Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bluberry ja urodziłam w południe i naturalnie więc maluszka miałam caly czas przy sobie. Jedynie na jakieś badanie czy co jakis czas przychodziła położna i do przewinięcia mi go zabierała
Emka nie mam tych papierków. Ale też myślałam zeby je kupić i za każdym razem zapominam
Nie są drogie a mogą uspokoić. Chociaż z tego co pamiętam to wody mają specyficzny zapach. Taki słodkawy aż mnie odpychało jak mi odchodziły. Także chyba nie pomylę w razie czego. Aczkolwiek nie wiem jak to jest czy mogą tak bardzo wolno odpływać że raz na jakis czas poleci troszkę. Bo mi niby się sączyły ale wkładka by nie utrzymała. Bo leciało tak jak bym poprostu sikała i zaraz miałam cały podkład mokry
Powiedzcie mi brała któraś z Was clotrimazol? W szpitalu dostawałam codziennie wieczorem i na wypisie też mi tak napisali a jak byłam w środę u mojej gin to powiedziała że teraz mam brać 2 razy w tygodniu. Już sama nie wiem co robić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 20:18
-
Skóra przestała swędzieć na szczęście. Zrobilam dzisiaj te próby wątrobowe i wszystko jest w normie poza fosfatazą zasadową która mam podwyzszona. Naczytałam się w necie i brrrr, w czwartek wizyta, jednak spokojnie poczekam i dopytam doktora... Może w ciąży jakoś inaczej się to interpretuje. Nie chcę sobie teraz wkręcić żadnej choroby i której nie wiedziałam.
A jeszcze po 1 zdążyło się ze mam białko w moczu, buuuuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 20:48
Freja000 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
A mi się jeszcze przypomniało że nie kupiłan i nie zapakowałam do torby lanoliny. No może będę pamiętała żeby gdzieś przy okazji kupić
-
Jola mnie tak strasznie swedziala skóra na początku ciąży. Dopiero jak TSH mi spadlo po lekach to skóra przestała swędzieć. Co prawda lekarz mi nie mówił że go od poziomu TSH, ale jakoś tak dobie to powiązałam.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Co do przewijania dziecka w nocy, to o ile dobrze pamiętam to ja przewijałam przed każdym karmieniem, a mleko w nocy piła mi jakoś do roczku. Potem już nie przewijałam.
Może powiecie że nie potrzebnie tak długo ale bardzo dbałam o to zawsze żeby miała w miarę sucho, nigdy dzięki temu nie miałam problemów z odparzoną pupą, i przewijałam też dlatego że moja mała ma częste infekcje dróg moczowych i żeby miała czyściej po prostu.Freja000, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Jola17a wrote:Skóra przestała swędzieć na szczęście. Zrobilam dzisiaj te próby wątrobowe i wszystko jest w normie poza fosfatazą zasadową która mam podwyzszona. Naczytałam się w necie i brrrr, w czwartek wizyta, jednak spokojnie poczekam i dopytam doktora... Może w ciąży jakoś inaczej się to interpretuje. Nie chcę sobie teraz wkręcić żadnej choroby i której nie wiedziałam.
A jeszcze po 1 zdążyło się ze mam białko w moczu, buuuu
zalezy ile białka. Ja mam już któryś raz, ale mało i gin mówi, żeby w ogóle na to nie patrzeć.
-
Proszę o rady co kupić do kąpieli. Jak urodziłam starszą to bardzo modne zrobiło się Oilatum. Młodszą kąpalam w innych tańszych wersjach, bo pojawiły się Emolium itp.
Teraz czytam, ze w tym już się nie kapie!.... To wracamy znowu do pieniacych płynów czy jak? Mydło? Od dobrych kilku lat nie mam małego dziecka, córki myją się już żelami dla dorosłych, teraz we 3 używamy Yope na zmianę z żelami Chodakowskiej.
Na półkach dla dzieci są gorsze składy. To serio zgłupiałam. Pomóżcie.
-
I tak nie mogę spać, więc proszę bardzo 😊
Tu artykuł o pielęgnacji
https://www.srokao.pl/2014/10/pielegnacja-niemowlecia.html
A tu analiza składów kosmetyków
https://www.srokao.pl/p/blog-page.html?m=0
Ja dla noworodka nie używam niczego do wody. Ewentualnie jeśli potrzeba, to mąkę ziemniaczaną lub kroplę olejku ze słodkich migdałów. Pozniej, dla starszego, wjeżdża płyn myjący z babydream z pompką. I niemowlakowi leję go do wody, a dwulatka już normalnie namydlam.
Ja przewijałam w nocy kupy. Tak jak Blueberry, jak się skończyły po każdym karmieniu, to przestałam zmieniać pieluchę. Myślę że to było ok 2-3 miesięcy chyba. Dosyć szybko.
Podczas tego kontaktu skóra do skóry byliśmy przykryci moją koszulą. Jeszcze rodziło się łożysko i zakładali mi szew na pęknięcie, więc nie było jak nas przykryć.
Ja za to nie pamiętam takich szczegółów, jak to kto zrobił porządek. Pamiętam, że leżeliśmy przytuleni po zakończeniu tych działań około medycznych, pamiętam że był z nami mąż, pamiętam że jak wychodziłam z sali porodowej już Mały był ubrany (przez kogo?), pamiętam ze było tam już czysto, ale nie pamiętam, żeby sprzatali 😄
Edit. Zgaga mnie zabije. Tak chwaliłam ten Gaviscon, ale dziś i on nie nadaje rady 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 00:45
Freja000, Natalii, Misia78, Bluberry lubią tę wiadomość
-
Białko w moczu 9,5 mg/dl
U nas burza i już po moim spaniu. W dodatku czuje takie parcie nieprzyjemne ale na odbyt i nic z tego że tak powiem... Ech
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Ciekawe jak tam Kicior i Ignaś. Kurczę martwię się czy u kich wszystko w porządku i czy w końcu zobaczyła i mogła przytulić swoje małe wielkie szczęście
-
Jola17a wrote:Białko w moczu 9,5 mg/dl
e to nie martw się. U mnie 15. Gin mówił, że częśc labów takie niskie w ogóle traktuje jako ujemne i nie wykrywa. Źle jest chyba powyżej 200 czy jakoś tak.
Co do kąpieli podpisuję się pod tym co Wowka napisała.
Zgaga i refluks też mnie zabijają. Biorę neobioanacid. Ostatnio refluks podstepny i atakuje jak już zasypiam i to tak, ze w ostatniej chwili się podnoszę
Do podjadania migdały. Wczoraj nie miałam już tabletek i migdały dały radę. Mleko migdałowe też pomaga.
Znowu mnie mąż wkurwił. Ma listę rzeczy do zrobienia, z którymi ja sobie nie poradzę np nie zawiozę roweru do naprawy ani nie zmienię koguta (czy jak to się nazywa) na dachu. Miał całe lato na to. A teraz leje non stopnormalnie czasem myśle, że poligamia to nie jest głupia sprawa.
Misia78, Jola17a lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Was też tak bardzo brzuch boli jak w czasie okresu? Dziś już nie daję rady. Płakać mi się chce.
Wzięłam prysznic. Zobaczymy może przejdzie. Już nie wiem co robićWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 11:08
-
nick nieaktualnyMisia emolienty faktycznie wyszły z mody, bo tak naprawdę skóra dzidcka ich nie potrzebuje i one robią wiecej szkody niz pożytku. Dopiero jak wyjdą problemy skórne to zaleca się kapanie w emolientach, ale też okazuje się, że te, które wymieniłaś sa drogie, a mają kiepskie składy, duzo zapychaczy. Poczytaj sobie na stronie srokao, ona opisuje składy wszystkich kosmetykow i naprawdę mi pomogła z wyborem wszystkiego dla młodego;)
https://www.srokao.pl/2012/10/analiza-kapiel-emolienty.html?m=0
Jeśli chodzi o kąpiel i dziecko nie ma problemów skórnych to na początek zaleca się kapiel w samej cieplej wodzie. Ja na początek bede dodawać kilka kropli olejku migdałowego, a na pozniej kupilam plyn z lullalove i testowalam na starszaku, ma dobry sklad i pewnie to jego bede uzywac dla malej:
https://lullalove.com/kategoria/kosmetyki/lagodny-zel-do-mycia-i-szampon-dla-niemowlat-i-dzieci-250-mlMisia78 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWowka, dopiero przeczytałam, że Cię zdublowałam ze sroką
I u mnie tez starszak kąpany w Beabydream, tylko teraz wzielam na próbę ten z Lullalove, bo młody ma lekkie azs, więc nie wszystko nam pasuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 11:32
Wowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagoda, może zadzwon do swojej lekarki? Chyba takie silne bole miesiączkowe to jednak nie są ok, jeśli nie przechodzi po prysznicu lub no spie to lepiej sprawdzic.
A ja chcialam zapytac, czy jak robicie co miesiąc badanie ogólne moczu to macie tam wymienione bakterie? Bo ja robię w Diagnostyce i tam mam wymienione np. cukier w moczu brak, ketony brak, itp. A tych bakterii w ogóle nie ma na liscie, a kiedys byly na bank i teraz nie wiem, czy jak nie ma bakterii to nie piszą, czy o co chodzi.
Z synem w ciazy jak wyszly mi np. bakterie liczne to musialam robic posiew i wtedy wiedzialam konkretnie, a teraz przez to, ze one nie są w ogole uwzględniane to cala ciązę posiewu nie robilam i tak się zastanawiam, czy wszystko ok.