X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe 15 czerwca. Już się nie mogę doczekać! Mam zamiar zapytać dr czy mogę nagrać filmik komórką z badania, bo pewnie mąż dalej nie będzie mógł wejść . 😔
    Ja jeszcze nie miałam badania na fotelu. Na początku się martwilam, ale moja ginekolog na ostatniej wizycie wypytaka dokładnie czy coś się dzieje z brzuchem itp. Dodatkowo biorę jeszcze prgesteron, więc ta szyjka zAbezpieczona jeszcze, ale już mam zapowiedziane, że na kolejnej wizycie będzie badanie szyjki.
    I wizyty mam co 4 tygodnie. Przed prenatalnymi strasznie schiziwalam, a teraz podchodzę do tych terminów na luzie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 19:52

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Ja mam polowkowe 15 czerwca. Już się nie mogę doczekać! Mam zamiar zapytać dr czy mogę nagrać filmik komórką z badania, bo pewnie mąż dalej nie będzie mógł wejść . 😔
    Ja jeszcze nie miałam badania na fotelu. Na początku się martwilam, ale moja ginekolog na ostatniej wizycie wypytaka dokładnie czy coś się dzieje z brzuchem itp. Dodatkowo biorę jeszcze prgesteron, więc ta szyjka zAbezpieczona jeszcze, ale już mam zapowiedziane, że na kolejnej wizycie będzie badanie szyjki.
    I wizyty mam co 4 tygodnie. Przed prenatalnymi strasznie schiziwalam, a teraz podchodzę do tych terminów na luzie 😊

W moje urodziny 😁🥰

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mój detektor i.. nie ma tętna.
    Nie panikuje bo czuje ruchy. W słuchawkach cisza, w apce pokazuje 140,138,120 koniec.
    Jak przyłożę do mojego serca ten sam schemat -140 itd.

Kurczę co robić... jestem takaaaaaaaa zła ze zaraz go wyrzucę.

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 27 maja 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Przyszedł mój detektor i.. nie ma tętna.
    Nie panikuje bo czuje ruchy. W słuchawkach cisza, w apce pokazuje 140,138,120 koniec.
    Jak przyłożę do mojego serca ten sam schemat -140 itd.

Kurczę co robić... jestem takaaaaaaaa zła ze zaraz go wyrzucę.

A regulowałaś głos na pokrętle, bo słuchawki na pewno podpięłaś...??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 20:39

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:

U mnie ten sam schemat, zapytał jak się czuje, a że póki co jest super, żadnych twardnień czy bóli, poza zaparciem 🙈, to machnął usg i tyle 🤷🏻‍♀️ Mam nadzieje, że na kolejnej wizycie to ogarnie bardziej 😉 A i mam syropek na zaparcia, może się coś poprawi 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    W moje urodziny 😁🥰

Mam dzień po Tobie 🤗🤗🙂
    Wirtualny toast będzie 😁

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    A regulowałaś głos na pokrętle, bo słuchawki na pewno podpięłaś...??
    W tych słuchawkach słychać moje flaki. Wiec chyba działają.
    Mały kopie, czuje go wiec mam psychiczny spokój.
    Przykładałaś może do swojego serca? Mi pokazuje ze moje serca pyka 140 hmmmmm...

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 27 maja 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    W moje urodziny 😁🥰
    to już wiem czemu taka rozgadana jesteś. 😅 Bo bliźniaczka mój brat urodził się 14 czerwca i też zawsze taka dusza towarzystwa. 😁

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    to już wiem czemu taka rozgadana jesteś. 😅 Bo bliźniaczka mój brat urodził się 14 czerwca i też zawsze taka dusza towarzystwa. 😁
    Dolaczam 😁 ja mam połówkowe 12 czerwca w swoje urodziny 😁

BlondHeroina_, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe jutro o 9 rano! Także trzymajcie za nas kciuki ❤️🥰
    U mnie lekarz z badań prenatalnych, na prośbę nagrywa filmik i zdjęcia na płytę 😊

BlondHeroina_, Maybelle, Evoleth lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 maja 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Mam dzień po Tobie 🤗🤗🙂
    Wirtualny toast będzie 😁

W takim razie Ty świętujesz razem z moim najstarszym synem 😅🖤

Emka31 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 27 maja 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:

Cholera... chciałabym... 🙈 Ale wierz mi, łatwiej mi się pisze niż rozmawia. Jestem WWO, więc taka ze mnie dusza towarzystwa co z osła koń 🙈

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 27 maja 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    W tych słuchawkach słychać moje flaki. Wiec chyba działają.
    Mały kopie, czuje go wiec mam psychiczny spokój.
    Przykładałaś może do swojego serca? Mi pokazuje ze moje serca pyka 140 hmmmmm...

Tak... i moje serce bije znacznie wolniej od serca malucha. Jeśli chcesz nagram oba dla porównania. Może zbyt wysoko przykładasz głowicę? Położę dzieci, to podeślę Ci zdjęcie i nagrania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 21:27

Misia78 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 27 maja 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    U mnie lekarz z badań prenatalnych, na prośbę nagrywa filmik i zdjęcia na płytę 😊

Zazdroszczę... ja zapytałam czy istnieje taka możliwość, nawet z dopłatą. Nic z tego :/ Ale nie zmienię lekarza, bo facet złoto.

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 27 maja 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Cholera... chciałabym... 🙈 Ale wierz mi, łatwiej mi się pisze niż rozmawia. Jestem WWO, więc taka ze mnie dusza towarzystwa co z osła koń 🙈
    haha. Ja też zdecydowanie wolę pisać niż rozmawiać. A już w ogóle sprawy urzędowe najlepiej załatwia mi się mailem 😅

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:

Mój też! W związku z tym, że tatusiowie nie mogą wejść. Za darmoszkę - znaczy, w cenie usg 😆 ale jest to piękne !! Dopytajcie lekarza, może choć na pendrive czy Waszym telefonem. Mój mąż ryczał jak dziecko oglądając młodego 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 21:35

Wysłany: 27 maja 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    haha. Ja też zdecydowanie wolę pisać niż rozmawiać. A już w ogóle sprawy urzędowe najlepiej załatwia mi się mailem 😅

To sobie wyobraź teraz, że mnie ogarnia panika gdy dzwoni telefon... praktycznie w ogóle nie odbieram. Zawsze piszę SMS z zapytaniem czego chcą... 😂🙈 A gdy sama mam dzwonić... niedoczekanie.
    Może fakt, że tutaj tak się rozpisuję wynika z tego, że skumulowanym emocjom upust trzeba gdzieś dać... A kto lepiej zrozumie niż druga kobieta w podobnej sytuacji? 🙈

Emka31 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:31

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png

Wysłany: 27 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Mój też! W związku z tym, że tatusiowie nie mogą wejść. Za darmoszkę - znaczy, w cenie usg 😆 ale jest to piękne !! Dopytajcie lekarza, może choć na pendrive czy Waszym telefonem. Mój mąż ryczał jak dziecko oglądając młodego 😊

Aaa widzisz... tradycyjne USG mogę sama nagrać, ale fizycznie nie jestem w stanie tego zrobić. Natomiast prenatalne na Śląsku są aktualnie dofinansowane i są za free. Więc może dlatego nie można było. Ale podczas połówkowych raz jeszcze zapytam...

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    To sobie wyobraź teraz, że mnie ogarnia panika gdy dzwoni telefon... praktycznie w ogóle nie odbieram. Zawsze piszę SMS z zapytaniem czego chcą... 😂🙈 A gdy sama mam dzwonić... niedoczekanie.
    Może fakt, że tutaj tak się rozpisuję wynika z tego, że skumulowanym emocjom upust trzeba gdzieś dać... A kto lepiej zrozumie niż druga kobieta w podobnej sytuacji? 🙈

O Boże, jak dobrze Cię rozumiem. Od tygodnia mam zamiar umówić się do fryzjera, właśnie telefonicznie. I ciągle odkładam to na jutro. A już naprawdę MUSZĘ 😅

Ja mam jedno nagranie USG starszej córki z trzeciego trymestru. To była płatna, dodatkowa wizyta u super specjalisty, więc bez problemu. Fajnie, gdyby z tej ciąży też udało się mieć taki filmik.
    Hmmm, tylko gdzie jest tamta płyta... 🤔

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ