X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maybelle szacun! :D

Maybelle lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • Aina Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze ze pierogarski temat ja w kazdej ciazy mam jakas ciagote pierogowa ale nawet nie chodzi o jedzenie ale uwielbiam w ciazy pieorgi robic to chyba cos z syndromu wicia gniazda

Dzis mam goraczkujace dzieci to specjalnie dla corki slaskie kluseczki

A teraz od pol gdziny leze z ostrym bolem brzucha i pleców...mam nadzieje ze to jednak zaraz sie wyciszy

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina daj znać co i jak z tym bólem. Który to w ogóle tc u Ciebie?

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Emka a ile Twoje dzieci mają lat?
    To przybij piątkę bo ja też dokładnie jeszcze 11 dni i jeśli sama nie urodzę do tego czasu to wywoływanie mnie czeka. Powiedział Ci lekarz w jaki sposób będą wywoływać?
    Tylko u mnie jedno dziecko prawie 2 letnie ale takie co się budzi w nocy i wola mamę. Także to mnie martwi. I też ostatnio ja tylko usypiam ją.

Jagodowa 2100 g to nie tak mało. Moja ważyła 2500 i spadła waga do 2300 w szpitalu a rodziłam w 37 tc. Tylko że ja byłam w ciąży bliźniaczej. Myślę że ważne że dziecko jest zdrowe na prawdę. Ja wiedziałam że mój synek umrze od 11 tc ale nawet nie wiedziałam kiedy i tak wytrwał do 37 tc bez wód plodowych i z kiepskimi przepływami. Będzie dobrze!

8 i 11 lat. Córka to typowa „mamoza” od urodzenia.. bez przytulasa nie ma spania 😊
    Na ten moment, jeśli przepływy się pogorszą, ale nie będzie tragedii to oksytocyna i wywołanie, ale to i tak będzie decyzja lekarzy w szpitalu. Jeśli przepływy będą tragiczne, zrobią cięcie, bo poród siłami natury, groziłby niedotlenieniem :/

Ale to ten czarny scenariusz.. mam nadzieję, że będzie dobrze 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również szacunek za pierogi 🤗 🙂
    Ja jestem leniwa do tego stopnia, że zamówiliśmy ze starym dietę pudełkową... nie mam mocy, nic a nic,na kulinarne zachcianki 🙈

Maybelle lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień biegnę za Wami 😊

Widziałam super brzuszki, w tym jeden w sukience po mamie 🥰

U nas nie ma tradycji chomikowania różnych rzeczy. Po bracie został jego strój z chrztu i buciki. I cała teczka jego rysunków. Po moim dzieciństwie tylko zdjęcia 😄

Pierogi! Maybelle, Twoje szczęście, ze daleko mieszkasz 😉 też bym zjadła, uwielbiam ruskie lub z kapustą i grzybami 🥰 cieszę się, że już lepiej u Ciebie z samopoczuciem 😊

Ja dziś za to wyprodukowałam dwa opakowania śledzi z żurawiną i sernik z musem malinowym. Ale nie szło mi wcale 😄

Jak u Was z puchnięciem? Bo u mnie był problem w upały, później trochę mniejszy, a wczoraj i dziś powrócił znowu 😒 stopy mam jak balony, i ręce też. Koleżanki z którymi się wczoraj spotkałam skomentowały, że twarz też napuchnięta. To dla mnie nowość, z synem nie miałam. Ciśnienie mam dobre, nawet bardzo.

Maybelle, Jola17a lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja puchne cały czas( też miałam krótką przerwę ale wszystko wróciło). Rano mam spuchnięte dłonie i twarz - w szczególności usta (moje i tak są duże więc wyglądam jak glonojad🤦), stopy zaczynają puchnąć jak tylko spuszcze je na dół. Póki chodzę to jeszcze jako tako a jak usiądę to robią się serdle

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja w pierwszej ciąży tak miałam że ciśnienie super a strasznie puchłam. A teraz ciśnienie ciągle niskie i w ogóle nie puchnę w upały raz delikatnie miałam nogi spuchnięte ale tak to zupełnie nic. Jestem w szoku poprostu ;)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopy mam spuchnięte non stop. Też nie miałam tego w poprzednich ciążach.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie do Was o kąpiel, a właściwie o to co po kąpieli. Macie przewijak w łazience? Nie mam na czym położyć dziecka po kąpieli w łazience. Nie mam pralki tam ani nic płaskiego i nie wiem czy nie muszę kupić przewijaka... no bo jak inaczej?

dqprp07wzt9w07bj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ja z synkiem najpierw kąpałam w sypialni i potem na przewijak. Pozniej kupilismy wiaderko i tez kapiel byla w pokoju.
    A teraz nie wiem, myślę, że albo bedziemy kąpać w wiaderku, albo w łazience i przenosić do sypialni, bo mam dwa kroki w sumie. Nie mam miejsca w łazience na przewijak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 22:33

Freja000 lubi tę wiadomość

• agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 12 września 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez puchnę. Tydxien temu musiałam już zdjąć obrączkę i wszystkie pierścionki ( nie zdejmowałem ich nawet do spania nigdy) wiec teraz taka goła się czuję. Szczegolnie puchną mi dłonie na wieczór a rano bolą mnie palce u rąk🤷‍♀️ Nogi puchły mi z miesiąc temu, na razie spoko kostki jeszcze widać 🤪🤪🤪🤪🤪

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 12 września 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kąpać w pokoju i kupiłam przewijak usztywniany po to. Tez nie mam chwilowo miejsca w lazience🤷‍♀️Trzeba sobie radzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 22:42

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki zestaw pielegancyjny, w którym jest przewijak, a pod spodem wanienka. To wszystko na półeczce na kółkach (zestaw Ceba, można zerknąć w necie). Pamiętam że póki Ala się tam mieściła, przywoziliśmy ciepła wodę w wanience do pokoiku i tam kąpalismy. Ale równie dobrze można zrobić kąpiel w łazience, potem siup, założyć przewijak nad wanienkę i tam dziecko ubrać. A wodę z wanienki spuszcza się taką rurką.
    Oczywiście ta wanienka jest mała, na jakieś 2-3 miesiące więc potem będziemy inaczej kombinować.

U mnie obrzęków nie ma ale pewnie będą po porodzie. Pamiętam mój szok, kiedy na sali poporodowej nogi zrobiły mi się jak kłody 🙊 Wychodząc ze szpitala ledwo wciągnęłam botki, których nie mogłam dopiąć. I zamiast tryumfalnie kroczyć obok męża niosącego pierworodną, kuśtykałam kilka metrów w tyłu 🙈🙈🙈

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• Wowka Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cieszę się, że puchniecie, ale cieszę się że nie jestem w tym sama 😉 obrączkę i pierścionki zdjęłam z miesiąc temu, wtedy też kupiłam większe buty, które teraz są za małe 😄 komunikację z kostkami też już straciłam, ale mam nadzieję że jeszcze powrócimy do znajomości 😉

Evoleth, mam podobne wspomnienia 😄 ja myslalam ze połóg to tylko krwawienie, a się okazało ze nogi spuchły 😉 mąż mi na wyjście przywiózł jakieś sznurowane buty, a ja ledwo w nich kroczyłam. Bardziej mnie bolały te buty niż szwy 😄

My też początkowo kąpaliśmy w salonie. Wanienkę na stolik z ikea, na kanapie wszystko rozłożone. Nawet było wygodniej niż w łazience, bo wanienka wyżej. Później kąpaliśmy w wanience wstawionej do dużej wanny, siup w ręcznik i do pokoiku obok na przewijak 😊

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka u mnie lekarz powiedział że raczej na początek cewnik a potem jak nie pójdzie to oksy albo i to i to

Jezu ufam Tobie
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja000 wrote:
    A mam pytanie do Was o kąpiel, a właściwie o to co po kąpieli. Macie przewijak w łazience? Nie mam na czym położyć dziecka po kąpieli w łazience. Nie mam pralki tam ani nic płaskiego i nie wiem czy nie muszę kupić przewijaka... no bo jak inaczej?

Ja kladlam recznik na podloge, zawijalam malucha i nioslam do pokoju.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam malenka lazienke i nie ma na nic miejsca .kapiel bedzie w pokoju inegonwyjscia nie ma a i tak w sypialni mala ma sypiac na noc

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj przeszlam, uwaga....400m (i to na dwa razy!) i umieram z bolu znowu. Ogromny bol sprawia mi wstawanie, chodzenie i podnoszenie nog(jak zdjac spodnie etc?).
    I juz chyba wiem co to.
    Spojenie lonowe mi siada

Ale to i tak dobrze ze dopiero teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 03:50

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problem ze wstawaniem i chodzeniem. Czasem jest ok ale czasem brzuch strasznie utrudnia najprostsze czynności typu np zdjęcie spodni. Staram się podnosić zgodnie z instrukcjami położnej, żeby zapobiec rozejściu mięśnia. Są momenty kiedy czuję jakby brzuch był osobnym ciałem i najchętniej zarzuciłaby. sobie go na plecy.

Też będę kąpać w pokoju, do łazienki już nic więcej nie wcisne 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 03:55

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ