X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Cześć dziewczyny, trochę się nie odzywałam... dzisiaj dostałam znowu takich boli o jakich pisałam ostatnio, tylko utrzymywały się znacznie dłużej.... pojechałam do szpitala na izbę przyjęć... ogólnie ginekologicznie wszystko w porządku, młoda rośnie 490g, szyjka wydłużona do 4cm. Jednak chirurgicznie podejrzenie zapalenia wyrostka robaczkowego... dostałam narazie paracetamol dożylnie i trochę puściło. Zostawili mnie na obserwacji na kilka dni na oddziale ginekologicznym. Ogólnie mam bardzo wysokie CRP.. Jeżeli ból się powtórzy, to prawdopodobnie będzie wyrostek i czeka mnie operacja.... strasznie się boje o dzieciątko... jak to operacja w ciąży... a z moim prowadzącym dalej brak kontaktu. eh już sama nie wiem, jestem złamana.... trzymajcie kciuki żeby wszystkie bóle ustąpiły....
    Kochana, moja koleżanka z pracy kiedy była w brzuchu swojej mamy 5 miesięcy doświadczyła takiej sytuacji. Operowany wyrostek rob. To było 40 lat temu. Myślę że dzisiaj robią to bez żadnego problemu.
    Wszystko będzie dobrze.
    Informuj 🍀🍀🍀

Kejti22 lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 że też teraz musiał się ten wyrostek pojawić, ale jak pisze Jola teraz są takie techniki że krzywdy maluszkowi nie zrobią. Pewnie zrobią wam laparoskopię, najmniej inwazyjna metoda i dużo korzystniejsza niż klasyczna laparotomia. Trzymaj się ciepło i pisz co dalej.

Jola17a lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze kejti trzymaj się i koniecznie pisz jak się czujesz

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti współczuje sytuacji! Sam fakt bycia w szpitalu jest niefajny, a co dopiero wisząca nad Tobą operacja... oby lekarze podjęli dobra decyzje, trzymam za was kciuki dużo siły! Wszystkie tu myślimy o Tobie, daj znać co i jak !

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za dobre słowa 🙂 ból narazie nie wrócił. Mam nadzieje już nie wróci... chociaż jak mnie bolało w środę to do soboty tez miałam spokoj... lekarz na obchodzie powiedział, ze CRP jest niepokojąco wysokie, jutro będę robić powtórkę badań. Jak będzie wszystko dobrze i bez boli to mnie wypuszcza jutro do domu. Od razu o 15 miałam zaplanowana wizytę u swojego lekarza prowadzącego. Próbowałam znowu się z nim skontaktować czy w razie czego mogę przyjść na późniejsza godzinę... ale jakiś mam ostatnio utrudniony kontakt z tym lekarzem... najważniejsze to jest to żeby nie był jednak to wyrostek i nie było operacji... ale jak już ma być to ponoć lepiej teraz jak po 25tc... bo teraz są w stanie zoperować przez dwie dziurki, a po 25tc już musza ciąć :/

70d444258ea1.jpg

Tym czasem szpital stara się o gwiazdkę Michelina 😂😂😂

Maybelle, Evoleth, Jola17a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti trzymam kciuki, żeby ból już nie wrócił. Szkoda, ze tak się złożyło, zawsze sie bałam, ze wyrostek mnie zaskoczy, ale w ciąży to już jest całkiem bez sensu. Ale tak jak piszą dziewczyny, lekarze na pewno mają doświadczenie z tym, chociaż wiadomo, ze lepiej jakby nie było potrzeby.

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:34

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po cc, ale odnpoczatku wiedziałam, ze moja blizna jest słaba, o czym już Wam pisałam. U mnie nie ma opcji na próbę SN, jeśli dotrwam do 36 tc przy tej bliźnie i bez leżenia w szpitalu to będę przeszczesliwa 🙂
    Ale Freja po przeczytaniu książki Jeanette Kalyta też się napalilam na vbac i przeżyłam "żałobę" po SN zakończonym cc. Niestety nie zawsze można, ale książka świetna i mi pomogła:)

Freja000 lubi tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti ściskam! Ale zawsze mi się wydawało, że przy podejrzeniu wyrostka nie wolno brac przeciwbólowych, bo wtedy nie wiadomo czy to wyrostek…

Baby,, moje echo na nfz na szczęście, bo ze skierowaniem z genetyki.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 trzymaj się cieplutko, będzie dobrze!

tw13qjh.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Kejti ściskam! Ale zawsze mi się wydawało, że przy podejrzeniu wyrostka nie wolno brac przeciwbólowych, bo wtedy nie wiadomo czy to wyrostek…
    .

No i u mnie tez nie wiadomo teraz... dostałam leki przeciwbólowe i póki co przeszło, a najpierw mi je podali, a później zaczęli badać jak już ból w miarę minął...chociaż teraz tez czuje ucisk, ale to chyba przez wzdęcia....

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, ja jutro mam echo serca, bo się termin zwolnił!

baby lubi tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    A, ja jutro mam echo serca, bo się termin zwolnił!
    Ja też mam jutro kardiologa.

Freja000 lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti kciuki żeby ból już nie wrócił!
    Freja, Jola - powodzenia na wizytach! :)
    U mnie być może niedziela skończy się super, bo mała nie spała w dzień wiec za chwile powinna paść i mam wolny wieczór :) chyba tez pójdę spać, u nas upały zaczęły się na dobre, dziś było bardzo duszno.

Jola17a lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy koronę:/ a jutro miałam mieć prenatalne, a tak szykuje się kwarantanna...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti - zdrówka!

Edytka - zdrówka i cierpliwości.. sąsiada uwolnili po 5 tygodniach 😣 my mamy przeciwciała, więc korona za nami.. nawet wiemy kiedy, w lutym mieliśmy katary🙈 oby i Wam lekko poszło ✊🏻

Kciuki za badania!

A ja miałam mieć jutro wizytę, a nie mam. Doktor odwołał i jutro da znać na kiedy. Teraz długi weekend, więc pewnie kolejny tydzień..

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszych sąsiadów też około 5 tygodni trzymali, więc już się cieszę. Jak by nie badania męża w pracy też byśmy nie wiedzieli, jedynie co to bolały go ostatnio zatoki ale jakoś trudno było nam to przypisać do korony. Z jego kolegów z którymi pracuje nikt więcej nie ma:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • gondi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było.
    Freja, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
    Mój brat miał badania w pracy na korona w zeszłym tygodniu ale jeszcze wyników nie było.
    Wybieramy się jednak 13.06 nad polskie morze a później do Krakowa (pod warunkiem że wynik na koronę będzie negatywny)
    Ja w poprzedniej ciąży jeździłam do Polski sama 1100 km w jedną stronę. W 9 tc, później koło 14tc i 22tc w porządku mi się podróżowało. Teraz się trochę boję bo jednak z dwulatkiem już tak łatwo się nie podróżuje, zwłaszcza że się odpieluchowuje :)
    Maybelle, nie wiem czy pisałam jak będziesz w Primarku koniecznie bierz pajace-sa bardzo wygodne w obsłudze.
    Ja jestem po CC z powodu ułożenia miednicowego i teraz chce spróbować SN, mój mąż się na to nie zapatruje zbyt pozytywnie. Myśli, że cesarka jest szybsza i bezpieczniejsza i tłumacz takiemu:/ Blizne sprawdzała mi lekarka w Polsce, jakoś rok po porodzie (byłam sprawdzić aktywność jajników bo chcieliśmy się starać już o drugie a okres nie wracał)

Freja000, Maybelle lubią tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, współczuję nie dość że masz już sporo dolegliwości to ci jeszcze wyrostka brakowało. Trzymam kciuki, żeby było lepiej

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka jeśli mogę zapytać- czyli dowiedzieliscie się o koronie przez badanie męża w pracy, tak? I to jest wirus aktywny teraz, tzn. Że macie objawy, itp.?
    Kontaktowalas się z ginekologiem, są jakieś procedury w czasie ciąży dodatkowe?
    Kurczę, współczuję Wam strasznie, zwłaszcza, ze ta kwarantanna tak długo trwa, bo wizyty u lekarza, badania krwi, zakupy :/
    Z drugiej strony, jeśli lekko przechodzicie to po przemęczenia tej kwarantanny powinniście mieć już spokój i nie trzeba będzie się stresować, ze się zachoruje.
    Sorki, ze tak pytam, ale nie znam nikogo, kto ma lub miał koronę lub kto zna kogoś, kto miał 🙈
    Emka, a Wam wyszły przeciwciala, czyli że już przechorowaliscie kiedyś, tak? Wtedy też jest kwarantanna?
    I serio tak lekko się objawiał?
    U nas dzieciaki z przedszkola mocno chorował na koniec stycznia, my też, ale objawy przeziębienia bardziej. I tak się zastanawiamy, czy może już nie przechorowalismy🙈

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ