X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę przykro mi że niektóre z was są bez kasy. Tak nie powinno być ., to u mnie wnioski za zla ciążowe są rozpatrywane bardzo szybko. Na pue mam datę wypłaty świadczenia zawsze i na drugi dzień pieniądze są u mnie...

bebetka.b lubi tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    U mnie na połówkowych z OM 21+0 z usg 20+3 i waga była 385g :)

Mogłabym napisać dokładnie to samo.

21+0 według terminu z usg pierwszego trymestru, 385g, co odpowiada 20+3.

Syn też był zawsze mniejszy na usg niż jego termin, a urodził się 3225g w 38+0. Usg przed porodem wskazywało niecałe 3kg, więc takie to dokładne 😉

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziewczyny problem bo nie wiem co zrobić... od kilku dni boli mnie spojenie łonowe. Dzisiaj doszedł ból jakby z lewej strony w okolicy jajnika, a godzinę temu złapał mnie ból z prawego boku na wysokości pępka... pisałam już do mojej prowadzącej ginekolog ale narazie nie odpisuje ani nie odbiera... ból jest okropny, ten z prawej strony prawie jak kolka nerkowa (miałam już atak) i wgl bóle mam takie, ze z łóżka wstać nie mogę... o chodzeniu nie ma mowy... ledwo do toalety dochodzę... jak leżę to nic nie boli nigdzie... i nie wiem czy teraz po prostu leżeć i czekać aż prowadzący się odezwie, czy jechać może na izbę przyjęć (35km do najbliższego szpitala bo szpital w moim mieście jest zakaźny i nie przyjmuje) :(

• Wowka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, jeśli tak bardzo boli to jedź na ip. Gin przez telefon też niewiele będzie w stanie pomóc, prócz paracetamolu, magnezu i nospy...

Masz z kim podjechać?

Bebetka, niedrogie, aczkolwiek wizualnie mi się podobają wózki z kinderkrafta. Nie wiem, jak w użytkowaniu, ale wyglądają nieźle, a w razie czego zawsze jest gwarancja 😉

U mnie w powiecie prawie 50 osób chorych. Powiat obok podobnie. Ale wynik ten rośnie powoli i systematycznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2020, 17:52

bebetka.b lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, a nie masz osteopaty? Ureoginekologicznego najlepiej.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja nie mam. Narazie ogólnie leżę i wstaje tylko z bólem do toalety... jak się nasili to będę dzwonić do mamy żeby mnie zawiozła na izbę. Lekarz prowadzący się nie odzywa ani nie odbiera :/

• bebetka.b Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti mi się wydaje ze to powiększanie się macicy i relaksacja kości? Ja miałam podobne bóle w poprzedniej ciąży, gin mi powiedział ze promieniuje to od kręgosłupa. Mnie bolały pachwiny tak ze nie mogłam chodzić. Podobno żelatyna jest dobra :) ja jadłam żelki 😝chyba było to tylko placebo, ale przynajmniej smaczne :) ale tez byłam przerażona bo nie mogłam się ruszać. Może poleż trochę, staraj się nie chodzić i męczyć. Zobaczysz co ci odpisze gin.

Wowka tez patrzyłam na kinderkrafta już wcześniej, mam go na liście upatrzonych :)

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:33

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Narazie leżę, i przeleże aż do poniedziałku bo mam wizytę wiec nie jest złe. Może to właśnie rozciąganie... to pierwsza ciąża wiec może musi się wszystko przestawić 😥 krótka szyjka, cukrzyca, dziecko mniejsze niż powinno... kolejnej dolegliwości i problemów chyba nie zniosę ☹️☹️☹️ Mam nadzieje, ze to wszystko się jakoś ustabilizuje

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:

Dziewczyny dużo już przytyłyście? Ja startowałam z 52 kilo przed ciąża i już jestem na 59.4 😳 boję się co będzie dalej w 3 trymestrze 🙈🙈

Ja w sumie nie wiem jak liczyć... w styczniu straciłam 3kg i ważyłam 62kg. W lutym jak się dowiedziałam o ciąży ważyłam już znowu 65. Pierwsza wagę wpisana w karcie ciąży mam 65,5. Teraz jak się ważyłam pokazało mi 71kg 😱 wiec jakby liczyć od tych 65 to już mam 6kg na plusie 😰

• agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti Jakby coś było nie tak to ból nie ustępowałby jak się położysz /tak mi się przynajmniej wydaje/
    Mnie tez czasem boli po prawej stronie tylko ze niżej trochę tj takie kłucie i tak jak dziewczyny piszą to macica się rozciąga. Ja bym poczekała na odp gina, a gdyby się cos nasiliło to na pogotowie.

tw13qjh.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady. Narazie leżę, i przeleże aż do poniedziałku bo mam wizytę wiec nie jest złe. Może to właśnie rozciąganie... to pierwsza ciąża wiec może musi się wszystko przestawić 😥 krótka szyjka, cukrzyca, dziecko mniejsze niż powinno... kolejnej dolegliwości i problemów chyba nie zniosę ☹️☹️☹️ Mam nadzieje, ze to wszystko się jakoś ustabilizuje

Jeśli ginekologicznie ok (a na pewno!) to znajdź osteopate lub fizjoterapeutę. Naprawdę polecam. Czynią cuda.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystko opadło po tym usg i jakiś mam mniejszy zapał do wszystkiego... i spać mi się dziś chce... taki bleee dzień.

A przytyłam 4kg, muszę sprawdzić, bo wazyłam się niedawno, ale nie pamiętam kiedy...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam około 3/4 kilo, to i tak mało jak na mnie i to co jem (a raczej ile):p muszę zobaczyć ile w pierwszej ciąży miałam już na tym etapie:p ale przez ostatnie kilka dni tak mi się chce jeść że nie mam pojęcia gdzie mi się to mieści, naprawdę:p i najbardziej wieczorem.

Kejti jeśli chodzi o twoje bóle to nie wiem sama co miałabym ci doradzić w tej sytuacji,nawet sobie nie mogę wyobrazic tego jak cię to boli. Ale myślę że skoro bardzo się męczysz a lekarz nie odpisuje to może izba przyjęć... Po co się masz męczyć...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4kg na plusie. Ale zauważyłam że jem częściej teraz.

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle, jeśli to Cię pocieszy, przytyłam mniej więcej tyle, co Ty. Też uważam że to dużo, ale nie bardzo wiem co na to poradzić. Jem w miarę normalnie, wtedy gdy jestem głodna, nie mam cukrzycy. Przed ciąża byłam szczupła, a teraz nie mogę przyzwyczaić się do siebie😉 Tym bardziej że brzuch mam ogromny.
    Ale w pierwszej ciąży też tak było i skończyłam na +18kg. Chyba taka moja uroda. Po ciąży karmiłam piersią i kilogramy systematycznie mi znikały.

Kejti22, biedna, trzymaj się i dużo odpoczywa... Oby tylko do wizyty. Mam nadzieję że lekarz Cię przebada i coś poradzi na Twoje dolegliwości😘

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle nawet nie pytaj o wagę 😳 jem normalnie, ruch też dużo przy dzieciach, owszem czasem zjem jak mam ochotę na coś słodkiego itp. a waga idzie jak szalona, a co śmieszne w ubrania mieszczę się normalnie.. i gdzie to idzie? 😂

• Gochna Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak wy w ogóle funkcjonujecie obecnie podczas koronawirusa?
    Wychodzicie nie wiem już do galerii czy spotykacie się ze znajomymi czy przyjaciółmi czy na wszelki wypadek w dalszym ciągu kontakty ograniczacie do minimum , isolujecie się ?

Córeczka 10.2018
    ...? 10.2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, współczuję, ja miałam kolki nerkowej w ciąży z synem, bo był tak ułożony, ze uciskal mi nerki, pojawiały się małe zastoje. Mialam kilka takich ataków, może 5-7? Za każdym razem jechałam na IP, odstawiłam kroplowke rozluzniająco-przeciwbolową i wracałam do domu. Zaczęło się mniej więcej po 22 tc. Z tym że bolało mnie non stop, nie mogłam znaleźć miejsca, nic domowego nie pomagało, więc może u Ciebie to nie kolki, oby! Możliwe, ze maluch się tak układa, ze coś uciska.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam ok 4 kg. Staram sie ograniczać słodycze, a mam na nie nieziemską ochotę 😀

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ