 😉

Witam się w Dniu Matki! Wszystkiego najlepszego dla nas wszystkich🌷🌷🌷 Niech nam dzieci zdrowo i grzecznie rosną, te w brzuszkach szczególnie 😘

Jola17a, Wowka, BlondHeroina_, Maybelle, Jesienna mama, Natalii lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Soldering94 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny męczy Was ból głowy? U mnie 4 dzień budzę się z bólem.. Już mam dość.

66f2b88525.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering, mnie od czasu do czasu męczy. I to właśnie tak od razu po kilka dni. Przyczyną może być pogoda i zwiększony przepływ krwi.

Jak możesz to połóż się i nie wstawaj. Napij się dużo wody. Jak bardzo źle to możesz paracetamol. Czyli np apap.

Z okazji Dnia Matki idę na badania krwi 😉

Najlepszego dziewczyny, niech nam dzieci rosną w zdrowiu 🌼🌼🌼

Sylwia Sylwia, BlondHeroina_, Maybelle, Jesienna mama lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka z okazji Dnia Mamy!😘😘😘
    Samych pozytywnych myśli,
    Szybkich porodów,
    Grzecznych dzieciaków
    Pomocnych facetow🤣🤣🤣

BlondHeroina_, Jola17a, Maybelle, Misia78, Evoleth, Jesienna mama lubią tę wiadomość

tw13qjh.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierwszy raz mam taka sytuację. Zaczęły boleć mnie jelita stopniowo, od niedzieli. Dzisiaj w nocy jednak straszny ból mnie obudził tych jelit i zwymiotowalam tak jakby mój organizm miał problem z trawieniem. Dzisiaj jeszcze jelita bolą:/ kurde przerzucam się na dietę lekkostrawna odrazu ale nie wiem czy dzwonić do mojej gin czy przeczekac to... w zasadzie dopiero co byłam na wizycie w piątek i wszystko było ok.

ckai43r80uurljcv.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Dziewczyny męczy Was ból głowy? U mnie 4 dzień budzę się z bólem.. Już mam dość.

Mnie boli głowa praktycznie od początku ciąży... klasyka. Za każdym razem to przerabiałam 🙈 Przeważnie jest to lekki ból, ale jednak. W dodatku teraz ta pogoda - tragedia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 09:05

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:

Męczył mnie bardzo do 18 tyg. Jak bardzo bolało to brałam paracetamol kladlam sięi ile miałam z kim zostawić starszaka i trochę pomagalo

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:30

BlondHeroina_, agusiagim., Misia78, Evoleth, Jola17a lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienna mama wrote:
    Ostatnio tylko czytam posty u nas na forum, ale się nie udzielam, ale śledzę na bieżąco 😉

Byłam dziś na krzywej cukrowej, chyba niezbyt dobrze wyszło.
    d9a7f6acafa2.jpg

Wizyta dopiero 3 czerwca, więc wtedy się dowiem co lekarz na te wyniki, ciężko samemu to interpretować.

niestety cukrzyca :(

Jeśli chodzi o wózek to ważna duża gondola. U nas jest taki trochę mus chodzenia z dzieckiem codziennie na spacery. nie lubię tego bardzo. Mam ogród, więc planuję robić tak jak z dzieckiem nr 2, wystawiać na taras na drzemkę. Spał tak w każdą pogodę.
    dziecko nr 1 zrezygnowało z wózka jak zaczęło chodzić, czyli miało 10 mcy. Drugie dłużej, lubiło. Wózki lubię kupować, ale z gondolami sząłu nie ma...
    Nigdy nie zapomnę jak amerykańska znajoma nie mogła zrozumieć co to jest gondola, po co mi to i kto normalny chodzi codziennie z dzieckiem na spacer ;) oni mieli fotelik i spacerówkę...
    Skończyłam 20 tydzień. To chyba połowa? ;)

Misia78 lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżenie nic nie dalej, praktycznie cały czas leżę. :(
    Może ta zmieniająca się pogoda i jak się ociepli to będzie lepiej.
    Freja, tak równo połowa 140 dni czyli jutro :)
    My wózek wybraliśmy, gondolka nie za duża ale ma opcje w spacerówce leżenia na płasko. Więc jak będzie ciasno to tak będzie później jeździł sobie.
    Nie wiem czy jest sens tak inwestować w spacerówkę, jak dziecko zacznie chodzić to pewnie i tak długo nie pojeździ. Ale wiadomo, różne są dzieciaki. Jedno będzie jeździło do 2 lat albo dłużej jedno rok i nie będzie chciało spojrzeć na wózek :(

Freja000 lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją małą baaardzo dużo spacerowałyśmy, dalej jeszcze jeździ w wózku ale jakoś nie mam już siły na dalekie trasy, i boje się sama iść jakoś. Teraz też robi się coraz cieplej i ma dużo więcej roboty na dworze, karmi kurki trawą, czy pomaga tacie gdy coś robi na dworze. Nie wiem jak ogarnę ten dwór jak się małe urodzi, narazie sobie tego nie wyobrażam bo córa lubi mi uciekać i nieźle się za nią muszę zawsze nabiegać.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:30

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownego Dnia Mamy! Mnie moje córeczki dziś już wyściskały, teraz maja robić lekcje ale oczywiście im się nie chce, a dziś nie mogę na nie krzyczec😉

Laski zrobiłam z ciekawości research po wózkach, ale się zmieniło!!
    Za moim czasów królowały takie marki: Graco, Chicco, Mutsy, Emmajlunga (miałam), Inglesina...
    Teraz jakieś Cybexy, kindercoś tam, Joolz ( pierwsze słyszę;))
    Macie może linka do jakieś strony, forum o wózkach?
    Jestem już jednak stara, jak ta moja Emmaljunga:)

baby lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    To racja. Ciężko stwierdzić jakie będzie dziecko i czy będzie wózkowe czy nie. Ale zawsze można schować wózek na drugie dziecko 😁

Ewentualnie piąte 😂😂😂🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2020, 15:28

Maybelle, Evoleth, Bluberry lubią tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączę się do życzeń na Dzień Mamy dla nas wszystkich tutaj! Dużo zdrówka i radości z maluchów 😍 dla mnie to pierwszy dzień mamy, jeszcze w dwupaku, ale i tak wyjątkowy 😊 My nie planujemy wydawać jakoś specjalnie dużo pieniędzy na wózek. Zależy nam przede wszystkim żeby był lekki i fajnie się składał. Póki co w oko wpadł mi easy go optimo air i easy go Ecco virage.

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ