X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unicorn wrote:
    Bluberry zamierzam testować między 5 a 9 lutego. Owu była 26.01 więc wcześniej nie ma sensu nawet.

To już niedługo trzymamy ✊✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przydadzą się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nowym dniu może ktoś nowy do nas dołączy? 🙂

Wrzucam ciekawy link w temacie wyboru witamin w ciąży
    https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

Wczoraj obleciała wszystkie apteki u siebie i zabawne bo w żadnej nie mieli tych z najlepszą oceną tylko na zamówienie, a te kiepskie mieli ponad to.

Annie1981 lubi tę wiadomość

• Intuicja Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane🙂 obudził mnie dziś sen jak zalała mnie krew, momentalnie się obudziłam i zaczęłam sprawdzać czy okres przyszedł a że nie to poszłam zrobić test który kupiłam poprzedniego dnia. I tak o 4:40 zobaczyłam dwie piękne kreski i nie mogłam już spać z wrażenia. To moja trzecia upragniona wyczekana ciąża, mam w domu już 4,5letnia córkę i 3letniego synka. Mam głęboka nadzieję że w październiku poznam mojego kolejnego skarba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Intuicja 🙂 cieszymy się razem z Tobą i my również mamy nadzieję że dotrwamy do października. Wiesz już mniej więcej na kiedy termin?

• Intuicja Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia kiedy miałam owulację bo to był pierwszy miesiąc gdzie totalnie odpuściłam i dzięki temu się udało, a moje ostatnie cykle zamiast trwać 28to często dochodziły do 31. Ale termin jakoś między 4 a 8 pazdziernik powinien być.

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się melduje. Termin na 4.10.2020. W domu niesforna nastolatka i rozbiegana dwulatka.
    Wszystkim serdecznie gratuluje❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 18:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Sweetcake 🙂

Czujecie już jakieś pierwsze objawy? Mnie dziś jakiś kryzys łapie. Wiem że to głupie i każda ciąża jest inna i nie ma co porównywać z poprzednimi, ale w tej kompletnie nie czuję się ciążowo. W poprzednich na tym etapie co teraz jestem odczuwałam dużą senność, zapachy niektóre już przeszkadzały.

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 21:50

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ogóle piersi nie bolą, nie są wrażliwe. Córkę karmię piersią, ale nic nie czuję by były jakieś inne.

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje poprzednie ciąże na początkowym etapie były takie same. A teraz nic 😔
    Jedynie co teraz też się powtórzyło to proroczy sen 🙂 serio, przed zrobieniem testu miałam sen świadczący że jestem w ciąży. Pomyślała bym że jestem wariatką 😂 ale czytałam na ovu podobne historie.

Maybelle racja, to dopiero początek jeszcze się może to zmienić i szczerze to ja nie pogniewała bym się gdybym przeszła tą ciążę łagodnie, z córką początek były kiepski ale później na tyle było dobrze że do końca 8 miesiąca ciąży pracowałam 🙂

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja praktycznie nie mam żadnych objawów. Może to za wczesnie jeszcze? Jedyne co mnie zastanowiło i zrobiłam test to w czwartek, w południe, zachciało mi się strasznie spać i mam zatkany nos.Od razu pobiegłam
    test i 2 kreseczki. Dwie poprzednie ciąże raczej podobne, z tego co pamietam. Okropne mdłości,ból piersi i zatkany nos,tylko nie pamietam kiedy pojawiły się te objawy. Nie jestem w stanie powiedzieć kiedy była u mnie owulacja ponieważ moje cykle były bardzo nieregularne (28-36). Testy owulacyjnych pokazywały brak owulacji a tu taka niespodzianka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake a jakich testów owulacyjnych używałeś?
    Myślę że brak wiedzy kiedy była owulacja to nie problem najważniejsze że Wam się udało 🙂 a resztę już lekarz ustali przy pierwszym USG

Maybelle nie chciała byś zrobić listy październikowych mam? Jesteś na pierwszej stronie, ja nie wiem czy zdołam pociągnąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do zrobienia testu poza snem, skłonił telefon z pracy 😂 w marcu kończy mi się urlop macierzyński.

• Sweetcake Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry używałam różnych testów owulacyjnych, przeważnie Facelle z Rossmann lub z DM. Ja byłam pewna, ze się nie uda ponieważ jeszcze karmie piersia i ze względu na wiek dałam sobie czas do grudnia. A tu taka niespodzianka. W piątek mam wizytę u gino i jestem ciekawa czy już coś zobaczy.

• Gochna Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dołączam. Robiłam dziś dwa testy o 5 rano i ona pozytywne. Już po minucie. Idę na betę dla formalności dziś wieczorem, w poniedziałek powtórzę.
    Mam już córeczkę też październik 2018 :)
    Ciekawe co los mi da w październiku 2020.

Córeczka 10.2018
    ...? 10.2020
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Kejti94 Znajoma

Wysłany: 1 lutego 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dołączam do Was. Po prawie 4 latach starań w końcu się udało mimo słabej morfologii. Termin na 3.10

ago91, Annie1981 lubią tę wiadomość

thgf90bvuiqcznz7.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ