Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Boję się trochę wywoływania, ale może coś ruszy wcześniej.
Jola ja też mam mieszane uczucia, co do monitora, ale mąż ostatnio stwierdzil, że zamiast kupować kolejna zabawkę itp to kupimy monitor
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
nick nieaktualnySylwia, właśnie moja koleżanka urodziła. Poród wywoływany, bo dziecko miało być duże. 12 h z balonikiem, po nim 4cm, o 11.oksytocyna, o 15.Mały na świecie. 4040g i 56cn. Nie pękła i jej nie nacięli... piękny, pierwszy poród! 🥰
Aż się poryczałam, że ma to za sobą!
Tak więc wywoływanie nie takie złe 😊Sylwia Sylwia, ma.rysia, Wowka, Evoleth, Bluberry lubią tę wiadomość
-
Nadzieja widzę, że masz trochę podobną historię starań do mojej tyle że u nas to trwało dużo dłużej ale za to przy 2 transferze się udało. No i termin masz na dzień przed tym który my mieliśmy. Też nam został 1 możak i mam nadzieję, że to rodzeństwo Ignasia. 😀 Super masz podejście do porodu i opieki nad maleństwem, tym bardziej na pewno sobie super poradzicie. 😀
Jagoda mnie jak się robiły zastoje to ciepły okład przed odciaganiem i zimny po i ostatnio po 2 razach puściło. A z masowaniem to uważaj, żeby nie robić tego zbyt mocno, max głaskanie. Ale dobrze że dostałaś antybiotyk bo jak to już stan zapalny to gorsza sprawa. 😬😬 Powodzenia z karmieniem, oby Zosia znów zaczęła przybierać.
A co do monitora, ja nie planowałam ale przy wcześniaku myślę, że warto bo chyba bym nie spała w ogóle. Z tym że my wybraliśmy ten do pieluszki Snuza Hero MD. I teraz myślę, że ogólnie przy noworodku jest to przydatna rzecz. Rodzice mogą czuć się trochę bezpieczniej.baby, Jola17a lubią tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Emka czytając historię byłam pewna że zakończenie będzie tragiczne a tu taka niespodzianka. 😁 Ja jestem typem czarnowidz a i ciężko mi przywołać dobre myśli, jednak teraz staram się jak mogę. Wiem że nie wszystko może pójść po mojej myśli i wg planu, ale mam w głowie że poprostu czasami trzeba odpuścić. Zaczynam się stresować ...lekarz mówił, że mały jest idealnie ułożony do porodu i aż grzechem byłoby rezygnować z sn.
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
nick nieaktualnyKicior wrote:Nadzieja widzę, że masz trochę podobną historię starań do mojej tyle że u nas to trwało dużo dłużej ale za to przy 2 transferze się udało. No i termin masz na dzień przed tym który my mieliśmy. Też nam został 1 możak i mam nadzieję, że to rodzeństwo Ignasia. 😀 Super masz podejście do porodu i opieki nad maleństwem, tym bardziej na pewno sobie super poradzicie. 😀
Jagoda mnie jak się robiły zastoje to ciepły okład przed odciaganiem i zimny po i ostatnio po 2 razach puściło. A z masowaniem to uważaj, żeby nie robić tego zbyt mocno, max głaskanie. Ale dobrze że dostałaś antybiotyk bo jak to już stan zapalny to gorsza sprawa. 😬😬 Powodzenia z karmieniem, oby Zosia znów zaczęła przybierać.
A co do monitora, ja nie planowałam ale przy wcześniaku myślę, że warto bo chyba bym nie spała w ogóle. Z tym że my wybraliśmy ten do pieluszki Snuza Hero MD. I teraz myślę, że ogólnie przy noworodku jest to przydatna rzecz. Rodzice mogą czuć się trochę bezpieczniej.
Nam tez został jeden mrozaczek i mam nadzieje ,ze tez będzie rodzeństwem dla naszej niuni 🙂 kochana ja Cie podziwiam naprawdę silna babka z Ciebie 🙂
Kicior lubi tę wiadomość
-
Nie kupuję monitora oddechu. Tak samo jak nie robimy badań w kierunku cukrzycy typu 1. Nie wiem czy w waszych szpitalach jest. Mi dali ulotkę, że badają czy dziecko ma gen predysponujący do cukrzycy typu 1. Jesli ma to zostaje pod opieką lekarzy i dostaje insulinę w proszku do jedzenia... i niby im wyszło, że to mocno obniża ilość zachorowań. Jesteśmy zgodni, że jesli wyjdzie nam taki gen (a gen nie oznacza choroby) to będzie to tylko schiza. Nie jestem też przekonana co do tych badań. Mam wrażenie, że to takie testy na dzieciach...
Akurat mam wśród znajomych 2 dzieci z cukrzycą typu 1 i żadne nie ma tego genu...
Mam patyczek do wymazu gbs, jutro zrobię. -
nick nieaktualnyMy z mężem również nie kupujemy monitora oddechu. Mamy dostawkę do łóżka i nie zamierzam wkładać do niej nic prócz dziecka w śpiworku do spania 🙂 No chyba ,ze się zbuntuje i nie będzie chciała żadnych śpiworków 🤭 synek mojej siostry spał po prostu w piżamce /śpioszkach i do tej pory nie lubi spać pod kołdra, kocem itd. A
Ma już 3 latka 🙂Jola17a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFreja000 wrote:A co do IV to mamy dwie pary znajomych z pierwszymi dziecmi z IV, a drugimi naturalnymi niespodziankami
Ja sobie tak myśle ,ze jeżeli wszystko pójdzie jak powinno tzn. Poród naturalny bez komplikacji , malutka będzie w miarę spokojna to od lutego chcielibyśmy zacząć starać się naturalnie o rodzeństwo , jeżeli do lata się nie uda to wrócimy do kliniki po mrożaczka 🙂😃 ale zdaje sobie sprawę ,ze życie może moje plany zweryfikować 🙂baby, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Kicior wrote:
dokładnie tak jak pisze Kicior
Jagoda nie za dużo rozgrzewania, tylko trochę przed karmieniem, raczej nie masować, jak najczęściej przystawiać małą mimo bólu, a po karmieniu jeśli nie wypije - odciągać laktatorem. Po karmieniu czy odciąganiu CHŁODZĄCY kompres
I niezastapione liście z kapustyśmiałyśmy się na szkole rodzenia że skąd wziąć w szpitalu liście z kapusty i to najlepiej z lodówki
haha
ale warto sobie te triki zapamiętać na problemy laktacyjne (nawał, zapalenie, blokady jakieś) jak już się będzie w domu
a no i odciąganie w systemie albo 7-5-3 na ręcznym laktatorze, albo 5-3-2 na elektrycznym bo on bardziej wydajny, oczywiście po próbie przystawienia dziecka do piersi (obu)
trudna sprawa ta laktacja jak się ma jakieś problemy albo malec nie chce pić - ale da się z tym powojować
ja mam bardzo fajną położną która jest doradcą laktacyjnym. Przegadałyśmy już parę godzin na ten temat. Mam nadzieję że mi się ta wiedza przyda albo może i niebo przeciez trzeba liczyć na to że problemów nie będzie
-
Nie nadrobię co pisałyście.
Jest Julia! Urodzona dziś SN, o 14:45, 3420g i 55 cm ❤
Nie bez przygód, ale o tym następnym razem 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 11:00
Nadzieja27, Jlod, Emka31, Misia78, Ninka83, edytkaa93, baby, Sylwia Sylwia, Lilolu, Jola17a, Evoleth, Bluberry, RedRose, agusiagim_, KotkaPsotka3, Maybelle, Lena955, Mamaela86, Kicior, ma.rysia, Natalii, Freja000, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
edytkaa93 wrote:Wowka gratulacje!
Baby o co chodzi z tym 7-5-3?
z obu piersi najpierw po 7 minut, potem po 5, i na koniec po 3 - w sumie wychodzi poł godziny - na ręcznym laktatorze
na elektrycznym 5+5, 3+3 i 2+2 czyli 20 minutbo efektywniej ssie
tak mi mówiły te moje położne i tak też czytałam w jakimś poradniku do karmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 20:23
edytkaa93 lubi tę wiadomość
-
Wowka gratuluję 🤩
Wowka lubi tę wiadomość
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Wowka gratulacje! 😍 Zdrówka!
Wowka lubi tę wiadomość
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.