X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • gondi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kosmetyków to wersję podróżne kupiłam i spakowałam do szpitala, dobrze że przypomniałaś Freja o witaminach, dopakuje 1 blister.
    Mam też obolałe krocze i spojenie, od tego że dziecko leży głową w dół, poprostu naciska na miednice jak się obróci to odczuwam ulgę. Ale jednak wolę żeby już leżał na tym etapie ciąży głową w dół i się nie obracał. Ja byłam wczoraj na wizycie wszystko w porządku, dziecko idealne 2400 g, żelazo w normie, gbs ujemny, KtG w porządku. Narazie nastawiamy się na poród naturalny, no chyba że się jeszcze obróci :/

Wowka, Natalii, Evoleth, Freja000 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Lena955 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, no to już ładny bobas! :)

Freja, zastanawiam się właśnie czy mogę wziąć wit c lub rutinoscorbin gdy czuje się lekko przeziębiona? Do tej pory brałam tylko podstawowe witaminy, tam nie ma Wit C.

Emka31 lubi tę wiadomość

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Według ksiązki o witaminach w ciąży w ogóle nie trzeba odstawiać magnezu. On nie powstrzymuje porodu. Mogę doczytać. Ja nie odstawiam nic. Nawet mi szkoda, że nie mogę zabrać do szpitala witamin, bo za duzo ich mam ;) wezmę tylko witaminę C. bo to bardzo ważne akurat.

A wczoraj byłam na terapii czaszkowo krzyżowej. Chodziłam już wcześniej, więc znam tą panią i odpłynęłam po minucie. Super się zrelaksowałam. Pójdę jeszcze jak już mnie szkoła wkurzy.

Poprasowałam i jestem w trakcie pakowania... ale przecież niektóre rzeczy to w ostatniej chwili, nie? Czy kupujecie specjalnie szczoteczki do zębów i pastę?
    A majtek to ile sztuk? Poprałam te siatkowe i wzięłam wszystkie ;) czyli z 8 czy 10 ich tam jest...
    Pralas majtki z siateczki, te jednorazowe? Dopytuje bo ja spakowałam całe opakowanie i nie prałam. Powinnam?

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    Według ksiązki o witaminach w ciąży w ogóle nie trzeba odstawiać magnezu. On nie powstrzymuje porodu. Mogę doczytać. Ja nie odstawiam nic. Nawet mi szkoda, że nie mogę zabrać do szpitala witamin, bo za duzo ich mam ;) wezmę tylko witaminę C. bo to bardzo ważne akurat.

A wczoraj byłam na terapii czaszkowo krzyżowej. Chodziłam już wcześniej, więc znam tą panią i odpłynęłam po minucie. Super się zrelaksowałam. Pójdę jeszcze jak już mnie szkoła wkurzy.

Poprasowałam i jestem w trakcie pakowania... ale przecież niektóre rzeczy to w ostatniej chwili, nie? Czy kupujecie specjalnie szczoteczki do zębów i pastę?
    A majtek to ile sztuk? Poprałam te siatkowe i wzięłam wszystkie ;) czyli z 8 czy 10 ich tam jest...

Freja, Ty bierzesz osobno wit C? Jaką?
    I czemu to ważne?

Ja biorę omegamed Dha optima forte, do tego magnez, ale to od 3 tygodni i żelazo.
    Zastanawiam się wlasnie, czy w szpitalu mogę brać dalej te witaminy, jak myślicie?

Zamowilam sobie kolagen do picia w jakiejś fajnej hydrolizowanej formie i w poniedziałek zapytam gina czy juz mogę zacząć go pic, ponoc przyspiesza gojenie się ran, powrót skory do lepszego stanu i ogólnie po porodzie wspomaga organizm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, o to samo chcialam zapytac Freję :P
    Mi nie przyszło do głowy ich prac, tzn. Zawsze piorę nowe ciuchy, ale jakoś te majtki qydawaly mi się jalowe, tak jak bandaże, itp.

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ja prałam majtki siateczkowe ale ja mam wielorazowe

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też marzyłam, zeby zmieścić się max do 15 kg, a tu już 14 na plusie :/

• Wowka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka, śliczny dzidziuś 😍 już taki realny i duży 😄

Gondi, cieszę się też z informacji po Twojej wizycie. 2400g dziecka, piękna waga 😍

Moje informacje są takie jak Freji, magnez nie powstrzyma porodu. Za to dobrze działa na neurony w mózgu 😊

Freja, a wit C jakie ma właściwości do porodu?

Ja nie prałam majtek siateczkowych. Mam chyba 6 par i jakieś dodatkowe 3, ale chyba te paskudy jednorazowe z fizeliny. Starczy.

Nadal nie jestem spakowana. A dałam sobie czas do końca tygodnia 😉 ale wybrałam, które ubranko ma być TYM PIERWSZYM. Nawet nie wiecie, ile czasu nad tym spędziłam 😂

Emka31, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę doczekać Zosieńki jak zobaczę ją na usg :)
    Cały czas siedzi mi w głowoe ile to maleństwo waży i jak ona tam się ma. Czy wszystko jest w porządku. Martwię się o tego maluszka w brzuszku.

Ale powiem Wam, że teraz jakoś szybciej mi czas leci więc kto wie może i dotrzymam niezłego tygodnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 21:09

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczoteczkę kupiłam nową. W domu używam sonicznej, w szpitalu moje zęby zadowolą się analogową. Kupiłam mini pastę. I mini kosmetyki, w sezonie turystycznym jest ich duży wybór. I kupiłam nawet mini szczotkę do włosów, składaną z lusterkiem.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po tych upałach waga na szczęście raczej poszła ciut w dół bo mało jadłam, głównie owocami nadrabiałam i dużo piłam a w sumie na plusie od początku jestem 11kg

Natalii daj znać co powie Ci ginekolog na ten kolagen, bo mnie to zaciekawiło i napisz gdzie zamawiałaś? Ostatnio dość dużo na ten temat słuchać.

Majtek nie prałam, mam spakowane 4szt siatkowych i jeszcze dziś odrzuciłam 3 szt ciążowych bambusowych.

Szczotkę kupiłam nową, wolę nie ryzykować że zapomnę spakować w czasie wyjazdu do szpitala 🤭 kosmetyki mam cześć takich mini podróżnych a żel, krem itp przelałam do małych butelek z Rossmana na kosmetyki itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 22:02

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam że macie wagę domprzodu. Ja się boję ile ja po tej ciąży będę ważyła bo koja waga nie chce iść w górę. Raczej w dól. Tzn jak na początku było 56,2 tak teraz 55

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodze tu po krótkiej przerwie a tu takie newsy 😲 Kicior dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa 🍀🍀🍀
    Gratuluję wszystkich wizyt 💪

U nas zostało 37 dni, choć termin może się skrócić po poniedziałkowej wizycie 😉

Wowka lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie siusiu obudziło i pewnie zaraz synek wstanie. Eh przerąbane. A tak nawiasem mówiąc to zastanawiam się jak mój mąż wstawał jak mnie nie było bo wczoraj ja odrazu wstałam jak tylko usłyszałam że mały do nas tupta a mąż spał. No i wcale nie zapowiadało się na to że chce wstać bo zaraz plecami się od nas odwrócił a że Kacper nie dawał za wygraną to poszedł na jego łóżko. Myślałam że mnie szlag trafi. Jak krzykłam na niego tak z nerwami ale wstał.

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Aina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogole nie sypiam już bedzie ponad miesiac i naprawde nie daje rady

Nie mam mozliwosci polozyc sie w dzien z powodu dzieci ale tez nigdy nie potrafilam zasnac w ciagu dnia

Powaga caly organizm mi odmawia wspolpracy bol brzucha . bol glowy zaparcia brak apetytu a i picie idzie mi coraz slabiej

W domu masa rzeczy jeszcze do zrobienia od mycia okien po rozne niedociagniecia mieszkaniowe

Wcisz nie zamowilam materaca do koszyka i wagi nie moge tez znalesc lezaczka a budzet powoli si konczy

Martwi mnie powrot do szkoly tu porod ..syn astma corka neurologiczna ...jak to bedzie wrazie zachorowania ...przeciez nie da sie z noworodkiem trzymac dystansu bo dzieci pewnie wciaz beda chcialy dotykac malucha :(

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina kiepsko jak nie śpisz. Zwłaszza w ciąży nie wygląda to najlepiej.

Powiem Ci że czasami to mam wrażenie że lepiej dla mnie by było jak bym nie spała. Dzisiaj znowu mialam horror a nie sen. Myślałam że jak przestanę się martwić i będę w domu to skończą się moje koszmarne sny na temat ciąży :(

A kojarzycie może ile przed porodem organizm się oczyszcza? Kurcze nie wiem czy u mnie się nie zaczęło oczyszczanie organizmu... :(

Wyczytałam właśnie że teraz jak mam skończone 31tc to mogę rodzić w szputalu z II stopniem referencyjności. Przed 31tc III stopień referencyjności a od 35tc w I stopien referencyjności. Więc w moim przypadku już nie muszę jechać do Łodzi tylko Sieradz a jeśli będzie skończone 35tc to będę mogła u siebie. Chociaż najpredzej to chyba w 36tc bym się zdecydowała na poród u siebie w mieście

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj organizm w żadnej ciąży się nie oczyszczał.. dzień jak co dzień, a nazajutrz poród 😁 więc nie martwiłabym się 🙂 nie ma chyba reguły..

A z referencyjnoscią, jest tak jak piszesz. Z tym, że urodzić możesz nagle, nawet w tym z I stopniem, ale malucha przetransportują do szpitala o wyższym stopniu. A w czasach covida, wiadomo... lepiej, żebyście byli razem, w jednej placówce.

Ale spokojnie - donosisz ❤️

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka piszesz że urodzić mogę nagle. Tylko czy jest ktoś mi w stanie wyjaśnić na co zwrócić uwagę i kiedy jechać do szpitala żeby zdążyć dojechać do szpitala do którego mam około pół godziny drogi. Bo nie chcę urodzić tu na miejscu bo nie wyobrażam sobie tego żeby mi dzidzię wywieźli. A oni tutaj nie zawiozą dziecka do Sieradza tylko do Łodzi gdzie mam godzinę drogi. Boję się bardzo

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Pralas majtki z siateczki, te jednorazowe? Dopytuje bo ja spakowałam całe opakowanie i nie prałam. Powinnam?

Na moich jest napisane "można prać". Ja mam schizę i piorę wszystko ;)
    Misia78 wrote:
    Freja - Michalina :) dobrze z baby pamiętałyście:)
    Mi tez bardzo gorąco. Wszyscy na długi rękaw chodzą a ja zipie. Mam na razie plus 9 kg, wiec to nie wina wagi a hormonów chyba🧐

nie wiem dlaczego, ale chodzi mi po głowie Aleksander. Maksymilian też fajnie by pasował. Krzysztof.
    Lena955 wrote:

Freja, zastanawiam się właśnie czy mogę wziąć wit c lub rutinoscorbin gdy czuje się lekko przeziębiona? Do tej pory brałam tylko podstawowe witaminy, tam nie ma Wit C.

pewnie! Ja biorę codziennie, od początku ok 3 g. dziennie. Mało, bo cały czas męczą mnie biegunki, a duże dawki rozluźniają...
    Natalii wrote:
    Freja, Ty bierzesz osobno wit C? Jaką?
    I czemu to ważne?

Zwykły kwas askorbinowy. Lubię formeds, bo nie ma żadnych dodatków i jest łyżeczka do dakowania.
    https://anna-bee.com/blog/raport-klennera-witamina-c-w-planowaniu-i-przebiegu-ciazy/ t jest dokładnie opisane. Wit c jest super do gojenia.

Blueberry a co to za majtki ciążowe bambusowe, pokażesz? Linka, nie majtki ;)

Natalii, Jola17a lubią tę wiadomość

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się w dwóch poprzednich ciąża organizm nie oczyszczał, ani żadne czopy nie odchodziły. Teraz mam co dziennie nawet po kilka razy czyszczenie, ale wydaje mi się że to przez żelazo bo trwa to od kiedy go przyjmuję. Wcześniej brałam feroplex to była tragedia, zdążyłam tylko się obudzić i mnie już męczyło, a jak musiałam ten lek wypić to w drugą stronę odruch wymiotny 😔 teraz mam kapsułki Szelazo i jest dużo lepiej.

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ