X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    To sa duze glowy 😄? To chyba standardowe rozmiary.😊
    Moj syn mial 37,5cm a corka 38cm plus raczka...

Mój pierwszy syn też wyszedł z ręką przy głowie... dlatego pękłam 🙈

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 32cm jak sie urodzilam. Niestety moje dzieci wdaly sie w tate...
    Ale syna zawsze podziwiali ze ma taka piekna glowe! Ja tam roznicy nie widzialam a kazdy kto go zobaczyl mowil "jaka piekna glowka!" 🤷‍♀️ Szkoda tylko ze taka duza, chociaz on wyszedl przez cc. Ale corka juz dolem....bo glupia myslalam ze dziewxzynka bedzie miec mniejsza...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Mój pierwszy syn też wyszedł z ręką przy głowie... dlatego pękłam 🙈

Ja sie zawsze zastanawiam czy tez bym pekla gdybynie ta reka. A na usg tez zawsze z ta reka przy buzi byla!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    oglądam sobie różne rzeczy dla maluchów na różnych stronach - niektóre ceny powalają ....
    np to:
    https://maylily.pl/kokony-bambusowe-premium-260?p=1

zresztą ... nie wiem czy mi taki kokon potrzebny - może jesli któras ciocia czy babcia będzie koniecznie chciała coś kupić to niech kupuje takie zbytki ;) ja sobie poradzę bez

no nie! tego sklepu jeszcze nie widziałam ;)

Jestem tak skołowana tymi nowymi wynalazkami, ze chyba kupię wszystko... ;)
    Dziś byłam u znajomej i mówi, ze rożek to must have. Myślałam o koszu Mojżesza, bo w czymś to dziecko mu si leżeć na innym piętrze niż sypialnia. Więc to i to.
    Nie ogarniam za to otulaczy, bo dla mnie to wygląda jak pielucha tetrowa :/

Nie widziałam, że kokon zabójczy... planowałam do łóżka, ale w takim razie będzie tylko "w gości" i pod kontrolą. Dzięki Maybelle :)

Chusta wczoraj przyszła :D

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d416c8b7322e.jpg

Od razu inaczej 😂

Maybelle, Freja000 lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 maja 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    d416c8b7322e.jpg

Od razu inaczej 😂

Teraz tylko czekać na łóżeczko i małą królewnę w nim... 😍❤

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od detektorów- czy Wasz detektor piszczy oprócz innych dźwięków tych wewnętrznych? Mój tak piszczy ze nie mogę nic usłyszeć. Może to dlatego ze robiłam odwrotnie i zel dostał się tam gdzie nie trzeba :(((

Blondheroina- super te nagrania! Dziękuje! Ja na razie nie ściągnęłam tej twojej apki, muszę kupić kabelek przejściówkę i muszę chyba wysłać ten detektor do naprawy/reklamacji.

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 28 maja 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Dziewczyny od detektorów- czy Wasz detektor piszczy oprócz innych dźwięków tych wewnętrznych? Mój tak piszczy ze nie mogę nic usłyszeć. Może to dlatego ze robiłam odwrotnie i zel dostał się tam gdzie nie trzeba :(((

Blondheroina- super te nagrania! Dziękuje! Ja na razie nie ściągnęłam tej twojej apki, muszę kupić kabelek przejściówkę i muszę chyba wysłać ten detektor do naprawy/reklamacji.

Powiedz mi, on Ci piszczy po przyłożeniu głowicy do brzucha czy piszczy nim dotkniesz ciała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 19:10

Misia78 lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje małe miały moim zdaniem małe lepki, nie wnikałam jakie, ale tak z ciekawości teraz sprawdziłam w ich książeczkach i tak: starsza ma wpisane 35/40- hmmm nie wiem co to znaczy, a młodsza ma 36,5. Starsza ma 12 lat, może wtedy mierzyli w 2 miejscach?

17u96iyefisxlskp.png
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Misia78
    Mój nie piszczy. A próbowałaś bez apki? Tez piszczy?

tw13qjh.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia i Blond- piszczy dopiero jak dotknie żelu -okrutnie. Jak jest suchy i tylko włączę ale nie posmaruje to jest cicho.

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 28 maja 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Agusia i Blond- piszczy dopiero jak dotknie żelu -okrutnie. Jak jest suchy i tylko włączę ale nie posmaruje to jest cicho.

Mój też piszczy, tzn. bardziej trzeszczy po kontakcie z żelem i przyłożeniem do brzucha... Ale musisz pomanipulować regulacją i nie wykonywać gwałtownych ruchów ;) Mogę CI wykonać jeszcze jedno nagranie jak to u mnie wygląda od momentu włączenia urządzenia do odnalezienia serduszka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 21:10

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Mój też piszczy, tzn. bardziej trzeszczy po kontakcie z żelem i przyłożeniem do brzucha... Ale musisz pomanipulować regulacją i nie wykonywać gwałtownych ruchów ;) Mogę CI wykonać jeszcze jedno nagranie jak to u mnie wygląda od momentu włączenia urządzenia do odnalezienia serduszka...
    Dobrze, dzięki.
    Jak podłączę telefon to na wyświetlaczu pokazuje się na chwilkę pomiar 130 -140 góra, ale zanika szybko i zaraz się pokazuje 90, 80, 70 coś. Denerwuje mnie to, czy to moje tętno, czy dziecku tak serduszko zwalnia, czy to ustrojstwo jest zepsute? Dołożyłam sobie stresu:(
    Ta apka nagrywa? Czy włączasz to nagrywanie jakoś inaczej?

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 28 maja 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Dobrze, dzięki.
    Jak podłączę telefon to na wyświetlaczu pokazuje się na chwilkę pomiar 130 -140 góra, ale zanika szybko i zaraz się pokazuje 90, 80, 70 coś. Denerwuje mnie to, czy to moje tętno, czy dziecku tak serduszko zwalnia, czy to ustrojstwo jest zepsute? Dołożyłam sobie stresu:(
    Ta apka nagrywa? Czy włączasz to nagrywanie jakoś inaczej?

Spada dlatego, że maluch ucieka Ci spod głowicy ;) Musisz co chwilę przesuwać. Za kilka tygodni nie będzie miał już tyle miejsca, więc nie trzeba będzie tak manewrować urządzeniem ;) Obie aplikacje nagrywają, więc możesz ponownie odtworzyć nagranie. Ale żeby udostępnić na zewnątrz to ja osobiście nagrywam ekran 🙈

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co wyrabia syn w moim brzuchu ale musi się tam niezle bawić. Harce są że hej. Już tak z 10 minut. Nie jest to pukanie w jednym miejscu tylko jakby się obracał 😂 Pół dnia mnie w niepewności trzymał a teraz łobuzuje... Nocny marek tak jak starszy brat? 🙈

Misia78, BlondHeroina_, Evoleth, Wowka, Freja000 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziś w nocy wraca mój mąż po 6 tyg pracy.acw poniedziałek czeka mnie glukoza i wizyta u lekarza..

BlondHeroina_, baby, Misia78 lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Lilolu Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zmienię temat. Powiedzcie mi bo w poprzedniej ciąży miałam położna środowiskowa znajomą która odwiedziła mnie od chyba 20tygodnia czy jakoś tak... Jak to wygląda. Muszę już teraz gdzieś zgłosić, że jestem w ciąży czy dopiero po urodzeniu?

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:32

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png

Wysłany: 29 maja 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilolu wrote:
    Hej. Zmienię temat. Powiedzcie mi bo w poprzedniej ciąży miałam położna środowiskowa znajomą która odwiedziła mnie od chyba 20tygodnia czy jakoś tak... Jak to wygląda. Muszę już teraz gdzieś zgłosić, że jestem w ciąży czy dopiero po urodzeniu?

Mi w poprzedniej ciąży już przy porodzie kazano podać położną środowiskową. Więc dobrze mieć wybraną prędzej.

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 29 maja 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Moja też przeważnie łobuzuje w nocy albo wieczorem kiedy odpoczywam na kanapie 😄 obraca się wtedy nonstop 😆
    Fajne uczucie ☺️

Zrobiłam duże zamówienie z apteki z polski, przeważnie rzeczy dla małej. Ale sobie też zamówiłam majtki siateczkowe poporodowe, bo wiem, że tutaj takiego czegoś nie dostanę. Kupiłam też termometr bezdotykowy. Ciekawe czy się sprawdzi,bo czytałam różne opinie i że może czasem fałszować wynik. No nic, przyjdzie paczuszka to będę testować na sobie.

Kurde, natchnęłaś mnie na zakupy strice do szpitala... 🙈

Maybelle lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ