Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti współczuję :( ale oby ten szew pomógł. Jak narazie.wszystko zmierza w dobrym kierunku z tego co czytam :)

Emka ja właśnie nie mam popranych ani nic. Dlatego tak dopytuję w którym tyg zaczynacie wszystko prać i pakować torbę do szpitala. Hmm ja nie wiem planuję tak 33/34 tydzień z tego wzgledu że syn urodzony w 37 więc kto wie czy córcia nie pójdzie w jego ślady

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Misia miło :) ja już się nie mogę doczekać maleństwa. A w jakim wieku masz córeczki jeśli mogę zapytać??
    Duże:) 12 i 9. Jak były mniejsze bardzo nie chciałam mieć 3 dziecka. Mówiłam nawet ze dla mnie to jest nieparzyscie, a my mamy 4 ręce. No ale jak podrosły, to zatęskniłam za maleństwem. I na dodatek będzie teraz chłopiec wiec tym bardziej radość dla nas :)

ma.rysia, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie róznica między dziecmi ok 1,5 roku i nie oszalałam tylko dlatego, ze miałam nianię. Taką żywą ;)

Powiedzcie coś o tych termometrach? Zawsze miałam taki do ucha, ale one takie głupoty potrafią pokazywać... najlepsze są owulacyjne, ale wiadomo, że maluszkowi się nie da... no chyba że w pupę. Już nie pamietam...
    Myślałam o tych bezdotykowych, ale też mają kiepskie opinie.
    Co Wy kupujecie?

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia no to fakt duże już dziewczynki masz. Fajnie że teraz się chłopczyk trafił :)

Freja no u mnie bedzie niespełna 1,5roku. Powiedz mi jak sobie poradziłaś? Ja niani nie będę miała. Kiedy było najgorzej??

Co do termometrów to ja już pisałam. Wiesz jak malutkie dziecko to wygoda z takim bezdotykowym ale mój pokazywał w cały świat i jak mały podrósł trochę to zaczęłam używać pod pachę i z twgo jestem zadowolona.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, ogarnęłam zamówienie wyprawkowo-apteczne. Masakra, juz zapomniałam ile kosztują pampersy i mm!!
    Mam nadzieję, że z mm nie skorzystamy, ale wolę mieć jedno opakowanie w razie czego.
    Zostały mi juz w sumie drobiazgi do kupienia, chociaż szukam jakiejś fajnej niani z kamerką, może coś polecicie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do termometrów to tez miałam pecha, kupiliśmy microlife dla synka i pokazywał zawsze coś innego. Fakt, przy wysokiej gorączce powyżej 38.5 to pokazywał na czerwono, ale jak było mniej to z każdym pomiarem i inaczej, wiec mu nie ufałam. Teraz mamy inny bezdotykowy i jest trochę lepiej, ale też bez szału. Najlepszy jest zwykly pod paczkę, ale trudno zmierzyć takim maluszkowi.

Jagodazdw92 lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z brauna termometr do ucha i jest bardzo dobry, sobie chwalę.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii a co tam w aptece kupowalaś?? Może ja o czymś zapomniałam :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o termometry to tez mam Microlife NC100 bodajże i ja jestem całkiem zadowolona. Ale córka tylko raz miała gorączkę i to tylko ok 37, nie więcej minęła po czopkach po 6 h. Nie wiem od czego ta temeratura była, może zęby? Pozniej nigdy nie miała gorączki. Ten jeden raz to ja czułam nawet ręka ze jest bardziej rozpalona. Nie wiem jakby wskazywał ten termometr gdyby temeratura była częściej poniesiona albo wyższa.

Dziewczyny a jak jedziecie na urlop to wstrzelacie się tak żeby nie być na l4? Zastanawiam się jak przekonać mojego gina do wyjazdu .. bo on taki sceptyczny jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Natalii a co tam w aptece kupowalaś?? Może ja o czymś zapomniałam :)
    Wszystko🙈 podkłady, podpaski, pampersy, butelka, kremy, taki standard. Dziewczyny z wrześniowej maja chyba na 2 stronie zapisane najważniejsze rzeczy i tym się sugerowałam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebetka ja byłam na urlopie na l4, lekarz mówił, że to taki najlepszy okres, po 30 tygodniu juz mi odradzał wyjazdy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Kejti współczuję :( ale oby ten szew pomógł. Jak narazie.wszystko zmierza w dobrym kierunku z tego co czytam :)

Emka ja właśnie nie mam popranych ani nic. Dlatego tak dopytuję w którym tyg zaczynacie wszystko prać i pakować torbę do szpitala. Hmm ja nie wiem planuję tak 33/34 tydzień z tego wzgledu że syn urodzony w 37 więc kto wie czy córcia nie pójdzie w jego ślady

W poprzedniej ciąży prałam też coś koło 34 tc, teraz chciałabym po 30 tc, bo na razie nie mam co 😂 moje dzieci z 38 tc i 41 tc, tak więc mam nadzieję, że zdążę 😊 planujemy na koniec lipca remoncik, wtedy dopiero ogarnę wszystko na czysto, teraz jeszcze chill 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebetka.b wrote:
    Jeśli chodzi o termometry to tez mam Microlife NC100 bodajże i ja jestem całkiem zadowolona. Ale córka tylko raz miała gorączkę i to tylko ok 37, nie więcej minęła po czopkach po 6 h. Nie wiem od czego ta temeratura była, może zęby? Pozniej nigdy nie miała gorączki. Ten jeden raz to ja czułam nawet ręka ze jest bardziej rozpalona. Nie wiem jakby wskazywał ten termometr gdyby temeratura była częściej poniesiona albo wyższa.

Dziewczyny a jak jedziecie na urlop to wstrzelacie się tak żeby nie być na l4? Zastanawiam się jak przekonać mojego gina do wyjazdu .. bo on taki sceptyczny jest :)

Dzisiaj pytałam gina i właśnie do 30tc pozwolił, nawet popływać mogę 🙈 później wakacje też okej, jeśli szpital niedaleko, w razie „w” 🙂 Ja nie mam jeszcze L4, bo mi to awans nauczycielski przedłuża, a chce mieć to z głowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za namiary na koszule 🙂

Mi wyprawkę apteczno- kosmetyczną dla maluszka funduje tradycyjnie teściowa. Więc tym się nie martwię i mam z głowy.

Emka jaki stopień kończysz?

• baby Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między moimi starszymi dziećmi 2 lata ale córka niepełnosprawna więc tak jakby rok lub mniej różnicy. Potem nawet młody ją przegonił w rozwoju.
    Kiedy było najtrudniej? Jak chorowali oboje na raz. To był Meksyk. Miałam zeszyt w którym pisałam co komu o której robię 😆😆 Nie wiem jak to przetrwałam. Rehabilitacja córki. Mąż łącznie około 180 dni w roku w delegacji. Nikogo więcej do stałej pomocy. Wzięłam nianie - dużo pomogła ale wiadomo że nie była z nami cały czas.

Teraz powinnam mieć łatwiej 😁

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Dzięki dziewczyny za namiary na koszule 🙂

Mi wyprawkę apteczno- kosmetyczną dla maluszka funduje tradycyjnie teściowa. Więc tym się nie martwię i mam z głowy.

Emka jaki stopień kończysz?

Mianowany 🙂 odkładałam, ale potem już był „mus” odgórnie 🙈 Teraz wakacje, przedtem pandemia, więc na razie się układa 🙂 w sierpniu są dyżury, więc jeśli zdrowie pozwoli pójdę na te 5h kilka razy w miesiącu, ale to się zobaczy 🙂

Też awansujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 10:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w III trymestrze 😀 To juz tak poważnie brzmi ;)

Jagodazdw92, Evoleth, Emka31, Freja000, Bluberry lubią tę wiadomość

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 3 trymestr to już końcówka więc i brzmi poważnie :) jak u Was samopiczucie?? U mnie jest ok. Właśnie zaraz wybieram się z synkiem i teściową na spacer :)

A w brzuchu mała łobuziara :) czy też tak macie że wasze maluchy w brzuchu kopią nawet jak jesteście w ruchu?? W pierwszej ciąży tak nie miałam dlatego pytam czy u was też tak się dzieje

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Witam się w III trymestrze
    😀 To juz tak poważnie brzmi ;)

Natalii, idziemy równo, u mnie też dziś początek III trymestru 🙊🙊🙊💪💪💪

Emka31, Natalii, Bluberry lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Lena955 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, wczoraj pytałam o skurcze i twardnienie brzucha, nie dawało mi to spokoju i poszłam do lekarza. Niestety 2 tyg temu szyjka 4,2 cm a wczoraj ok 3... skróciła się szybko :( luteina, magnez i nospa. Wcześniej żadnych dolegliwości nie miałam. Nawet nie myślałam; że tak może się stać. No nic. Lekarz powiedział, że to się jeszcze może zmienić także jestem w dobrej myśli.
    Jagoda, mój Mały też jest bardzo ruchliwy i podskakuje co chwilę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2020, 13:38

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ