Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
BlondHeroina_ wrote:Tak... i moje serce bije znacznie wolniej od serca malucha. Jeśli chcesz nagram oba dla porównania. Może zbyt wysoko przykładasz głowicę? Położę dzieci, to podeślę Ci zdjęcie i nagrania.
-
Misia78 wrote:Ok dzięki. Napisz mi jeszcze jaka masz aplikacje.
Więc tak...
Pierwszy filmik to serduszko malutkiej...
https://youtu.be/UxRbCuIIdzg
Tutaj moje...
https://m.youtube.com/watch?v=xBef5pVTaug
Nagrywałam w aplikacji UnbornHeart... ona jest dedykowana innemu urządzeniu. Oryginalna apka do serduszka to AngelSounds (obie na Androida). Ale nie potrafię się zalogować na kontoKlasyka. Niestety nie robią akualizacji, więc raz działa, a raz nie (częściej w sumie nie), więc trzeba szukać alternatyw.
Te trzaski na nagraniu serduszka małej to kopniaki.
Zdjęcia niestety nie podeślę, bo królewnę złapałam duuużo poniżej linii majtek... 😅
P.S. Pamiętaj, żel USG musi być!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 23:12
-
agusiagim. wrote:O a ja z wrażenia zapomniałam o aplikacji hihi i słuchałam bez🙈🙈
Oryginalna aplikacja ładnie wykonuje pomiar, który śmiało można lekarzowi pokazać. Ale tak jak pisałam, nie mogę się w ogóle zalogować, więc musiałam poszukać czegoś co tylko pozwoli nagrać pracę serca. -
Dziewczyny nie uwierzycie co ja zrobiłam..🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Przykładałam ten detektor drugą stroną.
Wygrałam plebiscyt żenada na naszym forum 😂😂
Chyba go przez to zepsulam bo strasznie trzeszczy.
złapaliśmy tętno przez słuchawki ale mierzy beznadziejnie - ok 130 pokazuje, nieraz 80,90, przerywa.
Apke mam z tego kodu kreskowego z ulotki. Mam iPhone ze tego wejścia na Jacka, musiałam prosić córkę o telefon, miała pewne obiekcje🙄 dużo zachodu mnie to dziś kosztowało. Jutro posłucham tych nagrań bo już dziś padam na pysk.
Jutro zainstaluje tez tą apke od ciebie blondheroina.
Tymczasem dobranoc 😚😅😁
Kejti22, BlondHeroina_, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Misia78 wrote:Dziewczyny nie uwierzycie co ja zrobiłam..🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Przykładałam ten detektor drugą stroną.
Wygrałam plebiscyt żenada na naszym forum 😂😂
Chyba go przez to zepsulam bo strasznie trzeszczy.
złapaliśmy tętno przez słuchawki ale mierzy beznadziejnie - ok 130 pokazuje, nieraz 80,90, przerywa.
Apke mam z tego kodu kreskowego z ulotki. Mam iPhone ze tego wejścia na Jacka, musiałam prosić córkę o telefon, miała pewne obiekcje🙄 dużo zachodu mnie to dziś kosztowało. Jutro posłucham tych nagrań bo już dziś padam na pysk.
Jutro zainstaluje tez tą apke od ciebie blondheroina.
Tymczasem dobranoc 😚😅😁
Dobre🤣🤣miszcz😉
W naszym stanie to normalne także nie przejmuj się 🤪Misia78 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Jestem po badaniu połówkowym 🙂 ogólnie wszystko jest dobrze, wszystkie parametry w porządku, lekarz tylko zwrócił uwagę na główkę, ze jest mniejsza o 4 dni od reszty ciała i do tego jajowata.... z OM wychodzi 21+0 a z usg 20+3.... malutka wazy 380g 🙂 trochę martwi mnie to z ta główka.... mam nadzieje, ze jeszcze się to wyrówna i nie będzie problemów.... ☹️☹️☹️
Jola17a, Wowka, Misia78, Maybelle, Evoleth, Natalii, Freja000, Jesienna mama lubią tę wiadomość
-
Kejti, 4 dni różnicy to nic takiego. Teraz co usg będą rozbieżności w wymiarach. Nikt nie jest idealnie zbudowany, ktoś ma większą głowę, a ktoś krótsze nogi. To naturalne, rozbieżności są normalne do dwóch tygodni +/-. Jak tam szyjka?
Misia, miszcz 😂Misia78 lubi tę wiadomość
-
Kejti22 wrote:Hej dziewczyny! Jestem po badaniu połówkowym 🙂 ogólnie wszystko jest dobrze, wszystkie parametry w porządku, lekarz tylko zwrócił uwagę na główkę, ze jest mniejsza o 4 dni od reszty ciała i do tego jajowata.... z OM wychodzi 21+0 a z usg 20+3.... malutka wazy 380g 🙂 trochę martwi mnie to z ta główka.... mam nadzieje, ze jeszcze się to wyrówna i nie będzie problemów.... ☹️☹️☹️
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Misia
ale jestes talent
Kejti nie stresuj się (wiem wiem - łatwo tak mówić) - na kazdym usg trochę inaczej widać
Waga ok, taka różnica w terminach OM i USG to nic takiego
Głowa do góry
ja w przyszły piątek idę - muszę badania porobić przed wizytą
zajadam te wszystkie tabletki i jakoś się trzymam
mały raz bardziej aktywny raz mniej ale mam dobre myśli
nawet zgodziłam się dzisiaj pouczyć kolegę mojego syna - chociaż zastrzegłam że do końca nie wiadomo bo ja się tak różnie czuję ostatnio
Podobno w przyszłym tyg ma być wreszcie coś przypominającego ciepły czerwiecMisia78 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny trochę się uspokoiłam ☺️☺️☺️ Chociaż niepokoi mnie jeszcze kształt główki, ze taki jajowaty... No ale może tak uroda młodej🙂 wg miesiączki dzisiaj mam 21+0, główka z usg jest wielkości 20+3, a nogi długie na 21+4 😛 ja nam duża głowę, narzeczony jest, ze tak powiem „drobniejszy” bo i wzrostem ma 175 i głowę stosunkowo malutka 😛 na niektórych zdjęciach nawet czasami się wydaje, ze mam głowę większa od niego 😂😂😂 wiec może córa ma po nim główkę 🙂 ale dzięki uspokoilyscie mnie! 4 dni różnicy to nie taka tragedia.... najważniejsze, ze mózg prawidłowy tak jak cała reszta 🙂
baby, Misia78 lubią tę wiadomość
-
oglądam sobie różne rzeczy dla maluchów na różnych stronach - niektóre ceny powalają ....
np to:
https://maylily.pl/kokony-bambusowe-premium-260?p=1
zresztą ... nie wiem czy mi taki kokon potrzebny - może jesli któras ciocia czy babcia będzie koniecznie chciała coś kupić to niech kupuje takie zbytkija sobie poradzę bez
-
To normalne że te długości wychodzą różne, tak jak piszą dziewczyny każdy jest inny, jeden ma długie nogi i ręce a drugi będzie miał wielką głowę. Inaczej bylibyśmy wszyscy tacy sami. Teraz już gdy dzieci są większe to mogą wychodzić takie rozbieżności, i najważniejsze to to co mówi lekarz, jak mówi że jest okej to jest okej i tyle:)
BlondHeroina_ lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
baby wrote:oglądam sobie różne rzeczy dla maluchów na różnych stronach - niektóre ceny powalają ....
np to:
https://maylily.pl/kokony-bambusowe-premium-260?p=1
zresztą ... nie wiem czy mi taki kokon potrzebny - może jesli któras ciocia czy babcia będzie koniecznie chciała coś kupić to niech kupuje takie zbytkija sobie poradzę bez
Ja za swój dałam 299zł... 🙈 Drogie w cholerę, ale spłaciło się już niezliczoną ilość razy. Kładąc malucha na kanapie, wiem, że wiercąc się, nie spadnie mi. W łóżeczku tak samo, nie wierci się tak bardzo, bo kokon go otula.
Przy pierwszej dwójce nie miałam, a uważam, że to jeden z najlepszych wynalazków na jakie wpadł człowiek.
Poza tym, używki w bardzo dobrym stanie można kupić nawet za 100zł, są też mamy, które szyją też w podobnym przedziale cenowym...