Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok dzięki. Napisz mi jeszcze jaka masz aplikacje.BlondHeroina_ wrote:Tak... i moje serce bije znacznie wolniej od serca malucha. Jeśli chcesz nagram oba dla porównania. Może zbyt wysoko przykładasz głowicę? Położę dzieci, to podeślę Ci zdjęcie i nagrania.

-
Misia78 wrote:Ok dzięki. Napisz mi jeszcze jaka masz aplikacje.
Więc tak...
Pierwszy filmik to serduszko malutkiej...
https://youtu.be/UxRbCuIIdzg
Tutaj moje...
https://m.youtube.com/watch?v=xBef5pVTaug
Nagrywałam w aplikacji UnbornHeart... ona jest dedykowana innemu urządzeniu. Oryginalna apka do serduszka to AngelSounds (obie na Androida). Ale nie potrafię się zalogować na konto
Klasyka. Niestety nie robią akualizacji, więc raz działa, a raz nie (częściej w sumie nie), więc trzeba szukać alternatyw.
Te trzaski na nagraniu serduszka małej to kopniaki.
Zdjęcia niestety nie podeślę, bo królewnę złapałam duuużo poniżej linii majtek... 😅
P.S. Pamiętaj, żel USG musi być!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 23:12

-
agusiagim. wrote:O a ja z wrażenia zapomniałam o aplikacji hihi i słuchałam bez🙈🙈
Oryginalna aplikacja ładnie wykonuje pomiar, który śmiało można lekarzowi pokazać. Ale tak jak pisałam, nie mogę się w ogóle zalogować, więc musiałam poszukać czegoś co tylko pozwoli nagrać pracę serca.
-
Dziewczyny nie uwierzycie co ja zrobiłam..🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Przykładałam ten detektor drugą stroną.
Wygrałam plebiscyt żenada na naszym forum 😂😂
Chyba go przez to zepsulam bo strasznie trzeszczy.
złapaliśmy tętno przez słuchawki ale mierzy beznadziejnie - ok 130 pokazuje, nieraz 80,90, przerywa.
Apke mam z tego kodu kreskowego z ulotki. Mam iPhone ze tego wejścia na Jacka, musiałam prosić córkę o telefon, miała pewne obiekcje🙄 dużo zachodu mnie to dziś kosztowało. Jutro posłucham tych nagrań bo już dziś padam na pysk.
Jutro zainstaluje tez tą apke od ciebie blondheroina.
Tymczasem dobranoc 😚😅😁
Kejti22, BlondHeroina_, Freja000 lubią tę wiadomość

-
Misia78 wrote:Dziewczyny nie uwierzycie co ja zrobiłam..🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Przykładałam ten detektor drugą stroną.
Wygrałam plebiscyt żenada na naszym forum 😂😂
Chyba go przez to zepsulam bo strasznie trzeszczy.
złapaliśmy tętno przez słuchawki ale mierzy beznadziejnie - ok 130 pokazuje, nieraz 80,90, przerywa.
Apke mam z tego kodu kreskowego z ulotki. Mam iPhone ze tego wejścia na Jacka, musiałam prosić córkę o telefon, miała pewne obiekcje🙄 dużo zachodu mnie to dziś kosztowało. Jutro posłucham tych nagrań bo już dziś padam na pysk.
Jutro zainstaluje tez tą apke od ciebie blondheroina.
Tymczasem dobranoc 😚😅😁
Dobre🤣🤣miszcz😉
W naszym stanie to normalne także nie przejmuj się 🤪
Misia78 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Jestem po badaniu połówkowym 🙂 ogólnie wszystko jest dobrze, wszystkie parametry w porządku, lekarz tylko zwrócił uwagę na główkę, ze jest mniejsza o 4 dni od reszty ciała i do tego jajowata.... z OM wychodzi 21+0 a z usg 20+3.... malutka wazy 380g 🙂 trochę martwi mnie to z ta główka.... mam nadzieje, ze jeszcze się to wyrówna i nie będzie problemów.... ☹️☹️☹️
Jola17a, Wowka, Misia78, Maybelle, Evoleth, Natalii, Freja000, Jesienna mama lubią tę wiadomość
-
Kejti, 4 dni różnicy to nic takiego. Teraz co usg będą rozbieżności w wymiarach. Nikt nie jest idealnie zbudowany, ktoś ma większą głowę, a ktoś krótsze nogi. To naturalne, rozbieżności są normalne do dwóch tygodni +/-. Jak tam szyjka?
Misia, miszcz 😂
-
Główka się wyrówna zobaczysz, wszystko będzie dobrze 🍀🍀🍀Kejti22 wrote:Hej dziewczyny! Jestem po badaniu połówkowym 🙂 ogólnie wszystko jest dobrze, wszystkie parametry w porządku, lekarz tylko zwrócił uwagę na główkę, ze jest mniejsza o 4 dni od reszty ciała i do tego jajowata.... z OM wychodzi 21+0 a z usg 20+3.... malutka wazy 380g 🙂 trochę martwi mnie to z ta główka.... mam nadzieje, ze jeszcze się to wyrówna i nie będzie problemów.... ☹️☹️☹️

40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Misia
ale jestes talent 
Kejti nie stresuj się (wiem wiem - łatwo tak mówić) - na kazdym usg trochę inaczej widać
Waga ok, taka różnica w terminach OM i USG to nic takiego
Głowa do góry
ja w przyszły piątek idę - muszę badania porobić przed wizytą
zajadam te wszystkie tabletki i jakoś się trzymam
mały raz bardziej aktywny raz mniej ale mam dobre myśli
nawet zgodziłam się dzisiaj pouczyć kolegę mojego syna - chociaż zastrzegłam że do końca nie wiadomo bo ja się tak różnie czuję ostatnio
Podobno w przyszłym tyg ma być wreszcie coś przypominającego ciepły czerwiec
-
Dzięki dziewczyny trochę się uspokoiłam ☺️☺️☺️ Chociaż niepokoi mnie jeszcze kształt główki, ze taki jajowaty... No ale może tak uroda młodej🙂 wg miesiączki dzisiaj mam 21+0, główka z usg jest wielkości 20+3, a nogi długie na 21+4 😛 ja nam duża głowę, narzeczony jest, ze tak powiem „drobniejszy” bo i wzrostem ma 175 i głowę stosunkowo malutka 😛 na niektórych zdjęciach nawet czasami się wydaje, ze mam głowę większa od niego 😂😂😂 wiec może córa ma po nim główkę 🙂 ale dzięki uspokoilyscie mnie! 4 dni różnicy to nie taka tragedia.... najważniejsze, ze mózg prawidłowy tak jak cała reszta 🙂
baby, Misia78 lubią tę wiadomość
-
oglądam sobie różne rzeczy dla maluchów na różnych stronach - niektóre ceny powalają ....
np to:
https://maylily.pl/kokony-bambusowe-premium-260?p=1
zresztą ... nie wiem czy mi taki kokon potrzebny - może jesli któras ciocia czy babcia będzie koniecznie chciała coś kupić to niech kupuje takie zbytki
ja sobie poradzę bez
-
To normalne że te długości wychodzą różne, tak jak piszą dziewczyny każdy jest inny, jeden ma długie nogi i ręce a drugi będzie miał wielką głowę. Inaczej bylibyśmy wszyscy tacy sami. Teraz już gdy dzieci są większe to mogą wychodzić takie rozbieżności, i najważniejsze to to co mówi lekarz, jak mówi że jest okej to jest okej i tyle:)
BlondHeroina_ lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
baby wrote:oglądam sobie różne rzeczy dla maluchów na różnych stronach - niektóre ceny powalają ....
np to:
https://maylily.pl/kokony-bambusowe-premium-260?p=1
zresztą ... nie wiem czy mi taki kokon potrzebny - może jesli któras ciocia czy babcia będzie koniecznie chciała coś kupić to niech kupuje takie zbytki
ja sobie poradzę bez
Ja za swój dałam 299zł... 🙈 Drogie w cholerę, ale spłaciło się już niezliczoną ilość razy. Kładąc malucha na kanapie, wiem, że wiercąc się, nie spadnie mi. W łóżeczku tak samo, nie wierci się tak bardzo, bo kokon go otula.
Przy pierwszej dwójce nie miałam, a uważam, że to jeden z najlepszych wynalazków na jakie wpadł człowiek.
Poza tym, używki w bardzo dobrym stanie można kupić nawet za 100zł, są też mamy, które szyją też w podobnym przedziale cenowym...