Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam 32cm jak sie urodzilam. Niestety moje dzieci wdaly sie w tate...
Ale syna zawsze podziwiali ze ma taka piekna glowe! Ja tam roznicy nie widzialam a kazdy kto go zobaczyl mowil "jaka piekna glowka!" 🤷♀️ Szkoda tylko ze taka duza, chociaz on wyszedl przez cc. Ale corka juz dolem....bo glupia myslalam ze dziewxzynka bedzie miec mniejsza... -
baby wrote:oglądam sobie różne rzeczy dla maluchów na różnych stronach - niektóre ceny powalają ....
np to:
https://maylily.pl/kokony-bambusowe-premium-260?p=1
zresztą ... nie wiem czy mi taki kokon potrzebny - może jesli któras ciocia czy babcia będzie koniecznie chciała coś kupić to niech kupuje takie zbytkija sobie poradzę bez
no nie! tego sklepu jeszcze nie widziałam
Jestem tak skołowana tymi nowymi wynalazkami, ze chyba kupię wszystko...
Dziś byłam u znajomej i mówi, ze rożek to must have. Myślałam o koszu Mojżesza, bo w czymś to dziecko mu si leżeć na innym piętrze niż sypialnia. Więc to i to.
Nie ogarniam za to otulaczy, bo dla mnie to wygląda jak pielucha tetrowa
Nie widziałam, że kokon zabójczy... planowałam do łóżka, ale w takim razie będzie tylko "w gości" i pod kontrolą. Dzięki Maybelle
Chusta wczoraj przyszła -
Dziewczyny od detektorów- czy Wasz detektor piszczy oprócz innych dźwięków tych wewnętrznych? Mój tak piszczy ze nie mogę nic usłyszeć. Może to dlatego ze robiłam odwrotnie i zel dostał się tam gdzie nie trzeba
((
Blondheroina- super te nagrania! Dziękuje! Ja na razie nie ściągnęłam tej twojej apki, muszę kupić kabelek przejściówkę i muszę chyba wysłać ten detektor do naprawy/reklamacji.
BlondHeroina_ lubi tę wiadomość
-
Misia78 wrote:Dziewczyny od detektorów- czy Wasz detektor piszczy oprócz innych dźwięków tych wewnętrznych? Mój tak piszczy ze nie mogę nic usłyszeć. Może to dlatego ze robiłam odwrotnie i zel dostał się tam gdzie nie trzeba
((
Blondheroina- super te nagrania! Dziękuje! Ja na razie nie ściągnęłam tej twojej apki, muszę kupić kabelek przejściówkę i muszę chyba wysłać ten detektor do naprawy/reklamacji.
Powiedz mi, on Ci piszczy po przyłożeniu głowicy do brzucha czy piszczy nim dotkniesz ciała?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 19:10
Misia78 lubi tę wiadomość
-
A moje małe miały moim zdaniem małe lepki, nie wnikałam jakie, ale tak z ciekawości teraz sprawdziłam w ich książeczkach i tak: starsza ma wpisane 35/40- hmmm nie wiem co to znaczy, a młodsza ma 36,5. Starsza ma 12 lat, może wtedy mierzyli w 2 miejscach?
-
Misia78 wrote:Agusia i Blond- piszczy dopiero jak dotknie żelu -okrutnie. Jak jest suchy i tylko włączę ale nie posmaruje to jest cicho.
Mój też piszczy, tzn. bardziej trzeszczy po kontakcie z żelem i przyłożeniem do brzucha... Ale musisz pomanipulować regulacją i nie wykonywać gwałtownych ruchówMogę CI wykonać jeszcze jedno nagranie jak to u mnie wygląda od momentu włączenia urządzenia do odnalezienia serduszka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2020, 21:10
-
BlondHeroina_ wrote:Mój też piszczy, tzn. bardziej trzeszczy po kontakcie z żelem i przyłożeniem do brzucha... Ale musisz pomanipulować regulacją i nie wykonywać gwałtownych ruchów
Mogę CI wykonać jeszcze jedno nagranie jak to u mnie wygląda od momentu włączenia urządzenia do odnalezienia serduszka...
Jak podłączę telefon to na wyświetlaczu pokazuje się na chwilkę pomiar 130 -140 góra, ale zanika szybko i zaraz się pokazuje 90, 80, 70 coś. Denerwuje mnie to, czy to moje tętno, czy dziecku tak serduszko zwalnia, czy to ustrojstwo jest zepsute? Dołożyłam sobie stresu:(
Ta apka nagrywa? Czy włączasz to nagrywanie jakoś inaczej? -
Misia78 wrote:Dobrze, dzięki.
Jak podłączę telefon to na wyświetlaczu pokazuje się na chwilkę pomiar 130 -140 góra, ale zanika szybko i zaraz się pokazuje 90, 80, 70 coś. Denerwuje mnie to, czy to moje tętno, czy dziecku tak serduszko zwalnia, czy to ustrojstwo jest zepsute? Dołożyłam sobie stresu:(
Ta apka nagrywa? Czy włączasz to nagrywanie jakoś inaczej?
Spada dlatego, że maluch ucieka Ci spod głowicyMusisz co chwilę przesuwać. Za kilka tygodni nie będzie miał już tyle miejsca, więc nie trzeba będzie tak manewrować urządzeniem
Obie aplikacje nagrywają, więc możesz ponownie odtworzyć nagranie. Ale żeby udostępnić na zewnątrz to ja osobiście nagrywam ekran 🙈
-
Nie wiem co wyrabia syn w moim brzuchu ale musi się tam niezle bawić. Harce są że hej. Już tak z 10 minut. Nie jest to pukanie w jednym miejscu tylko jakby się obracał 😂 Pół dnia mnie w niepewności trzymał a teraz łobuzuje... Nocny marek tak jak starszy brat? 🙈
Misia78, BlondHeroina_, Evoleth, Wowka, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Lilolu wrote:Hej. Zmienię temat. Powiedzcie mi bo w poprzedniej ciąży miałam położna środowiskowa znajomą która odwiedziła mnie od chyba 20tygodnia czy jakoś tak... Jak to wygląda. Muszę już teraz gdzieś zgłosić, że jestem w ciąży czy dopiero po urodzeniu?
Mi w poprzedniej ciąży już przy porodzie kazano podać położną środowiskową. Więc dobrze mieć wybraną prędzej. -
Maybelle wrote:Moja też przeważnie łobuzuje w nocy albo wieczorem kiedy odpoczywam na kanapie 😄 obraca się wtedy nonstop 😆
Fajne uczucie ☺️
Zrobiłam duże zamówienie z apteki z polski, przeważnie rzeczy dla małej. Ale sobie też zamówiłam majtki siateczkowe poporodowe, bo wiem, że tutaj takiego czegoś nie dostanę. Kupiłam też termometr bezdotykowy. Ciekawe czy się sprawdzi,bo czytałam różne opinie i że może czasem fałszować wynik. No nic, przyjdzie paczuszka to będę testować na sobie.
Kurde, natchnęłaś mnie na zakupy strice do szpitala... 🙈Maybelle lubi tę wiadomość