X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, super nowina👍🥰 ja w poniedziałek wizyta ☺️

Wowka lubi tę wiadomość

• Mag80 Znajoma

Wysłany: 19 maja 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś po badaniu: 275 g oraz 315 g (nadal chłopcy), i wszystko łącznie z szyjką jak najbardziej w porządku (dokładnie wypada połowa ciąży). Jestem też po badaniu krzywej cukrowej i faktycznie może zrobić się nie dobrze, a wstępnie planowałam przeczekać oczekiwanie na kolejne pobrania w samochodzie, ale nie dało rady. Teraz już chyba można zacząć jakieś zakupy. Z list tych szpitalnych na pewno skorzystam, bo nie wiedziałabym nawet od czego zacząć. Czas chyba zacząć również rozglądać się za wózkiem i łóżeczkiem, bo jak piszecie co już macie to zostaję bardzo w tyle. Nie mam jeszcze nic.

BlondHeroina_, gondi, Kejti22, Natalii, Misia78, Evoleth, Maybelle, baby, Wowka, Jola17a, Emka31 lubią tę wiadomość

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 383 gramy malucha🤗 torbiele w mózgu nadal są, ale wszystko inne w normie więc mam się nimi nie przejmować. Jeśli nie zanikną do 26 TC to po porodzie czekają nas konsultacje u neurologa.

Kejti22, Misia78, Maybelle, baby, Wowka, BlondHeroina_, Bluberry, Kosmamitka, Emka31, Jesienna mama lubią tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt!:)))

Dziewczyny, czy to normalne, że w moim tygodniu ruchy czuć tak z 5 cm nad pępkiem? Gdzie to dziecko wylądowało?

Czytam te Wasze listy do porodu, wyprawki, ja nic a nic nie robię, nie kupuję, oprócz ciuchów ciążowych. Jestem z tych przesądnych, myślę że za zakupy się zbiorę w sierpniu.

17u96iyefisxlskp.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Gratuluję udanych wizyt!:)))

Dziewczyny, czy to normalne, że w moim tygodniu ruchy czuć tak z 5 cm nad pępkiem? Gdzie to dziecko wylądowało?

Czytam te Wasze listy do porodu, wyprawki, ja nic a nic nie robię, nie kupuję, oprócz ciuchów ciążowych. Jestem z tych przesądnych, myślę że za zakupy się zbiorę w sierpniu.

Wg mnie to nie przesąd ☺ tyko ostrożność. Też nic nie mam jeszcze. Byłam tylko obejrzeć wózek i łóżeczko next-to-me bo nie wierzyłam że to takie fajne 😉
    Z ubrankami poczekam Jeszcze trochę. Dawkuję sobie powoli tę radość

Misia78 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba te ruchy nad pępkiem w 18 tygodniu to nie bardzo:(tak wysoko to chyba nie jest.

Misia78 lubi tę wiadomość

66f2b88525.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma któraś recepty na duphaston i jej zalega? Lekarz chyba się zapomniał i mi nie przepisał a Wizyta dopiero w czerwcu:(

66f2b88525.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Dziewczyny nie ma któraś recepty na duphaston i jej zalega? Lekarz chyba się zapomniał i mi nie przepisał a Wizyta dopiero w czerwcu:(

Soldering, a próbowałaś zadzwonić do lekarza? Może wystawi receptę zdalnie? Wtedy wystarczy Ci jej numer i Twój PESEL w aptece.
    A może się nie zapomniał, tylko na tym etapie ciąży nie potrzebny Ci już duphaston?

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering, niestety duphastonu nie mam. Mam luteinę teraz, duphaston wybrałam do ostatniego.

Też bym zadzwoniła do lekarza, lub do recepcji z prośbą o wystawienie.

A właśnie miałam Was pytać o tą e receptę. Co trzeba podać żeby zrealizować. Ten nr recepty to taki 4 cyfrowy kod? Coś mi gin zapisała a ja nie wiem co do czego 😁

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kod recepty, czyli te 4 cyfry i nr pesel trzeba podac w aptece
    Wowka, a masz konto na e-pacjencie? Bo.można sobie ustawić żeby recepta przychodzila na maila i sms

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 08:42

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję w ośrodku,zazwyczaj nie było problemu z przepisywaniem tego leku. lekarz będzie dopiero w kolejna środę i wtedy może wypisać a ja już nie mam na jutro.

66f2b88525.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakbyście szukały fajnych legginsów ciążowych to polecam Wam z firmy dollce sono na stronie www.slodkisen.pl Jakościowo dla mnie lepsze niż lidlowskie a cena fajna. Tam są też koszule nocne i ubranka dla dzieci. Zamówiłam nawet jedno body kopertowe na próbę i jakościowo wypadają całkiem fajnie chyba.

Znalazłam też sklep happy mama, mają sporo sukienek ciążowych i z funkcją karmienia, zastanawiam się czy nie zamówić czegoś na próbę bo jestem ciekawa jakości. Chyba że któras z Was zna markę i może coś o tych ubraniach powiedzieć? 😉

• Wowka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Tak, kod recepty, czyli te 4 cyfry i nr pesel trzeba podac w aptece
    Wowka, a masz konto na e-pacjencie? Bo.można sobie ustawić żeby recepta przychodzila na maila i sms

Nie mam konta na e pacjencie. Nic nie wiem, to moja pierwsza e recepta, ale na pewno nie ostatnia. Jak się zakłada to konto? Muszę obczaić.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Nie mam konta na e pacjencie. Nic nie wiem, to moja pierwsza e recepta, ale na pewno nie ostatnia. Jak się zakłada to konto? Muszę obczaić.
    najwygodniej przez profil zaufany, przez bank.
    Najpierw załóż profil zaufany tutaj
    https://pz.gov.pl/dt/login/login?ssot=r3n89urvfr358m4fbtg7
    Strona będzie cie prowadzić "za rękę" jak to zrobić
    Potem spróbuj się zalogować tutaj
    https://pacjent.gov.pl/

I można sobie też założyć konto zusowskie, na którym super widać nasze zwolnienia lekarskie i przez internet można złożyć wniosek o zasiłek chorobowy.

https://www.zus.pl/portal/logowanie.npi#

Wowka lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • gondi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szukam sukienek ciążowych, któraś ma jakieś sklepy do polecenia? Bo ja widzę same worki:/

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:28

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma.rysia, też się czaję na te bodziaki z Dolce Sono. Ładne są!

Ja kupiłam sobie póki co sukienkę z HM, ale T-shirtą ze zwykłego działu. Jest bardzo fajna i dość obszerna jak na S, myślę że na lato będzie idealna. Szukam jeszcze więcej takich wygodnych, bawełnianych kiecek do śmigania latem, nawet po domu.
    Leginsów chyba już nie będę kupować, zaraz zrobi się za gorąco.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlondHeroina_ wrote:
    Ja jestem kurduplem i ta torba dla mnie jest gigantyczna... mi się marzy ta...
    torba-z-saszetk-la-millou-feeria-premium-zip-moonlight-swan-2-na-szare-grey.jpg

ja chcę z Tobą na zakupy 8) powrzucaj jeszcze coś fajnego ;)

Z happy mum mam któres spodnie.

Sukienek mega wybór jest w szykowna mama i piekna mama. Wczoraj mi przyszło akurat z piękna mama sukienka na którą polowałam (jest w obu sklepach, ale rozmiaru nie było) i spodnie. Idealne obie rzeczy :D
    https://pieknamama.pl/sukienka-recora-indygo.html
    https://pieknamama.pl/alladynki-sawyer-lapis-blue.html

I przyszedł stanik alles. Nie jest idealny, bo za ciasny (nie było innego rozmiaru), ale mam przedłużki, więc spoko. Najlpeszy z dotychczasowych, więc da radę.
    https://adore.pl/pl/p/Mama-Cipria-Alles-biustonosz-roz/3616?gclid=EAIaIQobChMI646a5IXC6QIVl_hRCh3EnAhYEAQYBCABEgIiIPD_BwE

BlondHeroina_ lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, na stronie sklepu Fabryka Wafelków jest fajny poradnik jak i co wybierać. :)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • BlondHeroina_ Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 zraz Wam zacznę wrzucać inspiracje... 😁😁💪🏻

Właśnie wyszłam z gabinetu. Doczekałam się córeczki!!! ❤❤❤ Nic między nóżkami nie ma, lekarz obracał głowicą tak długo aż miał 100% pewność! 😅 Najważniejsze jednak, że zdrowa!

Bluberry, proszę dopisz mi na pierwszej stronie dziewczynkę 🥰

Evoleth, Jola17a, Maybelle, Natalii, Wowka, Bluberry, Kosmamitka, baby, KotkaPsotka3, Sylwia Sylwia, Emka31, Lajla, Jesienna mama, Freja000, ma.rysia, bebetka.b lubią tę wiadomość

thgf3e3kyrhxotsx.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ