Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2020, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali jak mi powiedział że mam za niskie żelazo skojarzyłam z tą pokrzywą i z początku powiedział że tak mogę pić, ale szybko się zreflektował, że nie do końca, bo dopiero po 36t bo pokrzywą raz że może wywoływać krwawienie, a dwa skurcze macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2020, 23:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki, to może też na razie odpuszczę tę pokrzywę, a na wizycie zapytam mojego.

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co myślicie o wkładkach laktacyjnych wielorazowych? Mam nadzieję, że będę karmić piersią i pewnie wkładki się przydadzą, ale średnio mi się podoba pomysł jednorazowych, raz ze względu na koszt, a dwa na ilość śmieci. Z tego co widziałam to są wkładki wielorazowe, ale nie ma wcale wiele opinii. Ostatnio natknęłam się na wkładki wielorazowe z lansinoh, pakowane są po 4 szt. Zastanawiam się czy warto i ile tego trzeba mieć. Na początku, nawet do szpitala i na pierwsze dni kupię jednorazowe, ale potem chyba wolałabym bardziej ekonomiczną wersję. Macie w tym tacie jakieś doświadczenia?

• Agusiagim Znajoma

Wysłany: 30 czerwca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja właśnie w trakcie krzywej, już po drugim pobraniu, jeszcze godzinka i zjem coś wreszcie bo normalnie ssie mnie strasznie. Siedzę w aucie, bo w tym labie takie obostrzenia ze szok😱w sumie lepiej bo nie muszę słuchać głupot hihi.
    Ja mam dwa laktatory jeden elektryczny drugi ręczny chyba z babyOno dostałam od znajomej w gratisie jak kupowałam wózek. Dala mi tez nianie elektroniczna i podgrzewacz, którego nie miałam w planach ale jak jest to może się przyda. Dostałam tez ubranka,kocyki, buciki, pieluchy. Od innej koleżanki tez mam dostać pare rzeczy. Trochę sama kupiłam, wiec chyba wezmę się za pranie powoli i popakuje sobie w woreczki i do komody jeszcze nie przywieziona z naszego domu który remontujemy hihi) muszę mojego męża zmobilizować.
    Wczoraj byliśmy sami cały dzień (córcia na obozie) aż dziwnie, tak inaczej. Mogliśmy trochę porozmawiać, młody się uaktywnił jak zjadłam ptasie mleczko i dał tacie pare kopniaków 🤣🤣🤣 uświadomiłam sobie jak ten czas leci.. i utwierdziłam się w tym ze drugie dziecko to była dobra decyzja.

shl9at3.png

• Agusiagim Znajoma

Wysłany: 30 czerwca 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wkładki to używałam jednorazowych, ale ta druga opcja tez mi się podoba, podpinam sie🤪

shl9at3.png

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:39

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • Krąsi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przymierzam się do zakupu wielorazówek. Od lat używam np. wielorazowych płatków kosmetycznych i staram się ograniczać ilość śmieci. Myślę, że spróbować warto. Może jakieś fora obcojęzyczne?

Muszę mieć plan działania.

1. ICSI - nieudane;
    2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
    b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję wielorazowe, chyba zdecyduję się na takie z Little birds diapers.

Nie używałam ich, w ogóle rzadko kiedy potrzebowałam wkładek. Te jednorazowe potrafiły się w nocy zrolować i przykleić do piersi tym klejem 😂

To nie jest duży wydatek na wielo, można spróbować zestaw lub dwa i dokupić więcej, jak zda egzamin 😊

Maybelle lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie może krwawienia z nosa jeszcze?
    Dziś obudziłam się w środku nocy, obudził mnie zatkany nos, okazało się za mam dziurkę zalana krwią i leciała ona bezwiednie. Złapałam za chusteczkę spodziewając się początkowo kataru. Okazało się ze to taki jakby wylew krwi, wydmuchałam i już nie leciało bardziej.
    Było to bardzo dziwne, bo w nocy, bez żadnej przyczyny. Martwie się teraz ze coś się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 11:30

17u96iyefisxlskp.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja już od jakiegoś czasu mam spokój z krwawieniami z nosa, ale wydaje mi się że tak się może zdarzać. Póki nie powtarza się takie coś bardzo często to pewnie nie ma się czym martwić. 😉

Misia78 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja nadal mam. Przy wydmuchiwaniu nosa, tak samo z siebie raczej nie leci, ale nos często zatkany i wtedy właśnie pojawia się krew.
    Wczoraj miałam nawet tak dziwnie, ze czułam mega zatkany nos i przy wydmuchiwaniu poleciało sporo tej krwi.
    Także to chyba normalne, póki nie ma jakich samoistnych krwotoków, itp.

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Misia ja nadal mam. Przy wydmuchiwaniu nosa, tak samo z siebie raczej nie leci, ale nos często zatkany i wtedy właśnie pojawia się krew.
    Wczoraj miałam nawet tak dziwnie, ze czułam mega zatkany nos i przy wydmuchiwaniu poleciało sporo tej krwi.
    Także to chyba normalne, póki nie ma jakich samoistnych krwotoków, itp.
    No tak miałam do tej pory, ostatnio przerwa i nawet się cieszyłam. A dziś w nocy taki samoistny krwotok. No zobaczę dalej co będzie. Ciśnienie mam niskie.

17u96iyefisxlskp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tak mam.

Schodzą mi skrzepy z nosa przy dmuchaniu, a czasem leci krew po prostu, strumieniem, ale bez uchwytnej przyczyny-np. kiedy leżę. Szybko przechodzi.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi krwawienia już minęły. Czasami przy dmuchaniu nosa zdarzy się jedynie sladowa ilość krwi

• baby Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja z 2 noce temu miałam taki bez przyczyny na leżąco krwotok z nosa. Krótki i niezbyt obfity ale był. A też już spokój miałam z 2 tygodnie

Gdzie jest Freja?

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:40

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle ja mam najzwyklejszego rogala do karmienia, kupiłam na allegro za grosze i sprawdził się bardzo dobrze.

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:

Gdzie jest Freja?

Freja dwa dni temu jeszcze się odzywała wiec mam nadzieje, ze wszystko ok

• Kejti22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c40515880769.jpg

Dzisiaj przyszła mi sukienka, która zamówiłam na wesele kuzynki 🙂 teraz jest idealna, brzucho wydaje się w niej strasznie duzy 😂 a ślub dopiero w połowie sierpnia... ciekawe czy się w nią wtedy zmieszczę 😛

Na czym polega ta poduszka do karmienia? Jak to wyglada i działa?

Natalii, Wowka, Bluberry, Maybelle, Freja000, Agusiagim, Evoleth, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti świetna sukienka i brzuszek :)
    A poduszka to taka fasolka do karmienia, w kształcie litery C. Kładziesz ja sobie za plecami i na biodrze i na niej dziecko. Pomaga, bo dziecko jest bliżej piersi, a Ty nie musisz się schylać za bardzo.
    Ja swoja kupiłam dopiero po porodzie synka. Myślałam, że to zbedny gadzet, ale maz juz w pierwszy dzień jechal po nią do sklepu.
    Okazuje się, że karmienie nie jest zbyt wygodne :P bola plecy od nachylania, na początku ciężko jest przystawić dziecko i odpowiednio ułożyć, poduszka w tym pomaga trochę.
    W ogóle ja bardzo zbagatelizowałam ten temat, kupiliśmy jakiś fotel z Ikei i okazal sie totalnie niewygodny, w sensie wygodny hyl, ale nie byłam w stanie sama wstać z niego z dzieckiem po karmieniu, plecy dawały w kość.
    Teraz musze bardziej przemyśleć ten temat ;)

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ