Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kejti współczuję
ale oby ten szew pomógł. Jak narazie.wszystko zmierza w dobrym kierunku z tego co czytam
Emka ja właśnie nie mam popranych ani nic. Dlatego tak dopytuję w którym tyg zaczynacie wszystko prać i pakować torbę do szpitala. Hmm ja nie wiem planuję tak 33/34 tydzień z tego wzgledu że syn urodzony w 37 więc kto wie czy córcia nie pójdzie w jego ślady -
Jagodazdw92 wrote:Misia miło
ja już się nie mogę doczekać maleństwa. A w jakim wieku masz córeczki jeśli mogę zapytać??
ma.rysia, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość
-
U mnie róznica między dziecmi ok 1,5 roku i nie oszalałam tylko dlatego, ze miałam nianię. Taką żywą
Powiedzcie coś o tych termometrach? Zawsze miałam taki do ucha, ale one takie głupoty potrafią pokazywać... najlepsze są owulacyjne, ale wiadomo, że maluszkowi się nie da... no chyba że w pupę. Już nie pamietam...
Myślałam o tych bezdotykowych, ale też mają kiepskie opinie.
Co Wy kupujecie? -
Misia no to fakt duże już dziewczynki masz. Fajnie że teraz się chłopczyk trafił
Freja no u mnie bedzie niespełna 1,5roku. Powiedz mi jak sobie poradziłaś? Ja niani nie będę miała. Kiedy było najgorzej??
Co do termometrów to ja już pisałam. Wiesz jak malutkie dziecko to wygoda z takim bezdotykowym ale mój pokazywał w cały świat i jak mały podrósł trochę to zaczęłam używać pod pachę i z twgo jestem zadowolona. -
nick nieaktualnyUff, ogarnęłam zamówienie wyprawkowo-apteczne. Masakra, juz zapomniałam ile kosztują pampersy i mm!!
Mam nadzieję, że z mm nie skorzystamy, ale wolę mieć jedno opakowanie w razie czego.
Zostały mi juz w sumie drobiazgi do kupienia, chociaż szukam jakiejś fajnej niani z kamerką, może coś polecicie? -
nick nieaktualnyco do termometrów to tez miałam pecha, kupiliśmy microlife dla synka i pokazywał zawsze coś innego. Fakt, przy wysokiej gorączce powyżej 38.5 to pokazywał na czerwono, ale jak było mniej to z każdym pomiarem i inaczej, wiec mu nie ufałam. Teraz mamy inny bezdotykowy i jest trochę lepiej, ale też bez szału. Najlepszy jest zwykly pod paczkę, ale trudno zmierzyć takim maluszkowi.
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o termometry to tez mam Microlife NC100 bodajże i ja jestem całkiem zadowolona. Ale córka tylko raz miała gorączkę i to tylko ok 37, nie więcej minęła po czopkach po 6 h. Nie wiem od czego ta temeratura była, może zęby? Pozniej nigdy nie miała gorączki. Ten jeden raz to ja czułam nawet ręka ze jest bardziej rozpalona. Nie wiem jakby wskazywał ten termometr gdyby temeratura była częściej poniesiona albo wyższa.
Dziewczyny a jak jedziecie na urlop to wstrzelacie się tak żeby nie być na l4? Zastanawiam się jak przekonać mojego gina do wyjazdu .. bo on taki sceptyczny jest -
nick nieaktualnyJagodazdw92 wrote:Natalii a co tam w aptece kupowalaś?? Może ja o czymś zapomniałam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJagodazdw92 wrote:Kejti współczuję
ale oby ten szew pomógł. Jak narazie.wszystko zmierza w dobrym kierunku z tego co czytam
Emka ja właśnie nie mam popranych ani nic. Dlatego tak dopytuję w którym tyg zaczynacie wszystko prać i pakować torbę do szpitala. Hmm ja nie wiem planuję tak 33/34 tydzień z tego wzgledu że syn urodzony w 37 więc kto wie czy córcia nie pójdzie w jego ślady
W poprzedniej ciąży prałam też coś koło 34 tc, teraz chciałabym po 30 tc, bo na razie nie mam co 😂 moje dzieci z 38 tc i 41 tc, tak więc mam nadzieję, że zdążę 😊 planujemy na koniec lipca remoncik, wtedy dopiero ogarnę wszystko na czysto, teraz jeszcze chill 🤪 -
nick nieaktualnybebetka.b wrote:Jeśli chodzi o termometry to tez mam Microlife NC100 bodajże i ja jestem całkiem zadowolona. Ale córka tylko raz miała gorączkę i to tylko ok 37, nie więcej minęła po czopkach po 6 h. Nie wiem od czego ta temeratura była, może zęby? Pozniej nigdy nie miała gorączki. Ten jeden raz to ja czułam nawet ręka ze jest bardziej rozpalona. Nie wiem jakby wskazywał ten termometr gdyby temeratura była częściej poniesiona albo wyższa.
Dziewczyny a jak jedziecie na urlop to wstrzelacie się tak żeby nie być na l4? Zastanawiam się jak przekonać mojego gina do wyjazdu .. bo on taki sceptyczny jest
Dzisiaj pytałam gina i właśnie do 30tc pozwolił, nawet popływać mogę 🙈 później wakacje też okej, jeśli szpital niedaleko, w razie „w” 🙂 Ja nie mam jeszcze L4, bo mi to awans nauczycielski przedłuża, a chce mieć to z głowy. -
nick nieaktualny
-
Między moimi starszymi dziećmi 2 lata ale córka niepełnosprawna więc tak jakby rok lub mniej różnicy. Potem nawet młody ją przegonił w rozwoju.
Kiedy było najtrudniej? Jak chorowali oboje na raz. To był Meksyk. Miałam zeszyt w którym pisałam co komu o której robię 😆😆 Nie wiem jak to przetrwałam. Rehabilitacja córki. Mąż łącznie około 180 dni w roku w delegacji. Nikogo więcej do stałej pomocy. Wzięłam nianie - dużo pomogła ale wiadomo że nie była z nami cały czas.
Teraz powinnam mieć łatwiej 😁 -
nick nieaktualnyBluberry wrote:Dzięki dziewczyny za namiary na koszule 🙂
Mi wyprawkę apteczno- kosmetyczną dla maluszka funduje tradycyjnie teściowa. Więc tym się nie martwię i mam z głowy.
Emka jaki stopień kończysz?
Mianowany 🙂 odkładałam, ale potem już był „mus” odgórnie 🙈 Teraz wakacje, przedtem pandemia, więc na razie się układa 🙂 w sierpniu są dyżury, więc jeśli zdrowie pozwoli pójdę na te 5h kilka razy w miesiącu, ale to się zobaczy 🙂
Też awansujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 10:22
-
nick nieaktualny
-
No 3 trymestr to już końcówka więc i brzmi poważnie
jak u Was samopiczucie?? U mnie jest ok. Właśnie zaraz wybieram się z synkiem i teściową na spacer
A w brzuchu mała łobuziaraczy też tak macie że wasze maluchy w brzuchu kopią nawet jak jesteście w ruchu?? W pierwszej ciąży tak nie miałam dlatego pytam czy u was też tak się dzieje
-
Natalii wrote:Witam się w III trymestrze
😀 To juz tak poważnie brzmi
Natalii, idziemy równo, u mnie też dziś początek III trymestru 🙊🙊🙊💪💪💪Emka31, Natalii, Bluberry lubią tę wiadomość
Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Hej Dziewczyny, wczoraj pytałam o skurcze i twardnienie brzucha, nie dawało mi to spokoju i poszłam do lekarza. Niestety 2 tyg temu szyjka 4,2 cm a wczoraj ok 3... skróciła się szybko
luteina, magnez i nospa. Wcześniej żadnych dolegliwości nie miałam. Nawet nie myślałam; że tak może się stać. No nic. Lekarz powiedział, że to się jeszcze może zmienić także jestem w dobrej myśli.
Jagoda, mój Mały też jest bardzo ruchliwy i podskakuje co chwilęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 13:38