X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, dlaczego owoce i cukier? To ma wpływ na wagę dziecka? Jeśli tak, to też ograniczę 🙂 może nie urodzi się wielki jak rodzeństwo...

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kp

Moje dzieci nigdy nie dostaly mm. Nie to, ze nie chcialam 😄. Bo mialam ochote czasem gdzies moc wyjsc i zostawic dziecko z mezem. Tylko ze moje dzieci kategorycznie odmawialy picia z butelki, nawet mojego mleka. Nie i koniec. A probowalam wiele modeli (naklepiej chyba szlo z Lansinoh), smoczka tez skubance nigdy nie chcialy.
    Karmilam oboje troche ponad rok.
    Kocham kp 😍. To jest takie piekne dla mni. Jak to malenstwo sie przysysa tak lapczywie, jak mu oczy sie wywracaja jakby wlasnie dzialke heroiny wzielo.
    No i jest praktyczne. Zadnego mycia, wyparuania, podgrzewania, zasze przy sobie.
    Ale tez meczce, zwlaszcza jak dziecko budzi sie kilka razy w nocy i chce ciumkac caly czas.
    A laktator dla mnie to diabelskie urzadzenie. Okropnie okropnie tego nie lubilam, czulam sie obrzydliwie, jak doknankrowa, najmniej seksi jak sie da. Brrr

Nie mam nic przeciwko karmieniu w mi jscach publicznych. Oczywoscie nalezy sie zakryc ale nie ukrywac sam fakt!!!
    Ja przy znajomych sie zakrywam mocno ale przy bliskiej rodzinie, zwlaszcza przy kobietach juz nie. Tesciowa zawsze bardzo chce popatrzec i jej pozwalam na to bo sama uwielbiam ten widok u kogos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 21:10

Freja000, gondi lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:

Nie mam nic przeciwko karmieniu w mi jscach publicznych. Oczywoscie nalezy sie zakryc ale nie ukrywac sam fakt!!!
    Ja przy znajomych sie zakrywam mocno ale przy bliskiej rodzinie, zwlaszcza przy kobietach juz nie. Tesciowa zawsze bardzo chce popatrzec i jej pozwalam na to bo sama uwielbiam ten widok u kogos.

ooo to ja miałam dokładnie tak samo
    mam nadzieję że teraz - mimo że ostatnio karmiłam 14 lat temu :) uda się znów bo to jest cudne <3 No boli na początku. Ale więcej dobrego niż złego

Czekałam na ruchy dziecka, teraz czekam na karmienie i tulenie :)

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Kejti94 Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2020, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie u Was nie było :)
    U mnie będzie dziewczynka można dopisać do listy
    ❤️❤️❤️

Kejti 22, jak Twoje bóle? Pytam, bo mam bardzo podobnie od kilku dni i wiem dokładnie co czujesz
    :((

thgf90bvuiqcznz7.png
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Samo centrum Polski 😁
    Oj to smuteczek :-(

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nimfadorka wrote:
    Oj to smuteczek :-(
    Bez smutania się, przepis mogę dać 😉

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • baby Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dziś wizyta. Chyba mam zapalenie dróg moczowych więc pewnie coś dostanę na to. Tzn ja tak za bardzo nie czuję dyskomfortu ale w wynikach coś wyszło i pewnie mi da leki i każe powtórzyć badanie. Poza tym wydaje mi się że jest ok. Albo się przyzwyczaiłam do spinania brzucha albo jest go mniej 👍

Muszę też obleciec księgową, obiad na wynos odebrać 😜 i być może jeszcze wyskoczę zamówić armature do łazienki. Niestety potrzebuję też trochę spożywki 😠 najbardziej tego nie lubię...

Misia78 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Kejti94 Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu robi się test obciążenia glukoza?

thgf90bvuiqcznz7.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja pierwsza ciąża i nastawiam się na karmienie piersią. Dla mnie jest to najwygodniejsze na ten moment rozwiązanie, a przynajmniej póki co tak mi się wydaje 😀 siostra karmiła 2 lata bez większych problemów i liczę, że u mnie też się uda 😊

Ja jutro mam połówkowe i już przebieram nogami 😀 będę się jeszcze z lekarzem kontaktować czy mój mąż może wejść. Strasznie nam na tym zależy... Pierwsze dziecko a mąż nie mógł być na żadnym usg przez tą całą pandemie. U Was partnerzy mogli być w ostatnim czasie na wizytach?

Jola17a lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, test obciążenia glukozą, jeśli nie było wskazań aby wykonać to wcześniej, robi się między 24, a 28 tyg.

Ja robię w przyszłym tygodniu. Będę w 22+, ale miałam już ciążę z cukrzycą.

Marysia, u mnie mąż musiał czekać w samochodzie 😐

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:33

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Bez smutania się, przepis mogę dać 😉
    No wiesz... Jak ktoś zrobi to są lepsze :-D
    Ale poproszę przepis jak najbardziej :-)

Jola17a lubi tę wiadomość

• bebetka.b Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po połówkowych, na usg wszystko dobrze. Waga 340 g :)
    Marysia ja byłam sama, u nas nie można niestety z partnerem.. ale mam piękne zdjęcia i krótki filmik nagrany na cd :)

Natalii, Maybelle, ma.rysia, Evoleth, Misia78, Freja000, Wowka, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam że będzie problem żeby wejść z mężem. Szkoda... Dla pewności napisałam do lekarza, może się jakimś cudem zgodzi. 😊

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam odpowiedź od lekarza i zgodził się na to żebym weszła z mężem! Strasznie się cieszymy, bo to nasze pierwsze dziecko i tatuś nie miał jeszcze okazji zobaczyć maleństwa po drugiej stronie. Warto było zapytać 😊

Evoleth, Misia78, bebetka.b, Freja000, Wowka lubią tę wiadomość

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś wizytowałam.
    W sumie to była nudna, rytunowa wizyta, ale to dobrze, bo nic złego się nie dzieje 😉
    Młoda ma już 648g! Leży główką w dół, ale to się jeszcze może zmienić. Lekarz uspokoił mnie co do nieprawidłowości w zastawce trójdzielnej (jest niedomykalność). Więc się nie martwię i obserwujemy.
    Dostałam skierowanie na krzywą cukrową, toxo i coś tam jeszcze. Także czeka mnie większe kłucie już niedługo🙄
    Acha, u mnie dziś 23+0 😊👍

Misia78, bebetka.b, Maybelle, Wowka lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth, bebetka- extra wieści!
    Baby- kciuki!
    Marysia - fajnie! Ja się nie pcham z mężem na razie, to jego 3 dziecko i jakoś nie widzę entuzjazmu by chodzić ze mną, ale z 1 dzieckiem chodziliśmy razem na każda wizytę:)) Z drugim był ze mną raz;) pod koniec, by dogadać szczegóły porodu. Teraz ani razu i nawet powiedział, ze przy porodzie on już tez by nie chciał być, bo tak ciężko przeżył mój 2 poród, ze kilka dni chodzi do tylu.

Moj mały dziś kopnal mnie po całym wczorajszym dniu ciszy. Jejku jak mnie to stresuje! Odesłałam ten zepsuty detektor, i wczoraj cały dzień byłam nerwowa.

bebetka.b, Evoleth lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Dziewczyny, ja dziś wizytowałam.
    W sumie to była nudna, rytunowa wizyta, ale to dobrze, bo nic złego się nie dzieje 😉
    Młoda ma już 648g! Leży główką w dół, ale to się jeszcze może zmienić. Lekarz uspokoił mnie co do nieprawidłowości w zastawce trójdzielnej (jest niedomykalność). Więc się nie martwię i obserwujemy.
    Dostałam skierowanie na krzywą cukrową, toxo i coś tam jeszcze. Także czeka mnie większe kłucie już niedługo🙄
    Acha, u mnie dziś 23+0 😊👍

U mnie też ostatnio na usg maleństwo leżało główką do dołu 😊 u mnie dziś 22+1. Też dostałam skierowanie na krzywą, morfologię, mocz i to o. Także zdecydowanie większe kłucie 😀 ja pewnie pójdę dopiero po połowie czerwca na te badania bo wizytę mam samym końcem miesiąca. Chyba wolę nie robić wcześniej i się nie stresować w razie jakby coś wyszło nie tak 😀 Evoleth patrząc na wymiary Twojego dzidziusia spodziewam się że i u mnie już powinien mieć dobre ponad 500! Szaleństwo! Ale faktycznie brzuszek ostatnio urósl 😊

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:34

ma.rysia lubi tę wiadomość

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Freja, dlaczego owoce i cukier? To ma wpływ na wagę dziecka? Jeśli tak, to też ograniczę 🙂 może nie urodzi się wielki jak rodzeństwo...

no tak...podnoszą cukier...

Baby, kciuki za wizytę :)

Byłam dziś u swojej homeo, bo mnie te biegunki wykańczają :( przy okazji dostałam granulki na poród ;)

dqprp07wzt9w07bj.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ