X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam 6 czerwca i już się nie mogę doczekać 😀 a 1 czerwca mamy jeszcze wizytę u prowadzącego. Mi też zdecydowanie wystarczą wizyty co 4 tygodnie. Zastanawiam się właśnie czy już teraz dostanę skierowanie na krzywą cukrową. Mam jakieś obawy że może wyjść coś nie tak, bo odkąd jestem w ciąży non stop muszę coś pić. Nigdy nie miałam takiego pragnienia jak teraz. Mam nadzieję, że to nie objaw cukrzycy.

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam co 4 tygodnie i mi to odpowiada. Bardzo dobrze się czuje więc po co miałabym chodzić częściej.

A ja się nie mogę doczekać na 8 czerwca, może w końcu poznam tą płeć:)

I jak pomyślę o krzywej cukrowej to już mi się nie chce, i nie chodzi o wypicie tego słodkiego czegoś tylko o to ile czasu tam będę musiała siedzieć, koszmar...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam połówkowe 😁 co do wizyt, to tez mam co 4 tyg. Jednak jak na ostatniej wizycie powiedziała, ze mam krótka szyjkę i przepisała mi luteinę i magnez to świruje, ze muszę czekać 4tyg na kolejna wizytę, a nie wiem w jakim stanie jest moja szyjka 😛
    Na krzywa cukrowa idę w przyszłym tygodniu... 🤢🤢🤢

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:30

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi się wydaje że każda musi mieć to badanie, przynajmniej nie słyszałam żeby któraś tego nie miała

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U prowadzącego też mam co 4 tygodnie, usg wykonuję w innym gabinecie i tylko to mi dochodzi...
    Dziś miałam wizytę u prowadzącego właśnie i kurde nawet nie badał na fotelu.. tylko usg raz,dwa... położenie łożyska i skierowanie na krzywą i resztę badań..
    Badają Was co wizytę na fotelu? Badał mi długość szyjki poprzednio, miała w linii prostej 42 mm, ale przecież niewiadomo czy się nie skraca 😣

Krzywa cukrowa jest obowiązkowa.. a mi w tej ciąży bliżej do małosolnych niż do tego lukru😆

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za każdym razem mam konsultacje, badanie na fotelu i usg 😛

Emka31 lubi tę wiadomość

• Sylwia Sylwia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    U prowadzącego też mam co 4 tygodnie, usg wykonuję w innym gabinecie i tylko to mi dochodzi...
    Dziś miałam wizytę u prowadzącego właśnie i kurde nawet nie badał na fotelu.. tylko usg raz,dwa... położenie łożyska i skierowanie na krzywą i resztę badań..
    Badają Was co wizytę na fotelu? Badał mi długość szyjki poprzednio, miała w linii prostej 42 mm, ale przecież niewiadomo czy się nie skraca 😣

Krzywa cukrowa jest obowiązkowa.. a mi w tej ciąży bliżej do małosolnych niż do tego lukru😆
    Ja teraz mam wizyty co 2 -3 tyg, badanie na fotelu max co druga wizytę. Lekarz mówił że to już etap, gdzie nie ma co szyjki męczyć i im mniej badań na fotelu tym lepiej.
    Mi też bliżej do małosolnych 😁

Emka31 lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Wowka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywa w Polsce jest obowiązkowa, ale nie dla wszystkich 😉 kobiety ze stwierdzoną cukrzycą przed ciążą i z monstualnym wynikiem glukozy na czczo, mają z automatu właczoną opiekę diabetologa i nie muszą robić ogtt 😉

Cała reszta musi.

Jest więcej różnic pomiędzy różnymi krajami. U nas to 75g glukozy i trzy odczyty, w innych krajach może być 50g glukozy albo słodki sok 😉

Ja robię połówkowe w sobotę. Też mam obawy, jak tam szyjka.

Emka, ja co wizytę mam przegląd na fotelu, pomiar szyjki i usg przez brzuch. Recepty, zwolnienie, ciśnienie, waga i do domu 😉

Kejti22, Emka31 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Sylwia wrote:
    Ja teraz mam wizyty co 2 -3 tyg, badanie na fotelu max co druga wizytę. Lekarz mówił że to już etap, gdzie nie ma co szyjki męczyć i im mniej badań na fotelu tym lepiej.
    Mi też bliżej do małosolnych 😁

Czyli może niepotrzebnie mnie wkurzył🧐 🙂 zobaczymy na kolejnej 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Krzywa w Polsce jest obowiązkowa, ale nie dla wszystkich 😉 kobiety ze stwierdzoną cukrzycą przed ciążą i z monstualnym wynikiem glukozy na czczo, mają z automatu właczoną opiekę diabetologa i nie muszą robić ogtt 😉

Cała reszta musi.

Jest więcej różnic pomiędzy różnymi krajami. U nas to 75g glukozy i trzy odczyty, w innych krajach może być 50g glukozy albo słodki sok 😉

Ja robię połówkowe w sobotę. Też mam obawy, jak tam szyjka.

Emka, ja co wizytę mam przegląd na fotelu, pomiar szyjki i usg przez brzuch. Recepty, zwolnienie, ciśnienie, waga i do domu 😉

Waga 🙈 Jezusie, 4,5 kg do przodu !! 😱 Ciśnienie też za każdym razem.. L4 również... tylko oględzin nie było.. ale czytam właśnie, że w niepowikłanej ciąży co 2ga wizyta jest z badaniem na fotelu..
    No nic, trza być dobrej myśli 🙂
    Wowka, Ty też bądź 🙂

Wowka lubi tę wiadomość

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:30

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to widzę że u każdej z nas wizyty wyglądają inaczej.
    Jak prowadziłam poprzednią ciąże na NFZ, to badanie na fotelu miałam na każdej wizycie, a USG na co drugiej. Dzięki temu lekarz wykrył mi infekcję grzybiczną jeszcze zanim poczułam jakiekolwiek objawy.
    Teraz chodzę prywatnie i na fotelu badał mnie chyba tylko na początku. Za każdym razem robi USG przezpochwowo, oceniając szyjkę, a potem przez powłoki brzuszne żeby obejrzeć dziecko.

Nic nie mówcie, właśnie nastawiłam małosolne i nie wiem jak wytrzymam te 3 dni😁🥒🥒🥒

Emka31, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, ja też mniej więcej tyle kg do przodu 😂

Po za tym, nie lubię się ważyć w ubraniu u lekarza, bo zawsze wychodzi za dużo. Podaję wynik z porannego pomiaru w domu 😂

Jestem dobrej myśli, w poprzedniej ciąży byłam kłębkiem stresu i wiele straciłam. Teraz pozostaje mi spokój i oczekiwanie, ale o dziwo, przychodzi mi to łatwiej niż spiętrzanie sobie trudności 🙂

Emka31 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, dobra wiadomość jest taka, że kupy niemowlaka karmionego mlekiem nie śmierdzą. A przynajmniej nie jest to taki przykry gówniany zapach, tylko bardziej przetrawionego mleka.Ja tam nawet lubiłam 🙃
    Nie pomogę z tym specjanym koszem. Ale my radziliśmy sobie tak, że te najbrudniejsze pieluchy wrzucaliśmy do kosza na balkonie, a jak się nazbierało, to wynosiliśmy do śmieci.

Maybelle lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:31

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Moje połówkowe w poniedziałek. Dziś zwykła wizyta. Mam skierowanie na krzywą za ok 4 tygodnie. Ciekawe, ze większość uspakaja chodzenie na usg co 2 tygodnie, a mnie uspakaja, że gin mnie zaprasza co 5 i to bez usg (bo nie chciałam, skoro połówkowe zaraz). To oznacza, że traktuje mnie jak normalną kobietę z fizjologiczną ciążą :)

Mój lekarz na każdej wizycie wykonuje USG... ale wizyty wyznacza co 6 tygodni jeśli ciąża przebiega prawidłowo. Ja tyle nie wytrzymuję... chodzę co 4. Uwielbiam patrzeć na ten monitor... to zupełnie innego rodzaju wspomnienia niż te na zdjęciach... 🖤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 18:03

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 27 maja 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    W Polsce wszystkie ciężarne mają skierowanie na krzywą cukrową? Pytam, bo u mnie mają skierowanie tylko te z wyższym BMI, albo te, które pochodzą z krajów azjatyckich. W Azji spożywają ogromne ilości słodkich produktów i to dlatego.

Czy któraś z was miała kosz na brudne pieluchy i mogłaby coś polecić? Z racji, że mieszkam w bloku to myślę, że by mi się przydał. Trochę średnio schodzić na dół z każdą pieluchą z 3 piętra 😄

Każda bez wyjątku...

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 27 maja 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:

Tak... u mnie każde badanie wygląda następująco... wywiad, USG, fotel, omówienie.

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 27 maja 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    W Polsce wszystkie ciężarne mają skierowanie na krzywą cukrową? Pytam, bo u mnie mają skierowanie tylko te z wyższym BMI, albo te, które pochodzą z krajów azjatyckich. W Azji spożywają ogromne ilości słodkich produktów i to dlatego.

Czy któraś z was miała kosz na brudne pieluchy i mogłaby coś polecić? Z racji, że mieszkam w bloku to myślę, że by mi się przydał. Trochę średnio schodzić na dół z każdą pieluchą z 3 piętra 😄

Miałam przy pierwszym dziecku kosz z Tommee Tippee. Nie narzekaliśmy na niego :)

thgf3e3kyrhxotsx.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ