Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ogóle podczas wizyt zauważyłam że się nie skupiam za bardzo na różnych wymiarach i rozmiarach. Czekam tylko na potwierdzenie gina że jest ok. Wtedy tak nie rozkminiam i jestem spokojniejsza
No i za niespełna 3 tyg mam zrobić krzywą cukrową. A około 25tc zrobię w Poznaniu echo serca płodu. A Tak to byle do przodu 😉Bluberry lubi tę wiadomość
-
baby wrote:Mnie dziś boli lewy pośladek. Taki nerwoból kłujący. Pewnie na coś mi młody naciska. A takie plany miałam na sobotę. Dałam radę ogarnąć szafę z ciuchami u córki - pomagała dzielnie 👍😁 i kurze u niej. I śniadanie zrobiłam. I koniec mocy. Czas odpocząć..
Czekam na zamówiona szafę dla bobasa no nie mam gdzie położyć ciuszków.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
url=https://naforum.zapodaj.net/15fed99a855c.jpg.html]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 12:31
Maybelle, Evoleth, Krąsi lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Jeju ja nie mam jeszcze kompletnie nic. No wstyd mi:p
Mi nikt blizny nie sprawdzał, jedynie bolała mnie z prawej strony przez kilka dni ale ginekolog powiedziała mi że tak może boleć bo wszystko się naciąga. I tyle:p
Ja już mam wszystko posprzątane, bo przeważnie w soboty robię takie większe porządki. Jedynie lecę teraz wytrzeć podłogi bo z tym zawsze czekam aż mała mi zaśnie:) energii mam dzisiaj baaardzo dużo:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Miałam sprawdzana Blizne i mam ciągłość ale jest cienka mówił że ma takie minimum A gdzie tam do końca ciąży. Mam nadzieję że będzie dobrze. I dlatego też powiedział że na dzień dzisiejszy nie podejmujemy próby sn tylko cc
Freja000 lubi tę wiadomość
MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
Dziewczyny melduję się po połówkowym! Wszystko wskazuje na to, że dziewuszka 😊 wszystkie parametry w normie także super. Dziś 22+2 i malutka ma 511g. Nie ułożyła się najlepiej ale udało się wszystko wymierzyć i nawet kawałek buziaka złapać w 3d. Kamień z serca że wszystko póki co dobrze 😊
Misia78, Jola17a, bebetka.b, Evoleth, Maybelle, agusiagim., Freja000, Jesienna mama, Natalii, Papierówka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFreja000 wrote:A dziewczyny po cc, miałyście sprawdzaną bliznę? Mi na połówkowym lekarka sprawdzała i jest ciągłość i git, ale z wrażenia nie spytałam ile ma...
Mam sprawdzaną przy każdej wizycie. Ostatnio sama zapytałam lekarza czy przez USG widać w jakim stanie jest blizna i powiedział, że zawsze na to patrzy... bo nigdy nic nie mówił odnośnie blizny więc jest jest na razie dobrze i jestem spokojniejsza 🙂
Ja miałam paskudną bliznę po pierwszym cięciu, a przy drugim trafiłam na cudowną ginekologa, zszyła tak dobrze że blizny w ogóle nie czuć w dotyku gładka skóra. Teraz w ogóle nie biorę pod uwagę porodu naturalnego, nie udało mi się dwa razy trzeci raz nie będę ryzykować.Freja000 lubi tę wiadomość
-
Podziwiam was za sprzątanie, mi jest ciężko zgiąć się żeby zabawki pozbierać z podłogi... trochę czuje się jak kaleka przez to..
Moja córkę teraz śpi a ja właśnie zjadłam lody i siedzę w fotelu z kawkąa jak wam mija sobota? Tylko nie mówicie ze wszystkie sprzątacie bo popadnę w kompleksy! 🙈
Marysia super wieści, duża dziewczynka już! -
bebetka.b wrote:Podziwiam was za sprzątanie, mi jest ciężko zgiąć się żeby zabawki pozbierać z podłogi... trochę czuje się jak kaleka przez to..
Moja córkę teraz śpi a ja właśnie zjadłam lody i siedzę w fotelu z kawkąa jak wam mija sobota? Tylko nie mówicie ze wszystkie sprzątacie bo popadnę w kompleksy! 🙈
Marysia super wieści, duża dziewczynka już!
Ja sprzątałam wczoraj 😀 Brzuszek w ostatnim czasie sporo urósł więc już wiem dlaczego 😀 Ja się z brzuszkiem czuje dość dziwnie bo nigdy nie miałam żadnego brzucha więc też mnie czasami lekko ogranicza, ale jeszcze nie jest źle 😊 Jeszcze sobie ze wszystkim radzę, choć mecze się sporo szybciej. Dziś mnie moje serce trochę znów stresowało bo miałam tętno aż 128,ale chociaż bez arytmii. Muszę się na następnej wizycie zapytać lekarza jakim tętnem powinnam się przejmować a jakim nie.bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Bebetka, ja też dziś nie sprzątam. Ponieważ... zrobiłam to wczoraj😁 Tak z grubsza.
Dziś byliśmy u mojej 90-letniej babci. Nie odwiedzałam jej pół roku z powodu koronawirusa, dopiero teraz się odważyłam.
Właśnie wracamy i w domu to już tylko relaks 😊
Córka zasnęła, przed nami godzina drogi. I ten dylemat: dać pospać i mieć spokojną podróż, czy obudzić i mieć spokojny wieczór 🤔bebetka.b lubi tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Eee nieee no 😄 ja aż tak nie sprzątam. Tylko jak weszłam dziś do garderoby córki to zamarłam 😂😂 bo ona ubiera się i szykuje do spania sama więc nie kontroluję każdego dnia czy ma porządek. No i padło na nią dziś. Jak trzeba to trzeba. Na jakiś czas znów spokój.
Potem obejrzałam z synem 2 odcinki Dark na netflixie. Teraz kawa i książka. Mąż pojechał na jakiś motocyklowy zlot... Cisza spokój... 😉 jutro mamy gości ale słodkie zamówiłam w cukierni 😂👍😜🎂🍧🍰🍨🙊🎈bebetka.b lubi tę wiadomość
-
Freja000 wrote:
Baby a to echo serca z jakiegoś powodu czy tez, żeby pewniej się czuć?
Moja córka miała wadę serca i operację. Z synem też robiłam echo właśnie z tego powodu - obciążeń w wywiadzie. Było wszystko ok.
Doktor u którego bym chciała to zrobić to spec od kardiologii prenatalnej. Tylko on da mi poczucie że wszystko ok. Bo oczywiście na moich usg jest prawidłowa budowa serca, przepływy ok, tętno też ❤
Poza tym podwyższone NT w usg z 12tc też jest dodatkowym wskazaniem. Gdybym chodziła na nfz to bym echo miała za darmo. No Ale nie chodzę 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 18:25
Freja000 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czytam wszystko na bieżąco ale bardzo się nie odzywam bo terwz jest temat porodów a ja jeszcze nic na ten temat powiedzieć nie mogę oprócz tego, że chciała bym rodzic naturalnie i jak najdłużej karmić piersią.
Zamowialam na lulalove fajny zestaw do wózka, jest teraz promocja. Kilka ubranek na hm i na kappahl, chciała bym dodać zdjęcia ale coś mi nie działa strona zapodaj od jakiegoś czasu..
Brzuszek ostatnio sporo mi urósł, swędzenie skóry itd...
Ktoś zauważył też wyciek z piersi?
Gratulacje udanych wizyt, my dopiero w środę.
https://lullalove.com/kolekcja/frontpage/kolderka-do-wozka-serenity-niebieski
Ten niebieski zestaw zamówiłam, terwz czekam na dostawę
-
Cześć dziewczyny, trochę się nie odzywałam... dzisiaj dostałam znowu takich boli o jakich pisałam ostatnio, tylko utrzymywały się znacznie dłużej.... pojechałam do szpitala na izbę przyjęć... ogólnie ginekologicznie wszystko w porządku, młoda rośnie 490g, szyjka wydłużona do 4cm. Jednak chirurgicznie podejrzenie zapalenia wyrostka robaczkowego... dostałam narazie paracetamol dożylnie i trochę puściło. Zostawili mnie na obserwacji na kilka dni na oddziale ginekologicznym. Ogólnie mam bardzo wysokie CRP.. Jeżeli ból się powtórzy, to prawdopodobnie będzie wyrostek i czeka mnie operacja.... strasznie się boje o dzieciątko... jak to operacja w ciąży... a z moim prowadzącym dalej brak kontaktu. eh już sama nie wiem, jestem złamana.... trzymajcie kciuki żeby wszystkie bóle ustąpiły....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 19:22
-
Kejti, mocne kciuki 😊 lekarze na pewno będą wiedzieli co postanowić. Oby udało się bez operacji. Trzymaj się w tym szpitalu, mam nadzieję, że to kilka dni obserwacji i wrócisz do domu 😊
Marysia, super! Już takie duże te nasze dzieci 😍
Bebetka, ja nie sprzątałam 😉 byliśmy u rodziców, obchodziliśmy ich rocznicę ślubu. Był leżak, była kawka, była opieka dla Młodego, full relaks 😉