X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2020 ♥️
Odpowiedz

Październik 2020 ♥️

Oceń ten wątek:
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w czwartek wizytę.. Nie wiem jaki porod nawet będzie bo nie wiem jaka jest waga. Więc ta niepewność już mnie zaczyna denerwować.. I tak chodzę i się zastanawiam też czy samo się ruszę czy będzie wywoływanie.. A już teraz to mnie tak boli czasem brzuch i zebra że jak jeszcze urośnie to na chyba pęknę :D
    I tak się zastanawiam jak to jest bo tamten porod mialam cc zaplanowane więc nie wiem nic o sn. Teraz ostatnio co miałam te skurcze kilka dni temu to byłam na 99 % pewna że zaraz pojadę do szpitala. Wzięłam kąpiel i mi przeszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 11:07

Jezu ufam Tobie
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evoleth moja córka też taka. Jak miała dwa lata wykrzyczała nam "wyprowadzam się z tego domu". Ale paradoksalnie teraz (13) jest mi z nią dużo łatwiej niż jak była mała. Czasem zapominam, że jest dzieckiem. Traktowanie jej jak partnerki przynosi lepsze efekty.

Kotka, Ty zgłębiałaś temat vaginal swabing. Bo tak sobie myślę o tych bakteiach w pochwie. Czy jak będę uzywac lactovaginal to nie będzie tam tylko jednego gatunku bakterii? I dziecko zostanie tylko nim skolonizowane?
    A co do strasznej strony o gbsie to wynika z niej, że chorują i umierają z tego powodu nie tylko dzieci kobiet, którym w wymazie wyszedł gbs+... ale również te z ujemnym, albo nie badane. Czyli loteria taka w sumie... no i są tam badania, ze antybiotyk wpływa na florę bakteryjną dziecka... czasem na krótko (rok) a czasem dłużej.

Baby, suche, do oczek.

RedRose, ja nie czułam, że to ten dzień przy pierwszym porodzie. Tym razem się umawiam z Małym, więc mam nadzieję, ze to będzie tend zień ;)
    BTW czy rozmawiałaś na temat badań tych miedniczek po porodzie? Ja mam 25go wizytę u neonatologa, to zapytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 11:11

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldering
    U nas ja 33 mąż 42
    To chyba ostatni gwizdek na dzieci
    Starszaki maja 10 i 7 teraz...
    Napięcie oczekiwania czy mała będzie zdrowa
    Skusilabym się na kolejne ale martwi mnie wiem męża
    Za długo nam zeszło z tą 3 ciąża

Wychowanie faktycznie to temat rzeka i mega trudne wyzwanie

Córka z racji zaburzeń rozwala nam system i wartości rodzin e jest przemocowa o wulgafna do tego autoagresywna

Dominuje i katuje starszego brata... Mam obawy jak to wpłynie na mala

Z tego względu równo rok temu podjęliśmy się spotkań ze szkoleń dla rodziców ciekawe doświadczenie z wykształcenia jestem oligofreno ale praca z własnym dzieckiem z bagażem obowiązków codzienności i ciągłej terapii to inna bajka

Chętnie nadal uczestniczyli byśmy w takich spotkaniach duża. Siłę i wartość dają spotkania z innymi rodzicami

Do wychowania dzieci jesteśmy zupełnie sami nikt nam ich nie pilnuje nie odciaza nie zaprasza.

W ciąży z synem studiowała miałam praktyki o pracę... Do pracy wróciłam po 6 miesiącach zajmowaliśmy się dzieckiem na zmiany.... Po porodzie córki mój system wartości runął

Musiałam podjąć decyzję o pozostanie w domu dla terapii i rehabilitacji
    Sądziłam że na jakieś pół roku... Odchoroowala. To depresja...

Minęło 7 lat jestem wciąż w domu życie
    Rzuca różne wyzwania.... Brak mi pracy brak ludzi ale na szczęście rodzina daje mi ogromną satysfakcję

• RedRose Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja tak ja będę rodziła w szpitalu o najwyższym stopniu referencyjnosci tzn ze tam zrobią wszystko od razu po porodzie żeby sprawdzić czy jest ok, mają specjalistów sprzęt itd. Potem pewnie też będą jakieś badania. Ogólnie plan jest taki obserwacja czy zrobi pierwsze siusiu i jak zrobi to usg a czy jakieś inne badania i jakie to nie wiem wlansie
    25tego daj znać jak po wizycie ale ja już powinnam być po porodzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 12:16

Freja000 lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • agusiagim_ Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja po wizycie. Uff
    U nas 36+3tc, Młody waży 3276g
    Wszystko ok, główka wyrównała wymiary w stosunku do reszty ciała, także jestem szczęśliwa. Mówiłam ze poniedziałki będą szczęśliwe 🥰🥰🥰 Gbs pobrany i zawieziony. To była ostatnia wizyta. Teraz cel: dotoczyć się za 3 tygodnie na cc i cieszyć nowym życiem, już się nie mogę doczekać jak go usciskam 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 12:29

Evoleth, Maybelle, Bluberry, edytkaa93, baby, Natalii, Misia78, Wowka, Freja000 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]zrz6i09ka0hw7fyp.png[/link]
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja no wlasnie z tym antybiotykiem przy gbs jest taki problem ze dostaje go i matka i dziecko😩

Freja000 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie wychowania, polecam dziewczyny książki z serii Pozytywnej Dyscypliny Jane Nelsen. Coś dla małych i dużych. Są też warsztaty dla rodziców.. byłam i mi ten model bardzo się podoba.

Misia78 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za 3 godziny wizyta 🙈

Jola17a, Maybelle, Jagodazdw92, Misia78 lubią tę wiadomość

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wizyta o 17:30

Maybelle, Jagodazdw92, Misia78, Wowka lubią tę wiadomość

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • baby Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dobre wieści ☺ brawo. Kawał bobasa już 👍

Blue i Jola kciuki za wizyty ☺

A ja jestem z córką na rehabilitacji. I od wejścia pani z rejestracji pyta: "jeszcze się pani kula? "

agusiagim_, Misia78, Bluberry lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wlasnie ktg i czekam na wizytę 🙈

Jagodazdw92, agusiagim_, Misia78 lubią tę wiadomość

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ja teraz jak leżałam w szpitalu i dostawałam antybiotyk na gbs przez brak wyniku i przyszła dziewczyna która miała dodatni gbs i też dostała ten antybiotyk ikona pytała czy dziecko też dostaje antybiotyk po porodzie to położna powiedziała że dziecko już nie dostanie antybiotyku. Tylko przed porodem kobieta musi dostać. Chyba do 4h przed porodem

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Aina Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Ja mam dziś tragiczny. Nastrój porostu już wszystkie emocje z 9 miesięcy wygarbelam i mężowi i dzieciom ta pandemia namieszala nam w życiu i jak Boga kocham nie udzwigne już tego tyg.

Ogólnie zdarza nam się w całej strukturze konflikt interesów i wymiany zdań ale dziś było apogeum .... Być moze to mój stres brzuch twardnieje ręce zupełnie zdretwiale mąż wciąż w pracy wile rzeczy nie zrobione dzieic chore córka rozpętała burze syn w to wszedł odpyskowal na tatę a ten. Nie stanal w jego obronie tylko jak zawsze w obronie córki.... Kiedy to ona bije i wyzywa a młody jedynie się broni

Jeśli mąż nie zmieni podejścia wychować z syna ofiarę w ciągłym poczuciu winy... To może doprowadzić do sytuacji że syn kiedyś się od nas odwróci i będzie szukał akceptacji poza rodzina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 14:35

• Aina Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka zawsze bije syna a mąż oczekuje że skoro on jest starszy zawsze ma ulegać...

Jestem odmiennego zdania jeśli syn nie postawi córce granic... Ona nie będzie miała żadnych hamulców... Zresztą i tak już nie ma bije i mnie i męża do wszystkich jest wulgarna i agresywna

Ale ileż można

Niebawem ma tu być maleństwo które musi być bezpieczne

Wykrzyczalam dziś całej mojej rodzinie co myślę

Oj nie powinnam ale czuję że moje uczucia są na samym końcu zawsze dbam żeby wszytko wszystkim było Oki a to nie o to chodzi. Więc mężowi też się zebrało co mysle

Bo już wiem że księżniczka zdominuje cały cAs kiedy będę w szpitalu a syn bedzi odyslanu do siebie
    To strategia męża jak syn usunie się córce z oczu młoda jest spokojna

• baby Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina duże trudności masz z małą 😔 trudno tak... A pracuje z psychologiem lub psychiatrą?

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina tak nie może być. Córka nie może rządzić całym domem. Musisz jakoś mężowi to wyjaśnić skoro on tego nie widzi. Uważam że syn nie powinien być wyganiany do siebie bo wtedy córka jest spokojna. Dziwię się że tak to wygląda. Z tego co piszesz to córka tak jak by była faworyzowana. I teraz dojdzie maluszek to nie wiem jak córka zareaguje i jak maż będzie traktował maleństwoki córkę. Czy córka teraz nie będzie spychana jak syn a maluch będzie rządził?? Nie wiem ja bym otwarcie pogadała z mężem

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Aina Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki musiałam sobie upuscic

Córka ma wszelkie możliwe terapie i my różnie chodzimy na spotkania i konsultacje

Mąż faworyzuje córkę nie świadomie wzięło się to z tego że nigdy nie mogła mieć urazów ani też nie potrafiła np upadac bezpiecznie itp.
    Sam nie był tego świadomy ale spotkania na które chodziliśmy otwarly mu oaczy jednak cal pandemia wywrocila wszytko na nowo

Rodzina małżeństwo i rodzicielstwo to ciągły proces ciągle wymaga od nas zaangażowania i modyfikacji

Życzę wam aby wasze rodziny nigdy nie borykaly się z problemami... U nas będą wpisane w codzienność... Ale od tego jesteśmy razem by z ty. Się mierzyć

Dzis zabrakło mi sił.. Ale jutro wszystko wróci do normy... Takie kryzysy są po to by się znimi zmierzyć i iść dalej

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina przykro się to czyta. Każdego jest mi żal w tej sytuacji... Ale najbardziej chyba syna. Wy jesteście dorośli. Wy zdecydowaliście się do takiego niepoukładanego systemu "dołożyć" świadomie jeszcze jedno dziecko. Nie macie pomocy w rodzinie. Nie wiem co napisać :(

17u96iyefisxlskp.png
  • ma.rysia Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia przybijam piątke, ja też już po wizycie. U nas 36+4 i mała ma jakieś 3kg, więc też całkiem sporo, biorąc pod uwagę że od początku ciąży przytyłam jakieś 8-9 kg. Ułożona calumy czas główką w dół, GBS całe szczęście ujemny, a rozwarcie na opuszek palca. Także robimy ostatnią morfologie, mocz i anty hbs i mamy komplet do porodu. Jak dotrwamy to wizyta za 2 tyg. Ja coraz bardziej czuję krzyże. Bolą okrutnie.

Natalii, Maybelle, Jagodazdw92, Jola17a, Wowka, Evoleth, agusiagim_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina duzo sil dla Was, jesteś mądrą babką i super dajesz radę. Tak jak mówisz, kryzys pomaga czasem się oczyścić i isc dalej. Mowilas, ze przez pandemię corka nie ma swoich zajęć, itp. Wiec moze jak wszystko sie uspokoi, a ona wroci do rutyny to sie jakos pouklada.
    Życzę Ci, zeby Cię corka zaskoczyła pozytywnym zachowaniem, jak urodzi się malenstwo :)

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ