Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj u mnie też 8 na plusie (26+6), a waga startowa 50 kg. U mnie brzuszek też wyraźny i stóp nie widzę (szczególnie, że należę do niskich), no chyba że się wychylę
. W brzuchu dwóch chłopców, ale jak stoję przodem do lustra to stwierdzam, że talię jeszcze widać (chyba że tylko ja ją widzę), więc zdecydowanie idzie do przodu. Ja też zrezygnowałam z makijażu na rzecz naturalności, w końcu większość czasu człowiek spędza w domu.
Wczoraj byłam na spotkaniu organizacyjnym w szkole rodzenia i okazało się że większość spotkań będzie zdalnie. W sumie to dobrze, łatwiej czas będzie zorganizować. Na szczęście część warsztatową będę mogła zrobić z wcześniejszą grupą, bo wolę nie zostawiać takich spotkań na wrzesień. Z ciekawych informacji jakie położna przekazała, to że niemowlak jest spokojniejszy jak go kąpię tatuś(dobrze, że tatuś to słyszał).
W weekend malowanie pokoju i czekanie na nowe meble (które już są zamówione).
Jagodazdw92, Jola17a lubią tę wiadomość
-
Ja od jutra zaczynam chodzisz na szkole rodzenia, ale muszę dojeżdżać 35km w jedna stronę do innego miasta, bo w moim się jeszcze nie odbywają
a, ze żona siostrzeńca mojego narzeczonego ma ten sam termin to będziemy razem chodzić 😁
Właśnie się dowiedziałam, ze moja szwagierka jest już na porodówce i ma skurcze 😁 może jeszcze dzisiaj pojawi się nowy członek rodziny - mała Antosia 😊 długo się czeka, bo jest już półtora tygodnia po terminie 😛 -
Mag na kiedy masz termin?? Dawaj zdjęcie brzuszka bo aż jestem ciekawa jak taki brzusio z bliźjiakami wygląda
No ja w sumie też nie mam gdzie ubranek małej układać a nie zanosi się na to żebyśmy kupili jakąś komodę czy coś. Nawet z łóżkiem problem. Bo co ja coś wybiorę to ktoś mnie krytykuje. Turystyczne mąż nie bardzo a jego siostra to już w ogóle naskoczyla na mnie jak bym zbrodnie popełniłabo turystyczne się nie nadaje żeby na codzień dziecko w jim spało, drewniane ja za bardzo nie chcę bo mały teraz już uderza sie o szczebelki i rączki i nózki mu wchodzą między szczebelki i jest płacz w nocy. Tu w sumie mąż jest ze mną zgodny. A taki tapczanik jak wychaczę gdzieś co mi się podoba z barierką to znowu nam się podoba i ok ale jego siostra znowu że Kacper jest za malutki na takie łóżko. Już nie mam siły. Nie dość że wszystkiego szukam sama to jeszcze jestem negowana. Nic tylko usiąść i płakać. Bo się okaże że Zosia się urodzi i nie będzie miała swojego łóżeczka i będzie musiala spać z nami...
Dodam tylko że męża siostra nie ma dzieci -
Hej Dziewczyny, pisałam kilka dni temu w sprawie skurczy i skracającej się szyjki. Dzisiaj byłam na kontroli i szyjka się poprawiła. Nie wiem do końca jak to możliwe ale może luteina i dużo odpoczynku pomogło? Oby tak do końca, bo tyle stresu co miałam przez ostatnie dni... uff. Jutro dla pewności idę zrobić posiew moczu i wymazy. Co do wagi, 51 przed ciążą a aktualnie 57,5. Nigdy tyle nie wazylam ale jakoś się tym nie martwię. Aby z Maluszkiem było ok
jeśli chodzi o wyprawkę to nie mam ani jednej rzeczy ale dlatego, że najpierw musimy zrobić remont pokoju.
-
Edytka, po badaniu.
Mój brzuch tez do przodu i żadne teorie nie pasuja, bo mam tak w każdej ciąży.
Co do "urody" to marzy mi się taka skóra po ciąży... od lat walczyłam (biernie właściwie) z trądzikiem hormonalnym na plecach i szczęce. Koszmar. A teraz ani jednego syfka! I jeszcze, żeby mi taki biust został... ale takie rzeczy to chyba tylko u Danuty Lato
Baby, już pewnie za późno, ale szybko wysyłają.
A co myślicie o czymś takim:
https://otulacz.pl/sklep do spania?
Wczoraj razem z synem złożyliśmy bramkę na łózkonatachał się biedny, ale dumny, że pomógł mamusi.
-
nick nieaktualnyJagoda to czemu się przejmujesz tak zdaniem męża siostry? Bez sensu, nie ma dzieci, wiec zero doświadczenia, Ty sama najlepiej wiesz, co się sprawdzi u Twojego dziecka
Łóżeczko turystyczne jest bardzo ok, jeśli dokupisz porządny materac, bo faktycznie tam są tylko takie sztywne wkładki. My używaliśmy na wyjazdy i mimo to dokupilam zwykly materacyk do niego. -
Natalii mam właśjie materac taki jak od drewnianego łóżeczka. Gryka z kokosem.
Freja ja czegoś takiego nie miałam więc się nie wypowiem. Nawet szczerze mówiąc nie rozglądałam się za takim otulaczem -
Freya ja dziś z synem skladalam łóżeczko 😊 tzn montaż chicco next to me to łatwizna ale samej trudniej a on chętnie pomógł 😁🥰
Z cerą mam tak samo - teraz super, a przed ciąża mimo wieku trądzik od hormonówFreja000 lubi tę wiadomość
-
Freya, też się zastanawiałam nad tulikiem. Nikt znajomy nie miał. W internecie różne opinie ..chyba zależy od tego co upodoba sobie bobas.
Jeśli chodzi o wagę, ja zaczynałam z 54, przez 1 trymestr schudłam a teraz już mam 62 z czego 5 kg przybyło w ciągu ostatniego miesiąca, mimo że nie jem dużo a w większości to warzywa i owoce. Zakaz ruchu wychodzi mi bokiem... dosłownie 😉
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Jagodazdw92 wrote:To tylko ja tutaj ważę mniej niż na samym początuu ciążý? A nawet mniej niż przed ciążą?? Bo aż mi się głupio zrobiło
Moja szwagierka (która dzisiaj o 16 urodziła SN ponad 4kg córkę), w tej ciąży schudła 18kg! A w poprzedniej z synkiem 13kg 😛 ale po ciąży z synkiem wróciła do swojej wagi z przed. Teraz powiedziała, ze będzie się pilnowac 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2020, 22:54
-
Jagoda, siostra męża mieszka z Wami? Dlaczego jest tak zaangażowana? Trochę mnie to dziwi.
U nas Hubert spał najpierw na zwykłym materacu że swojego łóżeczka 60x120 a teraz ma materac 90x200. On sie tak kręcił w nocy ze już wole go zbierać z dywanu niż słuchać jak się obija i budzi. Teraz conajwyżej się stoczy na środek pokoju i śpi dalej na dywanie -
Gondi ona nie mieszka z nami ale jest zaangażowana bo ona nam zamawia na allegro wszystko. Mój jak wyoadnie to płacze. Ale masz racje ustale już z mężem po niedzieli jakie łóżko widzimy dla Kacpreeka i takie kupimy. Bo ja już nie mam siły z nią dyskutować.
Śliczny masz brzuszek
Powiedzcie mi czy któraś tak ma że rano budzi się w pozycji na brzuchu? W pierwszej ciąży na btzuchu obudziłam się tylko w dzień kiedy wody zaczęły mi odchodzić i teraz się niepokoję. Nie wiem czemu tak śpię. A wiem że nie powinno się tak spać. Co zrobić żeby nie spać na brzuchu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2020, 06:17
Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
-
Może spróbuj poduszki ciążowej do spania? Ja akurat nie korzystam, ale dziewczyny sobie chwalą, bo jest wygodna i pilnuje pozycji w jakiej się spi.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.