X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:30

Misia78, żona_męża lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Cudownego Dnia Mamy! Mnie moje córeczki dziś już wyściskały, teraz maja robić lekcje ale oczywiście im się nie chce, a dziś nie mogę na nie krzyczec😉

Laski zrobiłam z ciekawości research po wózkach, ale się zmieniło!!
    Za moim czasów królowały takie marki: Graco, Chicco, Mutsy, Emmajlunga (miałam), Inglesina...
    Teraz jakieś Cybexy, kindercoś tam, Joolz ( pierwsze słyszę;))
    Macie może linka do jakieś strony, forum o wózkach?
    Jestem już jednak stara, jak ta moja Emmaljunga:)

Prawda? Ja miałam Jane (czy ktoś teraz w ogóle zna taki wózek? ;) ) i maxi cosi, który teraz jest określany jako okropnie ciężki i wielki. A mi się taki fajny wydawał ;)

Misia78 lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • White Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Cudownego Dnia Mamy! Mnie moje córeczki dziś już wyściskały, teraz maja robić lekcje ale oczywiście im się nie chce, a dziś nie mogę na nie krzyczec😉

Laski zrobiłam z ciekawości research po wózkach, ale się zmieniło!!
    Za moim czasów królowały takie marki: Graco, Chicco, Mutsy, Emmajlunga (miałam), Inglesina...
    Teraz jakieś Cybexy, kindercoś tam, Joolz ( pierwsze słyszę;))
    Macie może linka do jakieś strony, forum o wózkach?
    Jestem już jednak stara, jak ta moja Emmaljunga:)

Cześć dziewczyny 😊😊
    Co jakiś czas wpadam i podczytuje 🙂.
    Ja właśnie wczoraj byłam oglądać wózki.
    Chcę kupić 2w1,ale skupiłam się bardziej na spacerówce.
    Muuvo Quick 2.0, Muuvo Slick oraz Anex l/type.
    Co o nich myślicie?? Ja nie mam pojęcia jakiej marki kupić.
    Nie chcę też kupować oczami.

43ktwn150j520yak.png
    32 l.,
    4 lata starań,
    11.2019 - IUI ☹,
    12.2019 - IUI ☹,
    niepłodność idiopatyczna ??,
    01.2020 - cud 🤰🥰
    02.2020 - jest ❤
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest - 20% na hm, jak się składa zamówienie i dodaje rabaty to wtedy się pojawia. Zamówiłam pierwsze pajace, bo nic innego nie było w tym rozmiarze.

66f2b88525.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chyba dziś zmobilizuję i wyciągnę mikro ciuszki po chłopcach. Zobaczę co będzie spokojnie córa mogła nosić i resztę puszczę w świat...

Poza tym, miałam dziś pierwszy skurcz BH po tym jak mała szalała.

Jola17a lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Prawda? Ja miałam Jane (czy ktoś teraz w ogóle zna taki wózek? ;) ) i maxi cosi, który teraz jest określany jako okropnie ciężki i wielki. A mi się taki fajny wydawał ;)
    Pamiętam Jane! To był wypas. Podobnie jak moja Emma.
    Hmmm, ja chyba na serio wyciągnę ten mój wózek, obejrzę i ocenię. To i tak wózek na pół roku. Na wiosnę kupi się jakiegoś wypasa z tych nowoczesnych spacerówek;)

Dziś byłam w galerii, dzieci mnie naciągnęły na zakupy w HM za 500zł... Sama kupiłam sobie fajny stanik - 59,90 a wygodny jak nie wiem co. Matko jaka ulga, bo do tej pory nosiłam moje z szafy, a już ewidentnie za małe, niestety nie tylko miseczki ale również w obwodzie.

Oto ten stanik: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0301213013.html

a z normalnych, nie do karmienia taki:

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0767655005.html

lekki jak mgiełka, i bardzo delikatna koronka, idealny na lato, bo ten czarny może być troszkę na lato za 'gruby'

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 26 maja 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Pamiętam Jane! To był wypas. Podobnie jak moja Emma.
    Hmmm, ja chyba na serio wyciągnę ten mój wózek, obejrzę i ocenię. To i tak wózek na pół roku. Na wiosnę kupi się jakiegoś wypasa z tych nowoczesnych spacerówek;)

Dziś byłam w galerii, dzieci mnie naciągnęły na zakupy w HM za 500zł... Sama kupiłam sobie fajny stanik - 59,90 a wygodny jak nie wiem co. Matko jaka ulga, bo do tej pory nosiłam moje z szafy, a już ewidentnie za małe, niestety nie tylko miseczki ale również w obwodzie.

Oto ten stanik: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0301213013.html

a z normalnych, nie do karmienia taki:

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0767655005.html

lekki jak mgiełka, i bardzo delikatna koronka, idealny na lato, bo ten czarny może być troszkę na lato za 'gruby'

Faaajne... gdybym tylko cycki miała 😂😂😂
    Mi jedynie siada Gioia z Intimissimi...

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Faaajne... gdybym tylko cycki miała 😂😂😂
    Mi jedynie siada Gioia z Intimissimi...
    Nie mam na pewno większych jak Ty:))

Kupiłam detektor na Allegro w poniedziałek, jeszcze nie doszedł a mały zaczął kopać😀😀😀
    Ale wiadomo, dobrze mieć, zwłaszcza na końcówkę ciąży.

Freja000 lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 26 maja 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Nie mam na pewno większych jak Ty:))

Kupiłam detektor na Allegro w poniedziałek, jeszcze nie doszedł a mały zaczął kopać😀😀😀
    Ale wiadomo, dobrze mieć, zwłaszcza na końcówkę ciąży.

Widzę, że jest tak samo cwany jak moja królewna... 😂 Mała zaczęła kopać 2 dni po zakupie detektora.
    Ale kamień z serca, co? 🤗❤

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój detektor przyszedł wczoraj, dopiero wczoraj😱. Odświeżałam in post co pare minut. Masakra. Zaczęłam już kląć na tego biednego niewinnego kuriera🤪🤪 ale dotarł. Od razu pojechałam do pacxkomatu jeszcze pan kurier paczek wszystkich nie zdążył powrzucać hihi. Zostawiłam autem jakiegoś gościa bo nie było żadnego miejsca wolnego. Trąbił w niebogłosy 🙈🙈 a ja ze stoickim spokojem otworzyłam okienko z paczka, przeprosiłam pana i chyba zobaczył ciężarówkę to przestał się irytować. Byłam tak podniecona ze dopiero po wszystkim jak już dzidzie usłyszałam, odłożyłam detektor to zorientowałam się że przysłali różowy zamiast zielonego 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 07:30

BlondHeroina_, Freja000 lubią tę wiadomość

tw13qjh.png
  • Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!trochę się u nas ostatnio działo i jakoś nie było czasu zajrzeć. W poniedziałek miałyśmy polowkowe- potwierdzona dziewczynka z terminem na 6.10😊 niestety nie poszło tak łatwo bo mała nie współpracowała i lekarka wysłała mnie żebym zjadła, przespacerowała się i wróciła bo nie mogła dobrze obejrzeć serca . Na szczęście mała się obróciła z położenia poprzecznego i wszystko jest podobno ok.
    Jeżeli chodzi o wózki to też krążę wokół stokke i cybexa, był jeszcze boogabu ale siostra mi wysłała zdjęcie boogabu i Stoke stojących razem i Stokke wygląda ładniej a przede wszystkim jest wyższy. Na pewno się wybierzemy obejrzeć coś na żywo bo wiadomo że to zawsze inaczej

Natalii, Freja000 lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 maja 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim. wrote:
    Mój detektor przyszedł wczoraj, dopiero wczoraj😱. Odświeżałam in post co pare minut. Masakra. Zaczęłam już kląć na tego biednego niewinnego kuriera🤪🤪 ale dotarł. Od razu pojechałam do pacxkomatu jeszcze pan kurier paczek wszystkich nie zdążył powrzucać hihi. Zostawiłam autem jakiegoś gościa bo nie było żadnego miejsca wolnego. Trąbił w niebogłosy 🙈🙈 a ja ze stoickim spokojem otworzyłam okienko z paczka, przeprosiłam pana i chyba zobaczył ciężarówkę to przestał się irytować. Byłam tak podniecona ze dopiero po wszystkim jak już dzidzie usłyszałam, odłożyłam detektor to zorientowałam się że przysłali różowy zamiast zielonego 🤣🤣🤣

Hahaha... z przytupem! 😂💪🏻 Ale najważniejsze, że teraz mami dawkować będzie dzidziusiowi same endorfiny ❤

agusiagim. lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 27 maja 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla wrote:
    Hej dziewczyny!trochę się u nas ostatnio działo i jakoś nie było czasu zajrzeć. W poniedziałek miałyśmy polowkowe- potwierdzona dziewczynka z terminem na 6.10😊 niestety nie poszło tak łatwo bo mała nie współpracowała i lekarka wysłała mnie żebym zjadła, przespacerowała się i wróciła bo nie mogła dobrze obejrzeć serca . Na szczęście mała się obróciła z położenia poprzecznego i wszystko jest podobno ok.
    Jeżeli chodzi o wózki to też krążę wokół stokke i cybexa, był jeszcze boogabu ale siostra mi wysłała zdjęcie boogabu i Stoke stojących razem i Stokke wygląda ładniej a przede wszystkim jest wyższy. Na pewno się wybierzemy obejrzeć coś na żywo bo wiadomo że to zawsze inaczej

Gratulacje! 😍
    Ja połówkowe mam dopiero za miesiąc 🙈

Siostrzenica męża miała Stokke... podobają mi się takie futurystyczne fury 😍 Z tych dwóch sama bym chętniej właśnie Stokke wybrała...

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózki Stokke są bardzo ładne 😊 kuzyn jest teraz w posiadaniu takiego wózka. Jednak jak dla mnie ma zdecydowanie za mały koszyk na dole... jedyne co może tam wsadzić to psa yorka i to jeszcze przyczepić go musi żeby nie wypadł... ja niestety potrzebuje duży I pojemny koszyk 😛

Wysłany: 27 maja 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Wózki Stokke są bardzo ładne 😊 kuzyn jest teraz w posiadaniu takiego wózka. Jednak jak dla mnie ma zdecydowanie za mały koszyk na dole... jedyne co może tam wsadzić to psa yorka i to jeszcze przyczepić go musi żeby nie wypadł... ja niestety potrzebuje duży I pojemny koszyk 😛

Te nowoczesne wózki raczej wszystkie koszyk mają taki sobie. Wychodzę nawet z założenia, że w pierwszej kolejności muszą być ładne, a dopiero później praktyczne. Ja przy dwóch pierwszych maluchach miałam Tako z gigantycznym koszem. Ale nigdy więcej... bo był tragiczny pod innymi względami. Przy trzecim dziecku mężowi powiedziałam, że teraz chcę mieć ładny wózek, o którym marzyłam 😂 Sklepy i tak mam daleko, więc na zakupy zwykle samochodem jeździmy.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Mojej siostry czterolatek jeździ w tym koszu więc chyba nie jest taki mały😁

Wysłany: 27 maja 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też jeździł w koszu Mimy, nie zmienia to jednak faktu, że jest dosyć płytki i przy obciążeniu trze o chodnik. A chodników to my tu za specjalnych nie mamy... Ale nadal to moja miłość 😂🙈

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla wrote:
    Mojej siostry czterolatek jeździ w tym koszu więc chyba nie jest taki mały😁

Może to zależy od modelu wózka 😛 bo akurat u mojego kuzyna to porażka 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam was na bieżąco ale nie zawsze mam kiedy coś naskrobać 🥴

W poniedzialek byłam u mojej gin. Mały już waży 240g. Spał sobie słodko z rączkami na uszach 😀 owinął się pępowiną ale póki co nie jest to groźne 👍
    Do niedawna miałam podobnie jak wy, ruchy czułam raz na kilka dni, a teraz szaleje na całego 😆 aż brzuch podskakuje.
    Czy macie już problem ze spojenie łonowym? Z córką bolało mnie w 3 trymestrze dopiero, a teraz.. Od wczoraj ledwo chodzę 😟. Jeśli chodzi o kręgosłup, to jestem po operacji (2017r) w ciąży z córką był koszmar, teraz póki co jedynie czasami wlezie mi coś w lewy pośladek i nie mogę wysunąć nogi do przodu za bardzo, ale to jest do rozchodzenia i liczę na to że tylko to będzie mi dolegać... Strasznie boję się powtórki sprzed 2,5 roku 🥺

Wowka, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje połówkowe w poniedziałek. Dziś zwykła wizyta. Mam skierowanie na krzywą za ok 4 tygodnie. Ciekawe, ze większość uspakaja chodzenie na usg co 2 tygodnie, a mnie uspakaja, że gin mnie zaprasza co 5 i to bez usg (bo nie chciałam, skoro połówkowe zaraz). To oznacza, że traktuje mnie jak normalną kobietę z fizjologiczną ciążą :)

Maybelle, Misia78, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ