Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii ja przy synku kupiłam 4 komplety r.50 i się przydały pomimo że urodził się 55cm to w 56 pływał ale szybko przeszedł na 56. Teraz jeden komplecik kupilam na 59cm dla dziewczynki. Mam ogólnie sporo ubranek więc nic nie kupuję bo część uniwersalnych po synku i sporo dostałam od siostry. Ogólnie dużo jużdo kupienia nie zostało. W aptece muszę kupić podkłady i podpasi te wielkie. Poza tym karuzela i coś jeszcze ale teraz nie kojarzę.

A kiedy zaczynacie prać ubranka? Bo tak się zastanawiam żeby nie było za wcześnie. Nie pamiętam w któym tyg z synem prałam i prasowalam wszystko. Ale z tego co kojarzę to torbę miałam spakowaną już koło 33 tygodnia.

Kejti22 lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to z tego co mam to:
    Ubranka
    Wózek z nosidełkiem
    Pościel +2 komplety poszewek z ochraniaczami i prześcieradełka
    Łóżeczko z materacem
    Bujaczek
    Spiworek taki do nosidełka
    Beciki
    Patyczki i płatki kosmetyczne te duże
    Do przemywania pępuszka octisept
    Parę fiolek soli fizjologicznej
    Pampersy r1
    I to chyba na tyle by bylo jak narazie

A właśnie zastanawiam się czy dla syna kupić turystyczne łóżeczko czy zostawić takie drewniane. Jeśli to drewniane to drugie jednak malej muszę dokupić

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • gondi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ściągnęłam że strychu rzeczy po Hubercie i dokupię ewentualnie spodenki/ półśpiochy. I jakieś jesienno-zimowe kombinezony ale z tym chyba zaczekam do porodu jak będę wiedzieć jaka będzie pogoda, jak duży się urodzi.
    Mam 2 szuflady pełne ubranek :)

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mogę dołączyć??
    To moja druga ciąża. Synek ma 14 miesięcy i teraz będzie córeczka. Termin na 28 październik

Podobnie jak u nas 🙂 w domu mam 15 miesięczną córkę. Jak sobie dajesz radę z maluszkiem? Bo moja czasem wysysa energię na maksa 🙈 i często zastanawiam się jak to będzie przy maluszku bo też jest zazdrosna o starszego brata, a co dopiero o takiego malca.

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rzeczy poprane, ale myslę czy z miesiąc przed ich jeszcze raz nie uprać...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny 😊

Wowka, super wieści! Oby Twoje plany się udały. Zdradzisz, gdzie jedziecie na wakacje?

Podziwiam Was, dziewczyny z taką małą różnicą wieku między dziećmi. Pomiędzy mną i moją siostrą jest rok i do dziś zastanawiam się, jak moja mama dała radę 😉 Ja mam w domu ogarnięta i świadomą trzylatkę, a też boję się o jej emocje i w ogóle jak to bedzie z dwójką.

Obiacałam sobie, że ruszę z wypraką od lipca i tak zrobiłam. Ciuszki po starszej przejrzane i wstępnie wyprane. Drugie pranie we wrześniu, już w Loveli. Pierwsze nowe ciuszki dla młodszej już zamówione i czaję się na więcej 😉 Zapomniałam jakie to jest fajne😁 Szukam jakiegoś śpiworka, bo przy starszej nie miałam.
    W następnej kolejności będą chyba rzeczy higieniczne...🤔

Wowka lubi tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry no u mnie mały wydaje się że nie będzie zazdrosny bo teraz ładnie się bawi z innymi dziećmi. Szkoda że jeszcze nie chodzi bo jak go prowadzam to corcia w brzuchu chyba się denerwuje bo mocniej kopie. Co do energii oj czasami padam na pysk wieczorem. Problem u mnie jest w tym że mieszkam na 3 piętrze więc muszę tachać wózek a potem.syna na dół bądź odwrotnie jeśli wracam do mieszkania. Niby gin mi zabroniła ale co mam zrobić jak często jestem sama z młodym? Przecież nie będę go w domu wiecznie trzymała. Czasami jest nieznośny i czesto wyciąga rączki żeby go ponosić wtedy tak słodko się przytula. No mam nadzieję że jednak donoszę normalnie tą ciążę.

Z Kacprem się starałam oszczędzać a i tak urodziłam w 37 tyg więc nie wiem od czego to zależy. Narazie się trzymam jak pisalam jestem na dupku i się zastanawiam bo do wizyty mi braknie. Chyba będę musiała zadzwonić i zapytać czy mam dalej go brać czy jakaś przerwa. Ogolnie to czasami stawia mi się brzuch ale od czasu do czasu to normalne na tym etapie nawet przy lekach. Przynajmniej mi się tak wydaje

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda a nie macie możliwości ten wózek zostawiać na dole klatki. Często widziałam, że w blokach tak rodzice małych dzieci zostawiają. Współczuję dzień w dzień tak biegać. Moja córka na początku 11 miesiąca zaczęła chodzić teraz w ogóle do wózka nie chcę wsiadać, ale jak mały się urodzi to pewnie będzie próbowała się do niego pakować. I też wszędzie jej pełno i po takim dziennym maratonie, wieczorem brzuch mam twardy czasem jak kamień.

My dziś może po wózek wieczorem pojedziemy, chcę kupić samą gondolkę a na olx pojawiło się fajne ogłoszenie z okolicy i jeśli będzie w porządku kupimy.

Zamawiałyście już koszule do szpitala/ karmienia? Może macie coś do polecenia.

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry, ja wszystkie koszule zamawiam przez Allegro, bo tam mam smarta, więc wiadomo. Po córce mam jeszcze koszule z Italian Fashion i polecam z czystym sumieniem, bo jest ciągle w dobrym stanie. Mam jeszcze jedną z szarej dresowki i ona już nie jest tak przyjemna. Obie mają takie zakładki z otworami na piersi, super mi się w nich karmiło.
    A ostatnio kupiłam sobie taką ładniejszą z Doctor Nap, do spania latem, ale też do karmienia, bo rozpinana po całej długości. Docelowo chcę kupić jeszcze jedną, bo któraś z tych starych może się zniszczyć przy porodzie. Więcej chyba nie, bo jesienią przeskoczę w piżamy.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj patrzyłam za koszulami na allegro i pewnie zdecyduje się na te od doctor nap bo wydają się dłuższe, a nie cierpie przykrótkich koszul 😀 także na dniach pewnie zamówię. Zastanawiam się właśnie kiedy prac ciuszki, ale jeszcze poczekam pare tygodni pewnie. Oj zostanie jeszcze wyprawka apteczna, ale póki co mam problem z termometrem, bo nie mogę nigdzie dostać takiego bezdotykowego...

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nowe dziewczyny ☺️ Cześć wam !!! 🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♀️

Jagodazdw92 wrote:

A kiedy zaczynacie prać ubranka? Bo tak się zastanawiam żeby nie było za wcześnie. Nie pamiętam w któym tyg z synem prałam i prasowalam wszystko. Ale z tego co kojarzę to torbę miałam spakowaną już koło 33 tygodnia.

Ja już część ubranek wypralam i wyprasowalam :) teraz czekają w szafie

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dniach tez planuje zakupić już potrzebne rzeczy z apteki i wgl do szpitala... nie wiem od czego się konkretnie zabrać, ale może coś ogarnę 😛 teraz mamy remont sypialni i zmiany mebli wiec głowa do czego innego 😛

Dzisiaj byłam na wizycie, szew trzyma, szyjka w tydzień wydłużyła się z 2cm do 3,2cm :) młoda wazy już 850g :) następna wizyta za równy miesiąc, póki co jest wszystko super 😊😊😊

Wowka, Evoleth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my 😊

Od tygodnia „odpoczywamy” na wsi, ale takiej wiecie, wsi pełną gębą, bez sklepu, zasięgu i z lasem za płotem.. dzisiaj powrót, bo miałam wizytę no i zimno się zrobiło 🙈

Młody ma prawie kilogram - 979g, ale wierzgał nogami i kość udowa zmierzona na oko 😊 szyjki nie mierzył, ale na fotelu badał i długa jest, zamknięta i uformowana czy jakoś 🧐 wyniki po żelazie nie drgnęły w dół, w górę też nie, ale odstawiłam moją ukochaną kawe i czarną herbatę - cierpię niemiłosiernie, ale może to coś da 🙂 glukoza też git..

Zaraz Was nadrobię, ale wszystkie jesteśmy w komplecie, a nawet są nowe październikówki, więc super !!🥰

Co do wyprawki - u mnie dalej nic🤪 kompletne zero 🙈 sobie tylko kupiłam koszule z Doctor Nap - wydają się super, ale ja bardzo lubie spodenki, póki co, mieszczę się w swoje 😁 i T-shirt męża mi styka do spania..

Wowka, Bluberry lubią tę wiadomość

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma,rysia ja kupowalam przy synku. Polecili mi wtedy jakiśnajnowszy model microfale ale żeby to byla jakaś rewelacja to nie powiem. W końcu przeszłam z synem na taki pod pachę z chico elektroniczny i on nam się sprawdza.

Bluberry nie mam możliwości zostawienia wózka na dole bo niestety nie ma miejsca. A z drugiej strony przydaje mi się w mieszkaniu bo czasaii synek nie chce sam zasnąć a żeyy go nie nosić za długo to wkładam do wózka i zaraz zasypia. A jeśli chodzi o twardnienia brzucha to mi częściej się twardy robi zaraz po przebudzeniu nie wiem czemu ale tak mam. W ciągu dnia czy wieczorem się też zdarza ale zauważyłam że częściej z samego rana jak oczy otworzę. Chociaż dziś już 4 raz mi się twardy zrobił.

Koszule do karmienia też mam chyba 3 lub 4. Napewno dwie rozpinane tak po obu stronach po skosie zeby był dostęp do jednej lub do drugiej piersi. Firmy nie podam bo nie pamiętam nawet

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojacie, macie już ciuszki poprane !! Nie no, zmotywowałyście mnie 😂 może wyskoczę do galerii, jako że wrocilam do cywilizacji 🙈

• Wowka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, bardzo się cieszę z Twojej wizyty 😊

Evoleth, jeśli plan wypali to pojedziemy na Mazury. Jesteśmy bardzo wodni, pływamy na żaglach. W tym roku nie będę uczestniczyć czynnie, ale poleżeć mogę i tam. A jeśli nie Mazury, to nad morze-dwa lata temu byliśmy w zupełnej dzikiej dziurze, gdzie nie było deptaków, tandety i zgiełku. Na plaży praktycznie wszystkie rodziny z małymi dziećmi. Chętnie tam wrócę 😊 zobaczymy za trzy tygodnie, jeśli dostanę zielone światło na wyjazd, to nawet zaraz po wizycie pakujemy się i jedziemy 😂

Blueberry, też, tak jak Evoleth, polecam koszule z Italian Fashion. Kupowałam stacjonarnie w Piasecznie. Mam trzy sztuki, po ciąży z synem i też jak nowe.

Emka, jesteś! Już miałam Cię wywoływać 😊 cieszę się, że odpoczęliscie i z dobrych informacji po wizycie.

Freja, po ubraniu możesz popakować w woreczki strunowe z ikea-nie będą się ciuszki kurzyć i łatwo wziąć zestawy do szpitala 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2020, 15:41

Freja000, Emka31 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Kejti, bardzo się cieszę z Twojej wizyty 😊

Evoleth, jeśli plan wypali to pojedziemy na Mazury. Jesteśmy bardzo wodni, pływamy na żaglach. W tym roku nie będę uczestniczyć czynnie, ale poleżeć mogę i tam. A jeśli nie Mazury, to nad morze-dwa lata temu byliśmy w zupełnej dzikiej dziurze, gdzie nie było deptaków, tandety i zgiełku. Na plaży praktycznie wszystkie rodziny z małymi dziećmi. Chętnie tam wrócę 😊 zobaczymy za trzy tygodnie, jeśli dostanę zielone światło na wyjazd, to nawet zaraz po wizycie pakujemy się i jedziemy 😂

Blueberry, też, tak jak Evoleth, polecam koszule z Italian Fashion. Kupowałam stacjonarnie w Piasecznie. Mam trzy sztuki, po ciąży z synem i też jak nowe.

Jeśli morze to polecam Gąski !! Plaże krok od domków, nie ma bazarów, kilka lodziarni i knajpka z jedzeniem. Domki rewelka z basenami, nie za jakieś grube hajsy 😊 Pięknie i bez ludzi jest też w Stilo, ale to kawałek przez las do morza, więc polecam na za rok 😊

I super, że szyjka zabezpieczona 👍🏻 Cieszę się 😊

Wowka lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, byłam w Karwieńskich Błotach, ale te Gąski też zapamiętam. Tyle że dalej od domu.

Małżonek marzy o obejrzeniu Elbląga, więc może poszukamy czegoś na Mierzei... 🤔

Emka31 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    Ja na dniach tez planuje zakupić już potrzebne rzeczy z apteki i wgl do szpitala... nie wiem od czego się konkretnie zabrać, ale może coś ogarnę 😛 teraz mamy remont sypialni i zmiany mebli wiec głowa do czego innego 😛

Dzisiaj byłam na wizycie, szew trzyma, szyjka w tydzień wydłużyła się z 2cm do 3,2cm :) młoda wazy już 850g :) następna wizyta za równy miesiąc, póki co jest wszystko super 😊😊😊

Kejti, jednak szew? Paskudne szyjki 😖 ale bynajmniej teraz też bezpieczniej 😊

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka31 wrote:
    Kejti, jednak szew? Paskudne szyjki 😖 ale bynajmniej teraz też bezpieczniej 😊

Tak, w zeszłym tyg trafiłam do szpitala z bólami brzucha (znowu) i okazało się, ze szyjka się skróciła.. to od razu szew założyli 😛 ale jakoś człowiek spokojniejszy teraz :)

Emka31 lubi tę wiadomość

‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ