X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:30

Misia78, żona_męża lubią tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Cudownego Dnia Mamy! Mnie moje córeczki dziś już wyściskały, teraz maja robić lekcje ale oczywiście im się nie chce, a dziś nie mogę na nie krzyczec😉

Laski zrobiłam z ciekawości research po wózkach, ale się zmieniło!!
    Za moim czasów królowały takie marki: Graco, Chicco, Mutsy, Emmajlunga (miałam), Inglesina...
    Teraz jakieś Cybexy, kindercoś tam, Joolz ( pierwsze słyszę;))
    Macie może linka do jakieś strony, forum o wózkach?
    Jestem już jednak stara, jak ta moja Emmaljunga:)

Prawda? Ja miałam Jane (czy ktoś teraz w ogóle zna taki wózek? ;) ) i maxi cosi, który teraz jest określany jako okropnie ciężki i wielki. A mi się taki fajny wydawał ;)

Misia78 lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • White Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Cudownego Dnia Mamy! Mnie moje córeczki dziś już wyściskały, teraz maja robić lekcje ale oczywiście im się nie chce, a dziś nie mogę na nie krzyczec😉

Laski zrobiłam z ciekawości research po wózkach, ale się zmieniło!!
    Za moim czasów królowały takie marki: Graco, Chicco, Mutsy, Emmajlunga (miałam), Inglesina...
    Teraz jakieś Cybexy, kindercoś tam, Joolz ( pierwsze słyszę;))
    Macie może linka do jakieś strony, forum o wózkach?
    Jestem już jednak stara, jak ta moja Emmaljunga:)

Cześć dziewczyny 😊😊
    Co jakiś czas wpadam i podczytuje 🙂.
    Ja właśnie wczoraj byłam oglądać wózki.
    Chcę kupić 2w1,ale skupiłam się bardziej na spacerówce.
    Muuvo Quick 2.0, Muuvo Slick oraz Anex l/type.
    Co o nich myślicie?? Ja nie mam pojęcia jakiej marki kupić.
    Nie chcę też kupować oczami.

43ktwn150j520yak.png
    32 l.,
    4 lata starań,
    11.2019 - IUI ☹,
    12.2019 - IUI ☹,
    niepłodność idiopatyczna ??,
    01.2020 - cud 🤰🥰
    02.2020 - jest ❤
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest - 20% na hm, jak się składa zamówienie i dodaje rabaty to wtedy się pojawia. Zamówiłam pierwsze pajace, bo nic innego nie było w tym rozmiarze.

66f2b88525.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chyba dziś zmobilizuję i wyciągnę mikro ciuszki po chłopcach. Zobaczę co będzie spokojnie córa mogła nosić i resztę puszczę w świat...

Poza tym, miałam dziś pierwszy skurcz BH po tym jak mała szalała.

Jola17a lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Prawda? Ja miałam Jane (czy ktoś teraz w ogóle zna taki wózek? ;) ) i maxi cosi, który teraz jest określany jako okropnie ciężki i wielki. A mi się taki fajny wydawał ;)
    Pamiętam Jane! To był wypas. Podobnie jak moja Emma.
    Hmmm, ja chyba na serio wyciągnę ten mój wózek, obejrzę i ocenię. To i tak wózek na pół roku. Na wiosnę kupi się jakiegoś wypasa z tych nowoczesnych spacerówek;)

Dziś byłam w galerii, dzieci mnie naciągnęły na zakupy w HM za 500zł... Sama kupiłam sobie fajny stanik - 59,90 a wygodny jak nie wiem co. Matko jaka ulga, bo do tej pory nosiłam moje z szafy, a już ewidentnie za małe, niestety nie tylko miseczki ale również w obwodzie.

Oto ten stanik: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0301213013.html

a z normalnych, nie do karmienia taki:

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0767655005.html

lekki jak mgiełka, i bardzo delikatna koronka, idealny na lato, bo ten czarny może być troszkę na lato za 'gruby'

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 26 maja 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Pamiętam Jane! To był wypas. Podobnie jak moja Emma.
    Hmmm, ja chyba na serio wyciągnę ten mój wózek, obejrzę i ocenię. To i tak wózek na pół roku. Na wiosnę kupi się jakiegoś wypasa z tych nowoczesnych spacerówek;)

Dziś byłam w galerii, dzieci mnie naciągnęły na zakupy w HM za 500zł... Sama kupiłam sobie fajny stanik - 59,90 a wygodny jak nie wiem co. Matko jaka ulga, bo do tej pory nosiłam moje z szafy, a już ewidentnie za małe, niestety nie tylko miseczki ale również w obwodzie.

Oto ten stanik: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0301213013.html

a z normalnych, nie do karmienia taki:

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0767655005.html

lekki jak mgiełka, i bardzo delikatna koronka, idealny na lato, bo ten czarny może być troszkę na lato za 'gruby'

Faaajne... gdybym tylko cycki miała 😂😂😂
    Mi jedynie siada Gioia z Intimissimi...

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Faaajne... gdybym tylko cycki miała 😂😂😂
    Mi jedynie siada Gioia z Intimissimi...
    Nie mam na pewno większych jak Ty:))

Kupiłam detektor na Allegro w poniedziałek, jeszcze nie doszedł a mały zaczął kopać😀😀😀
    Ale wiadomo, dobrze mieć, zwłaszcza na końcówkę ciąży.

Freja000 lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png

Wysłany: 26 maja 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Nie mam na pewno większych jak Ty:))

Kupiłam detektor na Allegro w poniedziałek, jeszcze nie doszedł a mały zaczął kopać😀😀😀
    Ale wiadomo, dobrze mieć, zwłaszcza na końcówkę ciąży.

Widzę, że jest tak samo cwany jak moja królewna... 😂 Mała zaczęła kopać 2 dni po zakupie detektora.
    Ale kamień z serca, co? 🤗❤

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój detektor przyszedł wczoraj, dopiero wczoraj😱. Odświeżałam in post co pare minut. Masakra. Zaczęłam już kląć na tego biednego niewinnego kuriera🤪🤪 ale dotarł. Od razu pojechałam do pacxkomatu jeszcze pan kurier paczek wszystkich nie zdążył powrzucać hihi. Zostawiłam autem jakiegoś gościa bo nie było żadnego miejsca wolnego. Trąbił w niebogłosy 🙈🙈 a ja ze stoickim spokojem otworzyłam okienko z paczka, przeprosiłam pana i chyba zobaczył ciężarówkę to przestał się irytować. Byłam tak podniecona ze dopiero po wszystkim jak już dzidzie usłyszałam, odłożyłam detektor to zorientowałam się że przysłali różowy zamiast zielonego 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2020, 07:30

BlondHeroina_, Freja000 lubią tę wiadomość

tw13qjh.png
  • Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!trochę się u nas ostatnio działo i jakoś nie było czasu zajrzeć. W poniedziałek miałyśmy polowkowe- potwierdzona dziewczynka z terminem na 6.10😊 niestety nie poszło tak łatwo bo mała nie współpracowała i lekarka wysłała mnie żebym zjadła, przespacerowała się i wróciła bo nie mogła dobrze obejrzeć serca . Na szczęście mała się obróciła z położenia poprzecznego i wszystko jest podobno ok.
    Jeżeli chodzi o wózki to też krążę wokół stokke i cybexa, był jeszcze boogabu ale siostra mi wysłała zdjęcie boogabu i Stoke stojących razem i Stokke wygląda ładniej a przede wszystkim jest wyższy. Na pewno się wybierzemy obejrzeć coś na żywo bo wiadomo że to zawsze inaczej

Natalii, Freja000 lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 maja 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusiagim. wrote:
    Mój detektor przyszedł wczoraj, dopiero wczoraj😱. Odświeżałam in post co pare minut. Masakra. Zaczęłam już kląć na tego biednego niewinnego kuriera🤪🤪 ale dotarł. Od razu pojechałam do pacxkomatu jeszcze pan kurier paczek wszystkich nie zdążył powrzucać hihi. Zostawiłam autem jakiegoś gościa bo nie było żadnego miejsca wolnego. Trąbił w niebogłosy 🙈🙈 a ja ze stoickim spokojem otworzyłam okienko z paczka, przeprosiłam pana i chyba zobaczył ciężarówkę to przestał się irytować. Byłam tak podniecona ze dopiero po wszystkim jak już dzidzie usłyszałam, odłożyłam detektor to zorientowałam się że przysłali różowy zamiast zielonego 🤣🤣🤣

Hahaha... z przytupem! 😂💪🏻 Ale najważniejsze, że teraz mami dawkować będzie dzidziusiowi same endorfiny ❤

agusiagim. lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png

Wysłany: 27 maja 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla wrote:
    Hej dziewczyny!trochę się u nas ostatnio działo i jakoś nie było czasu zajrzeć. W poniedziałek miałyśmy polowkowe- potwierdzona dziewczynka z terminem na 6.10😊 niestety nie poszło tak łatwo bo mała nie współpracowała i lekarka wysłała mnie żebym zjadła, przespacerowała się i wróciła bo nie mogła dobrze obejrzeć serca . Na szczęście mała się obróciła z położenia poprzecznego i wszystko jest podobno ok.
    Jeżeli chodzi o wózki to też krążę wokół stokke i cybexa, był jeszcze boogabu ale siostra mi wysłała zdjęcie boogabu i Stoke stojących razem i Stokke wygląda ładniej a przede wszystkim jest wyższy. Na pewno się wybierzemy obejrzeć coś na żywo bo wiadomo że to zawsze inaczej

Gratulacje! 😍
    Ja połówkowe mam dopiero za miesiąc 🙈

Siostrzenica męża miała Stokke... podobają mi się takie futurystyczne fury 😍 Z tych dwóch sama bym chętniej właśnie Stokke wybrała...

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózki Stokke są bardzo ładne 😊 kuzyn jest teraz w posiadaniu takiego wózka. Jednak jak dla mnie ma zdecydowanie za mały koszyk na dole... jedyne co może tam wsadzić to psa yorka i to jeszcze przyczepić go musi żeby nie wypadł... ja niestety potrzebuje duży I pojemny koszyk 😛

Wysłany: 27 maja 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Wózki Stokke są bardzo ładne 😊 kuzyn jest teraz w posiadaniu takiego wózka. Jednak jak dla mnie ma zdecydowanie za mały koszyk na dole... jedyne co może tam wsadzić to psa yorka i to jeszcze przyczepić go musi żeby nie wypadł... ja niestety potrzebuje duży I pojemny koszyk 😛

Te nowoczesne wózki raczej wszystkie koszyk mają taki sobie. Wychodzę nawet z założenia, że w pierwszej kolejności muszą być ładne, a dopiero później praktyczne. Ja przy dwóch pierwszych maluchach miałam Tako z gigantycznym koszem. Ale nigdy więcej... bo był tragiczny pod innymi względami. Przy trzecim dziecku mężowi powiedziałam, że teraz chcę mieć ładny wózek, o którym marzyłam 😂 Sklepy i tak mam daleko, więc na zakupy zwykle samochodem jeździmy.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Lajla Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Mojej siostry czterolatek jeździ w tym koszu więc chyba nie jest taki mały😁

Wysłany: 27 maja 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też jeździł w koszu Mimy, nie zmienia to jednak faktu, że jest dosyć płytki i przy obciążeniu trze o chodnik. A chodników to my tu za specjalnych nie mamy... Ale nadal to moja miłość 😂🙈

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla wrote:
    Mojej siostry czterolatek jeździ w tym koszu więc chyba nie jest taki mały😁

Może to zależy od modelu wózka 😛 bo akurat u mojego kuzyna to porażka 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytam was na bieżąco ale nie zawsze mam kiedy coś naskrobać 🥴

W poniedzialek byłam u mojej gin. Mały już waży 240g. Spał sobie słodko z rączkami na uszach 😀 owinął się pępowiną ale póki co nie jest to groźne 👍
    Do niedawna miałam podobnie jak wy, ruchy czułam raz na kilka dni, a teraz szaleje na całego 😆 aż brzuch podskakuje.
    Czy macie już problem ze spojenie łonowym? Z córką bolało mnie w 3 trymestrze dopiero, a teraz.. Od wczoraj ledwo chodzę 😟. Jeśli chodzi o kręgosłup, to jestem po operacji (2017r) w ciąży z córką był koszmar, teraz póki co jedynie czasami wlezie mi coś w lewy pośladek i nie mogę wysunąć nogi do przodu za bardzo, ale to jest do rozchodzenia i liczę na to że tylko to będzie mi dolegać... Strasznie boję się powtórki sprzed 2,5 roku 🥺

Wowka, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje połówkowe w poniedziałek. Dziś zwykła wizyta. Mam skierowanie na krzywą za ok 4 tygodnie. Ciekawe, ze większość uspakaja chodzenie na usg co 2 tygodnie, a mnie uspakaja, że gin mnie zaprasza co 5 i to bez usg (bo nie chciałam, skoro połówkowe zaraz). To oznacza, że traktuje mnie jak normalną kobietę z fizjologiczną ciążą :)

Maybelle, Misia78, BlondHeroina_ lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ