Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wowka kochana jesteś ❤myślę, że odstawie w niedzielę tę luteinę i tyle. To 4 dni tak naprawdę watpie żeby mi to miało pomoc jeśli już miałoby do czegoś dojść. Wlasnie oni mają swoje laboratorium wiec myślę, że zrobi mi to na miejscu, choć nieraz wysyłała mnie, ale to przed wizytami,na badania we własnym zakresie:)
Justyna, ja chodzę prywatnie i oni raczej walą wszystkie recepty 100%. Pomijam już fakt, że moglabym zapłacić, ale co ja potem z tym zrobię. Mam już takie leki, które na pewno pójdą do kosza, bo zwyczajnie nie mam co potem z nimi robic🤷♀️
Ja żyje na takim slow motion:) staram się myslec pozytywnie każdego dnia i nie zadręczać się niepotrzebnie. Jutro magiczne 34hmm ja też w ogóle nie mam skurczy, odpukać narazie w niemalowane. Walizka zniesiona, ale nie uzupełniona:D cześć rzeczy zamówionych, część w szafce. Ah, ja to chyba typ ryzykantki:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 13:00
-
Widzę, że coraz więcej z nas ma jakieś skurcze. Mi te twardnienia brzucha w ostatnim czasie się zmniejszyły, ale też trochę zwolniłam tempo tak jak radziła położna i lekarz. Także póki co nie jest najgorzej. Nawet w nocy jeszcze w miarę śpię. 2 pobudki na siku, więc tragedii nie ma 😀 GBS miałam już pobrany ostatnio, mam nadzieję że wyjdzie ujemny.
-
A mi się dalej zdarzają noce bez siku... Wydaje mi się że mała jest bardzo wysoko i dlatego mi się tak źle oddycha, i też dlatego nie mam aż takiego parcia na pęcherz.
Te bóle mnie nerwowo wykończą bo naprawdę nie pamiętam czegoś takiego z pierwszej ciąży... Boje się że urodzę za szybko:/ pewnie za dużo noszę małą i to od tego:/ ale i tak dużo ograniczyłam te dźwiganie jej17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Edytka zadzoń do gin jak Cie to bardzo niepokoi.
Ja Wam powiem że jak zasnę to na siku budzę się koło 5-6 rano. Też czasami mi ciężko złapać oddech zwłaszcza jak leżę ale u mnie mała jest nisko więc już nic nie rozumiem. Wszysko na opak. Jak jest nisko to powinnam się budzić i częściej chodzić siku i lepiej powinno mi się oddychać a mam ciężko czasami -
A ja dziś zawiozłam córę to szkoły, pojechałam na zakupy.. noi jak już szlam do auta na parking to myślałam ze padnę plackiem taki miałam ucisk na lędźwiowy tam gdzie mam przepuklinę. Zginało mnie w pół. Ale jakoś doszłam, chwile powiedziałam w aucie i przeszło. Jeszcze zakupy na trzecie piętro wniosłam. Posprzątałam obiad ogarnelam i próbuje odpocząć.
Kurde kupilam wozek od znajomych a drugi dostałam i szukam teraz drugi dzień pokrowca na gondole i szlag go trafił 🥴🥴kurde takie małe mieszkanie a nic znaleźć nie mozna🤪🤪🤪🤪[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Pastelova_ nie jesteś sama z tym pakowaniem. Ja też jeszcze nic nie mam w torbie. Ale muszę się zabrać bo coraz bliżej do tego magicznego 37tyg. 😁
Z nocnym wstawaniem to niestety u mnie się zmieniło jeszcze do niedawna wstawałam o 6 czyli nocnej pobudki brak. A teraz chodze jak szalona 😣
Ja byłam odebrać córkę z zerówki później pojechałam po ten wynik GBs poszłam do Rossmana wyleciałam do Pepco i już mnie wszystko bolało 😣 -
KotkaPsotka3 wrote:Ale komu nie terzeba dawac antybiotyku w ciemno?
Ja czytalam wczoraj akurat ze bakterie w kale roznia sie bardzo od tego co wychodzi jak pobiera sie probke bezposrednio z jelita i ze te wszystkie nibylaboratoria co badaja kupe daja poprostu falszywa albo raczej bardzo niepelny wynik.
Dziecku. Bo to pisały kobiety, które odmówiły antybiotyku przy gbs+. W sensie, ze wolały sprawdzić czy dziecko złapało, bo nie wszystkie łapią. Nie zgłębiałam tematu, nie wiem, tylko powtarzam, bo wydało mi się to rozsądną opcją.
Nie miałam gbs+ przy dzieciach, ale... mój syn miał problem ze streptococami, ale nie wiem czy tymi...
A co do badań to kał był badany. U nas pomogło.
Moje pakowanie się przeciagaliczę, że dziś się uda.
-
My po wizycie i znowu niespodzianka bo mała obrocila się z powrotem dupka w dół, a właściwie nieco poprzecznie bo główka jest pod moją lewa piersią.
Mam zarezerwowane CC na 20.10.
Póki co szyjka trzyma 4cm.
Termin z 1 strony zmienił się bo dziś już trzeba było policzyć dokładnie wg in vitro.
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualnyA mi ostatnio te twardnienia brzucha odpuściły, boli mnie tylko spojenie.
Pogoda mi bardzo sprzyja, nie ma upalów, wiec mam wiecej energii. Synek poszedl do przedszkola i jakos tak mam czas na odpoczynek i na spokojnie zeby coś w domu ogarnąć.
W przyszłym tygodniu syn konczy 4 latka i w weeeknd mamy imprezkę dla rodziny, a za tydzień dla dzieci z osiedla, wiec mam co robić 😀
Przy okazji zamawiania balonów dla mlodego wzielam kilka białych i różowych, zeby synek mial co z babcią i tatem robic, jak będą czekac na mnie i malutką 😂
W sobotę bedzie skonczony 36 tcWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 17:02
-
Natalii skąd jesteś? 😁 Mój jest z Chełma i od niego pierwszy raz uslyszalam że mówi o tacie "z tatem", u mnie w centrum Pl mówimy "z tatą"
Nie gniewaj się przypadkiem, ale ja lubię i mnie ciekawią zawsze różne gwary.Natalii, baby lubią tę wiadomość
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Lilou dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z tym nieogarem. Choć w mojej sytuacji powinnam już być co najmniej z dziesięć razy spakowana. Powiedzcie mi jak Dr Nap z długością koszul ? Bo ja jestem drobna i niska, jak ma coś ok 90 cm wygladam komicznie. Wiem, ze to do karmienia, ale jestem na tyle niska,ze nie potrzebuje worka jutowego za kolano żeby nic mi widać nie było😁😁😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 17:26
-
Pastelova ja kupiłam z dr Nap 5 koszul i jestem zachwycona jakie są ładne
ja mam 170 cm i kupowałam L, długość jest dobra na mnie, ale myśle ze na niska osobę mogą być za długie. Nie pamietam czy rozmiary S są krótsze, trzebaby było sprawdzić na ich stronie. Najtaniej znalazłam na szykownamama.
-
Dziewczyny dzwoniłam do mojej gin. Bo zapomnialam wczoraj jej powiedzieć o tych częstych wizytach w WC. Zapytała czy brzuch nie boli. Powiedziała żebym brała elektrolity i mam przejść na dietę lekkostrawną a jeśli będą bóle brzucha to mam się zgłosić do szpitala
-
Babetka ja też kupiłam co prawda 2 koszule ale z doctor Nap i też uważam że są super
teraz jak leżałam w szpitalu to w nich spałam i są mega!! Ja kupiłam rozmiar M bo bałam się że w piersiach nie wejdę. Mam 160 i waga necałe 56 teraz ale w piersiach już miałam 90 dlatego wzięlam M a nie S.
-
nick nieaktualnyMaybelle wrote:Mój też pochodzi z okolic Chełma i mówi "z tatem", albo na kapcie po domu "ciapy". Jejku jak ja nie mogłam się do tego przyzwyczaić 😆
Za to ja wychodzę "na pole". Podkarpackie 😅
Pracowałam kiedyś z dziewczyną która pochodzi z Nowego Sącza i zawsze jak wychodziłyśmy na podwórko z dziećmi ona mówiła, że idziemy na pole i dzieci się na początku dziwiły jak to na pole 😉 po czasie się przyzwyczaiły ale długo jeszcze rodzice przychodzili i pytali na jakie pole dzieci wychodzą 😂 musiałam zawsze tłumaczyć że chodzi o plac zabaw. Ale i tak byli tacy wredni rodzice i nie ogarniali, że są różne gwary i biegali do dyrekcji na skargi że jak to tak można mówić 🤦 ale dziewczyna na szczęście się nie przejmowała, a dzieci miały okazję poznać coś nowego.
Jagodazdw92, Maybelle, Jola17a, Wowka lubią tę wiadomość
-
Maybelle wrote:Mój też pochodzi z okolic Chełma i mówi "z tatem", albo na kapcie po domu "ciapy". Jejku jak ja nie mogłam się do tego przyzwyczaić 😆
Za to ja wychodzę "na pole". Podkarpackie 😅Maybelle, baby lubią tę wiadomość
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
I widzicie? Tesciowej rozumowanie. Mówię że gadałam z doktórką kazała mi leżeć brać te leki i jak będzie brzuch bolał to odrazu na szpital i mówię że nie powinnam sama zostawać z małym bo co ja zrobię jak mnie zlapie. A ona że to zadzonisz i przyjadę. A ja mówię, że to za wczrśnie dla Zosi a ona że "no ale co poradzisz? Już wszystko zrobiłaś co mogłaś"
Mi już brak słów na to wszystko -
Kotka, weszłam podczytać jak tam u Was porody na wrześniówkach i coś mi się wydaje, że macie trola... Aniołek... jej historia się kupy nie trzyma. Zobacz sobie jej wypowiedzi wszystkie. Pisała, że ma cc, bo łozysko przodujące i nie ma szans na zmianę, a teraz pisze, że rodzi naturalnie, bo dziecko się odwróciło... o zmiennych terminach, plamieniach, dramatach już nie wspomnę...
A co do pakowania to popsułam walizkę myciem i bez przerwy wycieka z niej woda i nie mogę się spakowaćmoże to znak, że mam rodzić w domu
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość