Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie mała też nieraz rozrabia jak jestem w ruchu, ale to chyba zależy od dnia. Teraz w ostatnich dniach zauważyłam, że często jest po mojej prawej stronie brzucha, tak że aż brzuch krzywy 😀 śmiesznie to wygląda. Ja ogólnie czuje się całkiem ok, chociaż bywają słabsze dni. Od paru dni zdecydowanie gorzej mi się też śpi, nie mogę znaleźć pozycji. Na prawym boku nie jestem w stanie przespać całej nocy, jak się położę na lewym to mała mi chyba coś zgniata bo mnie coś w boku boli, a na wznak też już coraz gorzej się śpi 😀 Ale ogólnie w tym momencie najbardziej dokucza mi kość ogonowa. Już bolała mnie trochę wcześniej, a jeszcze tydzień temu robiłam sobie coś na grządkach i upadłam na tyłek. Oj narobiłam sobie trochę biedy, bo do tej pory Joli. Ciężko siedzieć i ciężko się przewracać z boku na bok. Zastanawiam się czy fizjoterapeuta by mi nie pomógł.
-
Oj no na ten ból nie pomogę. Moie czasaki ioli ale jak na plecach się położę i nie mogę się ruszyć bo czuję jak uy mi miało tam coś pęknąć. Ale tak to jest ok.
No ja coś czuję, że mała będzię rozrabiać po porodzie. Syn był w brzuchu spokojniejszy i do tej pory nie ma z iim tragedii ale wiadomo nalatać się za oom trzeba. Z tym że dobrze bo nie jest płaczek. Z każdym zostanie i się uśkiecha. Pogodne dzieciątko. Dlatego obawiam się o córcię bo podobno każde dziecko jest inne i czuję, że ona może uyć charakterna i płaczoiwa.
A tak z ciekawości jakie miona nadajecie dzieciaczkom?? U mnie teraz będzie Zosia -
Hej dziewczyny! Gratuluje wejścia w 3 trymestr! 😊
Lena, mi tez się szyjka szybko skróciła... w dwa tygodnie centymetr ☹️ Ale moja była już za krótka i musiałam mieć założony szew.... po szwie mi się wydłużyła w tydzień o ponad centymetr ☺️
Ja dzisiaj tez bardzo aktywnie dzień, cały czas na nogach, dopiero teraz pozwoliłam sobie na chwile odpoczynku 🙂
Moja córcia najprawdopodobniej będzie mieć na imię Maja 😊 chociaż ostatnio tez nam chodzi po głowie imię Zosia po mojej babci 😛Lena955 lubi tę wiadomość
-
Przecieracie szlaki w trzecim trymestrze. Zróbcie zaraz też miejsce dla nas 😉
Co do imion to nam chodzi po głowie Anna, Aniela i Elżbieta. Dopiero wybierając imię okazuje się ilu osób nie lubimy 😉 jeszcze uświadomiłam sobie, że wiele damskich imion kończy się na "ia" lub "ja" i przez to nie pasuje nam do nazwiska 😊 -
Mój synek leniwy z natury. Wczoraj był bardziej aktywny. Dziś leżę i nasłuchuję. Oby sprawdziło się że takie dzieci potem też są spokojne ☺ bo małego wierzgacza to już mam w domu.
Nie wiem jak to będzie jak będzie trzeba liczyć ruchy 🤨 ale to jeszcze chwilę. Mój lekarz mi mówił że tak od 28 tygodnia będę liczyć. Tylko że teraz on powinien być bardziej ruchliwy chyba. No nic. Czasem puknie. Na badaniach wszystko ok. Podczas usg się rusza i czasem to czuję a czasem nie. Więc to chyba taki egzemplarz 😉 -
Mój raczej nie kopie jak ja jestem w ruchu. Natomiast jak się położę to zaczyna rozrabiać i to czasem bardzo mocno. Nie przypominam sobie żeby córka w 27 tyg tak intensywnie dawała o sobie znać(ale to było 11lat temu wiec mogłam zapomnieć hehe). A była płaczliwa, bardzo absorbująca i na dodatek się zanosiła aż do nieprzytomnosci😱 mam nadzieje ze synek będzie dla odmiany spokojny.
A ja mam od tygodnia słono w buzi 🤔 dziwne to, ma tak któraś z Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 19:27
Bluberry lubi tę wiadomość
-
Piszę trzeci raz bo raz cofnęłam stronę jak napisałam a drugim razem zamiast wyślij kliknęlo mi się anuluj. Więc tak
Baby mój syn też był w brzuszku spokojny bywały dni że praktycznie w ogóle go nie czułam. Po porodzie wiadomo jak kolki czy coś mu dolegało to był bardzo płaczliwy. Miał nawet taki etap że zasypiał tylko na ręcach w pozycji na brzuszku i nie daj Bóg żeby go inaczej odłożyć bo zaraz się budził z ogromnym płaczem. Poza tym to nie jest źle z regóły pogodny chłopczyk.
Agusiagim ja też nie pamiętam żeby mały aż taką miał siłę i tak dokazywał jak teraz Zosia. Ja jestem w szoku że ona taka silna i tak bardzo ruchliwa jest. A dziś jeszcze mkie brzuch boli i jak yy lewy jajnik. A jak mała kopnie po lewej stronie na dole to aż mnie zgina. Co do słoności to ja nie mialam i nie mam nic takiego. -
Ja się czaje na termometr Visiofocus 6400.
Na początku używałam jakiegoś zwykłego microlife do pupy. Jak młody podrósł to nie chciał ani czopków ani termometrów. I kupiłam brauna do ucha. Ale chodzi za mną ten Visiofocus tylko ta cena trochę boli.
https://matkaaptekarka.pl/jak-wybrac-wlasciwy-termometr-ktoremu-bedziesz-mogla-zaufac/ -
nick nieaktualnyEmka31 wrote:Mianowany 🙂 odkładałam, ale potem już był „mus” odgórnie 🙈 Teraz wakacje, przedtem pandemia, więc na razie się układa 🙂 w sierpniu są dyżury, więc jeśli zdrowie pozwoli pójdę na te 5h kilka razy w miesiącu, ale to się zobaczy 🙂
Też awansujesz?
To kciuki, żeby siły były na sierpień i awans w kieszeni 😉 a egzamin jeszcze przed porodem? Ja zdawałam na mianowanego na początku ciąży z córką więc ciut lżej.
-
nick nieaktualnyAgusiagim wrote:Mój raczej nie kopie jak ja jestem w ruchu. Natomiast jak się położę to zaczyna rozrabiać i to czasem bardzo mocno. Nie przypominam sobie żeby córka w 27 tyg tak intensywnie dawała o sobie znać(ale to było 11lat temu wiec mogłam zapomnieć hehe). A była płaczliwa, bardzo absorbująca i na dodatek się zanosiła aż do nieprzytomnosci😱 mam nadzieje ze synek będzie dla odmiany spokojny.
A ja mam od tygodnia słono w buzi 🤔 dziwne to, ma tak któraś z Was?
Polubiłam niechcący, chciałam cytować 😉
Nie wiem jak u innych dziewczyn już z dwójką dzieci, ale u na w 100% sprawdza się reguła, że drugie jest przeciwieństwem pierwszego. Syn był spokojny, noce przesypiał za to córka płaczliwa co chwila się budziła. Syn lubił spać, wystarczyło do wózka położyć i spał jak aniołek na spacerach, córka na widok wózka już był płacz. Syn lubił jeździć autem z córką dłuższy wyjazd to jest problem itd. mogła bym wymieniać przeciwieństwa... Boję się myśleć jaki mix będzie u trzeciego malucha 🙈🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 21:50
-
Bluberry to ja już się nawet boję pomyśleć co to będzie jeżeli drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego. Nie wyobrażam sobie tego
-
Hej dziewczęta. Czyżbyście wszystkie jeszcze spały w tą piękną i gorącą niedzielę?? Mi syn zrobił pobudkę o 4 i dopiero 20 minut temu poszedł spać. Nie wiem skąd on bierze energię 🤣
To do malucha w brzuszku to dziś narazie spokojna. Czuję ruchy ale nie są one narazie tak silne jak wczoraj. Raczej delikatne. Może dziś będzie miała spokojniejszy dzień
Przespałam się z tym że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego i jakoś ułożyło mi się w głowie tak że poprostu każde dziecko jest inne ale to nie konieczbie musi oznaczać że malutka będzie dawała ki ostro w koś także spokojnie czekam. Wszystko się okaże po porodzie. Za tydzień w środę mam wizytę i jestem ciekawa jak ona się tam ma w tym brzuszku ale myślę że ma dużo miejsca do brykania. Na późniejszym etapie będę się martwić kiedy to powinna przyjąć pozycję w której chce wyjść na światjakieś pozytywne nastawienie dziś mam mimo tak wczesnej pobudki i niewyspania
-
Zdecydowanie moje dzieci się róznią od siebie
A propos termometru w pupie. Dołączyłam do jakiejś dziecięcej grupy i tam w opisie było, że m.in. nie akceptujemy uzywania termometrów do pupy... ale nie wiem dlaczego...
Mój od początku bardzo ruchliwy. Bardziej jak siedzę/leżę. Lubi chyba jak się ruszam.