Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie ma wymiary taka poduszka? Bo jak to wg was must have do karmienia to tez zamówię 😄 nawet nie wiedziałam, ze coś takiego jest. Bo to chyba mniejsze jak rogal do spania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poduszkę do karmienia mąż przywiózł zaraz po porodzie. Bardzo mi pomogła przy karmieniu po cesarce i ogólnie dużo, dużo wygodniej jest karmić.

Kejti przynajmniej na teraz do sesji ją wykorzystaj. Bardzo ładna, gdzie kupiłaś?

Kejti22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    A jakie ma wymiary taka poduszka? Bo jak to wg was must have do karmienia to tez zamówię 😄 nawet nie wiedziałam, ze coś takiego jest. Bo to chyba mniejsze jak rogal do spania?

Dużo mniejsza 😉 ja mam z Jukki ma jakieś 60cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 14:51

• Wowka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti, ślicznie wyglądasz i sukienka też ładna 😊

Ale mam rozjechaną morfologię. Jak nigdy, połowa pozycji po za normami 🙄 napisałam do gin, mam nadzieję, że pójdę na wizytę jeszcze w tym tygodniu, bo trochę mnie to martwi.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Mi poduszkę do karmienia mąż przywiózł zaraz po porodzie. Bardzo mi pomogła przy karmieniu po cesarce i ogólnie dużo, dużo wygodniej jest karmić.

Kejti przynajmniej na teraz do sesji ją wykorzystaj. Bardzo ładna, gdzie kupiłaś?

Sukienkę kupiłam na Vinted za nie całe 40zł 😛😛😛 na sesje tez ja wezmę, ale fotograf u którego chce robić zdjęcia, ma tak jakby swoje kiecki do sesji ciążowej 🙂

Dzięki dziewczyny, ze powiedziałyście o tej poduszce 🙂 zaraz zacznę szukać 😛

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 22:40

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam, nie mam i na razie nie planuję zakupu poduszki do karmienia. Karmiłam oboje dzieci w przeróżnych miejscach i pozycjach i nie pamiętam żeby to było dla mnie jakieś wielce uciążliwe. Jakby co to dokupię w razie potrzeby. Tak jak wiele rzeczy których nie planuje mieć od początku

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jestem, jestem. Latany dzień miałam.
    Misia78 wrote:
    Freja jaki wzięłaś rozmiar majtek w Italian Fashion? Bo Ty z tego co pamietam jesteś szczupła.

tak, ale tyłek mam zacny :D L wzięłam.

Bluberry wrote:
    Ostatnio popijałam pokrzywę na opuchnięcia bo oczywiście wujek google pisze że w ciąży można i dziś pytam ginekologa czy mogę pić bez ograniczeń i się okazało że tak ale dopiero po 36tc przed nie wolno a mi w te upały tak smakuje 😭

Bzdura. Można pić całą ciążę. To moja trzecia ciąża z pokrzywą od samego początku. Tak samo liście malin piję od początku.

Dla dziecka nie miałam nic po moich. Wszystko od zera. A nie, przepraszam, mam torbę do wózka ;)
    Zraz będę zamawiać resztę dla małego. Nie wiem co z wanienką... kusi mnie składana, bo nie mam gdzie trzymać zwykłej.

Misia, mi przestała lecieć krew z nosa po wizycie u osteo.

POduszkę do karmienia mam. Na samy początku się przydaje.

No i wreszcie mogę się pochwalić: NIE MAM CUKRZYCY!!! Moje wyniki są tak ładne, że się zastanawiam czy nie pomylili ;) 78-139-115.
    Nawet nie są blisko granic! I zobaczcie teraz, jakie to gówno te glukometry. Na czczo miałam 95 na moim. Pół godziny po wyniku z krwi 115 miałam na moim 153! Godzinę po tym zrobiło mi się słabo i glukometr pokazywał 78.
    Chowam go głęboko i olewam cukry (nie dietę ;) ).

Dlaczego tak strasznie panikowałam przed cukrzycą?
    1. bo by mi wywoływali poród a to zwiększa szanse na cc i peknięcie macicy przy vbac.
    2. przy poprzedniej ciąży dali mi insulinę i czułam się koszmarnie. Teraz myślę, że mogłam mieć za niskie cukry od niej...

Wowka, Natalii, Misia78 lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, gratuluję braku cukrzycy 👏👏👏 sama pamiętam jakie to cieszące, że tym razem ta przyjemność omija 😊 nie rozumiałam też konieczności wywoływania porodu z powodu cc, jak inne badania wychodzą w normie. Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku, u mnie też krzywa wyszła lepiej niż kiedykolwiek wcześniej 😊

Freja000 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:

Bzdura. Można pić całą ciążę. To moja trzecia ciąża z pokrzywą od samego początku. Tak samo liście malin piję od początku.

Wiesz ani ja ani Ty lekarzami nie jesteśmy. To że akurat w Twoimi przypadku nie dało skutków ubocznych to tylko się cieszyć. Ja na ten czas przestaję pić jak polecił ginekolog.
    Każdy robi jak uważa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 17:18

• Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Wiesz ani ja ani Ty lekarzami nie jesteśmy. To że akurat w Twoimi przypadku nie dało skutków ubocznych to tylko się cieszyć. Ja na ten czas przestaję pić jak polecił ginekolog.
    Każdy robi jak uważa.

YYY? Ale uważasz, że ja na własnej podstawie tak piszę, serio? Bo tak sobie wymysliłam? :0 zioła to nie owoce, nie mozna ich tak sobie pić w ciąży. Trzeba wiedzieć jakie są ok, a jakie nie.

Twierdzę tak na podstawie przede wszystkim wiedzy dr. Agrawal, która w swojej książce wymienia bezpieczne zioła. Oraz wielu innych zielarzy/zielarek i lekarzy, którzy temat ziół znają.
    Zresztą pierwsze słyszę, że pokrzywa w ciąży zabroniona. Zwykły lekarz na ziołach się nie zna. Bo skąd.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle wrote:
    Freja super 😄

Wanienkę właśnie też zamówiłam składaną. Moim zdaniem do świetna sprawa, bo można ją złożyć zupełnie na plasko i nie zajmuje miejsca. A na allegro jest ich do wyboru, dp koloru 😉

pokaż! Jakiej firmy? Masz już ją?

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Kejti22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym tygodniu będziecie pakować torbę dla siebie i dziecka do szpitala?

• Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja tak napisałaś w poprzednim poście, że to Twoja trzecia ciąż z pokrzywą i nic się nie stało.. nie znam Cię i nie czytam w myślach.. i tak serio oceniłam że z własnego doswiadczenia piszesz. Ja też nie napisałam uwaga nie pijcie bo to zło i jest zabroniona, napisałam co usłyszałam od lekarza, że lepiej pić po 36tc. Każdy robi jak uważa ze swoją wiedzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2020, 19:52

• gondi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma.rysia wrote:
    Dziewczyny, a co myślicie o wkładkach laktacyjnych wielorazowych?

Ja miałam z Babydream pakowane po 6szt.(Na opakowaniu pisało że służą do 20 prań?) Nadal je mam i pewnie wykorzystam ale planuje kupić 2 pary wełnianych i ich głównie używać. Wełna ma właściwości termoregulacyjne, jest mięciutka. Miałam jedną parę na próbę ale mój mąż mi wyprał na 60 stopni i zrobiły się waciki kosmetyczne z nich :)

ma.rysia, Krąsi lubią tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam komodę w Ikea, to mogę szukać ubrań po starszaku, prać, prasować;)
    Z apteki mam nożyczki,kompresy jałowe, termometr i olej ze słodkich migdałów.
    Ja tutaj dostanę przy wyjściu ze szpitala witaminę D dla dziecka, paracetamol czy ibuprofen też jest "za darmo" na receptę
    (przy pierwszym bilansie pediatra wypisuje).

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti22 wrote:
    W którym tygodniu będziecie pakować torbę dla siebie i dziecka do szpitala?

W 37:)
    Ja nic jeszcze nie mam, oprócz brzucha:)
    Dziewczyny ja to się za tydzień pakuję... ale na wakacje!

Evoleth, gondi, Kejti22, Krąsi lubią tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    YYY? Ale uważasz, że ja na własnej podstawie tak piszę, serio? Bo tak sobie wymysliłam? :0 zioła to nie owoce, nie mozna ich tak sobie pić w ciąży. Trzeba wiedzieć jakie są ok, a jakie nie.

Twierdzę tak na podstawie przede wszystkim wiedzy dr. Agrawal, która w swojej książce wymienia bezpieczne zioła. Oraz wielu innych zielarzy/zielarek i lekarzy, którzy temat ziół znają.
    Zresztą pierwsze słyszę, że pokrzywa w ciąży zabroniona. Zwykły lekarz na ziołach się nie zna. Bo skąd.
    Hmm mi do tej pory zalecano pokrzywę i malinę...Piłam nawet w szpitalu. Pokrzywa pomaga przyswajać żelazo z tego co kojarzę. Na początku piłam całkiem dużo ale później po mdłosciach piłam i pije juz tylko wodę

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ