X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Zastanawiam się nad wózkiem i tak sobie myślę, czy nie lepiej byłoby zainwestować w jakąś dobrą spacerówkę, niż w gondolę. Bo tak na dobrą miarę rodzimy w październiku. Ok może październik będzie ładny (oby!😉), ale listopad to już marnie to widzę. Wątpię czy w taką pogodę będę się wybierać na długie spacery. Na wiosnę dzidzia już trochę podrośnie i fajna, lekka spacerówka byłaby w sam raz.
    A wy jak myślicie? Macie jakieś doświadczenie w tym względzie (pytam mamy, które rodziły dzieci na jesień)?

Oczywiście decyzja należy do Was, ale u mnie musi być gondola i to najlepiej jak najdłuższa 🙂 rodziłam syna w październiku i całą zimę przejeździł w gondolce. Spacerowałam z nim sporo, zima była słaba... podobnie może być teraz. Dlatego szukam wózka z jak największą gondolką, bo spacerówka - owszem jest na długo, ale używałam jej na wiosnę jak młody zaczynał siadać 😉

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:30

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    No rozumiem. Ja muszę też brać pod uwagę irlandzką pogodę, która zmienia się co 5 minut. Tutaj w zimie nie ma śniegu, przymozki są lekkie. Ale są częste wichury, huragany, tak że bywa zimniej niż w Polsce (wilgotne, zimne powietrze jest gorsze niż mróz) . Taki urok mieszkania przy oceanie. Dlatego właśnie się zastanawiam co będzie praktyczniejsze 😊

Ale jak będziesz chciała wyjść na spacer to do czego wlożysz niemowlaka? Wg mnie gondola jest potrzebna. Ja mam po starszaku A na wiosnę kupię jakaś spacerówke

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, rodziłam wprawdzie na wiosnę, ale się wypowiem.

Jeśli dobrze rozumiem, nie chcesz rezygnować z gondoli, tylko więcej zainwestować w spacerówkę. No i to jest dobry pomysł, bo tego wózka używa się dłużej.
    My kupiliśmy używany wózek 2w1,a potem po roku już lepszą, lekką spacerówkę. Ten pierwszy wózek miał duża gondolę i fajnie zabudowaną spacerówkę. Mała jeździła w gondoli do 6-7 miesiąca, potem wpięliśmy spacerówkę. Ona miała opcję rozkładania na pół leżąco, co było super. Bo nasze dziecko siedziało stabilnie gdzieś dopiero w 9 miesiącu, więc mogliśmy jej to stopniowo regulować.
    No a lekka sapecrowka to super sprawa, pojechała z nami na wakacje, była lekka, wszędzie się mieściła. Jeszcze zeszłej jesieni jej używałam. Ale brakowało mi możliwości ochronienia dziecka przed wiatrem, to był po prostu taki model, są i inne.

Krótko mówiąc, teraz jest tyle opcji na rynku wózkowym, że na pewno wybierzesz coś dla siebie. Jest też rynek wtórny, więc na wszystko nie trzeba wydawać dużych pieniędzy.
    Pewnie jeszcze będziecie musieli to z mężem przemyśleć i przegadać. Ale to są najfajniejsze zakupowe decyzje przy dzidziusiu 😉

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Misia78 lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego też szukam wózka, żeby mi się ta spacerówka potem podobała i była praktyczna... popełniliśmy ten błąd przy pierwszym dziecku i kupiliśmy Jedo Fyn, gondola super, spacerówka do bani... ani pozycji leżącej, po złożeniu gigant... i skończyło się na mclarenie... córcia miała Quinny, najlepszy nasz wózek, pokonał i góry i nadmorskie plaże 🙂 i teraz chcemy podobnie, gondolka jest na kilka miesięcy, spacerówka na lata.. będziemy wybierać miedzy Bugaboo, Stokke a Cybexem... siostra planuje dzieci, więc będziemy odsprzedawać za jakiś czas 🙂
    Ciężki wybór... jest mnóstwo wózków na ten moment... 🙈 to chyba najtrudniejszy ciążowy zakup 🤷🏻‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    No to czyli jednak dobrze myślę 😄
    Bo do tej pory szukałam jakieś wypasionej gondoli. Ale naszło mnie, że może faktycznie taka super gondola byłaby dobra ale na sezon letni, bo dużo bym jej wtedy używała. A na jesień to już średnio. Zwłaszcza w klimacie gdzie mieszkam. Nie wyobrażam sobie spacerów kiedy pizga złem 😂

Tyle teraz tego jest do wyboru, że można zgłupieć 🤭

Wypasiona może niekoniecznie 😁 ale niech jest jak najdłuższa. Zimą malec będzie w kombinezonie i potrzebuje sporo miejsca 🙂 reszta w gondoli nie ma aż takiego znaczenia chyba, jeśli się mylę, poprawcie 🙂🙂

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Nie mówiłam, że nie będę mieć gondoli wcale. Chodziło mi, że może lepiej zainwestować większe pieniądze w dobrą spacerówkę. A gondolę, może trochę tańsza, skoro nie posłuży na długo 🤔

A no jasne ze tak wcale nie musi być wypasiona itp. Ja mam akurat z camarelo wózek głęboki i jestem zadowolona;)

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady.

Zjadłam czekoladkę i przeszłam się koło domu i już lepiej. Myślę, że to moje ciśnienie jest od pogody.

Maybelle, wg mnie rozsądniej jest kupić gondolę tańszą (ale zdecydowalabym się na używaną jakiejś dobrej marki niż no name) i później wypasioną, lekką, dobrze składalną spacerówkę. Gondola może być tańsza, ale ja bym zwróciła uwagę na możliwość wpiecia fotelika. Ta opcja nam się często przydawała, mimo że syn wiosenny.

Co do używanych, to bardzo dużo osób sprzedaje wózki 2w1, właśnie z powodu niewygodnej spacerówki. Nie wszystkie dzieci lubią wózki, więc nawet latem możliwości spaceru są ograniczone, a wózek po nich jak nówka sztuka 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też czujecie kopniaki w pęcherz, szyjkę czy jakby w tej okolicy? Moj syn okłada mnie tam kilka razy dziennie 😣 czasami to aż boje się, ze nie zdążę na siku jak oberwę w pęcherz... możliwe są kopniaki w szyjkę? Da się to poczuć? 🙈 dawno temu byłam w poprzedniej ciąży i nie pamietam takiego zjawiska 🤷🏻‍♀️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, tak. I w pęcherz, i w szyjkę. Da się poczuć, nieprzyjemne.

W sumie te kopniaki to w cieśń macicy, odczuwamy je jako szyjkę 😊

Sylwia Sylwia, Emka31 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też czujecie kopniaki w pęcherz, szyjkę czy jakby w tej okolicy? Moj syn okłada mnie tam kilka razy dziennie 😣 czasami to aż boje się, ze nie zdążę na siku jak oberwę w pęcherz... możliwe są kopniaki w szyjkę? Da się to poczuć? 🙈 dawno temu byłam w poprzedniej ciąży i nie pamietam takiego zjawiska 🤷🏻‍♀️
    Oczywiście, że da się poczuć 🙂. Myślałam, że u mnie coś z szyjką się dzieje, a lekarz wytlumaczyl, że poprostu dziecko mnie w nią kopie 🙂 w pęcherz to samo...tak sobie myślę że skoro teraz mam problem ze zdazeniem do WC to co będzie za parę miesięcy 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 18:03

Emka31 lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie myślę kupić taniej gondole, może być używana, ale nie inwestować w nią miliony 💲💲, do tego dobrze dobrany fotelik samochodowy, a potem bardziej wypasiona spacerowke.
    Szkoda, że na vinted czy innych sprzedażowych grupach głównie sprzedają wózki 3w1 lub 2w1, a mnie tylko na gondoli ze stelażem zależy.

Sylwia Sylwia, Kejti22 lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Wasze wpisy dotyczące wózka, więc pozwólcie, że i ja się wypowiem...
    Rodziłam w czerwcu i wrześniu, więc z gondoli bardzo dużo korzystaliśmy (mam Mimę Kobi po poprzednim synku). Spacerówka mi w niej się bardzo podoba ale ze względu na gabaryty i częste podróże musieliśmy kupić coś mniejszego i coś co tak łatwo się nie uszkodzi (padło na Espiro Magic po taniości). Chłopcy nie byli gigantami, więc kubełkowy kształt siedziska Mimy był dla nich bardzo komfortowy.
    Ze spacerówki, a przerabialiśmy już chyba łącznie 6 czy 7 modeli, nie korzystaliśmy praktycznie w ogóle. Maluchy jak tylko dostały się na nogi nie chciały już jeździć, wózki robiły więc jako miejsce na zakupy.

thgf3e3kyrhxotsx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózki po synku, gondola to Camarello Carera 2w1, gondola super, ale spacerówka średnia. Później kupiliśmy spacerowkę Joie Litetrax i ona jest super, bardzo polecam. Posłuży nam przy kolejnym dziecku. Z perspektywy czasu, gdybym musiała znowu kupić wózek, kupilabym sama gondolę, bo jest tylko na kilka miesięcy, a dolozylabym do porządnej spacerówki.
    Trzeba brać pod uwagę, czy dużo będziecie jeździć autem, ja naszukałam na podróżowanie, gdy była gondola lub spacerówka od gondoli, A przy Joie jest spoko, szybko sie składa, zajmuje mało miejsca, jest dobra w góry i nad morze ;)

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam ze spacerówki z zestawu 2 w 1 i jestem zadowolona bo nadaje się na nasze tereny, rozkłada się, jedynie ma przykrótkie pasy. Jest już tak zużytą że nie wiem czy dla kolejnego bobasa nie kupię nowej.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam emmaljunge, ma ogromną gondolę i ma ....13 lat😀😀
    Mieszkam pod miastem, drogi mamy nieutwardzone, będziemy jeździć głównie po okolicy, chyba wiec wytaszczymy ten wózek ze strychu i zobaczymy. Zostawialiśmy go dla.... wnuków 😂
    A później pomyślimy o spacerowce, Choć po młodszej mam Peg Perego Pliko. Nie jestem wozkowym freakiem, przy 2 dzieciach miałam 3 wózki:)

BlondHeroina_, baby lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • Jesienna mama Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tylko czytam posty u nas na forum, ale się nie udzielam, ale śledzę na bieżąco 😉

Byłam dziś na krzywej cukrowej, chyba niezbyt dobrze wyszło.
    d9a7f6acafa2.jpg

Wizyta dopiero 3 czerwca, więc wtedy się dowiem co lekarz na te wyniki, ciężko samemu to interpretować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 19:45

de3dab218e.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienna mama wrote:
    Ostatnio tylko czytam posty u nas na forum, ale się nie udzielam, ale śledzę na bieżąco 😉

Byłam dziś na krzywej cukrowej, chyba niezbyt dobrze wyszło.
    d9a7f6acafa2.jpg

Wizyta dopiero 3 czerwca, więc wtedy się dowiem co lekarz na te wyniki, ciężko samemu to interpretować.

Wydaje mi się, że to nie świadczy o cukrzycy ciążowej. Pierwszy i trzeci wynik w granicy normy. Nie mam tylko zakresu norm dla drugiego wyniku. Więc nie martw się na zapas :*

Jesienna mama lubi tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ