X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda no to w sumie dobre wieści. Oszczędzaj się na maksa, z synkiem rób tylko to co konieczne. A jak relacje z rodzicami po tej ostatniej akcji z szwagrem? Może mama i teściowa trochę Cię wyręczą. Tu głównie liczy się teraz zdrowie ich wnuczki.

• bebetka.b Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah wiec raczej cc lekarze zalecaja 39 tygodniu. Ja podobnie miałam z córka ale u niej kto wychodziło źle, za wysokie tętno. I czułam ze jakby dłużej posiedziała w brzuszku to nabrałaby masy i siły :) bo była noworodkiem tak leniwym ze tylko spała i mało jadła, nie chciała ssać.
    A widzę właśnie ze gin z cięciem nie czekają do terminu tylko robią przed.

• Evoleth Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, jednak warto było poczekać na ten poniedziałek😉 Super, bardzo się cieszę że nic złego się nie dzieje i wychodzisz do domu👍 Obiecaj nam tu publicznie, że spróbujesz się oszczędzać! Mam nadzieję że masz wsparcie rodziny.

Kicior, chyba jeszcze Ty zostałaś szpitalująca. Kciuki za dobre ciśnienie, oby lekarze znaleźli na to radę ✊

Bebetka, u Ciebie w pierwszej ciąży też były problemy z tętnem dziecka? Napisz proszę, czy było bardzo podwyższone i czy cały czas? Rozumiem że z tego powodu była cesarka?

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ja też czuje małą z obu stron, ale jest ułożona głową w dół. Po prostu z prawej strony ma pupie a z lewej nogi i dlatego czuje ją po obu stronach brzucha. Ale widzę jak wypina dupkę i czasem jej nogi.

Freja000 lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda super wiesci! Dobrze ze będziesz w domu tylko musisz się oszczędzać!! Koniecznie!
    Teraz jeszcze żeby u Kicior były dobre informacje :)

Evoleth u mnie zaczęły się ktg tak po 35 tygodniu, wtedy tętno wychodziło za wysokie. Było na pewno ponad 160. Czasami więcej. Miałam bardzo często ktg i cały czas tak było. Miałam wizyty co tydzień. Położne się tym nie przejmowały i mówiły ze może takie być. Natomist mój go prowadzący się tym przejął i skierował mnie do szpitala, na szczęście dotrwałam do 39 tygodnia. zdecydowaliśmy o wywoływaniu, ale skończyło się cc, podczas porodu cały czas musiałam leżeć pod ktg, szła oxy, no i rozwarcie nie postępowało. Skurcze koszmar :( dobrze ze mój gin był ze mną i zrobił cc. Potem mała była dwa dni w inkubatorze, miała tlen w nim. Kardiolog dziecięcy zrobił jej echo serca i wyszło dobrze. Po porodzie od razu tętno się unormowało. Mój gin powiedział ze córka miała pępowinę owinięta wokół nóżki i ze możliwe ze przy ruchach ja pociągała i mogło to tętno się przez to podnosić.
    W każdym razie wszystko dobrze się skończyło.

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda to nie są złe wieści. Wiadomo chcialoby się inaczej ale jest ok. Wracasz do domu i lezakujesz, wymyśl jakieś zabawy z synkiem w ktorych leżysz na łóżku. 😉

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź, Bebetka! Interesuje mnie teraz wszystko, co związane z tętnem płodu i zastanawiam się nad możliwym rozwojem sytuacji. U nas trochę inny problem, bo epizody ponad 200/min ale za to rzadkie. Mam nadzieję że po porodzie też się to unormuje.

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• bebetka.b Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth bądź dobrej myśli. Czasami nie wiemy co dziecku nie pasuje w brzuszku. Może mało miejsca może ułożenie, może właśnie pępowina. Jeśli na połówkowych było wszystko dobrze z serduszkiem to powinno być ok. Mnie gin tez pocieszał ze połówkowe wyszły dobrze wiec bardzo prawdopodobne ze po urodzeniu tętno wróci do normy. Na pewno nie zaszkodzi echo serca, ale myśle ze lekarze już cię pokierują. Tobie już bardzo mało zostało 😍

Evoleth lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda to super, oszczedzaj się.

Ja tez czuję malą po obu stronach najbardziej, a leży glowką w dół, po lewej ma pupę, a po prawej kopie nózkami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 14:47

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sļuchajcie jak to jest? Ja ze szpitala nie dostałam dla męża opieki na mnie dali tylko zaświadczenie z którym mój mąż ma iść do lekarza ogólnego. Tam jest tylko napisane że przebywalam od 12 do dziś w szpitalu. Myślicie że ogólny mu wypisze opieke na mnie? Bo mi to się wydawało że to lekarz w szpitalu powinien nam coś takiego wypisać? Wiecie że jeśli ogólny mu jutro nie wystawi to on jutro musi iść na nockę do pracy? Wychodzi na to że odrazu zostane sama z małym bo on po nocce musi się wyspać żeby iść na kolejną nockę... co do rodziców nie ma co liczyć na pomoc. Mama niby dzwoniła ale ona jest po zawale i już jie ma tak siły żeby dzieckiem się zająć. Teściowa pracuje i jedynie powiedziała że będzie Kacpra zabierać na weekendy więc same widzicie wracam do szarej rzeczywistości i jakoś będę musiała dać radę z synem i nie przecholować żeby nie urodzić.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda kiedy ja wychodziłam ze szpitala po operacji kręgosłupa mój mąż też nie dostawał L4 tylko z moim wypisem tego samego dnia udał się do lekarzy rodzinnego i na tej podstawie dostał bez problemu opiekę... tylko nie pamiętam czy to było na mnie czy syna. Zadzwoń do swojego ośrodka i zapytaj czy jeszcze dziś będzie lekarz który wystawi Wam to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 15:04

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry my mamy różnych lekarzy. Ja mam w Zduńskiej a on w Sieradzu

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda to super, że wychodzisz. W domu zawsze lepiej :) A co to znaczy nie kłaść ogórków??
    Natalii wrote:
    Freja, o kurczę, skąd ten kleszcz w łóżku? :/ Ja się boję kleszczy, ale ciezko sie uchronić.

Mam koty wychodzące i miziałam się z jednym, ale to było 2h wcześniej i potem się kąpałam. Więc nie mam pojęcia jak to się stało.
    Od chyba połowy lipca był spokój z kleszczami, od 2 dni znowu są i to jakieś ninja, bo zapieprzają strasznie szybko.
    Jak jest sezon to morduję parę dziennie :/

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ogólnie mam nie bawić się w przetwory. Mam się oszczędzać.

Dzwoniłam do swojej przychodni a mąż do swojej i pielęgniarki nie wiedzą mamy jutro się zapisać z rana na teleporady. Mąż dzwonił do rzecznika praw pacjenta i powiedziano mu ze lekarz w szpitalu powinien mu wystawić opieke na mnie. Ma napisać maila do dyrekcji szpitala i jutro od rana tam dzwonić o tą opiekę. Eh dziewczyny ja czułam że będą same problemy. Jak zwykle. Więcej nie pójdę do tego szpitala. Jak coś to jadę bezposrednio do Sieradza. Już mam serdecznie dość. A miało być tak pięknie :(

Jak tylko opuściłam mury szpitala wyściskałam męża i się rozpłakałam. Nie mogłam przestać kiedy zobaczyłam synka a on taki uśmiechnięty bardzo się cieszył i chyba nie mógł uwierzyć że mnie widzi

baby, Wowka lubią tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, dbaj o siebie! Ściskaj najbliższych ile wlezie ❤️

Kicior, jak tam?

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziec ma 2700 g;) skierowanie dostałam, 21 września cc . 14 września mam ostatnią wizytę chyba że coś będzie się działo to od razu szpital Kraków;)

Evoleth, edytkaa93, bebetka.b, Wowka, Jola17a, Natalii, Bluberry, Jagodazdw92, Freja000 lubią tę wiadomość

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa niecały miesiąc ci został, wow!

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa, ja tez mam miec skierowanie na 21.09. 😀 fajnie, chociaż ja myślę, że wtedy będę miala przyjęcie, a cc dzien pozniej. Dowiem się wszystkiego w poniedziałek:)
    Ale cieszę się, że to już tak blisko 😀

Paulinqa lubi tę wiadomość

• ma.rysia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywałam się przez ostatnie dni, bo były dość intensywne i padałam na twarz. Większość ubranek już wyprana, wyprasowana i poukładana. W weekend zaliczyliśmy chrzciny, a dziś przyszła w końcu kolej na wizytę u lekarza. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki!

Misia78, Evoleth, Freja000 lubią tę wiadomość

• Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Paulinqa niecały miesiąc ci został, wow!

Oj tak i stres zaczynam mieć czy dam radę jak syn zareaguje ale też jestem zmęczona już i czuje się ciężko. Chociaż dziecko rośnie ja nie przytylam nic od ostatniej wizyty. Tyle że brzuch rośnie;)

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ