Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tym które się wstydzą napisać swoją wagę, bo czytają że tu ciężarne po połowie ciąży ważą niespełna 60kg 😄 napiszę że obecnie mam 75 na liczniku 😆😆 Myślę że spokojnie dojdę do 80 i mam to gdzieś. Ważne że bobas zdrowy
50kg to ja w podstawówce ważyłam 😉Emka31, bebetka.b, Natalii, gondi lubią tę wiadomość
-
Ja zaczynałam z waga 65kg (od tej liczby liczę) ale akurat zanim dowiedziałam się o ciąży schudłam w styczniu do 62kg 😂 aktualnie 70kg na wadze, od początku czerwca nie przybieram na wadze ponoć przez pilnowanie tego co jem 😛 najważniejsze ze mała zdrowo rośnie 😊😊
Jak widzicie, ze wasz brzuszek jest okrągły czy spiczasty? Ja nie widzę różnicy 😛 -
Ja widzę, że z tą wagą to totalna ruletka 😂 niektóre chudną, inne tyją. Ja na wizycie tydzień temu miałam 5kg na plusie. Z tego w ostatnim miesiącu przytyłam 2kg. Ale w ostatnim czasie brzuszek mam wrażenie rośnie z dnia na dzień, więc coś czuję że w tym miesiącu może być więcej niż 2kg 😀 a mój brzuszek okrągły póki co, chyba że dziewczynka ułoży się jakoś dziwnie i wtedy jest nie okrągły i nie spiczasty, ale krzywy 😂 Ostatnio tak się dziwnie układa, chyba pleckami do mojego brzucha że mam wrażenie że mi zaraz zrobi dziurę w brzuchu. Wtedy jest twardy jak kamień o aż skóra boli.
Jagodazdw92, Maybelle, Evoleth, Wowka, Jola17a lubią tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Ja u siebie widzę to tak, że dalej widzę swoją talię 😁 Brzuch mam wysunięty bardzo do przodu. Trochę to wygląda jakbym sobie pod koszulkę włożyła piłkę 😄 Z przodu brzucha nie ma, za to z boku jest pokaźny.
Za to gdy jest okrągły, to jest taki bardziej "rozlany na boki", że rysy talii się pod nim chowają. Przynajmniej tak też tłumaczyła mi moja mama. -
Jagoda dzięki! Ja się do niego wciąż nie mogę przyzwyczaić 😀 Twój ciut mniejszy niż u mnie,ale u mnie chyba troszkę starsza ciąża z tego co pamiętam. U nas już 26+5. III trymestr za rogiem! -
U mnie na chlopca też się spraedziło a teraz patrząc na siebie od początku mówilam że chłopiec bo brzuch sie iie rozlewał na boki tylko szedł do przodu. A później na usg sie okazalo że dziewczynka dlatego ja uważam że to zależy od budowy kobiety. Nie u wszystkich się to sprawdzi
-
ma.rysia wrote:Jagoda dzięki! Ja się do niego wciąż nie mogę przyzwyczaić 😀 Twój ciut mniejszy niż u mnie,ale u mnie chyba troszkę starsza ciąża z tego co pamiętam. U nas już 26+5. III trymestr za rogiem!
Ja tez dzisiaj 26+5 😊 3 trymestr zaczyna się od 27? 🤔jeszcze się nie czuje na tak zaawansowana ciąże 😂 i mam wrażenie ze tez nie wyglądam na ten tydz.... ale albo po mnie nie widać, albo ludzie udają w miejscach publicznych, ze mnie nie widza 😛 jeszcze nikt nie dał mi „przywileju” w związku z ciąża ☹️
Za to jeżeli chodzi o to, ze dziewczynki zabierają urodę to tez się nie zgodzę... mam mieć córeczkę, a tak pięknej cery i mocnych włosów to nigdy nie miałam 😂 jedynie przestałam się malować, bo teraz praktycznie siedzę codziennie w domu... wiec nie czuje potrzeby... to ktoś kto mnie na codzień widział w makijażu może powiedzieć, ze ciąża zabiera mi urodę 😂 -
Bo takie są "ludowe mądrości" 😉
Dla mnie spiczasty to taka piłka okrągła pod bluzką, a teraz nadal mam talię, ale brzuch taki bułkowaty, szerszy w miednicy.
Cerę i włosy mam ładne, nic mi córka nie zabrała 😁 ale jeśli chce, to proszę bardzo, włosów całe życie mam tyle, że chciałabym komuś oddać trochę 😉
Ja najwidoczniej wyglądam na osobę bardzo w ciąży, bo tylko dzisiaj zostałam przepuszczona w labie i w kolejce w sklepie. I to nie ze swojej inicjatywy, bardzo mi miło, że ktoś był tak miły 😊
Mam postępy wyprawkowe-dostałam dwa pudła ciuszków dziewczęcych. Wczoraj je przeglądałam i wszystko stało się takie realne-jestem w ciąży i będę miała dziecko 😂 takie to refleksje prawie w 7 miesiącu 😛baby lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jutro jadę na glukozę a pojutrze wizyta:) w końcu nas wypuścili, nigdy bym sobie nie pomyślała że tak się uciesze że będę musiała pić ten słodki ulepek haha:)
Maybelle, Wowka, Evoleth, bebetka.b, Natalii, Agusiagim lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
url=https://naforum.zapodaj.net/696573e4fb06.jpg.html]
[/url]
Przestaje widzieć swoje stopy 😆
Od stycznia/lutego waga o 10+
W karcie ciąży mam wpisane pierwsze ważenie chyba w 10 tyg 68, dzisiaj 75!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 13:18
Maybelle, Evoleth, Bluberry, baby, Kejti22, Krąsi, Agusiagim lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Ja ostatnio jak zobaczylam córcie mojej siostry to aż się poplakałam bo sobie pomyślalam że też mam takiego malusza w brzuszku. To sie wydaje takie nierealne i odległe a czas tak zleci i za chwilę wszystkie bedziemy trzymać nasze szczęścia w ramionach
-
nick nieaktualnyJa swoich stóp już w ogóle nie widzę 🤭 nawet ledwo widzę moją córkę gdy się uczepi moich nóg.. tu ma głowę na maksa odchyloną więc sobie można wyobrazić mój ogromniasty brzuch 🙈
U mnie zawsze brzuch pod koniec był duży, ale lekarze jakoś specjalnie uwagi nie zwracali, że coś nie tak. Waga rośnie i dobija do 10kg ale domowa schowana i przestałam się już przejmować że mój typ tak ma.
baby, Maybelle, Evoleth, Jola17a, Agusiagim lubią tę wiadomość
-
Kejti my chyba łeb w łeb idziemy z terminem z tego co pamiętam 😉 27 tydzień to już III trymestr 😀 przynajmniej tak pokazują hehe. A jeśli chodzi o przywileje to ja nawet na nie nie liczę 😂 mam wrażenie, że ludzie nie widzą kobiet w ciąży przynajmniej u mnie w mieście hehe.
Kejti22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez juz nie widzę stop, brzuszek mam wystający jak piłka, jak stoję tyłem to widać talię i wszyscy się śmieją, że nie widać jakbym była w ciąży, za to przodem nie ma wątpliwości 😀
Ech ja zaczynałam z waga 69 kg. Teraz waze 77to juz 8 kg na plus. Muszę zrezygnować ze słodyczy, bo nie jem dużo, odżywiam się zdrowo, jem dużo warzyw i owoców, pije duzo wody, chleb żytni i to niewiele, owsianka z paltkow górskich. Ale te słodycze...no muszę odstawić i juz 😀