X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Mokosh. Niby ma ten składnik co w niektórych miejscach piszą, że nie, ale według srokao jest ok. Sama go używała w ciąży. A ponieważ ja mam hopla na punkcie składników, to od lat nie używam nic co szkodliwe, więc nic się nie skumuluje. No i to tylko pare dni. Później już słońće :)

Ja kupiłam mokosz ale niestety nie przypasował do mojej skory... 😢

3f830bd939d4.jpg

Chwale się dziewczyny strojem kąpielowym z aliexpress 😜 całkiem spoko jest 😎

Wowka, Evoleth, Maybelle, bebetka.b, Freja000 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering94 wrote:
    Ja też po wizycie, wszystko ok mały ma 545 g i zdrowiutki :)
    Dziewczyny ile Wasze maluchu ważyły w 23 tygodniu :)?

Mój w 22tc miał prawie 600g 🙈 chyba idzie w ślady brata.

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Ja kupiłam mokosz ale niestety nie przypasował do mojej skory... 😢

3f830bd939d4.jpg

Chwale się dziewczyny strojem kąpielowym z aliexpress 😜 całkiem spoko jest 😎

Super strój! Fajnie wygląda. Ja ostatnio z Ali zamówiłam biustonosz do karmienia i na okres ciąży jeszcze. Szybko przyszedł i jest spoko. Baaaardzo wygodny i wygląda całkiem nieźle. A kosztował jakieś 25 zl, więc super. Pewnie zamówię jeszcze inne kolory, bo myślę że będzie się sprawdzał.

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za strój dałam 4 dychy i doszedł w niecałe 2tyg 😎
    Podeslij link do staników jak możesz :)

• Wowka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, no fajny ten strój 😊

Szykuję się na wizytę, poproszę kciuki 😊

Agusiagim, Maybelle, ma.rysia, bebetka.b lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 jak oceniasz jakość materiału? Też mam na oku fajny kostium tylko nie wiem jak z wysyłką, szkoda by we wrzesniu przysłali.

Woowka ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 14:25

• Agusiagim Znajoma

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój skrzat 22+3 617g

879a43408d65.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 14:32

Kejti22, Maybelle, ma.rysia, Wowka, Freja000, Evoleth, Misia78, Jola17a lubią tę wiadomość

shl9at3.png

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, trzymam kciuki! Daj znać po wizycie co słychać :)

Bluberry wrote:
    Kejti22 jak oceniasz jakość materiału? Też mam na oku fajny kostium tylko nie wiem jak z wysyłką, szkoda by we wrzesniu przysłali.

Jakość całkiem spoko, tym bardziej jak za taka cenę 😜 zobaczymy jak będzie się trzymać w lipcu/ sierpniu jak brzuch jeszcze urośnie :) musisz sprawdzac do kiedy jest gwarantowana wysyłka, tak jak pisałam mi przyszedł w niecałe 2 tyg :)

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Mokosh. Niby ma ten składnik co w niektórych miejscach piszą, że nie, ale według srokao jest ok. Sama go używała w ciąży. A ponieważ ja mam hopla na punkcie składników, to od lat nie używam nic co szkodliwe, więc nic się nie skumuluje. No i to tylko pare dni. Później już słońće :)

Dihydroksyaceton. Bez tego byloby ciezko, chyba ze jakies wyciagi z orzechow czY herbaty 😉.
    Ja chyba kupie Kolastyne. Ja z zasady jestem przeciwna smarowaniu sie w ciazy czyms co moze miec podejzany sklad. Np nie uznaje malowania paznokci i hybryd. Ale mam tu na mysli ciagle stosowanie/malowanie. Jak ktos od czasu do czasu pomaluje paznokcie to jest to ok miim zdaniem.
    A taki samoopalacz nie stosuje czlowiek codziennie wiec spoko.
    Ja kieys (nie w ciazy oczywiscie) latem chodzilam na solarium troche. Ale nie chce tego robic juz. Z tym, ze bardzo podoba mi sie opalebizna albo raczej nie podoba mi sie moja blado czerwona skora. Szukalam ostatnio co robia gwiazdy i sportsmenki bo one zawsze sa opalone a nie chce mi soe wierzyc, ze klada sie pod lampy.
    I bingo. Opalanie natraskowe - co jest tym samym co samoopalacz tylko w lepszej formie. Dlatego przezuce sie na to ale nie w ciazy bo wdychany podczas natrysku aerozol moze byc toksyczny dla plodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 14:47

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Soldering94 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka kciuki ✊

66f2b88525.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Ja za strój dałam 4 dychy i doszedł w niecałe 2tyg 😎
    Podeslij link do staników jak możesz :)

Podsylam link:#Aliexpress 26,43 zł 30%OFF | SLAIXIU bawełniany biustonosz do karmienia kobiet koronkowy biustonosz do karmienia piersią regulowany biustonosz do karmienia ubrania ciążowe
    https://a.aliexpress.com/_BTX5OC

Ja zamawiałam ten z koronką. Tylko widzę, że teraz coś droższe są niż wtedy jak ja kupowałam 😕

Kejti22 lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Mała waży 480g, ale szyjka krótka. Takie miałam przeczucia, że coś jest nie tak...

Jadę we wtorek założyć pessar. Do wtorku mam leżeć plackiem, pod rygorem szpitala.

Smutno mi 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 17:43

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 17.mam wizytę.. a tak mi dobrze na tarasie, ale nic, trzeba się zbierać 🙂

Wowka, bardzo krótka? Dlaczego czułaś, że coś nie tak? Coś się działo?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka ma niecałe 2cm w najdłuższym pomiarze. W najkrótszym 1,5cm. Ale miękka i zaczyna się rozwarcie.

Miałam ostatnio takie uczucie napięcia?, pelnosci (?) w dole brzucha, z naciskiem na spojenie łonowe. W poprzedniej ciąży była podobna historia, najpierw taki dyskomfort, później skrócona szyjka i pessar-w podobnym czasie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Wowka oby było wszystko dobrze! Leż i się nie ruszaj!! Oby do wtorku już pozniej powinno być lepiej....

Kejti22 wyglądasz bosko 😍

Emka kciuki za wizytę :)

Emka31, Kejti22 lubią tę wiadomość

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Dihydroksyaceton. Bez tego byloby ciezko, chyba ze jakies wyciagi z orzechow czY herbaty 😉.
    Ja chyba kupie Kolastyne. Ja z zasady jestem przeciwna smarowaniu sie w ciazy czyms co moze miec podejzany sklad. Np nie uznaje malowania paznokci i hybryd. Ale mam tu na mysli ciagle stosowanie/malowanie. Jak ktos od czasu do czasu pomaluje paznokcie to jest to ok miim zdaniem.
    A taki samoopalacz nie stosuje czlowiek codziennie wiec spoko.
    Ja kieys (nie w ciazy oczywiscie) latem chodzilam na solarium troche. Ale nie chce tego robic juz. Z tym, ze bardzo podoba mi sie opalebizna albo raczej nie podoba mi sie moja blado czerwona skora. Szukalam ostatnio co robia gwiazdy i sportsmenki bo one zawsze sa opalone a nie chce mi soe wierzyc, ze klada sie pod lampy.
    I bingo. Opalanie natraskowe - co jest tym samym co samoopalacz tylko w lepszej formie. Dlatego przezuce sie na to ale nie w ciazy bo wdychany podczas natrysku aerozol moze byc toksyczny dla plodu.

Jest jeszcze drugi składnik, srokao o nim pisze na swoim blogu, coś na e... ale kupiłam ten zanim doczytałam o tym drugim...

Wowka, kciuki!

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka,trzymaj się! I leż grzecznie, jeśli tylko masz taką możliwość. Wiem, że to wyzwanie przy dziecku w domu...

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:34

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5aff327bb6aa.jpg
    Mój prezent na 40 urodziny 😁 Moja corunia wstydliwa pozuje profilem. Zdrowa i waży 440gram. Połówkowe za nami, teraz już szał zakupowy.
    Wg usg mamy 21tydz.3 dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 18:23

Evoleth, Kejti22, Emka31, Virad, Maybelle, Wowka, Bluberry, Natalii, Agusiagim, Misia78, bebetka.b lubią tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta zaczęła się od: „Doktorze, mierz Pan szyjkę” 🙈 Zmierzył, 5 cm. Wowka! Oddam Ci centymetr :* leż, będzie okej✊🏻

Młody ma się dobrze, w splotach czysto, więc jest git 🙂 waży 568g i stukał doktorka, kiedy go naciskał 🙂
    Dostałam Tardyferon-Fol, czyli witam zaparcia 😣 ale jak mus to mus 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 19:14

Kejti22, Sylwia Sylwia, Maybelle, Evoleth, Wowka, Bluberry, Natalii, Agusiagim, Misia78, bebetka.b lubią tę wiadomość

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ