X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja kupiłam na allegro komplet

https://allegro.pl/oferta/majtki-ciazowe-bambusowe-komplet-x4-gladkie-8396019470?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Freja000 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Freja, a cos czytałaś o kolagenie?
    Ja zamówiłam tutaj:
    https://collibre.eu/strona/kolagen

Wiecie co, dzisiaj chyba zaczął mi odchodzic czop sluzowy. Trochę mam stresa, bo z synem zaczal 2 tygodnie przed porodem, a to jednak za szybko.

Coraz bardziej nie mogę się doczekać poniedzialku i wizyty, bo to spojenie nadal boli i martwię się o stan blizny, zobaczymy, juz niedlugo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Emka piszesz że urodzić mogę nagle. Tylko czy jest ktoś mi w stanie wyjaśnić na co zwrócić uwagę i kiedy jechać do szpitala żeby zdążyć dojechać do szpitala do którego mam około pół godziny drogi. Bo nie chcę urodzić tu na miejscu bo nie wyobrażam sobie tego żeby mi dzidzię wywieźli. A oni tutaj nie zawiozą dziecka do Sieradza tylko do Łodzi gdzie mam godzinę drogi. Boję się bardzo

Jagoda, każda z nas może (oby nie) urodzić nagle. Miałam na myśli to, że nawet ten szpital o mniejszej referencyjności taki poród przyjmie, tylko potem wiozą malucha do szpitala o wyższym stopniu referencyjności. A do szpitala trzeba jechać,kiedy są regularne skurcze albo odejdą wody.. taką naukę wyniosłam ze szkoły rodzenia lata temu 🙈 Ale to tyczy każdej z nas 🙂 nie miałam na myśli Ciebie Jagódka ☺️

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my ciagle nad imieniem sie glowimy....

Powiedzcie mi jak brzmi dla was imie Marina? Bo w De calkiem normalnie ale dla mnie troche rusko 😄.
    Jeszcze Luiza rozwazamy ale maz nie chce bo tutejsza odmiana Grety Thunberg ktorej nie trawimy tak na ma imie 😄. No Greta to bym dlatego nigdy dziecka nie nazwala ale ta niemiecka nie jest taka wariatka chyba.

bebetka.b lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka Luiza ładne, a Marinę znalam jedną i wlasnie pochodziła Rosji ;) Też ładne imię.

Jeśli chodzi o stopień referencyjnosci szpitala to nie chodzi tylko, od którego tc mogą przyjąć porod, ale jaki mają oddzial neonatologiczny i ratunkowy dla maluszków.
    Jagoda, ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym rodzenia w szpitalu o mniejszej referencyjnosci, bo jeśli miałby być porod przedwczesny to lepiej zajmą się maluszkiem w szpitalu o III stopniu i to od razu, bez żadnego przewożenia, plus oczywiscie, że Ty jesteś na miejscu.
    Ale oczywiście jak bedzie juz ciaza donoszona to ten stopień referencyjnosci przy prawidłowej ciazy juz nie jest tak wazny :)

• baby Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plecy mnie dziś bolą. Ledzwiowy. Bardziej niż zwykle 😖 Chyba skontaktuje się z fizjo.. Może plastry jakieś czy coś

W ogóle sił brak i energii. Średni dzień mam dziś

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka już myślałam że masz na myśli że nagle mi dzieciatko wyleci. Głupia jestem wiem. Ale dziś już zaczynam schizować. Niby wc się uspokoiło ale jak usiadłam to tak mi śluz poleciał że sie wystraszyłam czy wody nie odchodzą. A krok to tak mnie boli że mam wrażenie że urodzę

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, Luiza ładnie, Eliza mi się tez podoba.
    a Leonia? Pasowała by do Antonii 😊

• Pastelova Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma wczoraj urodzila blizniaki miesiąc przed terminem. Duże chlopaki,2400 i 2700👏 w szpitalu z II stopniem referencyjnosci apropo tego tematu :p w naszej mieścinie.Malce oddychaja już samodzielnie, wiadomo sa w inkubatorze,ale na zdjęciach to naprawde fajne bobaski już :)
    Jagoda kiedy masz kolejna wizytę ? Moze skonsultuj te bole jesli sa naprawde tak silne,ze uniemożliwiają ci normalne funkcjonowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 15:18

ckai43r80uurljcv.png
  • Maybelle Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 23:00

2019 8tc 💔
    2020 córeczka 💗
    2022 czekamy na synka 💙
    8une43r84puaim9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle ok, opiszę;) to była taka bardzo duza ilość gęstego, ciągnącego się śluzu o ciemnożóltym kolorze, cos jak kurze jajko, ale bardzo gęste. Pozniej juz mialam normalny wodnisty bialy sluz, jak zwykle, wiec ewidentnie tamto to było coś, co wyszlo jednorazowo i zupelnie inne niż sluz przez całą ciązę.
    Z synem pamietam juz ten czop przed samym porodem, ze byl jeszcze bardziej gęsty, taki galaretowaty i podbarwiony krwią.

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali zop śluzowy może mieć różny kolor i nie zawsze jest podbarwiony krwią. Myślę że to mógł być czop śluzowy. Ja w pierwszej ciąży nie zauważyłam go do samego końca więc nie wiem kiedy odszedł a może odchodził po trochu.

Ja wizytę u swojej gin mam 9 września. Narazie się wstrzymam bo nic innego się nie dzieje a nie lubię truć komuś w weekend. Jedynie teściowej powiedziałam żeby w razie czego była przygotowana żeby po mnie przyjechać

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Emka już myślałam że masz na myśli że nagle mi dzieciatko wyleci. Głupia jestem wiem. Ale dziś już zaczynam schizować. Niby wc się uspokoiło ale jak usiadłam to tak mi śluz poleciał że sie wystraszyłam czy wody nie odchodzą. A krok to tak mnie boli że mam wrażenie że urodzę

Nie wyleci!!! Wbrew pozorom, poród do nie aż taki „pikuś” 🙈🙈
    Przyjmujesz luteinę? Po niej są takie upławy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo czopa, tylko w drugiej ciąży go zauważyłam, po godzinę skurczy mi odszedł. Galareta podbarwiona krwią.
    Jeśli się nie brzydzicie, to w Google „mucus plug” 🤪

• Wowka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Natalii, takie żółte glutki mam co jakiś czas w ciąży. W poprzedniej też tak miałam. Gęste, klejące, żółte i mętne. Wyjdzie bryłka i spokój, sluz później mleczny i kremowy. Czop też pamiętam jako galaretkę z krwią, było tego na prawdę dużo, na dzień przed porodem.

Byłam dziś na wizycie. Mała 2300g, cały czas trzyma się swojej średniej. Wszystko w porządku. Za dwa tygodnie gbsy i badania z krwi do porodu, później zdjęcie pessara i porodówka na mnie czeka 🤪

Emka31, Natalii, Jlod, Maybelle, Evoleth lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka wiem że to nie pikuś. A ten śluz to może faktycznie od luteiny tylko mówię że akurat usiadłam i czulam ciepłe że leci ale zaraz pzrestało to poszłam wkładkę wymienić

Misia78 lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii nie, nic nie wiem o kolagenie.

Marina ładnie, z morzem mi się kojarzy :) zalezy jakie nazwisko jeszcze.
    Żeby nie było jak córeczka Sykut Jeżyny... Róża Jeżyna...

Zupełnie nie pamietam, do jakiego wieku się przewija dziecko w nocy?...

Znalazłam walizkę, w którą się zmieszczę. Do tego wymysliłam, że w plecak wezmę rzeczy do porodu. A w walizce na później moje i dziecka.

A jak dziecko leży na matce te 2h to czymś przykrywają?

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja do jakiego wieku w nocy to też nie pamietam.

Jak dziecko leży po porodzie na matce to mogę Ci powiedzieć jak to u mnie było.
    Najpierw po porodzie odrazu mi syna położyli na brzuch później mąż odciął pępowinę. Położna syna mi powycierała i owinęła w pieluszkę i na główce miał czapeczkę tak mi go położyli na te 2 godziny i przykryli nas kołdrą żeby mi też zimno nie było po porodzie bo dużo krwi straciłam i wiadomo organizm wymęczony.

Freja000 lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Emka wiem że to nie pikuś. A ten śluz to może faktycznie od luteiny tylko mówię że akurat usiadłam i czulam ciepłe że leci ale zaraz pzrestało to poszłam wkładkę wymienić
    Miałam tak przy grzybie. Masz paski lakmusowe? Bardzo uspokajają w razie coś.. 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przestałam przewijać w nocy jak mi przestały kupy robić 🤭 i odbijać po jedzeniu.

Zazdroszczę kangurowania, u nas po CC nie było dopiero jak już na salę po operacyjną trafiałam to mi na godzinę dawali dzieci... oboje rodziłam późnym wieczorem i byłam mocno wymęczona próbą urodzenia naturalnie i przy tuleniu maluchów zasypiałam 😔 więc tulić się dopiero w pełni mogliśmy na drugi dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 19:41

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ