Październik 2020 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia ja tez żałuje ze laserem nie ogarnelam 🤷♀️ No cóż teraz to już po frytkach.
Ja sobie tez oglądam czy się dogolilam iii gimnastyka niezła z tym jest, ale zazwyczaj w miarę to wyglądało. Ja tez mam inny kolor sina/ ciemniejsza bym powiedziała. Hmm pod pachami tez jakby ciemniejsza jestem nie kumam tego🤷♀️ hormony czy co 🤭
Bebetka tez chyba tak zrobie, że poprzycinam na maksa, żeby nie podrażnić i będzie jak nieużywana przez 14 dni HAHa - czyli wg zaleceń szpitala umieszczonych na stronie🤣🤣🤣🤣Misia78, Sylwia Sylwia, bebetka.b lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dzięki dziewczyny 😊
Marysia, trzymam kciuki za Was. Pewnie już niewiele zostało albo nawet już się tulicie 😍
Opis porodu, kto bardziej wrażliwy niech skroluje 😉
Wczoraj zostałam skierowana na test oksytocynowy, bo w KTG znowu wychodziły jakieś głupoty. No to poszłam na porodówkę, z zamiarem powrotu na salę po 2h. Najpierw ktg, mam jakieś swoje skurcze. Podłączają malutką dawkę oksy, tak aby tylko skurcze się pisały i żeby móc obserwować tętno. Spada pierwsza kropla, albo może nawet nie... I tętno Julu zanika! 😱 zlatuje się z 7 osób, wyrywają mi wężyki z ręki, podpinam inne, trzepią brzuchem, podłączają tlen. Na szczęście, MAMY JĄ ❤, tętno wróciło, mam zakazane oksy. Lekarz zapowiada, że mnie nie puści w dwupaku, bo zagrożenie jest spore. Daje czas do ponownej takiej akcji, bądź do popołudnia na poród SN. Pada decyzja o przebiciu pęcherza. Przebili, mam jakieś skurcze, bolą w trakcie ktg, ale w końcu zdejmują mi te pasy i mogę iść pod prysznic, na piłkę i pochodzić. Szyjka, jak wiadomo otwarta na 5cm, ale głowa się nie wstawia. Po którymś badaniu-jest niżej! We wszystkich budzi się nadzieja, mąż przyjeżdża koło 13, zastaje u mnie skurcze co 3minuty po minucie. No ale pomiędzy skurczami gadamy, przytulamy się (po taaaakiej nieobecności byłam bardzo stęskniona), nawet żartujemy. Nadchodzi czas kolejnego ktg-musiala być częsta kontrola po tym spadku. Wdrapuję się na łóżko, rozwarcie dobre 5, czyli w sumie takie jak od początku😉 Polozna pyta o zzo. Nie chcę, daję radę. Podlacza ktg, zaczyna się pisać, już chcę zzo! Na leząco czuję, że nie dam rady. Chcę teraz i w tej sekundzie. Polozna idzie po kartki do podpisu. Ledwo wychodzi, a ja krzyczę do męża, żeby ją wołał bo ja mam parte 😄 wraca w panice, a moje ciało jest w innym świecie... Przybieram jakaś pozycję na środku łóżka, po prostu oddycham i czuję że to JUŻ. Coś do mnie mowią, żebym przełożyła nogi, nic nie słyszę i nie reaguje. Przybiega kolejna polozna, mówią żebym nie parła chwilę, ale ja nie prę! Moje ciało wykonuje samo pracę, coś tam pomrukuję jak zwierzątko, ponieważ wszystko idzie bardzo szybko trochę pękam. Ale w końcu jest, jest na moim brzuchu ❤ urodzona tylko z dwoma położnymi, bez lekarza, bez neonatologa, w połowie łóżka 😄
Teraz mogę rozmawiać. Tłumaczę, że ciało wiedziało co robić. Położne kiwają głowami, emocje schodzą ze wszystkich. Przychodzą lekarze, wszyscy się dziwią jak od 5cm można do partych w ciągu niecałej minuty 😄
Obecność męża była bardzo potrzebna. W pierwszej fazie po prostu był i to mi wystarczało. Bez niego nie wiem, jak bym zaalarmowała o partych. W trakcie partych, pomógł też trzymać i masować nogi, bo podobno drżały.
Jestem w sumie zadowolona z porodu. Poszło bez oxy. Całość trwała jakieś 3h, bolące skurcze coś koło 1,5h. A te parte to jakiś kosmos 😄Misia78, Evoleth, Lena955, Kicior, Jola17a, bebetka.b, baby, Maybelle, Emka31, Freja000, Natalii, Bluberry lubią tę wiadomość
-
Wowka mówiłyśmy że po tych Twoich przejściach poród będzie błyskawica! 😀😀
Też mi się marzył poród naturalny, ale niestety też nie uda mi się tego doświadczyć, u mnie przeciwwskazania to duże problemy ze wzrokiem.
Marysia daj znać jak u Was sytuacja jak tylko już będziesz mogła! Kciuki cały czas zaciśnięte na maxa! 😀Wowka lubi tę wiadomość
26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
-
Wowka, gratulacje, super poród
Baby, jaka ty młodziutka
Ja to mam schizę z tym gbsem... oszaleję. Dziś rano zrobiłam tak jak każą. Myłam tylko wodą a potem pobrałam z obu miejsc. I teraz chodzę i kminię, czy będzie wiarygodny skoro mazałam od razu po myciu
Zaraz lecę na usg. Stres czy czegoś nie wymyslą przeciw snWowka lubi tę wiadomość
-
Wowka piekny porod 😊🎉
Mnie moze jutro wypuszcza. W domu co prawda nie ma udogodnien takich jak automatyczne lozko ani poloznych ktore zmienia w nocy pieluche 😉 ale mi tu smutno i nudno.
Dzisiaj zaczelam rozkminiac porod i oczxwiscie pojawiliy sie juz wyrzuty sumienia ze nie sn 😐. Ale potem sobie przypomnialam kolezanke u ktorej rozwarcie tez szybko poszlo ale parcie potem i tak 2h.
Golenie:
Na stronie mamyginekolog (choc nie jest ona dla mnie zadnym guru) pisze ze przes cc nie nalezy sie golic tydzien przynajmniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 12:48
Wowka, Misia78 lubią tę wiadomość
-
U mnie golenie na oślep, a raczej na dotyk. Też trochę zmieniłam kolor na dole, tak samo pod pachami i pępek mi ściemniał bardzo. Termin na dniach a tu parę drobnych skurczy w nocy i tyle...rano wszystko się wycisza 😔
Ja teraz tylko mam nadzieję, że przez tą pełnie to sale do porodów rodzinnych nie będą pozajmowane. No i nie wymyślą znowu wirusa 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 13:11
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Freja000 wrote:
Baby, jaka ty młodziutka
Ja to mam schizę z tym gbsem... oszaleję. Dziś rano zrobiłam tak jak każą. Myłam tylko wodą a potem pobrałam z obu miejsc. I teraz chodzę i kminię, czy będzie wiarygodny skoro mazałam od razu po myciu
Zaraz lecę na usg. Stres czy czegoś nie wymyslą przeciw sn
Nie rób jaj 🤣🤣 zacny rocznik 77 😁 polozne mogą być młodsze ode mnie 🤣
Kciuki za wizytę!
-
Mloda stracila 260g ale ponoc ma super wage.
U mnie narazie w cyckach zero mleka, tylko siara ale Livka sie przysysa i tak.
Narazie nie mam stresa i nikt mi tu jej dokarmiac nie chce na szczescie.
Dzisiaj przespala cala noc prawie.Evoleth, Misia78, Freja000, Kicior lubią tę wiadomość
-
Hej
Brak czasu na pisanie. Mały ma 12 dni coraz lepiej się ogarniamy. Najgorsze wieczory bo dojada co chwilę do 22 i starszy syn też chce być że mną do spania więc jest problem i zazwyczaj śpi z nami . Więc śpimy w 4 🤣
Karmię piersia tzn odciagam i daje z butli bo mały nie chce piersi liczę na to że się ogarnie i w końcu zalapie cyca bo byłoby mi łatwiej w nocy. A zwłaszcza jak mężu pojedzie do pracy.
Jutro mamy położna ciekawe ile mały przybral:)Jola17a, Lena955, Evoleth, Wowka, Kicior lubią tę wiadomość
MIKOŁAJ ♡ 2015
OLIWIER ♡ 2020 -
Wowka 😍 gratulacje!! Śliczna księżniczka 🥰🥰🥰
Marysia trzymam kciuki 😘 może już po jesteś ♥️
Baby śliczny brzusio 😍 my na tym samym etapie aż sama zrobiłam fotę bo nie długo będę tęsknić za brzusiem a to już ostatni 🤪
Kotka fajnie tam w Niemczech podchodzą do sprawy , trzymam kciuki za mleczko 😊Wowka lubi tę wiadomość
Sebastian 2007-09-11, Sara 2010-07-04
2 aniołki 7 tydz. [*]2012,10 tydz.[*]2013.
Sylwia 2017-04-01, Zosia 2020-10-25
-
Dziewczyny my już po. Malutka urodziła się o 9.45. Było ciężko ale udało się SN po 13h porodu. Opowiem Wam kiedyś naszą historię, ale dzis odpoczywamy i probojemy się karmić. Łucja waży 3480g i ma 57 cm wzrostu. 😍 Dzięki za wszystkie kciuki ❤️❤️❤️
Evoleth, Maybelle, Natalii, agusiagim_, Emka31, Mamaela86, KotkaPsotka3, Misia78, Freja000, Jola17a, baby, Sylwia Sylwia, Jlod, bebetka.b, Wowka, Kicior, Bluberry, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość