Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny, zapisałam sobie wasze porady choć prawda jest taka, ze łatwo je zapamiętać
No tak było z tym Oilatum te prawie 13 lat temu. Położna i lekarka baaardzo polecali.
Muszę się jeszcze rozejrzeć za jakaś wygodną wanienką, wygodną też dla mnie. Po porodzie mogą mnie bardziej boleć stawy niż teraz i muszę sobie zawczasu ułatwić.
Freja, mąż zrobi w swoim czasie:) znam to z autopsji.
Mam nową szafę w sypialni, ale tak śmierdzi, ze nie da się tam spać. Jestem taka wkurzona! Szafa zamówiona i po tygodniu był montaż, może to za szybko i nie zdążyły te kleje odparować. Nie wiem. Szafę mam ale i tak nie mogę do niej nic włożyć. Wiec stoję z wszystkim nadal w miejscu 😡
-
Natalii wrote:Jagoda, może zadzwon do swojej lekarki? Chyba takie silne bole miesiączkowe to jednak nie są ok, jeśli nie przechodzi po prysznicu lub no spie to lepiej sprawdzic.
A ja chcialam zapytac, czy jak robicie co miesiąc badanie ogólne moczu to macie tam wymienione bakterie? Bo ja robię w Diagnostyce i tam mam wymienione np. cukier w moczu brak, ketony brak, itp. A tych bakterii w ogóle nie ma na liscie, a kiedys byly na bank i teraz nie wiem, czy jak nie ma bakterii to nie piszą, czy o co chodzi.
Z synem w ciazy jak wyszly mi np. bakterie liczne to musialam robic posiew i wtedy wiedzialam konkretnie, a teraz przez to, ze one nie są w ogole uwzględniane to cala ciązę posiewu nie robilam i tak się zastanawiam, czy wszystko ok. -
Mój starszy teraz w nivea się myje jak mieliśmy problemy to mustela wjezdzala. A teraz kupiłam dla małego mustela tylko ta do normalnej skóry bez problemów. Jeszcze jakiś balsam muszę od czasu do czasu żeby posmarowacMIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
Natalii wrote:Jagoda, może zadzwon do swojej lekarki? Chyba takie silne bole miesiączkowe to jednak nie są ok, jeśli nie przechodzi po prysznicu lub no spie to lepiej sprawdzic.
A ja chcialam zapytac, czy jak robicie co miesiąc badanie ogólne moczu to macie tam wymienione bakterie? Bo ja robię w Diagnostyce i tam mam wymienione np. cukier w moczu brak, ketony brak, itp. A tych bakterii w ogóle nie ma na liscie, a kiedys byly na bank i teraz nie wiem, czy jak nie ma bakterii to nie piszą, czy o co chodzi.
Z synem w ciazy jak wyszly mi np. bakterie liczne to musialam robic posiew i wtedy wiedzialam konkretnie, a teraz przez to, ze one nie są w ogole uwzględniane to cala ciązę posiewu nie robilam i tak się zastanawiam, czy wszystko ok.
Właśnie sprawdziłam u siebie i jest na wyniku: badanie ogólne moczu i tam właśnie jest glukoza białko erytrocyty itd a pod spodem jest pogrubione Osad moczu: i wymienione nablonki płaskie, leukocyty, bakterie (i jest napisane : nieliczne) i są jeszcze moczany bezpostaciowe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natalii wrote:Lena dzięki, muszę chyba zapytac jutro lekarza o co chodzi, może Diagnostyka cos zmieniła i juz nie uwzględnia tych bakterii wcale
Natalii ja robię prawie zawsze w Diagnostyce. Ostatnio też nie miałam bakterii na wyniku i w ogóle osady moczu i zapytałam pielęgniarkę przy pobraniu o to. Powiedziała że teraz na wyniku nie piszą jeśli nie ma. Czyli wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 15:05
Natalii lubi tę wiadomość
-
Misia78 wrote:Dzięki dziewczyny, zapisałam sobie wasze porady choć prawda jest taka, ze łatwo je zapamiętać
No tak było z tym Oilatum te prawie 13 lat temu. Położna i lekarka baaardzo polecali.
Muszę się jeszcze rozejrzeć za jakaś wygodną wanienką, wygodną też dla mnie. Po porodzie mogą mnie bardziej boleć stawy niż teraz i muszę sobie zawczasu ułatwić.
Freja, mąż zrobi w swoim czasie:) znam to z autopsji.
Mam nową szafę w sypialni, ale tak śmierdzi, ze nie da się tam spać. Jestem taka wkurzona! Szafa zamówiona i po tygodniu był montaż, może to za szybko i nie zdążyły te kleje odparować. Nie wiem. Szafę mam ale i tak nie mogę do niej nic włożyć. Wiec stoję z wszystkim nadal w miejscu 😡
współczuję. Oby minęło, bo nie chcę cię martwić, ale kiedyś zamówiłam łóżko dla syna... śmierdziało tak, że miesiąc (!) spał z nami. Firma twierdziła, że wywietrzeje. Po miesiącu się wkurzyłam i kazałam im zabierać. Przyszedł pan i powiedział, że nic nie czuje, sukinsyn, ale zabrał, za chyba 90% zwrotunawet w sądzie trudno byłoby udowodnic smród, więc machnęłam ręką.
A skąd ta szafa?
Mój mąż czasem latami coś robi, więc co jakiś czas mi się ulewasama zorganizowałam naprawę domofonu, zdjęłam pokrowiec z fotelika (ch.. że byłam ledwo żywa i mokra, ale dumna), bo on nie umiał. Teraz będę naprawiać wannę i jak się wkurzę to z rowerem też coś wymyśle. Musi być gotowy, bo córka zaczyna zajęcia zaraz i będzie na nie sama jeździć.
A mąż rozwalił auto, tzn ktoś w niego wjechał i zobaczymy ile mu zajmie zrobienie go
No włączył mi się już syndrom wicia gniazda i bardzo bym chciała mieć wszystko gotowe i ostatnie tygodnie odpoczywać.
A co do bóli to w nocy mnie złapał z boku, jakby koło jajnika taki ból, ze aż wstać musiałam. Taki promieniujący na nogę, skojarzył mi się z bólem podczas cp... masakra... ale minął...
Jagoda a ciepłe kapiele nie pomagają? -
Właśnie ciepła kąpiel pomigła jak mnie tak bardzo brzuch bolał. Teraz dzidzia się rusza jak szalona i takie pojedyńcze skurcze przepowwiadające ale nie boli już jak rano
-
To ja pod tym wzgledem nie moge nazekac na meza. Rzuca skatpetki na sofe i zostawia ciuchy w roznych miejscach i zroche innych wkuwiajacych rzeczy ale jesli chodzi o rozne naprawy i remonty to nie trzeba mu dwa razy powtarzac, robi tak szybko jak to mozliwe i bardzo precyzyjnie.
Taki zart kiedys slyszalam: Jak mezczyzna mowi, ze zrobi to zrobi! I nie trzeba mu o tym co miesiac przypominac 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 18:50
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
-
Mi się raz śniło ze mnie malutka tak mocno drapała że wydrapała sobie dziurę w brzuchu i wyszła przez tą dziurę. Była taka malutka że mieściła się na dłoni i potem zmarła.... Takie mam super sny:/ Ana drugi dzień moja starsza córka drapała mnie po ręce i miałam to samo odczucie co w tym śnie.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
KotkaPsotka3 wrote:To ja pod tym wzgledem nie moge nazekac na meza. Rzuca skatpetki na sofe i zostawia ciuchy w roznych miejscach i zroche innych wkuwiajacych rzeczy ale jesli chodzi o rozne naprawy i remonty to nie trzeba mu dwa razy powtarzac, robi tak szybko jak to mozliwe i bardzo precyzyjnie.
Taki zart kiedys slyszalam: Jak mezczyzna mowi, ze zrobi to zrobi! I nie trzeba mu o tym co miesiac przypominac 😉
znam to, tylko chyba to było co roku
Lunęło u nas i okazało się, że przecieka okno w mojej sypialni... przy łóżku ;( słabo mi na myśl o wymianie okien w urządzonym pokoju moim/dziecięcym...
-
Freja, a może to kwestia regulacji? Okna mają w środku jakiś mechanizm, czy inną cholerę, ktorą w lato się ciut otwiera, a na zimę domyka. Ja już kiedyś panikowałam, że okna nieszczelne, a okazało się że to kwestia właśnie tej regulacji.
Maybelle, Edytka co za sny 🤯 to ja już wolę swoje normalne, choć i tak są głupie...
Blueberry, mam olejek z migdałów z nacomi, kupuję go w hebe. Nie ma oznaczenia, że dla dziecka, po prostu olejek 😊
Misia, współczuję. Też mieliśmy taki zapach nowości po wstawieniu mebli, ale szybko wywietrzał. Mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie 😊
Bluberry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Baby, uspokoiłaś mnie z tym wynikiem.
Ja mam olejek migdałowy z lullalove
Ostatnio polubiłam tą firmę o polecam tez tam szczotkę dla niemowląt na ciemieniuchę.
Moj starszak ma taka wrażliwą skórę i juz od jakiegoś czasu walczylam u niego z ciemieniuchą na głowie, smarowalam olejkami, itp, ale niewiele schodziło. A tego olejku uzylam raz (!) i potem wyczesałam tą szczotką (kupioną już dla siostry) i przeszlo, nie ma śladu. Także polecam -
Znowu spać nie mogę
zgaga mnie męczy i jak by tego było mało po raz kolejny wc
z 10 razy to na bank już byłam. Mam dość
-
Noc do dupy, jak zwykle. Noi stało się to czego najbardziej się obawialam🥴
Wczoraj odezwał mi się kręgosłup. Wymyśliłam staremu odnowienie łazienki to mam. Naschylalam się za cała ciąże chyba /nawet przy wsadzaniu pomidorów i ogórków mniej/. Noi mam, złamało mnie ze nie mogłam chodzic, jak już puściło córka namówiła mnie na festyn i pojechałam z nią. Nawet podczas zwykłego spaceru mam bóle i to takie mega jak kiedyś przed wylądowaniem w szpitalu, gdzie stwierdzili przepuklinę dotrzonową między L2/L3, stłuczony krążek międzykręgowy (sport to zdrowie/trenowałam gimnastykę/). I teraz dygam ze jak mi strzeli to znów nie będę mogła chodzić przez tydxien jak pare lat temu 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Któraś z Was była z tego co kojarzę u fizjo??[link=https://www.suwaczki.com/][/link]