Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia tak witamina d3 400 dla dzidzi no i chyba 800 muszę dla syna kupić. Ale to mówię że na spokojnie bo to dopiero w domu się używa.
Właśnie pomożecie bo chciałabym listę szpitalną sobie zrobić co spakować do torby i pakować jak tylko moje koszule i staniki do karmienia wypiorę. Nie chciałabym czegoś zapomnieć więc robię listę i wg listy będę pakować a wiem że niektóre z Was mają już torbe spakowaną -
Ja też się szykuje do pakowania torby. Dzisiaj przyszło zamówienie z apteki. Są podane listy na stronie szpitali tylko że na jeszcze nie wiem gdzie pojadę 😀 Ja mam głównie problem ile wziąść sztuk podkładów na łóżko, podkładów poporodowych, majtek siateczkowych, pampersów i jak duże opakowanie chusteczek nawilżanych zabrać?
-
nick nieaktualnyJa spakowałam u siebie:
3 koszule,
3 biustonosze do karmienia,
2 pary legginsów 3/4,
klapki,
kardigan (nie lubię szlafroków 😉)
2 opakowania majtek siatkowych z Canpol (w sumie 4 sztuki)
1 opakowanie podkładów tych dużych na na łóżko,
1 opanowanie podpasek Canpol tych dużych
2 opakowania podpasek tych z Bella mama, wkładki laktacyjne małe opakowanie,
krem do brodawek,
kosmetyki,
ręcznik,
laktator ręczny taki mini odciągacz,
4 soki w kartonie,
butelka z filtrem do wody,
wafle ryżowe, sucharki warzywne (to wrazie gdybym z głodu umierała po CC) i myślę że jeszcze coś słodkiego dorzucę 🤭
sztućce, kubek, herbata owocowa
A dla dziecka:
Jedna paczka pampersów i jedno opakowanie chusteczek nawilżających, krem do pupy alantan, smoczek, kocyk + pieluszka bambusowa, 4 pieluszki tetrowe, z ubranek: po dwa sztuki pajace, spioszki, body z długim i krótkim rękawem... Ubranko na wyjście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 21:31
Misia78, Emka31 lubią tę wiadomość
-
Ja mam zamiar podobnie. Tylko 4 koszule z opcją karmienia na pobyt i dodatkowo jedna na poród. I zamiast kocyka biorę rożek.
I jeszcze skarpetki dla mnie. I tantum rosa w saszetkach.
Muszę się zastanowić nad prowiantem. Ostatnio bardzo mi się chciało jeść. Na pewno wezmę wafle ryżowe, jakieś batony bez cukru, może owsiankę do zalania wrzątkiem...
Nie wiem, czy pakować od razu femaltiker. Ostatnio mąż mi przynosił.
Ostatnie kilka dni mam nadsenność. Dziś miałam drzemkę prawie 3 godzinną. A później mnie wzięło na sprzątanie. Mam wrazenie, ze powoli coś zaczyna się dziać, bo myślenie mam przekierowane już na oczekiwanie i strach przed komplikacjami w trakcie porodu. -
nick nieaktualny
-
U nas na szpitalu niby jest lista ale nie ma wlasnie okreslone ile czego
Jutro planuje tam zadzwonic dopytac co w przypadku cc zalecaja np wlasnie jedzenie herbatniki czy cos .? Bo mi nikt nic nie doniesie. Przyjęcie będę miec w niedziele wiec tez dopytam czy wrazie braku komplikacji 3 doby czy 5 jak to u nich wygląda. Chcialabym w miare przedstawic plan dzieciom zeby wiedzialy czego sie spodziewac -
Wowka, ja nie biorę właśnie że względu na rozmiar.
Dziewczyny, mam do Was pytanie. 4,5 roku temu miałam operację torbieli jajnika (tradycyjną-przez rozciecie brzucha). Blizna jak po cc, ladnie sie zagoiła - została biała cieniutka kreseczka. Ostatnio w nocy czuje jakby ciągnięcie przy przerwacaniu się na bok. Takie uczucie jak kiedyś po operacji (nie wiem czy wiecie o co chodzi np podczas jazdy autem albo zmianie pozycji odczuwa się blizne). Brzuch już mi ją przesłania i nie zaglądałam wcześniej a dzisiaj zauwazylam, że się trochę powiększyła, rozciagnela przez rosnący brzuch i zrobiła się lekko różowa. No na pewno zmieniła kolor. Myslicie, że po takim czasie można odczuwać zrosty lub dolegliwości z Blizna? Myślałam, że tylko po cc może coś być bo jest rozcinana macica a u mnie tylko powłoki brzuszne. -
Jak mi się zmieści to upchnę rogal. A jak nie to poduszkę wezmę bo u mnie coś trzeba wziąć.
Lena myśle ze blizna ma prawo się trochę rozciągnąć, tym bardziej na brzuszku. Ja mam na piszczeli kilka blizn po operacjach wycięcia nowotworu i chyba przytylsm tez na nogach bo blizny się poszerzyly minimalnie🤣Są inne🤷♀️[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja poduszki do karmienia nie biorę. W ogóle mam jeszcze po synu ale oczywiście mi było niewygodnie. Może poprostu ja nie umiem karmić z tym rogalem.
Lena uważam że blizna może się zmienić i możesz ja odczówać gdyż skóra na brzuchu też się rozciąga jak rośnie brzuszek ciążowy. Zgłoś na najbliższej wizycie lekarzowi ale myślę że to normalne. Aczkolwiek ja blizny po wyrostku nie czuje i w pierwszej ciąży też nie czułam a operacje miałam jakieś 5-6 lat temu -
nick nieaktualny
-
Kurczę, to ja mam chyba jakąś strasznie wielką tą poduszkę do karmienia🤔 Bo gdybym chciała ją wziąć, zajęłaby całą walizkę. W każdym razie nie biorę. Liczę na to, że mąż będzie mógł jednak donieść mi część rzeczy, bo te wszystkie higieniczne sprawy, podkłady, podpaski itp. zajmują bardzo dużo miejsca.
Póki co spakowałam dziecięce rzeczy dla małej w taką niedużą sportową torbę i spoko wszystko się mieści.
Z moją walizką jest trudniej, bo część rzeczy używam na bieżąco. Więc na pewno będzie dopakowywanie w ostatniej chwili.Poronienie październik 2015
Alicja marzec 2017 ❤️
Izabela październik 2020 ❤️
-
Ja nie biorę poduszki do karmienia bo... Nie mam 😁 tak jak poduszki do spania i podkładki do pasów bezp w aucie. Obie ciąże poprzednie radziłam sobie bez tego i tak jest i tym razem. Karmiłam dzieci na siedząco a nawet na stojąco 😆 jak tylko była potrzeba. Nie wyobrażam sobie wszędzie wozic że sobą poduszkę 🧐
Nauczyłam się bez tego. Nigdy tego nie miałam i nie widziałam problemu z pozycją czy plecami.
A tak w ogóle pozdrawiam z gór 🥰🥰🥰 ludzi mało bo to takie małe górki. Te widoki... I powietrze...Evoleth lubi tę wiadomość
-
Maybelle ja sny zawsze interpretuję odwrotnie. Zresztą nigdy mi się sen nie sprawdził wiec jestem zadowolona.
Czekam sobie właśkie na wizyte u gin. Mają lekkie obsunięcie bo w gabinecie jest dziewczyna na 11:30 a ja mam na 11:45 i jeszcze jedna dziewczyna też na 11:45 i dwie za nami -
Jagodazdw92 wrote:Freja spokojnie może jeszcze zmienicie zdanie i ta ciąża nie będzie jednak ostatnią
hehe, no nie w naszym wiekunie ma czasu na zmianę zdania niestety.
Lena955 wrote:Wowka, ja nie biorę właśnie że względu na rozmiar.
Dziewczyny, mam do Was pytanie. 4,5 roku temu miałam operację torbieli jajnika (tradycyjną-przez rozciecie brzucha). Blizna jak po cc, ladnie sie zagoiła - została biała cieniutka kreseczka. Ostatnio w nocy czuje jakby ciągnięcie przy przerwacaniu się na bok. Takie uczucie jak kiedyś po operacji (nie wiem czy wiecie o co chodzi np podczas jazdy autem albo zmianie pozycji odczuwa się blizne). Brzuch już mi ją przesłania i nie zaglądałam wcześniej a dzisiaj zauwazylam, że się trochę powiększyła, rozciagnela przez rosnący brzuch i zrobiła się lekko różowa. No na pewno zmieniła kolor. Myslicie, że po takim czasie można odczuwać zrosty lub dolegliwości z Blizna? Myślałam, że tylko po cc może coś być bo jest rozcinana macica a u mnie tylko powłoki brzuszne.
Każda blizna może dawać zrosty, absolutnie każda. Mam wielką bliznę na brzuchu i pracowałysmy nad nią z fizjo gin przed zajściem w ciążę. Teraz też ją masuję.
Kazdą bliznę nalezy mobilizować po operacji, ale niestety lekarze o tym nie mówią. Ja też nie wiedziałam
U mnie w szpitalu dużo rzeczy jest, więc nie biorę pieluch ani podkładów. Chyba też mają poduszki do karmienia, ale muszę dopytać.
Mi poduszka do karmienia się bardzo przydawała przy noworodkach. Wygodniej było karmić.
Z apteki zamiawiałam: gaziki, waciki, termometr, podkłądy, lanolinę, majtki poporodowe, mokre chusteczki, sól fizjologiczną, pieluszki.
-
Ginka mnie dziś nie badała bo w poniedziałek przy wypisie byłam badana. Zrobiła usg i dzidzia waży 1950g. Także przez te 2 tygodnie sporo przybrała bo 700g. Ale powiedziała że jak na 31tydzień to jest dobrze, myślała że będzie gorzej. Kolejna wizyta za 2tygodnie i wtedy też mnie zbada
Evoleth, Maybelle, Wowka, Emka31, bebetka.b, Jola17a, Freja000 lubią tę wiadomość