X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • Misia78 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zapisałam sobie wasze porady choć prawda jest taka, ze łatwo je zapamiętać :)
    No tak było z tym Oilatum te prawie 13 lat temu. Położna i lekarka baaardzo polecali.
    Muszę się jeszcze rozejrzeć za jakaś wygodną wanienką, wygodną też dla mnie. Po porodzie mogą mnie bardziej boleć stawy niż teraz i muszę sobie zawczasu ułatwić.
    Freja, mąż zrobi w swoim czasie:) znam to z autopsji.
    Mam nową szafę w sypialni, ale tak śmierdzi, ze nie da się tam spać. Jestem taka wkurzona! Szafa zamówiona i po tygodniu był montaż, może to za szybko i nie zdążyły te kleje odparować. Nie wiem. Szafę mam ale i tak nie mogę do niej nic włożyć. Wiec stoję z wszystkim nadal w miejscu 😡

17u96iyefisxlskp.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Jagoda, może zadzwon do swojej lekarki? Chyba takie silne bole miesiączkowe to jednak nie są ok, jeśli nie przechodzi po prysznicu lub no spie to lepiej sprawdzic.

A ja chcialam zapytac, czy jak robicie co miesiąc badanie ogólne moczu to macie tam wymienione bakterie? Bo ja robię w Diagnostyce i tam mam wymienione np. cukier w moczu brak, ketony brak, itp. A tych bakterii w ogóle nie ma na liscie, a kiedys byly na bank i teraz nie wiem, czy jak nie ma bakterii to nie piszą, czy o co chodzi.
    Z synem w ciazy jak wyszly mi np. bakterie liczne to musialam robic posiew i wtedy wiedzialam konkretnie, a teraz przez to, ze one nie są w ogole uwzględniane to cala ciązę posiewu nie robilam i tak się zastanawiam, czy wszystko ok.
    W szpitalu mi mówili że przy rozwarciu nie można nospy bo podobno po nospie rozwarcie się może zwiększyć. Piczekam jeszcze trochę. Boli ale po prysznicu mniej

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Paulinqa Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój starszy teraz w nivea się myje jak mieliśmy problemy to mustela wjezdzala. A teraz kupiłam dla małego mustela tylko ta do normalnej skóry bez problemów. Jeszcze jakiś balsam muszę od czasu do czasu żeby posmarowac

MIKOŁAJ ♡ 2015
    OLIWIER ♡ 2020
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Jagoda, może zadzwon do swojej lekarki? Chyba takie silne bole miesiączkowe to jednak nie są ok, jeśli nie przechodzi po prysznicu lub no spie to lepiej sprawdzic.

A ja chcialam zapytac, czy jak robicie co miesiąc badanie ogólne moczu to macie tam wymienione bakterie? Bo ja robię w Diagnostyce i tam mam wymienione np. cukier w moczu brak, ketony brak, itp. A tych bakterii w ogóle nie ma na liscie, a kiedys byly na bank i teraz nie wiem, czy jak nie ma bakterii to nie piszą, czy o co chodzi.
    Z synem w ciazy jak wyszly mi np. bakterie liczne to musialam robic posiew i wtedy wiedzialam konkretnie, a teraz przez to, ze one nie są w ogole uwzględniane to cala ciązę posiewu nie robilam i tak się zastanawiam, czy wszystko ok.

Właśnie sprawdziłam u siebie i jest na wyniku: badanie ogólne moczu i tam właśnie jest glukoza białko erytrocyty itd a pod spodem jest pogrubione Osad moczu: i wymienione nablonki płaskie, leukocyty, bakterie (i jest napisane : nieliczne) i są jeszcze moczany bezpostaciowe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dzięki, muszę chyba zapytac jutro lekarza o co chodzi, może Diagnostyka cos zmieniła i juz nie uwzględnia tych bakterii wcale :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn bez problemów skórnych w zwykłej ziajce dla maluszków myłam, córka w latopicu bo tylko po tym nie było uczulenia.

Jaki olejek migdałowy polecacie dla takich maluszków?

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Lena dzięki, muszę chyba zapytac jutro lekarza o co chodzi, może Diagnostyka cos zmieniła i juz nie uwzględnia tych bakterii wcale :/
    Ja tez nie mam bakterii, nie zwróciłam na to uwagi. To źle?

17u96iyefisxlskp.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:

Natalii ja robię prawie zawsze w Diagnostyce. Ostatnio też nie miałam bakterii na wyniku i w ogóle osady moczu i zapytałam pielęgniarkę przy pobraniu o to. Powiedziała że teraz na wyniku nie piszą jeśli nie ma. Czyli wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 15:05

Natalii lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Dzięki dziewczyny, zapisałam sobie wasze porady choć prawda jest taka, ze łatwo je zapamiętać :)
    No tak było z tym Oilatum te prawie 13 lat temu. Położna i lekarka baaardzo polecali.
    Muszę się jeszcze rozejrzeć za jakaś wygodną wanienką, wygodną też dla mnie. Po porodzie mogą mnie bardziej boleć stawy niż teraz i muszę sobie zawczasu ułatwić.
    Freja, mąż zrobi w swoim czasie:) znam to z autopsji.
    Mam nową szafę w sypialni, ale tak śmierdzi, ze nie da się tam spać. Jestem taka wkurzona! Szafa zamówiona i po tygodniu był montaż, może to za szybko i nie zdążyły te kleje odparować. Nie wiem. Szafę mam ale i tak nie mogę do niej nic włożyć. Wiec stoję z wszystkim nadal w miejscu 😡

współczuję. Oby minęło, bo nie chcę cię martwić, ale kiedyś zamówiłam łóżko dla syna... śmierdziało tak, że miesiąc (!) spał z nami. Firma twierdziła, że wywietrzeje. Po miesiącu się wkurzyłam i kazałam im zabierać. Przyszedł pan i powiedział, że nic nie czuje, sukinsyn, ale zabrał, za chyba 90% zwrotu :/ nawet w sądzie trudno byłoby udowodnic smród, więc machnęłam ręką.
    A skąd ta szafa?

Mój mąż czasem latami coś robi, więc co jakiś czas mi się ulewa :/ sama zorganizowałam naprawę domofonu, zdjęłam pokrowiec z fotelika (ch.. że byłam ledwo żywa i mokra, ale dumna), bo on nie umiał. Teraz będę naprawiać wannę i jak się wkurzę to z rowerem też coś wymyśle. Musi być gotowy, bo córka zaczyna zajęcia zaraz i będzie na nie sama jeździć.
    A mąż rozwalił auto, tzn ktoś w niego wjechał i zobaczymy ile mu zajmie zrobienie go :/
    No włączył mi się już syndrom wicia gniazda i bardzo bym chciała mieć wszystko gotowe i ostatnie tygodnie odpoczywać.

A co do bóli to w nocy mnie złapał z boku, jakby koło jajnika taki ból, ze aż wstać musiałam. Taki promieniujący na nogę, skojarzył mi się z bólem podczas cp... masakra... ale minął...
    Jagoda a ciepłe kapiele nie pomagają?

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ciepła kąpiel pomigła jak mnie tak bardzo brzuch bolał. Teraz dzidzia się rusza jak szalona i takie pojedyńcze skurcze przepowwiadające ale nie boli już jak rano

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pod tym wzgledem nie moge nazekac na meza. Rzuca skatpetki na sofe i zostawia ciuchy w roznych miejscach i zroche innych wkuwiajacych rzeczy ale jesli chodzi o rozne naprawy i remonty to nie trzeba mu dwa razy powtarzac, robi tak szybko jak to mozliwe i bardzo precyzyjnie.

Taki zart kiedys slyszalam: Jak mezczyzna mowi, ze zrobi to zrobi! I nie trzeba mu o tym co miesiac przypominac 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 18:50

Jagodazdw92 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:00

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się raz śniło ze mnie malutka tak mocno drapała że wydrapała sobie dziurę w brzuchu i wyszła przez tą dziurę. Była taka malutka że mieściła się na dłoni i potem zmarła.... Takie mam super sny:/ Ana drugi dzień moja starsza córka drapała mnie po ręce i miałam to samo odczucie co w tym śnie.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    To ja pod tym wzgledem nie moge nazekac na meza. Rzuca skatpetki na sofe i zostawia ciuchy w roznych miejscach i zroche innych wkuwiajacych rzeczy ale jesli chodzi o rozne naprawy i remonty to nie trzeba mu dwa razy powtarzac, robi tak szybko jak to mozliwe i bardzo precyzyjnie.

Taki zart kiedys slyszalam: Jak mezczyzna mowi, ze zrobi to zrobi! I nie trzeba mu o tym co miesiac przypominac 😉

znam to, tylko chyba to było co roku ;)

Lunęło u nas i okazało się, że przecieka okno w mojej sypialni... przy łóżku ;( słabo mi na myśl o wymianie okien w urządzonym pokoju moim/dziecięcym...

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, a może to kwestia regulacji? Okna mają w środku jakiś mechanizm, czy inną cholerę, ktorą w lato się ciut otwiera, a na zimę domyka. Ja już kiedyś panikowałam, że okna nieszczelne, a okazało się że to kwestia właśnie tej regulacji.

Maybelle, Edytka co za sny 🤯 to ja już wolę swoje normalne, choć i tak są głupie...

Blueberry, mam olejek z migdałów z nacomi, kupuję go w hebe. Nie ma oznaczenia, że dla dziecka, po prostu olejek 😊

Misia, współczuję. Też mieliśmy taki zapach nowości po wstawieniu mebli, ale szybko wywietrzał. Mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie 😊

Bluberry lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj dostałam próbki kosmetykow w aptece:

https://zapodaj.net/bacc9eb6641b7.jpg.html

O takie. Przetestuje chyba też na sobie bo mam często wymagająca skórę

Wowka lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Baby, uspokoiłaś mnie z tym wynikiem.
    Ja mam olejek migdałowy z lullalove ;)
    Ostatnio polubiłam tą firmę o polecam tez tam szczotkę dla niemowląt na ciemieniuchę.
    Moj starszak ma taka wrażliwą skórę i juz od jakiegoś czasu walczylam u niego z ciemieniuchą na głowie, smarowalam olejkami, itp, ale niewiele schodziło. A tego olejku uzylam raz (!) i potem wyczesałam tą szczotką (kupioną już dla siostry) i przeszlo, nie ma śladu. Także polecam :)

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja
    Ciekawa jestem czy dotarlo do ciebie cos z tego co dzieje sie w Berlinie? Bo media o tym milacza....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2020, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu spać nie mogę :( zgaga mnie męczy i jak by tego było mało po raz kolejny wc :( z 10 razy to na bank już byłam. Mam dość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc do dupy, jak zwykle. Noi stało się to czego najbardziej się obawialam🥴
    Wczoraj odezwał mi się kręgosłup. Wymyśliłam staremu odnowienie łazienki to mam. Naschylalam się za cała ciąże chyba /nawet przy wsadzaniu pomidorów i ogórków mniej/. Noi mam, złamało mnie ze nie mogłam chodzic, jak już puściło córka namówiła mnie na festyn i pojechałam z nią. Nawet podczas zwykłego spaceru mam bóle i to takie mega jak kiedyś przed wylądowaniem w szpitalu, gdzie stwierdzili przepuklinę dotrzonową między L2/L3, stłuczony krążek międzykręgowy (sport to zdrowie/trenowałam gimnastykę/). I teraz dygam ze jak mi strzeli to znów nie będę mogła chodzić przez tydxien jak pare lat temu 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Któraś z Was była z tego co kojarzę u fizjo??

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ