Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatali jak mi powiedział że mam za niskie żelazo skojarzyłam z tą pokrzywą i z początku powiedział że tak mogę pić, ale szybko się zreflektował, że nie do końca, bo dopiero po 36t bo pokrzywą raz że może wywoływać krwawienie, a dwa skurcze macicy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 23:30
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a co myślicie o wkładkach laktacyjnych wielorazowych? Mam nadzieję, że będę karmić piersią i pewnie wkładki się przydadzą, ale średnio mi się podoba pomysł jednorazowych, raz ze względu na koszt, a dwa na ilość śmieci. Z tego co widziałam to są wkładki wielorazowe, ale nie ma wcale wiele opinii. Ostatnio natknęłam się na wkładki wielorazowe z lansinoh, pakowane są po 4 szt. Zastanawiam się czy warto i ile tego trzeba mieć. Na początku, nawet do szpitala i na pierwsze dni kupię jednorazowe, ale potem chyba wolałabym bardziej ekonomiczną wersję. Macie w tym tacie jakieś doświadczenia?
-
A Ja właśnie w trakcie krzywej, już po drugim pobraniu, jeszcze godzinka i zjem coś wreszcie bo normalnie ssie mnie strasznie. Siedzę w aucie, bo w tym labie takie obostrzenia ze szok😱w sumie lepiej bo nie muszę słuchać głupot hihi.
Ja mam dwa laktatory jeden elektryczny drugi ręczny chyba z babyOno dostałam od znajomej w gratisie jak kupowałam wózek. Dala mi tez nianie elektroniczna i podgrzewacz, którego nie miałam w planach ale jak jest to może się przyda. Dostałam tez ubranka,kocyki, buciki, pieluchy. Od innej koleżanki tez mam dostać pare rzeczy. Trochę sama kupiłam, wiec chyba wezmę się za pranie powoli i popakuje sobie w woreczki i do komody jeszcze nie przywieziona z naszego domu który remontujemy hihi) muszę mojego męża zmobilizować.
Wczoraj byliśmy sami cały dzień (córcia na obozie) aż dziwnie, tak inaczej. Mogliśmy trochę porozmawiać, młody się uaktywnił jak zjadłam ptasie mleczko i dał tacie pare kopniaków 🤣🤣🤣 uświadomiłam sobie jak ten czas leci.. i utwierdziłam się w tym ze drugie dziecko to była dobra decyzja. -
Też przymierzam się do zakupu wielorazówek. Od lat używam np. wielorazowych płatków kosmetycznych i staram się ograniczać ilość śmieci. Myślę, że spróbować warto. Może jakieś fora obcojęzyczne?Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka
b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham -
Ja kupuję wielorazowe, chyba zdecyduję się na takie z Little birds diapers.
Nie używałam ich, w ogóle rzadko kiedy potrzebowałam wkładek. Te jednorazowe potrafiły się w nocy zrolować i przykleić do piersi tym klejem 😂
To nie jest duży wydatek na wielo, można spróbować zestaw lub dwa i dokupić więcej, jak zda egzamin 😊Maybelle lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy macie może krwawienia z nosa jeszcze?
Dziś obudziłam się w środku nocy, obudził mnie zatkany nos, okazało się za mam dziurkę zalana krwią i leciała ona bezwiednie. Złapałam za chusteczkę spodziewając się początkowo kataru. Okazało się ze to taki jakby wylew krwi, wydmuchałam i już nie leciało bardziej.
Było to bardzo dziwne, bo w nocy, bez żadnej przyczyny. Martwie się teraz ze coś się dzieje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 11:30
-
nick nieaktualnyMisia ja nadal mam. Przy wydmuchiwaniu nosa, tak samo z siebie raczej nie leci, ale nos często zatkany i wtedy właśnie pojawia się krew.
Wczoraj miałam nawet tak dziwnie, ze czułam mega zatkany nos i przy wydmuchiwaniu poleciało sporo tej krwi.
Także to chyba normalne, póki nie ma jakich samoistnych krwotoków, itp.Misia78 lubi tę wiadomość
-
Natalii wrote:Misia ja nadal mam. Przy wydmuchiwaniu nosa, tak samo z siebie raczej nie leci, ale nos często zatkany i wtedy właśnie pojawia się krew.
Wczoraj miałam nawet tak dziwnie, ze czułam mega zatkany nos i przy wydmuchiwaniu poleciało sporo tej krwi.
Także to chyba normalne, póki nie ma jakich samoistnych krwotoków, itp. -
nick nieaktualny
-
Dzisiaj przyszła mi sukienka, która zamówiłam na wesele kuzynki 🙂 teraz jest idealna, brzucho wydaje się w niej strasznie duzy 😂 a ślub dopiero w połowie sierpnia... ciekawe czy się w nią wtedy zmieszczę 😛
Na czym polega ta poduszka do karmienia? Jak to wyglada i działa?Natalii, Wowka, Bluberry, Maybelle, Freja000, Agusiagim, Evoleth, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKejti świetna sukienka i brzuszek
A poduszka to taka fasolka do karmienia, w kształcie litery C. Kładziesz ja sobie za plecami i na biodrze i na niej dziecko. Pomaga, bo dziecko jest bliżej piersi, a Ty nie musisz się schylać za bardzo.
Ja swoja kupiłam dopiero po porodzie synka. Myślałam, że to zbedny gadzet, ale maz juz w pierwszy dzień jechal po nią do sklepu.
Okazuje się, że karmienie nie jest zbyt wygodnebola plecy od nachylania, na początku ciężko jest przystawić dziecko i odpowiednio ułożyć, poduszka w tym pomaga trochę.
W ogóle ja bardzo zbagatelizowałam ten temat, kupiliśmy jakiś fotel z Ikei i okazal sie totalnie niewygodny, w sensie wygodny hyl, ale nie byłam w stanie sama wstać z niego z dzieckiem po karmieniu, plecy dawały w kość.
Teraz musze bardziej przemyśleć ten temat