X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 ale ulga! Super ☺️

• Mag80 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 super wieści, w domu zawsze lepiej. Ja zdecydowałam się w końcu na wypad nad morze, pogoda dziś nie dopisała, ale w końcu jakieś inne środowisko niż dom. Przesyłam pozdrowienia z plaży. Jazda samochodem (jako kierowca) nie taka straszna. Nas też czeka remont pokoju, ale mamy dylemat jak na 8m^2 zmieścić 2 łóżeczka. Co do waszych opisów karmienia piersią 8 nie tylko, to co raz bardziej zastanawiam się nad szkołą rodzenia. Jakie macie doświadczenia. Planowałam internetowy kurs obejrzeć, ale jakby dało radę to chyba lepiej na żywo.

bebetka.b, Evoleth lubią tę wiadomość

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze lepiej w domu! Człowiek aż się inaczej czuje 😛 dzisiaj o 19 wizyta u lekarza prowadzącego 😁 tez bym się z chęcią wybrała gdzieś na jakiś weekend... weekend w szpitalu nie dla mnie 😅 co do szkoły rodzenia... za internetowa nie mogę się zabrać... zdecydowanie bardziej wolałabym zajęcia na żywo... jak nie będzie zajęć na żywo to pewnie internetowych nawet nie obejrzę...
    ja za pokój malutkiej już się powoli wzięłam, malowane było w zeszłym roku, także kolor mimo ze taki niebieski (petrol) to zostaje 😛 będą różowe kwiaty na ścianie :) Zasłony nowe zawieszone, dywan równiej już leży nowy :) szafa powoli zapełnia się różowymi ubrankami 🥰 pod koniec lipca już meble biurowe, które były w pokoju trafia na strych i pojawia się meble Majeczki ☺️

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Jasne ze lepiej w domu! Człowiek aż się inaczej czuje 😛 dzisiaj o 19 wizyta u lekarza prowadzącego 😁 tez bym się z chęcią wybrała gdzieś na jakiś weekend... weekend w szpitalu nie dla mnie 😅 co do szkoły rodzenia... za internetowa nie mogę się zabrać... zdecydowanie bardziej wolałabym zajęcia na żywo... jak nie będzie zajęć na żywo to pewnie internetowych nawet nie obejrzę...
    ja za pokój malutkiej już się powoli wzięłam, malowane było w zeszłym roku, także kolor mimo ze taki niebieski (petrol) to zostaje 😛 będą różowe kwiaty na ścianie :) Zasłony nowe zawieszone, dywan równiej już leży nowy :) szafa powoli zapełnia się różowymi ubrankami 🥰 pod koniec lipca już meble biurowe, które były w pokoju trafia na strych i pojawia się meble Majeczki ☺️

Kejti22, super że to się wszystko wyjaśniło i lepiej się czujesz 😊 Odpoczywaj i zdrowiej już całkiem. A jak będziesz już miała te różowe kwiaty na ciemnej ścianie, to koniecznie pokaż. Brzmi super!

My na razie w ogóle nie myślimy o oddzielnym pokoiku. Dzidzia wyląduje u nas w sypialni na dostawce. Drugą sypialnie zajmuje nasza trzylatka. Z czasem trzeba będzie dziewczyny umieścić we wspólnym pokoju, najpewniej będzie to nasza sypialnia, bo jest wieksza. Mamy jeszcze salon i mam nadzieję że póki co zostanie salonem, ale to wszystko czas pokaże 😊

Kejti22 lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Jola, chyba chodziło Ci o Edytkę :)
    Wowka, miałam tak samo z synkiem, do swojego pokoju przeniosl się dopiero ok 9 m-ca. Ale u nas spał w sypialni w swoim łóżeczku. Ja się bałam z nim spać i jakoś tak się przyzwyczailiśmy.
    Teraz syn ma swój większy pokój, a malutki mąz ma przemalowac dla córeczki. Tylko że nic tam nie będzie póki co 😀 do naszej sypialni dajemy dostawkę, a jak mała będzie gotowa to rozliczymy jej łóżeczko osobnym pokoju.
    Tak😊 juz wzrok nie ten 😉

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth wrote:
    A jak będziesz już miała te różowe kwiaty na ciemnej ścianie, to koniecznie pokaż. Brzmi super!

To nie będa kwiaty na cała ścianę, tylko chce zrobić taki dziewczęcy akcent 😜 planuje zrobić rozowy szlaczek Z kwiatow na całej długości ściany przy której będzie stać łóżeczko i przewijak i nad łóżeczkiem będą wisieć dwie ramki z „zaprojektowanymi” przeze mnie grafikami 😁 W jednej ramce na różowym tle będzie duża pierwsza litera imienia plus poniżej pełne imię i jakieś zwierzątka, a w drugiej ramce tez na takim różowym tle, będzie grafika anioła stróża i modlitwa aniele Boży 😁

Evoleth lubi tę wiadomość

• agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti super ze już po wszystkim😉

My tez mamy chwilowy problem z umieszczeniem łóżeczka w ogromnej sypialni 8m kw hrhe. Chwilowo mieszkamy w bloku, bo remontujemy dom tj zmiana dachu, pieca, podłóg itp lista długa wiec chwile potrwa, Ale póki co córa 11lat ma swoj pokój wiec młody tak czy siak musi spać u nas bo inaczej sobie nie wyobrażam. Z sypialni muszę wyrzucić toaletkę i jakos się pomiescimy😱😱

Ja już po dzisiejszej wizycie, wszystko dobrze, pani doktor się śmiała ze nawet jakby chciała to nie ma się do czego przyczepić. Jedynie co to mocz mi wyszedł nie halo i muszę kupić tabsy dopochwowe na 3 dni. Potwierdziła ze syn będzie🤣🤣 z om 22+3 a z usg 23+5, wazy 617g. Nie chciał główki pokazać wstydzioch jeden ale jajka pokazał 🤣🤣🤣🤣🤣

Jola17a, Evoleth, Natalii, Emka31 lubią tę wiadomość

tw13qjh.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag, zobacz sobie na youtube Yoami, ma szkołe rodzenia online. Oglądam :)

Czy wy też dzisiaj taka padaczka? Ledwo żyję. Cisnienie ponoć niskie...
    Zaraz jadę na echo serca, więc mi się pewnie podniesie...

Myslę o tej kwarantannie i zaczynam się bać. Wystarczy, ze jeden rodzic we wrzesniu zbada dziecko i wyjdzie covid i mam przekichane... myślicie, ze wadzą na kwarantannę ciężarną tuz przed porodem??

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam kardiologa i echo. Serducho się powiększa, no ale może do 9 msca nawet o 50% zwiększyć wymiary. Mam arytmię od kilku lat, a teraz szczególnie dokuczliwy puls który skacze. Na ekg przed wizytą był 120. Mam zwiększony betabloker z 2 na 3 tabl.dziennie i za 3 tyg. Holtera.

Misia78 lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • agusiagim. Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest chyba bardzo niskie ciśnienie, mnie głowa pęka, mojej córci tez niestety, właśnie zrobiłam jej okład i musiała się polozyc🤷‍♀️
    Jeśli chodzi o kwarantannę w tak szczególnym momencie czyli w 9 miesiącu to muszę zapytac koleżanki z pracy czy miała już taka sytuacje (jest dzielnicową, a przynajmniej u nas w komisariacie to ich działka, wiec jeśli miała jakaś ciężarna w tak zaawansowanej ciąży to na bank pamięta). Lepiej byłoby dla każdej z nas mieć już tego wirusa za sobą. 🤪 dziś w radio słyszałam ze przy przyjęciu do szpitala będą testy robione (na życzenie) jak mówili, ciekawe ile w tym prawdy.

tw13qjh.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! To znowu ja!
    Byłam dzisiaj u swojej ginekolog prowadzącej, mierzyła mi szyjkę i znowu jej wyszło 2,7.... nie jest złe bo dłuższa o milimetr niż na poprzedniej wizycie, ale gdzie tam 4cm jak mi powiedziano w szpitalu 😱 mała wg niej wazy dzisiaj 500g 🙂 powiedziała, ze jakbym dostała znowu takiego bólu mam od razu znowu kierować się na sor bo wg niej to faktycznie mógł być ten wyrostek... sprawdzała nerki i uznała, ze są w porządku, zastój nie wielki 0,8. W piątek idę znowu robić CRP, czy nie ma wciąż stanu zapalnego. Dostałam tez skierowanie do diabetologa, powiedziała, ze na diecie powinno się skończyć :)

Evoleth, Jola17a, Maybelle, Wowka, Misia78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj mialam wizytę, wszystko jest ok :) Malutka waży 609 g, jest ułożona poprzecznie, zasłaniają się rączkami i nóżkami i nie było szans zrobić zdjęcia ;)
    Najważniejsze, ze wszystko w porządku. Szyjka długa, blizna wygląda póki co ok. Następna wizytę mam za 3 tygodnie, mam w tym czasie podciągnąć hemoglobinę, bo juz chciał mi przepisać żelazo, ale ja i tak mam zaparcia i boję się, ze będzie jeszcze gorzej. Także muszę ogarnąć jakaś dietę bogatą w żelazo;)
    I mam zrobic krzywą cukrową.

Kejti22, Freja000, Maybelle, Wowka, Evoleth, Misia78, Emka31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, ja w poprzedniej ciąży miałam zastoje w obu nerkach. Mialam ok 5 ataków takich bóli silnych. Najpierw był zastój w jednej, innym razem w obu. Za każdym razem na sorze po podaniu kroplowki ból przechodził i zastoje się zmniejszaly. Mnie bolało z tylu, bliżej pleców, tak po bokach. Nie pamiętam jakie miałam CRP.
    Mówili mi, ze dziecko tak się przekreca, ze uciska coś i dochodzi do tych zastojów. Pomagało mi picie dużej ilości wody, koło 3 l dziennie samej wody. Po ciąży już było wszystko w porządku.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po echu. Pani dr powiedziała, że nie ma się do czego przyczepić. Mało tego, miedniczki wyszły jej 4-5 mm, a były 4,6 i 6,6! Więc albo kwestia pomiaru albo się zmniejszyły. Co za ulga :D

agusiagim., Maybelle, KotkaPsotka3, Wowka, Misia78, Monia93, baby, Evoleth, bebetka.b, Kejti22, Natalii, Emka31, Jola17a lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja super wiesci 😊👍

Udalo mi sie dopieluchowac corke zeby choc na chwile odpoczac od pieluch 😄.
    3 tygodnie zajelo nam to zeby nie sikala w dzien a potem po dwoch nastepnych sciagnelam do spania i jak narazie tylko jedna wpadka przy spaniu (na drzemce).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 23:12

Misia78, Kejti22 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Ja dziś miałam kardiologa i echo. Serducho się powiększa, no ale może do 9 msca nawet o 50% zwiększyć wymiary. Mam arytmię od kilku lat, a teraz szczególnie dokuczliwy puls który skacze. Na ekg przed wizytą był 120. Mam zwiększony betabloker z 2 na 3 tabl.dziennie i za 3 tyg. Holtera.

Jola a orientujesz się czy arytmia jest wskazaniem do cc czy można rodzic naturalnie? Ja z arytmią borykam się od pierwszych dni ciąży w zasadzie. Dopiero w 14 tc odpuściło i teraz jest lepiej. Chociaż ostatnio czasami puls mi szaleje. Ostatnio jak zmierzyłam to miałam nawet 128. Zastanawiam się jakim tętnem powinnam się przejmowac i czy trzeba jakoś na to reagować czy czekać aż przejdzie. Ja póki co jestem bez leków bo lekarz stwierdził że na mój rodzaj arytmii nie ma skutecznego i jednocześnie bezpiecznego leku który można podać w I trymestrze. A potem w II trymestrze sytuacja się trochę uspokoiła więc już nawet nie chciałam leków.

Jola17a lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości z wizyt 😊

Freja, bardzo się cieszę, że dodatkowe badanie Cię uspokoiło. Oby już było tylko z górki 👍

A ja pozdrawiam z glukozy. Już mam z głowy pobranie na czczo i po 1h.

Polecam glukozę smakową. Miałam cytrynową, nawet mi smakowała 😂

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nimfadorka Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:

Freja, bardzo się cieszę, że dodatkowe badanie Cię uspokoiło. Oby już było tylko z górki 👍

Ja miałam wczoraj. Sama glukoza nie zrobiła na mnie wrażenia, ale siedziałam tam ponad 4 h masakra

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka w ktorym ty tc jestes?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:

To taka glukoza w gotowcu? W buteleczce? Czy smakowy proszek? Idę w przyszłym tygodniu i cytrynową powinnam przełknąć 🙂

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ