Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKejti22 wrote:A bierzecie MM do szpitala na wszelki wypadek?
Ja biorę, dla spokojnej głowy. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebne, ale zamówię kilka buteleczek.
Takie mi się sprawdziło kilka lat temu... https://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/HiPP_1_BIO_Combiotik_mleko_poczatkowe._plynne/56925.html -
Ja nie biorę mm, w razie czego dają w szpitalu bez problemu, właśnie te małe buteleczki. Dwa lata temu to był Bebilon Profutura. Wezmę tylko malutką butelkę z normalnym smoczkiem, bo z tych szpitalnych leci samo. Po za tym, biorę laktator do torby i butelka mi się może przydać do podania mojego mleka 😊
Kejti, ostatnio pisałam, co dobrze mieć z artykułów higieniczno-aptecznych dla dziecka. Podziwiam za szycie, ja czasem coś próbuję, ale szybko mi mija zapał 😉
Obudziłam się i nie mogę spać. A 5 to dla mnie środek nocy 😛 -
Ja 2czoraj nie mogłam zasnąć na wieczór. Jak zasnęłam to mały się obudził o 1 z przeraźliwym płaczem tak że ani ja aii mąż nie mogliśmy go uspokoić. W końcu zasnął i się położyłam a o 5 dzwoiił budzik męża bo do pracy idzie i mały wstał więc już po spaniu
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,
Piszę do was bo nie wiem czy mam się martwić, a z doświadczenia wiem, że można się od was na tym forum dużo dowiedzieć.
Robiłam krzywą cukrową, wizyta za tydzień a wynik dziwny, może któraś z was ma większą wiedzę na ten temat:
Na czczo 78
Po 1h 91
Po 2h 95
(norma na czczo 70-99)
Dodatkowo po wypiciu glukozy czułam się wyjątkowo dobrze i cały ten dzień miałam więcej energii niż zwykle
Wiem, że wynik nie przekracza żadnych norm górnych ale martwi mnie, że ten skok taki mały.
Czy któraś z Was ma większe pojęcie na ten temat i wie czy powinnam się szybciej zgłosić do lekarza?
Badanie robione 25t+1d7.02 beta 127, prog 29ng (14dpo)
12.02 beta 1348
17. 02 beta 6580
26.02 6t4d 7mm, jest ❤️ -
Amka, ponoć jak po 2h wynik dalej rośnie to warto się skonsultować z diabetologiem, do tego jak wyniki dosyć niskie może oznaczać, ze masz duży wyrzut insuliny, ale to nie jest nic groźnego czy niepokojacego. Najwazniejsze, ze cukrzycy nie ma ☺️☺️☺️
A co do MM do szpitala to jakie wybieracie? Jestem totalnie zielona w tym temacie 😛 -
Wowka wrote:Amka, całkiem możliwe że Twój skok glukozy przypadł na trochę inny czas. Może Twoj organizm "przerobił" glukozę ciut wcześniej. Nie wpadłaś w hipoglikemię, cukrzycy nie ma, więc nie ma powodu do niepokoju 😊
Dziękuję za uspokojenie ❤️7.02 beta 127, prog 29ng (14dpo)
12.02 beta 1348
17. 02 beta 6580
Ja w pierwszej ciąży miałam ze sobą wydrukowany i wypełniouy plan porodu ze strony szpitala w którym eodziłam z tym że w szpitalu przy przyjęciu dają do wypełnienia. Poprostu jeden papierek mniej miałam.
A dzwoniłam do gin i narazie mam zrobić przerwe z dupkiemaż jestem ciekawa czy wszystko będzie ok. Oby było dobrze. No ja w poniedziałek idę na krzywą i parę innych badań a w środę będę miała wizytę. Chyba wyniki krzywej będą już na środę jak w pojiedziałek zrobię nie?? Bo o pozostałe wyniki się nie martwię bo wiem że będą
-
Amka, dokłądnie tak, nie martwisz się, bo cukrzycy nie ma. A nie masz IO albo HI?
Plan porodu tak, nawet jak nic nie wyjdzie, ale mi zależy na nieszczepieniu, nie dawaniu smoka ani mm (więc nie biorę), poza tym chcę pogadać o ktg, znieczuleniu, pozycjach... nie wiem co jeszcze...
Faktycznie zimy u nas to już nie zimy, więc chyba gruby śpiworek sensu nie ma... może na początek do wózka kombinezon a do fotelika otulacz, bo to faktycznie ma sens.
Taki znalazłam kombinezon:
https://www.tublu.pl/lubimy-gdy-nam-cieplo/kombinezony/polarowy-kombinezon-hoppediz-grey-terquoise-56-62.html?utm_source=ceneo&utm_medium=porownywarka&utm_campaign=LUBIMY%20GDY%20NAM%20CIEP%C5%81O_%20Kombinezony
tylko stópek nie ma..
Natalii ja wszystko pioręnawet rzeczy, na których jest napisane, że nie wolno. Nic mi się jeszcze nigdy nie zniszczyło.
A propos bóli to mnie bolą pachwiny i często czuję ucisk/rozrywanie?? w górze brzucha. -
Też bym chciała mieć już ta krzywą za sobą.
Jeśli chodzi o mleko mm to ja polecam HiPP, u nas się sprawdziło i teraz też takie kupię na wszelki wypadek. Zawsze można sprzedać innej mamie. W szpitalu gdzie rodziłam nie pozwolono mi dać swojego mm i był tam Bebilon. Ale teraz będę rodzić gdzieś indziej17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
O, dobrze że piszecie o planie porodu, bo zupełnie wypadło mi to z głowy.
W tamtej ciąży na szkole rodzenia dostałam taki plan-formularz do wypełnienia. Zabrałam go oczywiście do szpitala. Ale okazało się że mój poród jest wywoływany, wiele rzeczy poszło inaczej i nie było szansy, ani sensu się go trzymać.
Teraz chyba poszukam internecie różnych planów, powypisuje sobie najważniejsze rzeczy i stworze własny plan. Dobrze mieć taki papier, chyba będę czuła się z tym trochę pewniej.
A ja ledwo rozkręciłam się z wyprawką i muszę przystopować. Moja córka od sierpnia idzie do przedszkola i pilniejze stały się kapcie, piżamki i pościel 😉😉😉Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
nick nieaktualnyJa też zabieram buteleczki 2-3 HiPP do szpitala z doświadczenia wiem, że po CC różnie bywa, a w szpitalu gdzie będę rodzić przy pierwszym porodzie dawali buteleczki Bebilon, przy drugim było mleko Humana. Po obu u dzieci były duże problemy brzuszkowe, a bo HiPP bio combiotik nie było problemów. Ostatnio też na grupie o żywieniu niemowląt mamy polecam mm Capricare tylko nie sprawdzałam jeszcze składu, wiem tylko że na mleku kozim.
-
Freja000 nigdy nie miałam żadnych problemów z cukrem natomiast robiłam do tej pory tylko cukier na czczo i zawsze w normie więc nie było wskazań do dalszych badań pod kątem IO I HI. Samopoczucie dobre więc ten tydzień poczekam ze spokojem na wizytę a potem się okaże:)
Freja000 lubi tę wiadomość
7.02 beta 127, prog 29ng (14dpo)
12.02 beta 1348
17. 02 beta 6580
Edytkaa92 a kiedy masz wizytę. Myślę że na wizycie Ci lekarz już da na krzywą. No mi dała ostatnio jak bylam 3tyg temu. Zrobię za tydzień w poniedziałek i myślę że wszystko wyjdzie ok. W poprzedniej ciąży nie miałam cukrzycy i w ogóle nigdy problemów z cukrem nie miałam. Zawsze były w normie. A krzywą chyba się powinno zrobić międy 24 a 28tc więc jeszcze trochę czasu masz
-
edytkaa93 wrote:Jagoda nie mam wizyty, mam kwarantannę:p ale już się powinno kończyć niedługo. Miałam mieć krzywą w dzień ojca ale nie miałam.