Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny ☺️
Evolath ale duże już bobo! 600 g - Wow
Freja jakie granulki na poród ? Pisałas ostatnio ze chciałabyś spróbować naturalnie rodzic. Nie boisz się? Ja się bije z myślami, z jednej strony chciałabym naturalnie a z drugiej cięcie jest spoko ( dla mnie ). Choć mogą być powikłania i sama operacja niefajna. Czy ktoś jeszcze z was będzie chciał rodzic naturalnie po cięciu? Jak się zapatrujecie?Misia78 lubi tę wiadomość
-
bebetka.b wrote:Dzięki dziewczyny ☺️
Freja jakie granulki na poród ? Pisałas ostatnio ze chciałabyś spróbować naturalnie rodzic. Nie boisz się? Ja się bije z myślami, z jednej strony chciałabym naturalnie a z drugiej cięcie jest spoko ( dla mnie ). Choć mogą być powikłania i sama operacja niefajna. Czy ktoś jeszcze z was będzie chciał rodzic naturalnie po cięciu? Jak się zapatrujecie?
Ja juz nie 🤦🏼♀️😉.
Pieresze mialam cc, potem sn a teraz bedzie znowu cc.
Ale ja polecam, jesli tylko dziecko jest normalnych rozniarow to polecam bo jest to magiczne przezycie (choc ekstremalne).
Ostatnio gadalam z kolezanka (3dzieci). Piereszy porod dluugi, drugi mega ekspres tak ze prawie w toalecie w domu urodzila a trzeci dluzszy niz drugi i bolesny. -
KotkaPsotka3 wrote:
Ostatnio gadalam z kolezanka (3dzieci). Piereszy porod dluugi, drugi mega ekspres tak ze prawie w toalecie w domu urodzila a trzeci dluzszy niz drugi i bolesny.
Dlatego chciałabym poprzestać na dwójce 😁
W ogóle mam wrażenie, że te normy wieku/wagi płodów są sprzed lat i teraz dzieci rodzą się większe, dlatego często pomiarami wyprzedzają termin.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Evoleth wrote:Dlatego chciałabym poprzestać na dwójce 😁
W ogóle mam wrażenie, że te normy wieku/wagi płodów są sprzed lat i teraz dzieci rodzą się większe, dlatego często pomiarami wyprzedzają termin.Evoleth, baby lubią tę wiadomość
-
Misia78 wrote:Evoleth, bebetka- extra wieści!
Baby- kciuki!
Marysia - fajnie! Ja się nie pcham z mężem na razie, to jego 3 dziecko i jakoś nie widzę entuzjazmu by chodzić ze mną, ale z 1 dzieckiem chodziliśmy razem na każda wizytę) Z drugim był ze mną raz;) pod koniec, by dogadać szczegóły porodu. Teraz ani razu i nawet powiedział, ze przy porodzie on już tez by nie chciał być, bo tak ciężko przeżył mój 2 poród, ze kilka dni chodzi do tylu.
Moj mały dziś kopnal mnie po całym wczorajszym dniu ciszy. Jejku jak mnie to stresuje! Odesłałam ten zepsuty detektor, i wczoraj cały dzień byłam nerwowa.
U mnie podobnie z podejściem tatusia 😉 ale mnie to jakoś nie przeszkadza. Raz mnie zawiózł - na prenatalne i wtedy miałam też pobranie na sanco i wolałam mieć kierowcę. A że akurat był w domu to pojechał. Ale w gabinecie nie był. Wyslałam go wtedy po chleb 😂😂
Generalnie inaczej przeżywa tę ciążę choć nie można powiedzieć że się nie przejmuje. A do porodu? Nie wiem 😜 nie gadaliśmy o tym jeszcze. Był.dwa razy. Wszystko 😉 już widział 😂😂
A na wizycie ok. Malec waży 367g. Odpowiada tygodniom ciąży. 50 centyl. Wszystkie organy w porządku. Ale po moich wynikach mam brać żelazo (tardyferon) jednak. Mocz gin stwierdził że ok. Szyjka w porządku
Znów spokojny weekend 😁👍❤bebetka.b, Evoleth, Misia78, Freja000 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaby wrote:U mnie podobnie z podejściem tatusia 😉 ale mnie to jakoś nie przeszkadza. Raz mnie zawiózł - na prenatalne i wtedy miałam też pobranie na sanco i wolałam mieć kierowcę. A że akurat był w domu to pojechał. Ale w gabinecie nie był. Wyslałam go wtedy po chleb 😂😂
Generalnie inaczej przeżywa tę ciążę choć nie można powiedzieć że się nie przejmuje. A do porodu? Nie wiem 😜 nie gadaliśmy o tym jeszcze. Był.dwa razy. Wszystko 😉 już widział 😂😂
A na wizycie ok. Malec waży 367g. Odpowiada tygodniom ciąży. 50 centyl. Wszystkie organy w porządku. Ale po moich wynikach mam brać żelazo (tardyferon) jednak. Mocz gin stwierdził że ok. Szyjka w porządku
Znów spokojny weekend 😁👍❤
Baby, u mnie też morfologia nędzna.. przy jakich wynikach dostałaś żelazo? Hemoglobina i jeszcze coś poszło w dół? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa zawsze chciałam mieć więcej niż dwoje dzieci, choć przy drugimi miałam chwilę zastanowienia czy na pewno wiem czego chcę. 😉 Teraz cieszę się że zdecydowaliśmy się na trzecie mimo, że też obawy były czy będzie wszystko dobrze bo jednak ciąża niecały rok po cesarce wiąże się z ryzykiem. Ale lekarz dał nam zielone.
Mój mąż też tylko przy pierwszym chodził że mną na usg przy drugim nie było po drodze a teraz to nawet nie może 😔
-
Emka31 wrote:Baby, u mnie też morfologia nędzna.. przy jakich wynikach dostałaś żelazo? Hemoglobina i jeszcze coś poszło w dół?
Hemoglobina i hematokryt. Pierwsze 10.9 przy normach od 11.2. Drugie chyba 33 przy normach chyba od 36. Poprzednie wyniki miałam 11.2 czyli tyle co dolna norma -
Dzisiaj pisałam wam że chce spróbować naturalnie. Ale byłam popołudniu u okulisty i wpisał mi w kartę ciąży zalecone cesarskie cięcie z powodu jakichś problemów z lewym okiem, już nawet zapomniałam co:p będziemy widzieć co z tego wyjdzie17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:Dzisiaj pisałam wam że chce spróbować naturalnie. Ale byłam popołudniu u okulisty i wpisał mi w kartę ciąży zalecone cesarskie cięcie z powodu jakichś problemów z lewym okiem, już nawet zapomniałam co:p będziemy widzieć co z tego wyjdzie
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
bebetka.b wrote:Dzięki dziewczyny ☺️
Freja jakie granulki na poród ? Pisałas ostatnio ze chciałabyś spróbować naturalnie rodzic. Nie boisz się? Ja się bije z myślami, z jednej strony chciałabym naturalnie a z drugiej cięcie jest spoko ( dla mnie ). Choć mogą być powikłania i sama operacja niefajna. Czy ktoś jeszcze z was będzie chciał rodzic naturalnie po cięciu? Jak się zapatrujecie?
A takie co jak już mega boli, ale nie ma rozwarcia. Akurat to było przy pierwszym porodzie, więc fajnie mieć taki backup.
Wiesz, że się nie boję? Bardzo, ale to bardzo mi zależy chociaż na próbie. Czytam co się da i różnice w powikłaniach po 3cc a vba2c są porównywalne.
Ale ja będę prywatnie, więc nikt mnie zmuszał nie będzie i w razie czego cięcie zrobią w pare minut.
Operacje dobrze znoszę, więc to nie dlatego.
Bardziej się boję cukrzycy ciążowej, wywoływania i cc na zimno...
A propos statystyk: wiecie, ze w przypadku pierwszego cc szansa na krwotok jest 4%, przy drugim 2% a przy 3 1,8? Myślałam, że raczej odwrotnie!
I mnie dopadły bóle bioder i krzyża. Od dziś joga, nie ma opierdzielania się jak do tej pory.bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Jola i to i to:) noszę okulary i przez to pani ginekolog kazała mi odwiedzić okulistę. Jeśli ci nikt nic nie mówił a masz oczy okej to myślę że nie musisz iść do okulisty. Jeśli jednak się coś dzieje to możesz się przejść dla spokoju, ja dzisiaj byłam prywatnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 21:45
Jola17a lubi tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Ja miałam cc i teraz chciałabym naturalnie. Też są obawy jak to będzie mimo tego że cc wspominam bardzo źle i mam teraz bliznowiec plus problemy z goleniem miejsc intymnych. Lekarz mi powiedział że zależy też od wagi dziecka jak będzie duże to sugerowałby cc ponieważ jestem bardzo szczupła. Ja bym chciała jak najszybciej wrócić do domu do córki a po cc leżałam prawie tydzień w szpitalu. Ale nie ma reguły bo po SN niektóre dziewczyny tyle leżą jak dziecko ma żółtaczkę.
Zastanawiam się czy dam radę naturalnie czy to zniosę, czy z dzieckiem będzie okej wszystko ale chcę spróbować.Freja000 lubi tę wiadomość
Jezu ufam Tobie -
Mnie dziś boli lewy pośladek. Taki nerwoból kłujący. Pewnie na coś mi młody naciska. A takie plany miałam na sobotę. Dałam radę ogarnąć szafę z ciuchami u córki - pomagała dzielnie 👍😁 i kurze u niej. I śniadanie zrobiłam. I koniec mocy. Czas odpocząć..
Jola17a lubi tę wiadomość