Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi raz tylko pociekło jak małą podniosłam a byłam bez biustonosza i mi poleciało.
Ja mam teraz stresa bo wszyscy dookoła chorzy, mnie chyba też zaczyna brać bo już mi z nosa leci, w około same przedszkolaki, no ja nie wiem jak to zrobić żeby wszyscy byli zdrowi jak pójdę rodzić i wrócimy że szpitala....17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny co na przeziębienie? Wiem że pisałyście coś o nalewce z goździków ale nie mam w domu.
Na początku ciąży o ile dobrze pamiętam miałam przepisany engystol i euphorbium, ale nie wiem czy to brać czy nie...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
edytkaa93 wrote:Dziewczyny co na przeziębienie? Wiem że pisałyście coś o nalewce z goździków ale nie mam w domu.
Na początku ciąży o ile dobrze pamiętam miałam przepisany engystol i euphorbium, ale nie wiem czy to brać czy nie...
Plaster obranego imbiru plus te kilka goździków zakaz wrzącą wodą, przykryć, niech naciągnie z 10 minut. Ja robię w takiej dużej szklance. Potem cytryna, miód do smaku. Wypić ciepłe. Antybiotyk z imbiru i goździków jest najważniejszy. Zrób dziś bez dziś bez goździka. Mozeszesz kory cynamonu dac
baby, Bluberry lubią tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
nick nieaktualnyJa jestem fanką domowych sposobów.. Może herbata z sok z malin+ miód lipowy?
Ja mam własne soki z malin i zawsze robię przy przeziębieniu napar z imbiru+ sok malinowy+ plaster cytryny i miód lub niezawodny czosnek z mlekiem i miodem ( dodaję też trochę prawdziwego masła, nie zależnie czy boli gardło czy jest kaszel itp.) albo kanapki z masłem czosnkowym z dużą ilością posiekanej natki pietruszki.
Edyta jedli masz leki z poprzedniego przeziębienia zapytaj w aptece czy możesz je wziąć, nie wszystkie leki można brać niezależnie od trymestru. -
Maybelle wrote:Jagoda mi pokarm zaczął lecieć bardzo wcześnie, jakoś koło 20tc. Potrafiłam zalać całą koszulkę nocną, tyle tego było. A teraz też cisza, jakby się piersi uspokoiły. Ale nie przejmuję się tym, bo to jeszcze nie czas na produkcję pokarmu.
Pokarm siedzi w głowie i to dosłownie. Więc stresując się możesz tylko pogorszyć sprawę. Po porodzie przystawiaj małą jak najczęściej i wszystko się rozkręci
Poczytaj bloga Hafija - tam jest mnóstwo wiedzy ja temat karmienia, może rozwieje Twoje wątpliwości -
Jagodazdw92 wrote:Dziewczęta czy jest możliwość żehy jeszcze w czasie ciąży utracic pokarm?? Już ponad tydzień czasu chodzę bez stanika i bez wkładek i żadnej plamki. Zaczynam się martwić że jednak nie będę miała pokarmu 😔
Sytuacje, w których kobieta naprawdę nie ma pokarmu i nie może karmić to są promile, nie procenty nawet kobiet rodzących. Masz pokarm i będziesz miała. Problemy są przez nie karmienie na żądanie, dokarmianie, wmawianie, że nie ma pokarmu itd itp.
Jola17a wrote:Ja póki co nie mam żadnych wycieków i zero śladów ze pokarm się zbliża.
Wierzę że stanie się to najpóźniej w dniu porodu, bo pragnę bardzo karmić mm.
Liczysz na mleko w piersiach, bo pragniesz karmić mlekiem modyfikowanym? Dobrze rozumiem?
A ja się pożegnam chyba na jakiś czas. Bardzo przykro mi się zrobiło po tym co Paulinqa napisała. Może nie powinnam się wypowiadać.
Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki na wylocie.
-
Freja mm w moim rozumowaniu mleko matki 🙂
Chce karmic piersia🙂Misia78 lubi tę wiadomość
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Edytka a co masz? 🙂 Warto działać szybko.
Ja w tym roku zgłupiałam, bo pokupowalam miody od pszczelarzy. Mama akacjowy, nawlociowy i rzepakowy 😁 uwielbiammmm
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Freja daj spokój ☺ zostań. Czasem ktoś coś chlapnie bo gdzieś nie doczyta albo pomyli kogoś z kimś innym. Albo coś źle z interpretuje. Nie warto się tak przejmować.
A dla mnie jesteś ważnym elementem tej grupy 😁 i byłoby mi bardzo smutno gdybys zniknęła...
Jade z mężem na chińskie żarcie - można? 😜 chyba można. Pewnie i tak kurczaka albo Kaczke zjem. Dzieci nie chcą z nami jechać bo nie lubią kuchni orientalnej. Trudno. Ich strata. Zrobiłam im na szybko "Polski" Obiad 😆 a my mamy randkęSylwia Sylwia lubi tę wiadomość
-
Jola17a wrote:Freja mm w moim rozumowaniu mleko matki 🙂
Chce karmic piersia🙂
Mm to mleko modyfikowane 😉 stąd małe nieporozumienie. O czym pisałam wczesniej - łatwo coś pomieszać. Źle zrozumieć.
A karmienie piersią to kp 😁 -
Mnie moj mąż pyta czy nie chce spróbować naturalnych metod wywołania ale szczerze to nie mam ochoty na seks z tym wielkim brzuchem i wszystkim po kolei.. Dziś i w poprzednia niedzielę próbował uśpić córkę. Nie udało się więc nie wiem jak to będzie beze mnie.
Tak zgadzam się z poprzedniczkami Freja po prostu tak wyszło. Komentarze na temat cc dla niektórych kobiet po cc mogą zostać źle zinterpretowane bo np wcześniej usłyszały od kogoś a co tam cc. Co dopiero naturalny to jest tragedia itd itp.. W społeczeństwie niestety cc często jest uznawane za ten "lepszy porod" tymczasem kobiety nie mogą dojsc do siebie miesiącami nieraz. Dlatego może Paulinqa tak to zrozumiała..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 14:19
Jezu ufam Tobie -
baby wrote:Mm to mleko modyfikowane 😉 stąd małe nieporozumienie. O czym pisałam wczesniej - łatwo coś pomieszać. Źle zrozumieć.
A karmienie piersią to kp 😁
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
CC w Salve. Polecam!
Freja, to słowo pisane, możemy czasem coś źle odczytać. Nie miałaś nic złego na myśli, ja akurat wiedziałam o co Ci chodzi 😊 też bardzo sobie cenię Twoją obecność tutaj, wiele się od Ciebie dowiedziałam, masz dużą wiedzę na temat naturalnych sposobów na różne dolegliwości.
Emka, już miałam Cię wywoływać. Co u Ciebie, jak się czujesz? Jak nastroje? Poproszę o raport 😊Emka31 lubi tę wiadomość