Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotka ja też już nie mam zamiaru zachodzić w ciążę. Za dużo mnie teraźniejsza kosztowała. Piczątek super a później z tą szyjką te szpitale, nerwy, strach nie nie to nie dla mnie. Będę miała dwójeczkę tak jak chcieliśmy więc dla mnie już jestem spełniona
-
Ja też pewnie już kończę produkcję 😉 ale bf trochę mi żal. Że młodsza nie jestem. Bo może byśmy jeszcze zaszaleli 🤣
Ach te 5-6 lat temu gdybym donosiła tamtą ciążę.. No ale nie ma tak. Jest jak jest
Kotka masz rację - te emocje kiedy test wychodzi pozytywny są nie do podrobienia 🥰Misia78 lubi tę wiadomość
-
Kotka, czyli ciąża nieplanowana? A wiesz, że jesteś trzecią znaną mi osoba, która mówi o ciązy niespodziance z 5 dc? Jakiś magiczny dzień.
Nie wiem ile macie lat, ale mnie na trzecie naszło tuż przed 40, więc "nigdy nie mów nigdy". A planów nie było, nawet sobie plastykę brzucha zrobiłam twierdząc, że nigdy więcej dzieciakurat tu nas sporo jest po 40tce z planowanymi ciążami. Życie potrafi zaskoczyć, ale my same siebie jeszcze bardziej
Jola17a, Misia78 lubią tę wiadomość
-
KotkaPsotka3 wrote:Ja w koncu odkrylam, ze to wlasnie to spojenie lonowe mi nawala. Bo generalnie czuje sie ok ale jak za duzo pochodze to wieczorem ledwo sie moge ruszac z bolu. W poprzednich ciazach tego nie mialam ale teraz mam wrazenie ze ten brzuch jest ciezszy.
A tak jeszcze wracajac do uczuc to z jednej strony probuje jeszcze sie cieszyc ta ostatnia ciaza, tym ze mam tam dziecko w brzuchu, tym cudem.
Ale z drugiej ciesze sie tez ze dla mnie to juz ostatni raz. Niektore z was dopeiro zaczynaja droge z macierzynstwem i jak chcecie miec wiecej dzieci to jeszcze was to conajmniej raz czeka a ja juz zamykam produkcje i w koncu jakos zajme sie lepiej soba, swoim cialem, moze zdecyduje sie na operacje brzucha. Jakos takie mam uczucie wolnosci, ze w koncu juz dokoncze dziela i odetchne
Chociaz to takie fajowe uczucie robic test ciazowy
Tym razem byla to barxo duza niespodzianka i w ododatku nie skakalam pod sufit a raczej prawie chlipalam w rekaw meza ale i tak te emocje jak siknelam na test i ujzalam te dwie kreski....-tym razem chyba wymknelo mi sie niecenzuralne slowobo ciazy z 5 dnia cyklu to sie naprawde nie spodziewalam....
U nas tez ostanie. Mamy dom i warunki.. Ale mamy już 42 i 43 lata, a dzieci trzeba wychować.
Tak sobie nieraz myślę o Was, młodszych, zwłaszcza w 1 ciąży. To jest taka radość, pamiętam to. Teraz z tyłu głowy mam myśli - dziecko szybko urośnie i się zacznie!
Tego nie może sobie wyobrazić osoba, która jeszcze dzieci nie ma, nie chcę więc Was źle nastawiać. Ale! główny powód - szkoła - dla mnie to jest trudny temat. Odkąd starsza skończyła przedszkole i zaczęła się nasza szkolna droga, skończyło się beztroskie życie. Człowiek wiecznie jak na bombie. Polska szkoła jest straszna. Czego oni się uczą np. na historii, ile tego jest, to moja dorosła głowa nie ogarnia, a co dopiero 11-12 latka. Wcześniej uwielbiałam czerwiec, teraz nie znoszę! Co roku mam w czerwcu apogeum stresu - wystawianie ocen, 15 wiadomości dziennie na Librusie, kłótnie z córką, bo jej się już nie chce od maja, a trzeba cisnąć aż do połowy czerwca. Ehhhh..
Po drugie - dojrzewanie, zwłaszcza dziewczyn.. temat rzeka, u nas dopiero się zaczyna, więc nie będę jeszcze wysnuwać wniosków, ale już zaczyna się nieciekawie.
Teraz jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi że ten ostatni potomek, po naszej 40-tce, okazał się chłopcem. Trud wychowania dziewczynek jest już poza naszym zasięgiem;)
Świat się bardzo zmienił, dziewczynki mają idolki z you tube, zobaczycie same, już 5 latki oglądają "Hejka tu Lenka", kanał na you tube gdzie dziewczynka ma dosłownie wszystko! I potem wysłuchujesz - Lenka na urodziny dostała cały pokój w kulkach, Lenka ma to, Lenka ma tamto! I wiem, co niektóre powiedzą - ja nie dam telefonu, nie pozwolę oglądać you tube, uhm zobaczymy - pójdzie do koleżanki i tam obejrzy! Można sobie planować a życie życiem.
To się rozpisałam
P.S.
Też tak czytam co Wam dolega, że nie śpicie, puchniecie, itp. to ja podobnie jak baby (piąteczka rówieśniczko:)) nie mam dolegliwości.
To chyba faktycznie mity z tą ciążą po 40-tce, nic nie rożni się od tej w wieku 28 lat (1 córka), 32 lat (2 córka). A może nawet jest lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 18:46
Bluberry, baby lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny szybkie pytanie czy wasze maluchy też tak boleśnie się wiercą? Moja dziś nie kopie ale tak się obciera że aż mnie skóra z lewej strony brzucha boli. Nie wiem co jej dzisiaj jest
-
nick nieaktualnyFreja000 wrote:Maybelle, ja mam pytanie do Ciebie o tego gbs w moczu. Jak on wychodzi? Bo u nas nie ma czegoś takiego. Tzn czy specjalne jest na to badanie? Czy po prostu posiew moczu?
Pytanie nie do mnie, ale z posiewu moczu. Właśnie jutro lecę oddać. Jeśli tam wyjdzie, to na bank go mamy w sporej ilości.Maybelle lubi tę wiadomość
-
Misia78 ja strasznie emocjonalnie przeżywam moja ciążę o myślę o kolejnej ale właśnie boję się, że nie dam rady że względu na wiek. Skończona 40 tka. A dzidzia jest dzięki invitro. Mamy jeszcze 3 szanse...ale to jest znowu masa chemii w organizm zanim....
Oszaleje ze szczęścia jak urodzi się Laura.
A co do trudności i samopoczucia to ja pewnie jestem taka słabiutka właśnie przez stertę leków jakie musiałam przyjąć.
Tak czy siak odmlodniejemy w oczach na pewno dzięki maleństwom.Misia78 lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Mam ciotke która raczej nie chciała dzieci
Az w wieku 34 lat mąż ja przekonal
Następne w wieku 37
A ostatnie 42
Ja zawsze miałam założenie 3 dzieci do 30stki
Teraz mam 33 bałam się tej ciąży kilka lat się zbierała i kilka starałam
Ale teraz patrząc w lustro i klaszczac te kilogramy zaryzykowalabym ponownie. Kolejny maluch jest kuszący by mała nie była taka jedynaczka. Starszaki szybko dorosna -
nick nieaktualnyNam się marzyła trójka dzieci. Niedługo po urodzeniu drugiego dziecka już miałam myśli o trzecim. I teraz jak już wszystko zmierza ku końcowi i mam nadzieję że wszystko szczęśliwie się rozwiąże ja czuję takie wewnętrzne spełnienie że za chwilę nasza rodzinka będzie w komplecie. Czwartego dziadziusia nie planujemy trochę bym się już bała ze względu na te cesarki. Teraz kończę 33 lata, po tej cesarce musiała bym odczekać 3-4 lata i chyba to już nie dla mnie. Później w planach mam studia podyplomowe, chcę zrobić jeszcze dwa kierunki. Zobaczymy co życie przyniesie 😉 ale mam koleżankę która spodziewa się czwartego dziecka, nie planowane a w przyszłym roku kończy 40 lat a mąż 46 mają już dwie prawie dorosłe córki i synka 7 lat i się bardzo cieszą że w styczniu powitają kolejną córeczkę. Także życie bywa przewrotne 😉
Misia78 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia dokładnie! Wychować w dzisiejszych czasach to największy trud... jak o tym pomyśle to mam ciarki, boję się że moje dzieci będą wolały za wzorce stawiać sobie kolegów i cały ten szajs z internetu niż słuchać nas rodziców, brać przykład z dobrych źródeł.
Dziś jak patrzę na dzieci w podstawówce i to jak się zachowują, co robią jak spędzają czas i porównując z moim dzieciństwem widzę ogromną różnicę.
Maybelle mądre słowa z przyswajaniem rad rodziców 🙂 ja przez to kilku rzeczy dziś żałuję bo oni widzieli a ja nie słuchałam.Misia78 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze dodam, że kiedyś miałam w planach blw, czytanie co wieczór, uświadomienie, zanim zrobią to inni, nauka języka albo nawet 2, itp. Nic nie wyszło z moich planów. Człowiek żyje też dla siebie, mamy pracę, swoje sprawy, swoje zdrowie. Ale to, że u mnie nie wyszło idealnie, nie znaczy że u Was tak będzie. Moja córka akurat nie lubi się uczyć i nie za bardzo lubi czytać. Żyje życiem typowej młodszej nastolatki z wszystkimi dodatkami typu tiktok, Youtube, instagram itp. Ja już odpuściłam tę walkę z wiatrakami.
-
Mnie przeraża współczesny internetowy świat.
Postaram się wychować córkę, jak mnie wychowywano z szacunkiem do świata. Ale nie będę oczekiwała ze będzie taka matka Teresa jak ja.
Nie uchronimy dzieci przed złymi doświadczeniami, wiemy po sobie, że nie raz zdazylo nam się kłamać rodziców, robić na przekór. Mądrość przychodzi z wiekiem 🙂🙉 Najważniejsze żeby dzieciaki nie trafiły na ten cały syf:prochy, alkohol, kryminał. I żeby były zdrowe!Misia78, Bluberry lubią tę wiadomość
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Tak Was czytam i w sumie to ja młodziutka bo dopiero mam 28 na karku. Może gdyby nie te wszystkie komplikacje i zagrożenie porodem przedwczesnym to bym za parę lat się zdecydowała na trzecie dziecko ale już napewno bym nie zrobiła tak małej różnicy wieku. W każdym bądź razie raczej nie zdecyduję się na trzecie dziecko. Dwójeczka będzie i super ja się bardzo cieszę. Oby tylko córcia urodziła się zdrowa no i oczywiście żeby jesio trochę wytrzymała w tym brzuszku 🙂
-
No u nas już siedmiolatki chcą chodzić w biustonoszach także prędko się to zaczyna w tych czasach:/ też mnie to przeraża, wydaje mi się nawet że dziewczyny są gorsze niż chłopaki... Szłam sobie niedawno na spacer i jakieś młode dziewczyny na cały głos,, Agata ty ku*wo'' i tak dalej takie słownictwo, tak się fajnie koleżanki do siebie odzywały, no świat staje na głowie....17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Jagodazdw92 wrote:Tak Was czytam i w sumie to ja młodziutka bo dopiero mam 28 na karku. Może gdyby nie te wszystkie komplikacje i zagrożenie porodem przedwczesnym to bym za parę lat się zdecydowała na trzecie dziecko ale już napewno bym nie zrobiła tak małej różnicy wieku. W każdym bądź razie raczej nie zdecyduję się na trzecie dziecko. Dwójeczka będzie i super ja się bardzo cieszę. Oby tylko córcia urodziła się zdrowa no i oczywiście żeby jesio trochę wytrzymała w tym brzuszku 🙂
baby, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość
-
My od początku mówiliśmy o dwójce dzieci.
Ale... Mamy po 33 lata, duży dom, więc wcale nie wykluczamy że nam się jeszcze odwidzi 😄
Na razie, na kilka lat na pewno, przerwa.
Jagoda, u mnie też ciąża z synem była z tych trudnych. Leżałam w szpitalu, szyjka się skracała, pół ciąży byłam z rozwarciem wewnętrznym. No i zarzekałam się, że nie, ze ja już nie chcę. Ale w którymś momencie chęć była silniejsza niż strach. I to był dobry moment. Bo teraz bezproblemowo też nie jest, ale mam zupełnie inne podejście 😊Misia78 lubi tę wiadomość
-
Edytka wlasnie to co piszesz przeraża. Nasze dzieciaki zmienią się o 180 stopni jak tylko zetkną się że środowiskiem zewnętrznym, poczynając od przedszkola. Nie wybierzemy sobie towarzystwa dla nich...trafia na dzieci z różnych środowisk.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.