Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też dziś po badaniu: 275 g oraz 315 g (nadal chłopcy), i wszystko łącznie z szyjką jak najbardziej w porządku (dokładnie wypada połowa ciąży). Jestem też po badaniu krzywej cukrowej i faktycznie może zrobić się nie dobrze, a wstępnie planowałam przeczekać oczekiwanie na kolejne pobrania w samochodzie, ale nie dało rady. Teraz już chyba można zacząć jakieś zakupy. Z list tych szpitalnych na pewno skorzystam, bo nie wiedziałabym nawet od czego zacząć. Czas chyba zacząć również rozglądać się za wózkiem i łóżeczkiem, bo jak piszecie co już macie to zostaję bardzo w tyle. Nie mam jeszcze nic.
BlondHeroina_, gondi, Kejti22, Natalii, Misia78, Evoleth, Maybelle, baby, Wowka, Jola17a, Emka31 lubią tę wiadomość
-
U nas 383 gramy malucha🤗 torbiele w mózgu nadal są, ale wszystko inne w normie więc mam się nimi nie przejmować. Jeśli nie zanikną do 26 TC to po porodzie czekają nas konsultacje u neurologa.
Kejti22, Misia78, Maybelle, baby, Wowka, BlondHeroina_, Bluberry, Kosmamitka, Emka31, Jesienna mama lubią tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Gratuluję udanych wizyt!
))
Dziewczyny, czy to normalne, że w moim tygodniu ruchy czuć tak z 5 cm nad pępkiem? Gdzie to dziecko wylądowało?
Czytam te Wasze listy do porodu, wyprawki, ja nic a nic nie robię, nie kupuję, oprócz ciuchów ciążowych. Jestem z tych przesądnych, myślę że za zakupy się zbiorę w sierpniu.
-
Misia78 wrote:Gratuluję udanych wizyt!
))
Dziewczyny, czy to normalne, że w moim tygodniu ruchy czuć tak z 5 cm nad pępkiem? Gdzie to dziecko wylądowało?
Czytam te Wasze listy do porodu, wyprawki, ja nic a nic nie robię, nie kupuję, oprócz ciuchów ciążowych. Jestem z tych przesądnych, myślę że za zakupy się zbiorę w sierpniu.
Wg mnie to nie przesąd ☺ tyko ostrożność. Też nic nie mam jeszcze. Byłam tylko obejrzeć wózek i łóżeczko next-to-me bo nie wierzyłam że to takie fajne 😉
Z ubrankami poczekam Jeszcze trochę. Dawkuję sobie powoli tę radośćMisia78 lubi tę wiadomość
-
Soldering94 wrote:Dziewczyny nie ma któraś recepty na duphaston i jej zalega? Lekarz chyba się zapomniał i mi nie przepisał a Wizyta dopiero w czerwcu:(
Soldering, a próbowałaś zadzwonić do lekarza? Może wystawi receptę zdalnie? Wtedy wystarczy Ci jej numer i Twój PESEL w aptece.
A może się nie zapomniał, tylko na tym etapie ciąży nie potrzebny Ci już duphaston?Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Soldering, niestety duphastonu nie mam. Mam luteinę teraz, duphaston wybrałam do ostatniego.
Też bym zadzwoniła do lekarza, lub do recepcji z prośbą o wystawienie.
A właśnie miałam Was pytać o tą e receptę. Co trzeba podać żeby zrealizować. Ten nr recepty to taki 4 cyfrowy kod? Coś mi gin zapisała a ja nie wiem co do czego 😁 -
Tak, kod recepty, czyli te 4 cyfry i nr pesel trzeba podac w aptece
Wowka, a masz konto na e-pacjencie? Bo.można sobie ustawić żeby recepta przychodzila na maila i smsWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 08:42
-
Dziewczyny jakbyście szukały fajnych legginsów ciążowych to polecam Wam z firmy dollce sono na stronie www.slodkisen.pl Jakościowo dla mnie lepsze niż lidlowskie a cena fajna. Tam są też koszule nocne i ubranka dla dzieci. Zamówiłam nawet jedno body kopertowe na próbę i jakościowo wypadają całkiem fajnie chyba.
Znalazłam też sklep happy mama, mają sporo sukienek ciążowych i z funkcją karmienia, zastanawiam się czy nie zamówić czegoś na próbę bo jestem ciekawa jakości. Chyba że któras z Was zna markę i może coś o tych ubraniach powiedzieć? 😉 -
ElfiaKsiężniczka wrote:Tak, kod recepty, czyli te 4 cyfry i nr pesel trzeba podac w aptece
Wowka, a masz konto na e-pacjencie? Bo.można sobie ustawić żeby recepta przychodzila na maila i sms
Nie mam konta na e pacjencie. Nic nie wiem, to moja pierwsza e recepta, ale na pewno nie ostatnia. Jak się zakłada to konto? Muszę obczaić. -
Wowka wrote:Nie mam konta na e pacjencie. Nic nie wiem, to moja pierwsza e recepta, ale na pewno nie ostatnia. Jak się zakłada to konto? Muszę obczaić.
Najpierw załóż profil zaufany tutaj
https://pz.gov.pl/dt/login/login?ssot=r3n89urvfr358m4fbtg7
Strona będzie cie prowadzić "za rękę" jak to zrobić
Potem spróbuj się zalogować tutaj
https://pacjent.gov.pl/
I można sobie też założyć konto zusowskie, na którym super widać nasze zwolnienia lekarskie i przez internet można złożyć wniosek o zasiłek chorobowy.
https://www.zus.pl/portal/logowanie.npi#
Wowka lubi tę wiadomość
-
Ma.rysia, też się czaję na te bodziaki z Dolce Sono. Ładne są!
Ja kupiłam sobie póki co sukienkę z HM, ale T-shirtą ze zwykłego działu. Jest bardzo fajna i dość obszerna jak na S, myślę że na lato będzie idealna. Szukam jeszcze więcej takich wygodnych, bawełnianych kiecek do śmigania latem, nawet po domu.
Leginsów chyba już nie będę kupować, zaraz zrobi się za gorąco.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
ja chcę z Tobą na zakupypowrzucaj jeszcze coś fajnego
Z happy mum mam któres spodnie.
Sukienek mega wybór jest w szykowna mama i piekna mama. Wczoraj mi przyszło akurat z piękna mama sukienka na którą polowałam (jest w obu sklepach, ale rozmiaru nie było) i spodnie. Idealne obie rzeczy
https://pieknamama.pl/sukienka-recora-indygo.html
https://pieknamama.pl/alladynki-sawyer-lapis-blue.html
I przyszedł stanik alles. Nie jest idealny, bo za ciasny (nie było innego rozmiaru), ale mam przedłużki, więc spoko. Najlpeszy z dotychczasowych, więc da radę.
https://adore.pl/pl/p/Mama-Cipria-Alles-biustonosz-roz/3616?gclid=EAIaIQobChMI646a5IXC6QIVl_hRCh3EnAhYEAQYBCABEgIiIPD_BwEBlondHeroina_ lubi tę wiadomość
-
Freja000 zraz Wam zacznę wrzucać inspiracje... 😁😁💪🏻
Właśnie wyszłam z gabinetu. Doczekałam się córeczki!!! ❤❤❤ Nic między nóżkami nie ma, lekarz obracał głowicą tak długo aż miał 100% pewność! 😅 Najważniejsze jednak, że zdrowa!
Bluberry, proszę dopisz mi na pierwszej stronie dziewczynkę 🥰
Evoleth, Jola17a, Maybelle, Natalii, Wowka, Bluberry, Kosmamitka, baby, KotkaPsotka3, Sylwia Sylwia, Emka31, Lajla, Jesienna mama, Freja000, ma.rysia, bebetka.b lubią tę wiadomość