X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na planowaniu cc zapytalam czy maja tam nadwornrgo psychologa bo wiem co sie ze mna moze dziac.
    Po pierwszym porodzie bylo strasznie ale przeszlo po jakims tygod iu
    Po drugim bylo jeszcze gorzej, prawie na prochach skonczxlam 😩
    Tak wiec teraz oczekuje ze bedzie podobnie. Moj maz juz wie czego sie spodziewac wiec mi pomoge z tym w razie czego.

JustynaG lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba miałam dzisiaj najgorsza noc dotychczas.
    Wcześnie się położyłam, żadna pozycja nie była ok, ból całych pleców, drętwienie a to nóg a to rąk, spanie z poduszka ciążowa też do dupy. Jak zasypialam to chyba na max 30 min.
    Miałam koszmary. Jak nie moje dziecko w szpitalu, to produkcja sztucznych dzieci przez chińczyków.
    Raz wybudził mnie mój krzyk bo uciekałam przed tymi sztucznymi dziećmi.
    Zwariuje zaraz. Na śniadanie za wcześnie. Może powinnam na noc melise pić?
    Skąd te sny? Chyba w głowie za dużo....
    Ja też dziewczynki jak wstaje z łóżka to idę do łazienki jak ostatnia pokraka, trzymam się wannny żeby usiąść na kibelku. Wstaje z łóżka odpychając się rękoma ale muszę czekać aż drętwienie minie...
    🙉🙉🙉

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córcie będę kąpała w salonie gdzie też będzie tam spała. Przewijak mamy na łóżeczku więc bez problemu będzie :)
    Dziś jak jeszcze nigdy też wstawałam w nocy na siusiu. A pociłam się niemiłosiernie. Mąż spał od brzegu ja od ściany i normalnie mam problem żeby wstać bo krocze boli to dziś w nocy było jeszcze gorzej bo zamiast nogi zrzucić z łóżka i próbować jakoś usiąść to musiałam się poprzesówać w dół łóżka. To było straszne. Eh to krocze nas wykończy. Wczoraj jak wstałam i tak człapałam okrakiem do łazienki to mąż spojrzał na mnie z politowaniem i powiedział "moja Benia" poczułam się wtedy jak bym jakąś krową była a niestety nie jestem w stanie normalnie się poruszać bo ból jest niesamowity

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • baby Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was i dochodzę do wniosku że ja chyba aż tak źle nie mam. No i całe szczęście. Chodzę trochę jak kaczka ale bólu nie opisałabym jako straszny. Raczej taki dyskomfort i ociezalosc. Nie puchnę za bardzo. Obrączkę czasem zakładam a jak cisnie to zdejmuję i się nad tym nie zastanawiam dłużej. Nogi spoko. Buty te same od początku.
    Zdejmowanie spodni czy butów ciężej niż normalnie ale jakos idzie. Nawet czasem zakładam majtki na stojąco bez potrzeby siadania 😁😁 wooow

Wczoraj nawet zgaga odpuściła. Jadłam co chciałam i kiedy chciałam. Choć dzień wcześniej masakra była.

A moze juz mi się brzuch obniża?

Freja ja przewijak mam na podobnie jak Evoleth na takim stoliku z polkami pod spodem. Ma kółka więc będę jeździć do łazienki i do sypialni. Ja mam bardziej miejsce w łazience niż w sypialni 🤣 bo mamy za wielkie łóżko. Ale nie przejmuje się tym. Coś wymyślimy. I tak jak się młody zacznie obracać to będę przewijac na łóżku zapewne. Chyba że będzie nam się podłoga w łazience (drewno) niszczyć od tego jeżdżenia to zrezygnuję z tego pomysłu.

Moja córka też już zaczęła sezon infekcji. Jak co roku... Ech szkoła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 07:20

Freja000 lubi tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Evoleth Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w niedzielę🌞

Kiepska noc za mną, obudził mnie dość silny ból miesiączkowy. Nie skurcze, ale takie mocne napięcie. Dość długo czekałam aż to się wyciszy,no i nie za dużo spałam. Ale na tym etapie chyba już takie rzeczy są normalne, wiec nie doszukuję się oznak porodu.

Aoropo poruszania się, to ja podobnie jak Baby, nie mam większych problemów, poza tymi wynikającymi z brzuchowego balastu😉
    Natomiast mój mąż wczoraj zasnął mi komplement. On jest bardzo wspierającym facetem, ciągle mówi jak świetnie wyglądam, jak dobrze sobie radzę itp.
    A wczoraj rano owinęłam się cała takim dużym szlafrokiem i chodziłam między pokojami coś tam ogarniając. Na co on zerknął na mnie i mówi: suniesz jak Buka.
    Podeszłam do lustra i faktycznie. Sunę jak Buka. Także ten🥴

Bluberry, baby lubią tę wiadomość

Poronienie październik 2015
    Alicja marzec 2017 ❤️
    Izabela październik 2020 ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybijam piątkę z Tymi co przez koszmary się nie wyspali. Mi się śniła jedna babka z Królowych Życia ( wczoraj kawałek odcinka oglądałam akurat z nią więc pewnie zapadła w pamięć) skakałam z nią, jej mężem i córką po dachach gdzieś uciekaliśmy potem ta i córka z tego dachu spadała, a my jej nie mogliśmy pomóc... Później śnił mi się syn, wszedł na karuzelę z trzema poziomami, bez zabezpieczenia siedział na samej górze, podczas kręcenia jego wagonik zaczął odpadać.. wtedy się obudziłam, myślałam że krzyczeć rozpaczliwie jak w śnie. Okropne.

• Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że większość miała cieżka noc, ja dopiero koło 6 usnęłam. Jola Ty podpierasz się wanną a ja pralką 😁 nie wiem czemu dłonie i nogi w nocy aż tak mi drętwieją.
    Buka to dobre porównanie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 08:55

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • baby Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suniesz jak Buka 🤣🤣👍 dobre

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, ja też mialam dziś dziwną noc, śniły mi się głupoty, gardlo pobolewa. Do tego maz mial koszmary i tez cos gadał i machał rękami przez sen 😂 a na koniec syn zaczal mowic przez sen i nie mógł przestac, aż maz musiał iść go wybudzić, na szczescie szybko po tym zasnąl. Dziwna noc. Dlatego jak mlody przyszedl do nas przed 7 to się ucieszyłam i zeszlam z nim na dol, bo.juz mialam dosc.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój się teraz cieszy bo mi może bezkarnie mówić jaka jestem gruba, normalnie się nigdy nie odważy haha:p co chwilę coś mi mówi o moich okrągłych kształtach haha:p
    Ja się tak fatalnie jak wy nie czuje, czasem mam gorsze dni ale nie jest aż tak źle;p opuchnięta też nie jestem narazie, może troszeczkę stopy

Jola17a lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak my dotrwamy do końca?
    Ja dopiero śniadanko bo przysnęłam między 7 a 8:45
    Jeju najdłuższy odcinek snu dzisiaj. 🙉
    Muszę wynagrodzić sobie i dzidzi ta noc, zrobię później gofry, także wpadajcie 🙂

Natalii lubi tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola odwrotu już nie ma 😉 dotrwamy do końca wszystkie. Chociaż po narodzinach dziecka też łatwo nie będzie, ale to już innana bajka i warto przejść przez to wszystko.

• agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 13 września 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez złe spałam. Mój były mi się śnił i w tym śnie nie chciał mi dać spokoju brr koszmar🙃🙃🙃
    Boli mnie od wczoraj gardło. Córa mi zrobiła mleczko z miodkiem, czosnkiem i masełkiem.. pycha.

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani dziś pełnia ani nów, a ja też problemy ze snem. Darły mnie nogi tak, ze zasnęłam po drugiej... może ciężarne mają jakieś wspólne złe dni i noce ;)

Mały wrócił na swoje miejsce, bo czkał w nocy na samiutkim dole. W szoku jestem, że nadal fika.

A i spróbowałam z czosnkiem spać. Zrobiłam tak jak Kotka radziłą i to był super pomysł, bo nie bałam się, że nie wyjmę. Niestety uwierał mnie i jakoś psychicznie mi się nie podobało, więc przy pierwszym sikaniu wyjęłam :/

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz pobudki do wc i kilku pobudek z tytułu tego że się spocziłam bo bylo mi za gorąco to spałam super.

Dziewczyny zdrowiejcie szybko. Ja narazie dobrze się czuję i żadnechoróbsko mnie nie łapie więc oby tak zostało :)
    Macie przepowiadające? Ja czasami czuję ale na szczęście mało i lekkie także nic się nie muszę na szczęście stresować :) dziś niedziela a ja w ogóle ostatnie tygodnie nie czuję jaki jest dzień przez to leżenie całymi dniami

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się leczę imbirem, goździkami (dzięki za podpowiedzi, pycha z goździkami!), cytryną i miodem. Do tego kanapki z czosnkiem, smierdzę oczywiscie 😂
    Dzisiaj już jest trochę lepiej, mam stracha, bo jutro mam ostatnią wizytę, a za tydzien test na covid.
    No zadnej temperatury nie mam, tak naprawdę to jestem tylko lekko osłabiona i pobolewa mnie gardlo i glowa, takze lekarz po mnie nie zauwazy, wiec chyba nic nie będę jutro zglaszac, a do przyjęcia w szpitalu raczej mi przejdzie...
    Ale wiecie, boję się przy tym świrowaniu z covidem eh

• agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 13 września 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro mam wizyte, za tydzień anestezjolog a za trzy tygodnie poród😀😜😀wszystko w szczęśliwe poniedziałki 😀

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • Jola17a Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak niech poniedziałek będzie szczęśliwy bo ja mam kontrolę trofii, na 3 prenatalnym córa była za malutka wg lekarza. Mam nadzieję że urosla ile trzeba.
    Ja od 2 dni piję raz dziennie naleweczka żeby tfu!uniknąć przeziębienia. Przyprawy, cytrynka i miodzik to super sprawa.

3i49df9hlhtx65e4.png
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    CC w Salve. Polecam!
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii ja też się bałam jak mnie wywieźli do Łodzi wtedy miałam taki straszny kaszel a jednak covid ujemny więc myślę że nie ma się czym przejmować. Aczkolwiek powiem Wam że ja też co mam wymaz pobierany i nawet jak się dobrze czuję to mam obawy przez to że człowiek się naczyta że fałszują te wyniki żeby tylko było że ten covid istnieje

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koncu odkrylam, ze to wlasnie to spojenie lonowe mi nawala. Bo generalnie czuje sie ok ale jak za duzo pochodze to wieczorem ledwo sie moge ruszac z bolu. W poprzednich ciazach tego nie mialam ale teraz mam wrazenie ze ten brzuch jest ciezszy.

A tak jeszcze wracajac do uczuc to z jednej strony probuje jeszcze sie cieszyc ta ostatnia ciaza, tym ze mam tam dziecko w brzuchu, tym cudem.
    Ale z drugiej ciesze sie tez ze dla mnie to juz ostatni raz. Niektore z was dopeiro zaczynaja droge z macierzynstwem i jak chcecie miec wiecej dzieci to jeszcze was to conajmniej raz czeka a ja juz zamykam produkcje i w koncu jakos zajme sie lepiej soba, swoim cialem, moze zdecyduje sie na operacje brzucha. Jakos takie mam uczucie wolnosci, ze w koncu juz dokoncze dziela i odetchne :D

Chociaz to takie fajowe uczucie robic test ciazowy :)
    Tym razem byla to barxo duza niespodzianka i w ododatku nie skakalam pod sufit a raczej prawie chlipalam w rekaw meza ale i tak te emocje jak siknelam na test i ujzalam te dwie kreski....-tym razem chyba wymknelo mi sie niecenzuralne slowo :D bo ciazy z 5 dnia cyklu to sie naprawde nie spodziewalam....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 14:14

Misia78 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ