Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Przyszła do mnie wczoraj. Jeszcze z folii nie odpakowałam 😄
    Nie wiem czy to nazwa firmy, ale jest napisane na niej "Karibu". Zrobiłam też zdjęcie z boku, żeby pokazać jaka jest płaska, gdy jest złożona.
    c19381259fbe.jpg
    3cae043c867f.jpg
    Ciekawa jestem jak się sprawdzi, myślałam o ,wyklej ale taka składana w małym mieszkaniu byłaby super.

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Agusiagim Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam o tej wanience, a teraz dwie koleżanki chcą mnie obdarować zwykłymi 🤷‍♀️ Zobaczę jeszcze, jak przestawianie z miejsca na miejsce będzie mnie drażniło to kupię składaną.
    Mam wynik glukozy: I. 88 II. 118 III. 87 chyba nie ma co narzekać
    Za to fibrynogen mam 5.00 a norma niby do 4.00 🤔 jeszcze nie czytałam o tym ale jest na wyniku ze u kobiet w ciąży może być podwyższony
    Dziś mam wizytę 🤪wreszcie zobaczę mojego urwisa❤️❤️❤️❤️

Freja000, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość

shl9at3.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę tych wizyt... U mnie dzisiaj 24 dzień kwarantanny i jeszcze się zapowiada co najmniej tydzień...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Agusiagim Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka szybko zleci. A powiedz mi czy Twojemu mężowi wyszło ze ma koronę i wtedy pozostałym członkom rodziny robią badania? Czy jak to wyglądało.. Pytam bo mój czeka na wynik a w sobotę musimy odebrać córcię z obozu i się cykam jak to bedzie🙈

shl9at3.png

• Agusiagim Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam lipcowy brzuch 25+5
    Do cc 96dni💕💕💕💕

93ee481580b5.jpg

Kejti22, Freja000, Wowka, Maybelle, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość

shl9at3.png

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Freja tak napisałaś w poprzednim poście, że to Twoja trzecia ciąż z pokrzywą i nic się nie stało.. nie znam Cię i nie czytam w myślach.. i tak serio oceniłam że z własnego doswiadczenia piszesz. Ja też nie napisałam uwaga nie pijcie bo to zło i jest zabroniona, napisałam co usłyszałam od lekarza, że lepiej pić po 36tc. Każdy robi jak uważa ze swoją wiedzą.

Przepraszam, że sie uniosłam. Faktycznie, przeciez mnie nie znasz. Jestem najostrożniejszą osobą jaką znam jesli chodzi o to co można/nie można w ciąży i na etapie starań. Wszystko sprawdzam 10 razy i nie robię/biorę jak tylko mam wątpliwości.

Maybelle, faktycznie płaska! Ja myślałam o stokke.

Lecę na wizytę :)

dqprp07wzt9w07bj.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, my mieliśmy tak że 5 czerwca miał badania,7 pozytywny wynik a od 8 mamy kwarantannę. Z tym że dzwonili do nas że mamy kwarantannę dopiero 10 czerwca. No ale my i tak już siedzieliśmy w domu. Badania kolejne mieliśmy teraz w piątek, wczoraj dzwonili do nas że mąż ma mieć jeszcze jedno badanie w sobotę i potem po negatywnym wyniku nas niby wypuszczą ale ile to potrwa to nie wiem. Wczoraj się zdenerwowałam bo najpierw obiecywali mi że jak będę mieć negatywny to mnie od razu wypuszczają żebym mogła jechać do lekarza, a wczoraj rozmawiając z panią która się tym zajmuje dowiedziałam się że pani kierownik sanepidu się nie zgodziła, bo stwierdziła że kilka dni dłużej w domu mogę sobie posiedzieć i nic mi się nie stanie. Jeśli tylko by chciała to mogłaby mnie wypuścić ale widocznie dla niektórych osób jest to za dużo. Ryczałam wczoraj przez idiotkę półtora godziny i jestem naprawdę załamana. Nie mam prawa do badań mimo tego że mam negatywny wynik.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, paranoja 😤 skoro masz negatywny wynik, to co stoi na przeszkodzie by odwołać kwarantannę... Mam nadzieję, że to jeszcze kilka dni, które szybko zlecą i wszystko wróci do normy.

A propos ryczenia, to też jesteście bardziej płaczliwe? Ja w czasie nie ciążowym nie jestem płaczką, raczej mi się nie zdarza. A teraz, o matko. Wczoraj miałam łzy w oczach, bo dziecko odpadło z masterchefa juniora 😂 nad swoim własnym płakałam wieczorem, że tak szybko rośnie i niedługo będzie starszym bratem. Hormony hormonami, ale bez przesady, ja nie płaczę z byle powodu 😃

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊🏼🙂

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:

A propos ryczenia, to też jesteście bardziej płaczliwe? Ja w czasie nie ciążowym nie jestem płaczką, raczej mi się nie zdarza. A teraz, o matko. Wczoraj miałam łzy w oczach, bo dziecko odpadło z masterchefa juniora 😂 nad swoim własnym płakałam wieczorem, że tak szybko rośnie i niedługo będzie starszym bratem. Hormony hormonami, ale bez przesady, ja nie płaczę z byle powodu 😃

Ja tez jestem płaczliwa 😛 jak mnie kiedyś nic nie ruszało, tak wczoraj zaczęłam ogladac serial w tv i akurat dziecko się urodziło.... siedziałam zapłakana w łzach i chusteczkach 😂

• Agusiagim Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka to rzeczywiście głupota, ale co poradzisz 🤷‍♀️Trzeba wytrzymać. Może jak wynik będzie w poniedziałek to Was wreszcie puszcza.
    Ja tez jestem płaczliwa jak nigdy w życiu. Jak córę odwiozłem na obóz to cały dzień z przerwami ryczalam i miałam jakieś chore humory. Położna się śmiała ze mnie i pytała gdzie mam broń hehehe bo jestem niebezpieczna🤪🤪🤪

shl9at3.png

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że rycze ale to z tego powodu że tak się opóźnia z tą kwarantanną, drugie prenatalne mi przepadły, krzywej cukrowej jeszcze nie miałam, dzisiaj miałam mieć wizyta która też przepadła, nie wiem co z tym moim łożyskiem i nawet jaka płeć, dalej stoję w kropce z wyprawką bo jakoś nawet nie mam ochoty się za to brać. Nigdzie nie mogę wyjść, już nawet nie o mnie chodzi ale o małą, bo gdy siedzimy na ogrodzie i słyszy jakieś dzieci ze gdzies się bawią to mi jej tak szkoda bo widzę że za nimi tęskni, wiem że inni siedzą po dwa miesiące ale dla mnie to już i tak wystarczająco tyle co my siedzimy. Każdy dzień wygląda tak samo, ale jak nas wypuszczą to jak się wyrwę to mnie kilka dni nie zobaczą w domu haha:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytka, współczuje, to już chore jest :/ nic się nie liczy tylko zasrany covid.
    Teściowa, po 2 zawałach, chciała iść do kardiologa, na nfz. Nie zgodzili się! POwiedzieli, ze może mieć telefoniczną wizytę. Na wizycie telefonicznej dr powiedziała, że przez telefon nie może ani jej wystawić skierowania na badania ani na żadne leki.
    ParanojA!!!

A ja po wizycie. szyjka długa, twarda, zamknięta :) mały, tak jak czułam, zmienił pozycję i jest główką do góry. To jeszcze oczywiście nic nie znaczy :)
    Kolejna wizyta za miesiąc, już usg trzeciego trymestru.

Sylwia Sylwia, Maybelle, Wowka lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Agusiagim Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie. Chował się synuś pod rączkami niestety ale jakaś fotka jest. Wazy 940g, wszystko ok. Ja następna wizytę mam dopiero 12.08😱 i nie wiadomo czy się odbędzie, bo moja ginekolog może być ściągnięta do szpitala a wtedy nie może przyjmować prywatnie. Tak mi tłumaczyła, noi lipa. Trudno najwyżej się będę pchać na jej dyżur i tyle. Ale się zasapałam w drodze powrotnej, az mnie brzuch boli z prawej strony 🙈

d28a262c4578.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 12:13

Maybelle, Freja000, Sylwia Sylwia, Evoleth, Wowka lubią tę wiadomość

shl9at3.png

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która już dzwoniła do położnej przed porodem?? Ile wcześniej trzeba to zrobić ?

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa wrote:
    Dziewczyny która już dzwoniła do położnej przed porodem?? Ile wcześniej trzeba to zrobić ?

Dzwoniłam parę tygodni temu. Myślę, że im popularniejsza tym szybciej...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam, ale akurat ma urlop, ma się kontaktować że mną za tydzień. Teoretycznie na NFZ z położna możemy kontaktować się już od 24 tc

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co chodzi z ta położna? Prywatnie nie dostałam żadnych zaleceń żeby dzwonić do położnej i coś załatwiać... na pierwszej wizycie na NFZ dostałam tylko listę położnych i ze powinnam się z nią umówić... ale po co? Ja jestem ze wsi obok miasta i mój teren obejmuje tylko jedna położna 😅

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    A o co chodzi z ta położna? Prywatnie nie dostałam żadnych zaleceń żeby dzwonić do położnej i coś załatwiać... na pierwszej wizycie na NFZ dostałam tylko listę położnych i ze powinnam się z nią umówić... ale po co? Ja jestem ze wsi obok miasta i mój teren obejmuje tylko jedna położna 😅

Ja urodziłam 5 lat temu to położna przychodziła po porodzie teraz masz prawo korzystać już wcześniej chociaż ja chce tylko po porodzie . Też jestem że wsi ale wybieram sobie położna sama nie chce z ośrodka zdrowia😅 czyli w sumie niedługo muszę się kontaktować żeby nas zapisała 🤣

Kejti22 lubi tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co te moje dziecko dzisiaj w tym brzuchu wyprawia ale tak się rusza mocno że szok, może się obraca głową w dół czy co:p kolacji normalnie zjeść nie mogłam bo się nie dało siedzieć na krześle

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ