X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ☺️
    Evolath ale duże już bobo! 600 g - Wow :)

Freja jakie granulki na poród ? Pisałas ostatnio ze chciałabyś spróbować naturalnie rodzic. Nie boisz się? Ja się bije z myślami, z jednej strony chciałabym naturalnie a z drugiej cięcie jest spoko ( dla mnie ). Choć mogą być powikłania i sama operacja niefajna. Czy ktoś jeszcze z was będzie chciał rodzic naturalnie po cięciu? Jak się zapatrujecie?

Misia78 lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwsze cięcie i teraz jakby było z tym łożyskiem okej to chciałabym spróbować naturalnie urodzić, chociaż strasznie się boje, o blizne też się boje. Ale chciałabym spróbować chociaż:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    Dzięki dziewczyny ☺️

Freja jakie granulki na poród ? Pisałas ostatnio ze chciałabyś spróbować naturalnie rodzic. Nie boisz się? Ja się bije z myślami, z jednej strony chciałabym naturalnie a z drugiej cięcie jest spoko ( dla mnie ). Choć mogą być powikłania i sama operacja niefajna. Czy ktoś jeszcze z was będzie chciał rodzic naturalnie po cięciu? Jak się zapatrujecie?

Ja juz nie 🤦🏼‍♀️😉.
    Pieresze mialam cc, potem sn a teraz bedzie znowu cc.
    Ale ja polecam, jesli tylko dziecko jest normalnych rozniarow to polecam bo jest to magiczne przezycie (choc ekstremalne).

Ostatnio gadalam z kolezanka (3dzieci). Piereszy porod dluugi, drugi mega ekspres tak ze prawie w toalecie w domu urodzila a trzeci dluzszy niz drugi i bolesny.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:

Ostatnio gadalam z kolezanka (3dzieci). Piereszy porod dluugi, drugi mega ekspres tak ze prawie w toalecie w domu urodzila a trzeci dluzszy niz drugi i bolesny.

Dlatego chciałabym poprzestać na dwójce 😁

W ogóle mam wrażenie, że te normy wieku/wagi płodów są sprzed lat i teraz dzieci rodzą się większe, dlatego często pomiarami wyprzedzają termin.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    Dlatego chciałabym poprzestać na dwójce 😁

W ogóle mam wrażenie, że te normy wieku/wagi płodów są sprzed lat i teraz dzieci rodzą się większe, dlatego często pomiarami wyprzedzają termin.
    Hihi ja tez tak mówiłam i teraz będę miała trzecie. Koło 40 mnie tak naszło. Wiec... nigdy nie mów nigdy☺️

Evoleth, baby lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zostanę na dwójce, bo się jakoś boje o moją macicę nie wiem dlaczego:p ale mam jakieś źle przeczucia co do trzeciej ciazy. Choć nie ukrywam ale zawsze marzyła mi się trójeczka:)

Misia78 lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • baby Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Evoleth, bebetka- extra wieści!
    Baby- kciuki!
    Marysia - fajnie! Ja się nie pcham z mężem na razie, to jego 3 dziecko i jakoś nie widzę entuzjazmu by chodzić ze mną, ale z 1 dzieckiem chodziliśmy razem na każda wizytę:)) Z drugim był ze mną raz;) pod koniec, by dogadać szczegóły porodu. Teraz ani razu i nawet powiedział, ze przy porodzie on już tez by nie chciał być, bo tak ciężko przeżył mój 2 poród, ze kilka dni chodzi do tylu.

Moj mały dziś kopnal mnie po całym wczorajszym dniu ciszy. Jejku jak mnie to stresuje! Odesłałam ten zepsuty detektor, i wczoraj cały dzień byłam nerwowa.

U mnie podobnie z podejściem tatusia 😉 ale mnie to jakoś nie przeszkadza. Raz mnie zawiózł - na prenatalne i wtedy miałam też pobranie na sanco i wolałam mieć kierowcę. A że akurat był w domu to pojechał. Ale w gabinecie nie był. Wyslałam go wtedy po chleb 😂😂
    Generalnie inaczej przeżywa tę ciążę choć nie można powiedzieć że się nie przejmuje. A do porodu? Nie wiem 😜 nie gadaliśmy o tym jeszcze. Był.dwa razy. Wszystko 😉 już widział 😂😂

A na wizycie ok. Malec waży 367g. Odpowiada tygodniom ciąży. 50 centyl. Wszystkie organy w porządku. Ale po moich wynikach mam brać żelazo (tardyferon) jednak. Mocz gin stwierdził że ok. Szyjka w porządku

Znów spokojny weekend 😁👍❤

bebetka.b, Evoleth, Misia78, Freja000 lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    U mnie podobnie z podejściem tatusia 😉 ale mnie to jakoś nie przeszkadza. Raz mnie zawiózł - na prenatalne i wtedy miałam też pobranie na sanco i wolałam mieć kierowcę. A że akurat był w domu to pojechał. Ale w gabinecie nie był. Wyslałam go wtedy po chleb 😂😂
    Generalnie inaczej przeżywa tę ciążę choć nie można powiedzieć że się nie przejmuje. A do porodu? Nie wiem 😜 nie gadaliśmy o tym jeszcze. Był.dwa razy. Wszystko 😉 już widział 😂😂

A na wizycie ok. Malec waży 367g. Odpowiada tygodniom ciąży. 50 centyl. Wszystkie organy w porządku. Ale po moich wynikach mam brać żelazo (tardyferon) jednak. Mocz gin stwierdził że ok. Szyjka w porządku

Znów spokojny weekend 😁👍❤

Baby, u mnie też morfologia nędzna.. przy jakich wynikach dostałaś żelazo? Hemoglobina i jeszcze coś poszło w dół?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyśmy tylko takie dobre wieści przynosiły z wizyt, jak dziewczyny dzisiaj! 😊❤️

bebetka.b, Evoleth, Wowka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam mieć więcej niż dwoje dzieci, choć przy drugimi miałam chwilę zastanowienia czy na pewno wiem czego chcę. 😉 Teraz cieszę się że zdecydowaliśmy się na trzecie mimo, że też obawy były czy będzie wszystko dobrze bo jednak ciąża niecały rok po cesarce wiąże się z ryzykiem. Ale lekarz dał nam zielone.

Mój mąż też tylko przy pierwszym chodził że mną na usg przy drugim nie było po drodze a teraz to nawet nie może 😔

• baby Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Baby, u mnie też morfologia nędzna.. przy jakich wynikach dostałaś żelazo? Hemoglobina i jeszcze coś poszło w dół?

Hemoglobina i hematokryt. Pierwsze 10.9 przy normach od 11.2. Drugie chyba 33 przy normach chyba od 36. Poprzednie wyniki miałam 11.2 czyli tyle co dolna norma

f2wl4z17a25l2zbv.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pisałam wam że chce spróbować naturalnie. Ale byłam popołudniu u okulisty i wpisał mi w kartę ciąży zalecone cesarskie cięcie z powodu jakichś problemów z lewym okiem, już nawet zapomniałam co:p będziemy widzieć co z tego wyjdzie

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Dzisiaj pisałam wam że chce spróbować naturalnie. Ale byłam popołudniu u okulisty i wpisał mi w kartę ciąży zalecone cesarskie cięcie z powodu jakichś problemów z lewym okiem, już nawet zapomniałam co:p będziemy widzieć co z tego wyjdzie
    Wizytę u okulisty miałaś zlecona przez gina? Czy może masz jakieś problemy z oczami? Zastanawiam się czy też muszę zaliczyc tego specjalistę?

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    Dzięki dziewczyny ☺️

A takie co jak już mega boli, ale nie ma rozwarcia. Akurat to było przy pierwszym porodzie, więc fajnie mieć taki backup.

Wiesz, że się nie boję? Bardzo, ale to bardzo mi zależy chociaż na próbie. Czytam co się da i różnice w powikłaniach po 3cc a vba2c są porównywalne.
    Ale ja będę prywatnie, więc nikt mnie zmuszał nie będzie i w razie czego cięcie zrobią w pare minut.
    Operacje dobrze znoszę, więc to nie dlatego.
    Bardziej się boję cukrzycy ciążowej, wywoływania i cc na zimno...
    A propos statystyk: wiecie, ze w przypadku pierwszego cc szansa na krwotok jest 4%, przy drugim 2% a przy 3 1,8? Myślałam, że raczej odwrotnie!

I mnie dopadły bóle bioder i krzyża. Od dziś joga, nie ma opierdzielania się jak do tej pory.

bebetka.b lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola i to i to:) noszę okulary i przez to pani ginekolog kazała mi odwiedzić okulistę. Jeśli ci nikt nic nie mówił a masz oczy okej to myślę że nie musisz iść do okulisty. Jeśli jednak się coś dzieje to możesz się przejść dla spokoju, ja dzisiaj byłam prywatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 21:45

Jola17a lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka, Evoleth i Baby-cieszę się z Waszych wizyt 😍 wspaniałe, że maluszki zdrowo rosną, oby tak do końca u każdej z nas 😃

bebetka.b, Evoleth lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cc i teraz chciałabym naturalnie. Też są obawy jak to będzie mimo tego że cc wspominam bardzo źle i mam teraz bliznowiec plus problemy z goleniem miejsc intymnych. Lekarz mi powiedział że zależy też od wagi dziecka jak będzie duże to sugerowałby cc ponieważ jestem bardzo szczupła. Ja bym chciała jak najszybciej wrócić do domu do córki a po cc leżałam prawie tydzień w szpitalu. Ale nie ma reguły bo po SN niektóre dziewczyny tyle leżą jak dziecko ma żółtaczkę.
    Zastanawiam się czy dam radę naturalnie czy to zniosę, czy z dzieckiem będzie okej wszystko ale chcę spróbować.

Freja000 lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny po cc, miałyście sprawdzaną bliznę? Mi na połówkowym lekarka sprawdzała i jest ciągłość i git, ale z wrażenia nie spytałam ile ma...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam sprawdzanej ani u swojego gina ani na połówkowych, tzn mój gin pokazywał mi na usg „tu jest blizna po cc j wyglada dobrze” - tyle powiedział. Wiec myśle ze jest ok :)

Freja000 lubi tę wiadomość

• baby Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś boli lewy pośladek. Taki nerwoból kłujący. Pewnie na coś mi młody naciska. A takie plany miałam na sobotę. Dałam radę ogarnąć szafę z ciuchami u córki - pomagała dzielnie 👍😁 i kurze u niej. I śniadanie zrobiłam. I koniec mocy. Czas odpocząć..

Jola17a lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ